- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #8.301
canım bir problem yoktur merak etme. havalar çok sıcak. bizimki de sevmiyor sıcağı. geçende 2 gün yağmur yağdı serinledi de kendine geldi biraz çocuk. gece de üstüne örttüğümüz battaniye çarşaf ne varsa ayaklarıyla itip açıyor üstünü. yani sıcaklar yaramıyor bu bebişlere. ek gıda konusunda da yeni birşey verirken bebek çok açken vermek gerekliymiş. o zaman hayır demez diyorlar. bakalım deneyip görücez. ne güzel sen başlamışsın artık. bakalım doktorunuz ne diyecek. ben de bu hafta götürmek istiyorum. son kontrolün üzerinden 1 ay geçti. bakalım yarın randevu alabilirsem yarın götürücem alamazsam hafta içi birgün götürürüm artık.güzel haberlerle döneriz inşallah.
tabi canım sayfada kimse olmasa da yaz sen. ben merak ediyorum çünkü. ben de yazarım gelişmeleri. çok öpüyorum seni ve prensesini.
canım biz doktora gittik bugün , minik iklim 750 g almış doktor bu ay tüm çocuklar az kilo aldı dedi sıcaklardan dolayı hatta birinin bebeği 200 gr bize 600 den fazla ise sorun yok dedi bu ay az olması normal dedi. boyumuzda 64 cm olmuş 2 aşımızı olduk aynı zamanda diş eti için jel verdi, bide bizimki herşeyi ağzına koymaya çalışıyor doktor önümüzdeki ay diş çıkarmaya başlayabilir dedi sanki ban abiraz erken gibi geldi ama doktor normal dedi ek gıdaya geçme dedi çocuğun gelişimi iyi dedi 1 ay daha bekle dedi tabii ispiyoncu eşim doktora çocuğa hem su verdiğimi hemde püre verdiğimi söyledi doktorda o zman ille verceksen bari günde 2-3 kayısı veya armut rendesi ver dedi öğlen 10-11 gibi dedi ara öğün gibi ben doktoru pek dinlemeyi düşünmüyorum adam diyorki sadece anne sütü ve günde 1 öğün mama ver diyor bu ay daha az kilo alır 500 gr gibi o zman başlarız diyor ya neden az kilo almasına izin verim veririrm püreyi muhalebiyi çok kilo alır buda benim tezim tabii doktor mümkün olduğunca az kilo bile alsa anne sütü diyor ama aç kalırsa kusura bakmasın veririm....:gitme:
işte böyle teyzesi , canım sen ne yaptın minik İlayda nasıl doktora götürdün mü minik nasıl eskisi gibi iştahlı mı vallahi canım ben gece yatarken bişey örtmüyorum sadece çıtçıtlı badi giydiriyorum bazen badinin üstüne şort çok sıcak tutma sende özellikle geceleri iyi deil bizimkide örtünce zaten üstünde bırakmıyor .... geçen bir doktoru izledim tv kadının biri soruyor bebğim kesinlikle üsütüne bişey örttürtmüyor atıyor ne yapmalıyım diye doktorun cevabı şöyle çocuk üstündekini atıyorsa piskolojik gelişimi çok iyi demektir diye çünkü tüm bebklerin bunu yapması yemek yemesi kadar normalmiş biz örtücez onlar tekmeleyip atacaklar birazcık büyüyünce bizimki gibi alıp ağzına koyup emecekler böyle işte İlaydamı çok öp o maviş gözlerinden seninde çok öpüyorum bacım
yarın bi İlsuyu aramayı düşünüyorum acaba müsait mi bilmiyorum ama pek emmiyor diyor du acaba ne yaptı merak ediyorum ama ya müsait deilse diyede aramayada çekiniyorum malum zor günler ararsam sana yazarım burdan görüştükten sonra :dance:
kizlar ben bugun dr a gittim halen kalp atıslarını goremedi dr
yaprakcığım merhaba cnm kuznu ve seni öperim
gördüm slm verem dedim
sağolasın canım. benim kuzu biraz fazla hareketli ve sıkıntılı, uyanıkken uzun süre yatamıyor hemen mızırdamaya başlıyor. hep kucakta gezdireceksin. gündüz doğru dürüst uyumuyor da o yüzden fazla takılamıyorum buralara arada bakıp çıkıyorum arada da yazıyorum işte.
senin kuzuların da maşallahı var, çok tatlı olmuşlar ya tombiş tombişler. Allah nazarlardan saklasın onları. sağlıklı ve uzun ömürlü olsunlar, analı babalı büyüsünler inşallah.
cnm benim benimde alişim çok hareketli hiç beni koymuyor evde yemek çamaşır bulaşık ütü ancak yapıyorum istiyorki yanında oturayım konuşayım
kizlar ben bugun dr a gittim halen kalp atıslarını goremedi dr
ay maşallah annesi minik iklimsu'ya
gelişimi çok güzel canım. 750 gr da gayet iyi bence.
zaten zaman geçtikçe kilo alım hızı ilk aylara nazaran biraz azalabiliyormuş.
dediğin gibi havalar da sıcak.
ama boyu almış başını gidiyorbizimkisi gibi.
bizimki de en son 58 cm. di. yani boy nedeniyle alınan kilolar da göze çarpmıyor.
aman boşver bizimkiler de böyle ince uzun, tombiş değiller napalım.
geçen bizim arkadaşlar geldi. ilaydayı görmeye. onların da bizden 2 gün sonra 2. bebekleri oldu. o erkek. ama bir görceksin bebeği tam tosun. bizimki yanında minyatür gibi kaldı. ama çocuk robot gibi yani öyle yatıyor. bizimkinin devamlı eli kolu gözü heryanı kıpır kıpır. ay ne güldüm ya.
canım sen ek gıdalar konusunda çok da acele etme ama yavaş yavaş da vermeye başla artık. annem bana bile yavaş yavaş yemek sularını falan tattır tad alma duyusu gelişsin falan diyor da ben daha yapmam ya bizimki çok küçük. gerçi babası ona kırıntı şeklinde yumurta, peynir falan veriyor. bizimki de bir iştahlı yiyiyor sorma. ama ben kızıyorum. daha erken ya. dokunur falan Allah korusun. ama zamanı gelince yani 4-5 aylık gibi meyve ve sebze suları yoğurt falan başlarım inşallah.
canım ben dün doktora götürmeyi istedim. bizim gittiğimiz doktor devlete bağlı bir çocuk hastanesi var burda dörtçelik diye bir hastane oranın doktoru. eşimin de eski bir arkadaşıymış. ben de sonradan tanıştım. ama işte adamla şu mama konusunda yıldızlarımız barışmadı. mamaya çok karşı. ve bundan da beni sorumlu tutuyor. emzirmek istemediğim için böyle yaptığımı düşünüyor bahsetmiştim daha önce hatırlarsan. aslında kesinlikle alakası yok. en az 1 yaşına kadar sütüm yeterse inşallah ben bebişimi emziricem. işte dün de tel. le randevu almaya çalıştık. ama sistemde değişiklik yapmışlar. randevuyu otomatik veriyorlar bizim istediğimiz güne ve saate değil yani. bugün için vermiş bilgisayar ama ne saati belli ne başka şey. eşimde bugün nöbette. o yüzden gidemiyoruz tabi. ben de siteden bir arkadaşın tavsiyesi ile başka bir doktordan randevu aldım. medical park hastanesinde bir doktor. çok ilgili ve tecrübeli bir doktormuş. şu an izinde olduğu için ayın 27 si pazartesiye verdiler randevuyu. işte pazartesi 10 gibi götüreceğiz bakalım. inşallah öncekine göre daha iyidir. gerçi eşim eski doktordan pek vazgeçmek istemiyor arkadaşı diye ama arada ona da götürürüz merak etme falan dedim de öyle ikna oldu. yani adamla mama konusunda bir kitleniyoruz zaten diğer şeyleri konuşmaya fırsat vermiyor. ben daha fazla zaman ayırsın ve bizi bilgilendirsin istiyorum ama devlet hastanesi olduğu için kalabalık işte o da ne yapsın. inşallah bu yeni doktor bahsedildiği kadar ilgili ve tecrübelidir.
işte böyle canım. sen çok uzun yazdım diyorsun ama destan yazma konusunda beni geçemezsin. gördünmü.
uzun yaz canım inan ben hiç sıkılmıyorum okurken. miniklerimizin gelişimini, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. benim çok hoşuma gidiyor inan.
ilsunun teli ben de yok canım ya. ararsan benim de sevgi ve selamlarımı iletirsen sevinirim. inşallah bebişi de kendisi de iyidir ve en kısa zamanda toparlanıp aramıza döner. sen de biliyorsun sezeryan olunca ilk günler süt az olabiliyor veya hiç olmayabiliyor ama o emzirmeye devam etsin. zamanla daha çoğalıyor süt.
canım sen de böyle uzun uzun yaz.
bebişime bebek arabası ve oto koltuğu sipariş etmiştik az önce onlar da geldi teyzesi. iyigünlerde kullanır inşallah.
seni ve minik iklimi öpüyorum canım.:1hug:
vallahi canım uzun yazman benide çok memnun ediyor insna kendini dinleyen anlayan ve fikirlerini paylaşacak birine ihtiyaç duyuyor ...
Doktorumuzda 750 gr için iyi dedi ama geçen ay 920 gr almıştı her ay böyle düşürse işimiz var, yani biraz tombul olsun istiyorum bacım ya şöyle sıkmalık ama bu bizim kızlar ince uzun olacaklar sanırım dün doktor hiç şüphem kalmadı bu kızın boyu uzun olacak diyor eşimde olsun doktor bey ben onu manken yapacağım diyor hemşire nasıl gülüyor doktorda yok canım manken olmasın adamda ciddiye aldı eşimi , vallahi çok şişmanlıkta sorun bebek geç yürüyor diyorlar ama canım ek gıda konusunda çok kararlıydı 4.aydan itibaren başlarım diye yine başlayacağım ama seninde dediğin gibi yavaş yavaş doktor onay vermediği için biraz düşünüm bir program yapacağım tabiii sütümde baya azaldı zaten bizim kız memeden emmiyor ben sağıyorum sürekli 4 saatte bir hergün bir önceki günden daha da azalıyor bide sıcaktan dolayı yemekte yiyemiyorum bitmez dertlri bunların vallahi aşı oldukya dün gece hafif ateşi vardı ama allahtan yükselmedi geçti tekrar üstünü biraz inceltim de ...
canım doktor konusunda ben çok şanslıyım bizimki hep diyor ki önce anne mutlu olacak rahat olacak ki bebek de öyle olsun bana çok destek oluyor ilk günden beri canım kim sanki emzirmek istemez doktor seni makina falan mı sanıyor yada bebği kur meme emsin bişey almasın doymuyorsa ne yapalım bizimki ortalığı ayağa kaldırıyor aç oldu mu benim doktorum mama konusunda günde bir öğün ver hiç bir sakıncası yok sadece sütü azaltma diyor canım eğer doktorla ilgili ufacık bile bir teredütün varsa değiştir bence , çok önemli doktor ve anne arasındaki bağ güven adam emzirmek istemediğini düşünüyorsa kafasındakini değiştiremezsin
canım ilsuyu aradım ulaşamadım herhalde müsait deil canım sütü varmışta bebek emmiyormuş ilk gün hep mama ile beslemişler bende sütünü sağ dedim biraz onu deneyecekti bakalım ne yaptı sonra tekrar ararım senide bilgilendiririm selamlarınıda iletirim İlsunun keyfi yerindeydi annesi gelmiş yanına ona ve minik tuanaya misler gibi bakıyordu
ayyyyyyyyyyyy teyzesi onun pusetini ve arabasını yesin allahım sağlıkla sıhatle kullanmayı nasip etsin miniğime bizde arabasını aldık dışarı çıktığımda kullanıyoruz doğumdan itibaren olan arabalar varya arkaları komple inen 2 aylığından beri kullanıyoruz çok iyi oluyor market alış verişin ebile götürdük gerçi uzun sürdü bizim ki biraz huysuzlandı ama alışacak anneside babsıda gezmeye bayılıyor oda inş. öyle olur gerçi asansöre geldimi acayip hareketleri değişiyor geçen bir huysuz komşu ile beraber bahçeye indirdik çocuk nasıl memnun gülüyor anlatamam çenem düştü yine İlaydamı çok öpüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?