Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

düzelcek bende eminim ,belki de yapışıklık yoktur. o kistte adet göremediği için büyümüş olabilir mi yaprakcım ben öyle yorumladım.?
Dilekcim şunu unutma ilk önce senin sağlığın ve moralin..

canım adaşım ne olur üzme kendini arkadaşım herşey bizler için böyle koyverme kendini biz neler atlattık biz hayatt en büyük acıyı çok küçükte olsa evletlarımızı kaybettik gerisi boş hemen telaş etme ne olur başka bir dr git canım oda bir görsün bak ben 2 dr gittim sende git bende henüz olmadım ve kötü düşünmemeye çalışıyorum bencede 15 gün bekleme hayatım başka bir dr git ve üzme kendini allahım hepimize hayırlısını nasip etsin demekki düşün bu senin için en hayırlısı ne olur topla kendini kürtajdan sonra emin ol daha büyük sorunlar yaşayanlar var bunlar tedavi ile çözümlenebilen şeyler sende biraz sabır göster güzeller güzeli arkadaşım biraz daha gayret ile herşey çok güzel olacaka seni çok seviyorum önce sen sağlıklı olacaksın ki sağlıklı evlatlar doğuracaksın senin yanındayız hepimiz

İlsu canım kist tedavisi çok kolay ilaçlarla geçiyor evet dediğin gibi adet düzensizliği ve adet olamamaktan kaynaklandığını bende okumuştum nette

sanırım çatlamayan yumurta büyüyüp kiste dönüşüyor. ama ilaçla tedavisi var. hatta adetle de atılıyor diye biliyorum. rahim yapışıklığı da rahim filmiyle açılır. bende de varmış, rahim filminde açılmıştı. halledilebilecek problemler ama yanlış doktor seçmiş sanırım, çok oyalıyor. 15 gün sonra, 10 gün sonra diye diye kızı 2 ay oyaladı. o da ne bilsin doktor diye inanıp güvendi. kesinlikle doktorunu değiştirmesi lazım. ki öyle de yapacak sanırım.

Yapraknil canım senin rahim yapışkanlığın kürtajdan sonra olmadı demi yani kendiliğinden de olabiliyor mu canım ne bilim şimdi bende korktum ben dr kürtajdan sonra 5 kere gittim normal ultrasonla baktı böyle bişey yok dedi ama bilmiyorum bende de olabilir mi canım doktor senin yumurtan oluşmuş çatlamış dedi ama bilmiyorum yapışkanlıklı tedavisi 3 ay sürüyor mu uzun bir zaman gibi geldi bana

çok tatlısınız ve iyi ki varsınız canım arkadaşlarım benim
desteğiniz için umudunuz için moral verdiğiniz için çok ama çok teşekkürler
nasıl taoparlanırım bilmiyorum ben ama bu akşam hamileyken gittiğim dr a gidicem
bu dedikleriniz çok zor
rahim filmi histeroskopi 3 ay beklemek kist ya da d.kontrol
benim gücüm ve sabrım yok

çok tatlısınız ve iyi ki varsınız canım arkadaşlarım benim
desteğiniz için umudunuz için moral verdiğiniz için çok ama çok teşekkürler
nasıl taoparlanırım bilmiyorum ben ama bu akşam hamileyken gittiğim dr a gidicem
bu dedikleriniz çok zor
rahim filmi histeroskopi 3 ay beklemek kist ya da d.kontrol
benim gücüm ve sabrım yok

Canım asıl tatlı sensin bak lütfen kötü düşünme ve tek düşüncen tedavin olsun tedaviye hemen başla kendini iyileşecek olmana odakla ki zaten bu anlattıkların tedavisi olmayan şeyler değil rahim filmin çekilir ve belkide başka şeye ihtiyacın kalmadan yapışılık düzelir sen inan öncelikle bak ne güzel başka doktora gitmeye de karar vermişsin canım belki bizim ve senin de tahmin etmediğin şeyler olur ve daha çabuk iyleşirsin ama önce kendini inandır canım yerimseniben

Güzel adaşım herşey yoluna girecek ne olur endişe etme önemli olan tedavisi olan bişey olması gerisi kolay bu akşamda bir görün bakalım ne diyecek doktorun ondan sonrada toparla kendini ve tedavine başla herşeyin başı senin sağlığın ne olur öyle ümitsiz konuşma arkadaşım biraz daha dayan sabret herşey çok güzel olacak

keşke bu kadar kolay olsa kızlar yaaaa
öyle içim acıyor ki
bu tedavi süreci beni mahveder biliyorum ben kendimi
uzadıkça da sabrım tükenir umudum biter benim ki şimdiden bitik haldeyim ben
esracım c.tesi dediğin riskler bu muydu canım
bi de ben rahim filminden çok korkuyorum yaa

Evet canım buydu aynısını okudum fakat hiç aklıma getirmedim seninde böyle olacağını canım bugün yazdığından beri de tedavi ile ilgili olanları okudum ve o yüzden sana sakın tedavini ihmal etme umudunu yitirme diyorum hemen başlaman lazım tedavine beklemek daha büyük riskler almak demek canım tamam kendimi senin yerine de koyuyorum ilk başta hayal kırıklığı yaşardım fakat sabırsızlığımı bu şekilde değilde nereye gitmeli ve hemen nasıl tedavi olmalıyım şeklinde kullanırdım canım lütfen hiçbirşey için geç değil daha önünde kocaman bir hayat ve büyüteceğin bebeğin var o zaman gelince bu yaşadıkalrın aklına gelir ve neden bu kadar kendini üzdüğüne hayıflanırsın canım herşey biz insanlar için içindeki İnanca sahip çık ve güçlü ol canım seni seviyorum arkadaşım keşke bunları yanında olsamda yüzyüze konuşsak..:1hug:

canııım içinin nasıl acıdığını,canının nasıl yandığını bizlerden başkası anlamaz,,
zaman kaybettiğini lütfen düşünme ve biran önce arkadaşların dediği gibi başka bir doktora git,bak ben daha sorun yokken bile her hafta 2 ayrı doktora gidiyordum.
senden istediğimiz vakit kaybetmemen ve biran önce daha duyarlı bir doktora gitmen.
senin bebeğinin gelme saatini zaten güzel rabbim ayarlamış,sen,biz ne yaparsak yapalım o vakti erkene alamayız,bu küçük olmasını umduğumuz problemler de bu yüzden ortaya çıkıyor.
tedaviden de korkma sen bunu gelecekteki bebeğine güzel bir ortam hazırlamak için yapıyorsun bunu lütfen unutma,
sen bizim umudumuzsun,umudumuzu umutsuz görmek istemiyoruz...
bak benim bir arkadaşım vardı,onda da kist varmış ama tedavi oldu ve hemen ardından hamile kaldı,şimdi bebeğini kucağına aldı,
lütfen kendini üzme artık,sen böyle yaptıkça biz de kahroluyoruz...
senin durumun çaresiz değil,sen bu haberin sıcaklığıyla daha çok acı çekiyorsun farkındayım,
ama tedaviye başlayınca ve olumlu gidişini görünce herşey yoluna girecektir.
dualarımız kendimizden önce seninle bunu unutma,seni çok seviyoruz.
a.s. a.s. a.s. :1hug: :1hug: ayrıca senin için çarpan yürekleri ve daha sonra içinde çarpacak minicik yüreği düşün ve umutlu ol...

dilekcik senin için araştırmalar yapıyorum vallahi bak şöyle bişi buldum netten umarım faydası olur;

Kürtaj sonrası adet görememe durumlarında ilk önce ilaç tedavisi denenir. Cevap alınmazsa histerosalpingografi (rahim ve tüplerin radyolojik incelemesi) incelemesiyle yapışıklığın boyutları belirlenir. Daha sonra ya spiral takılarak ya da en iyisi histeroskopi yöntemiyle bu yapışıklıklar giderilmeye çalışılır. Ancak önceden belirtildiği gibi yasal sınırlar içinde gerçekleşen kürtajlarda Asherman sendromu oldukça ender görülür.

kizlar ne var ne yok bayagi yazismisiniz ben cok usuyorum ya ayagimda inanmazsiniz iki corap bi patik bi terlik var gunduz iki esofmani ust uste giyip battaniye altian girdim tamam yagmur var ama genede 20 derecelerde burada hava yani öyle abarti bi soguk yok üsütücem enfeksiyon olacak diye aklim cikiyor
cimbomlu cok tatlisin cidden ya ben senin cocugunun senden daha tatli olacagina inaniyorum sabirli ol canim bak ben hayatimda cocuk diye bisi yoktu 36 yasimdayken oldu oglum bide simdi bu üzüntü oldu Allah buyuk yinede neler yasanmasi gerekiyosa yasanacak insallah hayallerimiz gerceklesir

günaydın kızlar. dün bazı teknik problemler yüzünden siteye giremedim. uzun süre elektrik kesintisi falan oldu. o yüzden son yazdıklarınızı yeni okuyabildim.
öncelikle cimbomumuz canım arkadaşımızın bugün daha iyi ve umutlu olduğunu ve bu sorunların tedavi ile en kısa sürede halledilebileceğini yürekten diliyorum.
evet sizlerin de dediği gibi acısı daha çok yeni ve bu yüzden de tepkileri çok normal. ama o çok güçlü ve pozitif biri bunların da üstesinden gelecektir. buna inanıyorum. ayrıca onu neredeyse 2 aydır oyalayan doktorunu şiddetle kınıyorum. kürtaj sonrası hastalar mutlaka en az bir hatta 2-3 kez kontrole çağırılmalı.
iklimsu canım bana rahimdeki yapışıklıkla ilgili soru sormuşsun. kürtajdan sonramı demişsin. ben kürtaj olmadım canım, kendiliğinden düşmesini bekledim. 1 hafta 10 gün kanamam oldu bu süreçte 2 kez de kontrole gittim ve tamamen temizlendiğinden emin olduk. antibiyotik falan kullandım.
ben aralık ayında hsg yani ilaçlı rahim filmi çektirmiştim. bana doktor söyledi biraz yapışıklık varmış ilaç sayesinde açılmış. filmden 1 ay sonra da hamile kalmıştım. geçirilmiş enfeksiyonlar veya kürtaj bu yapışıklıklara sebep olabilirmiş.

cimbom canım benim gerekirse sen de bu filmi çektir, tabi doktorun uygun görürse. kistin de ilaç tedavisiyle 1 ay en geç iki ayda geçer hayatım. üzme kendini. biliyorum bizim beklemek gibi bir lüksümüz yok ama mecburuz canım ya. bu keyfi bir bekleme değil. tedavi sonucunda bebeğin seni bekletmeyip hemen gelecektir buna inanmalısın ve bu güçle tedavine başlamalısın.

meltem merhaba canım. senin üşümen basit bir soğuk algınlığı ya da kan şekerinin düşmesi ile alakalı olabilir. eğer kansızlık problemin varsa bu daha da çok olur. sen de kürtaj olmuştun sanırım. kürtaj veya düşük sırasında kanamadan dolayı geçici kansızlık oluşabiliyor, bu da üşümene sebep olabilir. çok dikkatli olup kendini korumalısın.
canım sen 36 yaşında mı ilk çocuğunu doğurdun. geç mi evlendin yoksa problemmi vardı. sonra tedavimi olmuştun. geçmiş sayfalarda anlatmışsındır belki ama aklımda kalmamış, kusura bakma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…