- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #3.441
ayy çok varmış yaaa
neyse zaman hemencecik geçerde güzel haberler verir inş.dr civanım
yaprak cnm pkolu olup olamdığını http://gebelik.org/dosyalar/infertil/pko.html verdiğim linke tıkla ultrason resminde yumoşlar böle yan yana halk halkaysa kesinlikle pkosun cnmmm
bana koskoca prof o görüntü olmasına rağmen pko değilsin dedi öteki salakda tam değilisn dedi ama ben pkoyum işte...ultrasondaki over yapım bu koyduğum linkteki gibi...
mesela pklu kadınların çoğunda hormonal belirti var ama bende
yok
benim bütün hormonlarım normal bir kadınınki gibi tüylenme yok saç dökülmesi yok sadece kilo alışım var o kadar işteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...ama şimdiki doktorum onayladı kesinlikle pkosun dediiii
canım ben ilk gittiğimde eski doktorum usg de bakmıştı tam olarak böyle olmasa da küçük küçük kistler görünmüştü. 2. gittiğim doktora ben söyledim pko olduğumu o da baktı usg de yumurtalıkların yapısı büyük değil. pko da normalden büyük oluyormuş sanırım. sizinki ileri safha değil o zaman dedi. haftasonu gittiğim doktor da epey tecrübeli ve aynı zamanda tüp bebek merkezinde de doktorluk yapıyor. ama o da baktı ultrasonda yumurtalıklar gayet iyi görünüyor, bence pko yok dedi. fsh yüksekliği nedeni ile yumurta tembelliği vardır o yüzden adetler gecikmeli oluyordur dedi. ben eskiden 40-45 günde bir adet görüyordum. ama ilaç, söktürücü falan kullanmadan oluyordu adetim. glikofen kullanmaya başladıktan sonra 35 günü geçmedi adetim. düşük sonrası hariç.
ayrıca eşime varikosel olup olmadığını kontrol ettirin dedi. ürolojiye gönderdi. o da gitmiş bu sabah doktor yok demiş. usg de bakmamış yalnız. ama usg de çıksa bile klinik bir bulgu değil demiş ne demekse. doktor bana ınseminasyon yani aşılama yapalım dedi. adetim bugün yarın gelmek üzere. ah keşke bir mucize olsa gelmese de şu mübarek günlerde size müjde versem. bebişim yola çıkmış olsa. bilmiyorum canım ya, herşeyin hayırlısı. hamile kalmakla da iş bitmiyor işte, bunu yaşayıp gördüm. önemli olan en az sorunla sonuna kadar götürebilmek, doğum yapabilmek ve sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alabilmek.
cnm benimkilerde büyük değil ama yapı olarak yan yana dizilmişler ve bu pko tanısı
cnm benim fsh yüksel değil ama ben hiç adet görmüyorumki cnmfsh çok normal üstelik
off bu iş karışık eşin içinde ultrasondan sonra kesin tanı koyulabilir cnm
,nş.adet olmazsında küçük mucizen gelir sana cnm
yapraknil pkonun bir diger belirtisi de insulin direncidir bu da yumurtlamayı olumsuz etkiler ve glukofen verirler
sen de bunu kullanınca adetin daha cabuk gelmeye baslamıs yani faydası olmuş pko olma ihtimalin var bence.bu doktorlar da kendi aralarında anlasamıyorlar ya cok garibime gidio:1shok:biri ak diyor biri kara
bosver canım ilac ise yaramıs su an adetlerin duzenli yaa onemli olan buhihoyyyt
insallah bebişin de gelir en kısa zamanda:Saruboceq:
cnm kocanının yıkamalı testini yaptır muahkakk aşılama öncesievet canım benim ilk gördüğüm öyle yanyana dizilmiş şekildeydi ama şimdi kaybolmuş. bu hastalığın evreleri oluyormuş. kimisinde çok şiddetli kimisinde de başlangıç oluyormuş. demekki bizimki çok ilerlememiş evresiydi. fsh ımın yüksek oluşu biraz da yaşımla alakalı. şu an değer 9 gerçi dramatik boyutlarda değil ama senin kadar çok yumurta elde edileceğini sanmam. o kadarı geçtim aşılama için 2 yada 3 tane bile olsa o bile şans.
canım urolog gerek yok dediği için de eşim illa da usg olsun diye zorlamamış. bakalım bir daha spermiyogram bakılsın da belki düzelmiştir. zaten sayı gayet iyiydi 79 milyon. ama ileri hareket biraz düşüktü % 20 civarı morfoloji kruger % 8 di son doktor ona da iyi dedi. ama bu bahsettiğim 6 ay öncesinin değerleri ki ben o değerlerle hamile kalmıştım. onun üzerine kaç ay e vitamini ve çinko hapları kullandı. hemen her gece keçiboynuzu kaynatıp içirdim. düzelme olmuştur diye düşünüyorum. ama sıcaklarda da düşermiş. 1-2 aydır da hava sıcak diye keçiboynuzu da içmek istemiyor. ama şimdi serinledi tekrar alıp içereceğim.
ay canım minik mucizem gelir inşallah ya tedaviye falan gerek kalmadan inşallah yarabbim.
yapraknil pkonun bir diger belirtisi de insulin direncidir bu da yumurtlamayı olumsuz etkiler ve glukofen verirler
sen de bunu kullanınca adetin daha cabuk gelmeye baslamıs yani faydası olmuş pko olma ihtimalin var bence.bu doktorlar da kendi aralarında anlasamıyorlar ya cok garibime gidio:1shok:biri ak diyor biri kara
bu arada cimbombom, ilsu, aysima, istridye, derya nereye kayboldunuz kızlar. bakın aysonu kızları bile o kadar hareketli sayfalarına rağmen bizim sayfaya geliyorlar siz arazi.
neyse ben de birazdan iftar için yemek hazırlayacağım. yani her an kaybolabilirim aklınızda olsun boş gebelik sayfasının kayıp güzelleri kaydirigubbakcemile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?