- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #2.221
oooooooooooo ben gelene kadar baya sinir bozucu şeyler yaşamışsını
susayım diyorum ama hak etmediğiniz şeyleri yaşadığınız için içime sindiremiyorum yaa
ne demek sıcakk ....yaaa gezin dolaşın ben geçen gün eşime sıkıldım dedim adam ellikere aradı gel dışarı çıkalım diye sonra ben naz yaptım yok dedimmmm canım istemiyor dedimmm
allah aşkına yaa elbette evlilik kurumu kolay yıkılmaz çünkii kolay kurulmuyor ama
bölede çekilmezki yaaa bu birr ömürrrrrrrrrrr ömür yaaaaaaaaa şimdiden çökertmişler sizi 10 yıl sonra böyle olmayacağının bir garantisimi varrrr.............hiç bir kimse kötüsü sözü muameleyi haketmiyor kızlarrrrrrrrrrrr..................
dilekciğim hicran ne güsel demişdi sana 3 yıl süre tanı bu arada bebek yapma değişmiyorsa boşa dedi
biliyorsun kendi daha beterini yaşamışşş o yüzden çok iyi düşünün
heleki bombomummm senin annnen bu kadar acı çektiğini duysaaa seni anında alırrrr
hoşgeldin canım. ben de başka bölümlerde dolaşıyordum kimseler yok diye ama senle ben müdavimiz sitenin demirbaşlarından.
nasıl gidiyor diyet. yazın çok zorlanmazsın gerçi. bol bol su meyve biraz peynir yetiyor insana. miden bulanıyormu hala ilaçtan. ay benden iyi kimse bilemez. doktor bana günde 2 tane içeceksin diyordu ancak 1 tane içebildim ilk 1 ay şimdi şimdi 2 tane içiyorum ve şu an hiç etkilemiyor. yani o süreci atlatırsan bu ilaç çok faydalı canım.
dırım benim kullandığım glikofen 850 mg. günde iki tane içiyorum1700 mg oluyor günde . seninki az değilmi. yani 1000 liği 3 mi bölüp içiyorsun. ilk zamanlar gerçekten iğrenç oluyor ama zamanla alışacaksın.
bu aralar ben de kaçırıyorum yemeği. bir de tatile gidersek kesin kilo alırım diyorum ama glikofen içerken nedense tesende çok kilo almıyorsun. ben koca kış 3-4 kilo bişey aldım ve bunun 7 haftası hamilelikte geçti yani yaklaşık 2 ay. o ara biraz ölçüyü kaçırdım. ama hamile kalınca doktor bırakmamı söyledi glikofeni aslında düşükleri önlüyormuş ve gebeliğin ilk 3 ayında içilmesi gerekiyormuş. senin de aklında olsun. glikofenin pko ile ilişkisine dair sitede bir arkadaş bir açıklama yapmıştı ve ben de çok faydalı bulduğum için kaydetmiştim. ama kimdi o üye onu kaydetmemişim. umarım kusura bakmaz okursa. yazı alıntıdır
PKO Polikistik over sendromu demektir yani overlerde (yumurtalıklarda) birden cok kistin bulunması anlamına gelir. Yani bebeklerin dusmesi kilo ile baglantili degildir. Bebeklerin dusmesinin sebebi annenin salgılaması gereken estrojen hormonun yanında testesteron (erkeklik hormonu) salgılamasına baglıdır. PKO’lu kadınların kanında glukoz direnci vardir. Yani kan içinde bulunan fazla glukoz hücreleri besler ama yumurtalıklardan gecerken yumurtalıkların fazla glukoz karsısında 2 kat calısmasını saglar. Boylece fazla calısan yumurtalık estrojen yanında testesteron uretimine baslar. Boylece vucut dengesi bozularak, kilo alımı ve en onemlisi de erkek tipi tuylenme baslar. Glucophage bu nedenle hücrelere giden seker (glukoz) miktarını dengelediginden cok mucizevi bir ilaç. Dünyanın dörtbir yanında PKO’lu kadınlar bu ilacın faydalarını konusuyor. Ve maalesef su anda onerilen baska bir tedavi de yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?