Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

yaprağım uyandımı yumağın benim işim vardı giremedim canım
canım ayran falan iç sıcaklarda iyi gelir sütün kesilmesin

yaprağım uyandımı yumağın benim işim vardı giremedim canım
canım ayran falan iç sıcaklarda iyi gelir sütün kesilmesin

canım benim miniğim bir uyuyor bir uyanıyor. ben de arada işlerimi yapıyorum arada da buraya bakıyorum işte.
çok su içiyorum canım. en fazla süt yapan şey suymuş. doğru gerçekten de. sütüm arttı sanki. havalar da sıcak su içmek güzel yani.

evet canım ya saçları çok güzel uzun uzun dökülmeye 3 ayda başlıyor bizimkide saçlıydı döküldü tabii ilaydanın saçları kadar deildi cşimdilik ince telli gibidir ama gittikçe gürleşir ve daha sağlıklı olur canım doktor çok önemli bahsettiğim gibi ya banad doktor 4.ayda ek gıdaya başlarız demişti 4.aya geldiğimizde kilo alımı iyi başlama dedi 1 ay daha bekle dedi bende başladım bekliyorum 5 ay da gittiğimizde bakalım ne diyecek canım bence kaka sorunu ile ilgili deil kilo alımı benim doktorumda söyledi yaz aylarında bebklerin kilo alımı azalıyor dedi düşünsene 300-400 gr alan bbekler bile varmış yani bence geçici bir durum kafana takma evham yapma ama uyku konusunda katılıyorum iyi uyuyan bebk her zaman daha dinç ve sağlıklı oluyor zaten büyüme hormonu uykuda en üst seviyede çalışıyormuş bizim kızda aynı seninki gibi gündüz en fazla 1 saat uyuyor sadec banyo yaptığı günler 2-2,5 saat oluyor oda ender tabii bir kered o kadar uyumuyor arad uyanıyor mızıldanıyor ay sorma bende uyku düzeni konusunda çok muzdaribim sorma o yüzden gündüzleri hiç bişey yapamıyorum bide sürekli yanında beni istiyor aynı zmanda kendi artık ters çeviriyor yani yüzü koyu dönüyor bu sfer sinirleniyor tekrar atamıyor kendini başlıyor bağırmaya ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy çok zorrrrrrrrr bacım bir dokun bin ah işit benden

ayyyyyyyyyyyyyyy bütün kızlar toplanmışsınız ben yoktum bu kız hiç uyumuyor ben çıldıracağım ............
canım adaşım hoşgeldin sen bitanesin kendine çok dikkat et sen bneim kıymetlimsin
canım yaprak beni merak etmişin bacım sorma fırsat vermiyor bu minik bide temizlik falan girdi araya tül perde halıları yıkamaya verdim derken hepsi bitti rahatladım ev biraz adam oldu doğumdan beri berbattı kendimi bi toparlayamadım ki iş yapim neyse öpotüm benim ki bağırıyor by

canım yine karşılaşamadık senle ya,

evet canım birkaç gündür girmeyince merak ettim. demek temizlik faslına dalmışsın. aslında benimde dalmam gerek ama bebekle olmuyor. eşime bebişe sen bak ben temizliği yapayım falan diyorum o da pek yanaşmıyor. temizlikçi çağırıcam yine. hamilelikten beri o şekilde yapıyorum zaten de, sadece doğumdan sonra yüzeysel silme süpürme yaptım sadece. banyo tuvalet zaten hergün ya da 2 günde bir temizleniyor. sadece kapı, cam ve mutfaktaki ayrıntılı işlere çok giremiyorum. yakın zamanda çağırıcam.

canım biz rota aşısını yaptırdık, daha doğrusu eşim eczaneden alıp bebişin ağzına damlattı. 2 doz olandan yaptırıyoruz biz. 2. dozu da 5. ayda yaptırıcaz. rotarix mi ne adı.
ama aşıdan sonra kaka sorunu baya bir düzeldi biliyormusun. sitede okumuştum bebek sağlığı ve hastalıkları başlığında okumuştum bir arkadaşın bebeği de aynı şekilde sürekli kaka yapıyormuş rota aşısından sonra düzelmiş. bizde de öyle olacak sanırım. inşallah tamamaen düzelir ya. ama bizimki antibiyotikten sonra böyle oldu. antibiyotikler bağırsaktaki yararlı bakterileri öldürüyormuş. bak sana da tavsiye edicem bebek bakımı ve beslenmesi topiğindeydi sanırım doğru bilinen yanlışlar diye bir konu var onu oku bir ara biraz uzun ama çok yararlı bilgiler var. bir doktorla yapılan röportajdan alıntı.

ay canım uyku konusu evet benim de derdim. bizimki gündüz banyo bile yaptırsam öyle 2 saat falan hayatta uyumaz. en fazla yarım saat. bugün uyuyordu bizde kızlarla yazışıyoruz birden uyanıyor ve ben de hemen çıkmak zorunda kalıyorum. yani tam bir düzen oturmadı henüz. belki oyuncaklarla falan oynamaya başlayınca bize olan bağımlılıkları biraz azalır diye düşünüyorum. yani umarım öyle olur.

evet canım ya bizimki de yan yatırdığımda yüzükoyun dönüyor sonra tekrar eski haline dönemediği için basıyor yaygarayı sanki ben çevirmişim onu öyle :roflol:. ay ne gülüyorum ya. çok şirinler çok.

bu akşam market alışverişine çıktık. ben bunun tokalarını taktım yine. marketteki kasiyer kız çok sevdi bizimkini. ay işte çok tatlı falan. sonra da ne kadar sessizmiş dedi. ah sorma dedim kıza çok sessizdir sen bide bana sor. 1 dakika sonra bizimki mızırdanıp ağlamaya başladı ben de kıza şakadan nazar değdirdin dedim. sonra bebişi aldım dışarı çıktım napayım durmuyor. eşim de poşetleri falan yerleştiriyor. kız arkamdan eşime ne dese beğenirsin gerçekten nazar mı değdirdim acaba falan diyormuş. alınmış kız ya. ben sessiz deyip sonra ağlayınca şakadan dedim aslında dışarı çıkmamdaki amacım da sussun ağlamasın diyeydi. sıkıldı çünkü markette. ay eşim gelip söyleyince çok şaşırdım hem de çok güldüm. tamam ben nazara inanırım ama kıza ben o amaçla demedim ya.
ay ben nedense çok yanlış anlaşılıyorum. sert bir yapım mı var acaba ya. aslında öyle değilim çok hoşgörülüyümdür ama işte karşımdaki kişi bazen bunu anlamayabiliyor. dün de dilekle elif meselesini tartışırken benzer şeyler oldu. onlar da beni yanlış anladı. ama sonra dilekcim hak verdi bana.

ay amma destan yazdım ya. insanın okuyası gelmez valla. kızlar okumadan geçerseniz kızmam, kaprüs falan yapmam yani rahat olun :roflol: hihoyyyt

ayyy allam yaaaaa
sabah sabah nasıl güldürdün beni yaprakım yaaaaaaaaa
murat diyor ki bilgisayara bakıp niye sırıtıyorsun
kısss çok tatlısın yaaaaaa
son cümlene bittim valla
allahım seni ve mavişimi de güldürsün inş.

diloşummmmmmm canımın içi benim
yaaa yerim sizin ben uykusuz prenseslerinizi
ohhh olsun size
siz mi o kadar ağlayıp sızlayıp duruyordunuz
bebek de bebek diye
al size bebek

ilsum da aynı dertten müzdarıp
ohhhh sefam olsum
bi uykumu alıyorum ki
sormayın gitsinnnnnnnnn
yok yok kıslar kısmayın sakın bana
ben sizin yerinize de tatil yaptım yaaa
sizin yerinize de uyurum
ama sizde benim yerime
prensesleri öpün koklayın ne olur
bu arada kızlar hepinize temizliğe gelirim anam
siz yapmayın
ben varım vurda
yaprıakım sana da gelirim kısss
bursa dediğin ne ki
ya da yok yaaa ben prenseslere bakayım
siz iş yapın
banane yaaa sizin evinizden

arkadaşlar merhaba benimde şu anda boş bir gebelik kesem var
doktorumun hesabına göre 2 aylık hamileyim ama dünki muaynemde kalp atışlarını görücez diye beklerken kesenin boş olduğunu gördük. iki ultrasonlada bakıldı hem karından hemde vajinal ultrason yöntemiyle. ikisindede boş dedi doktorum. kanaman varmı diye sordu ama kanamamın olmadığını söyledim. o zmn bu önümüzdeki hafta kanamayla düşük yapabilirsin dedi. eğer düşük olmazsa bir hafta sonra gel yeniden bakalım gelişme varmı diye yoksa kürtaj yapıcaz dedi. ama ben bu tarih işinden dolayı biraz işkilleniyorum arkadaşlar. gençkızlığımdan beri benim adetim düzensizdir 20 gün atar önceye gelir hatta bir keresinde 6 ay olmadığımı biliyorum. ocak ayından beri korunmuyoduk eşimle, bu düzensizliklerimle ilgili bi sorun olabilir diye doktora gidicektimki hamile olduğumu öğrendim. 13 Temmuzda kese minicik göründü, dün baya bi büyümüştü ama boştu dediğim gibi. doktoruma sordum eğer bir haftaya kdr gelişirse bi sorun olurmu sağlığı açısından, hayır olmaz dedi. acaba kesesi boş görünüpte sonradan bebeği gelişen varmı aranızda veya bu yönde bi bilgisi olan. son adet tarihim 1 Haziran. bu tarz hesaplamalarda hata oranı yüksek olabildiği için boş gebelik için acele tanı konulması yanlış diye okudum nette. bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.:çok üzgünüm:

ay ciddimisin,

murata deseydin benim çatlak bir arkadaşım var, döktürmüş yine ona gülüyordum diye.

son cümleme niye güldün kızım doğru değil mi. insan sıkılır okurken be.

iklimsuya bebişle ilgili bilgi veriyorum. tabi hepinize bilgi veriyorum da çok uzun yazınca sıkıcı olur. ama fırsat bulup yazmaya başlayınca tutamıyorum kendimi yazıyorum da yazıyorum işte böyle. sana mail atarken de öyle yapmıyormuyum.

Allah seni de hep güldürsün dileğim :1hug:

ohhh olsun size
siz mi o kadar ağlayıp sızlayıp duruyordunuz
bebek de bebek diye
al size bebek

seni de görücez dilek hanım.
en geç 1 yıl içinde sen de burdan bize ay çok uykusuzum,
ay benim bebiş akşam yine uyumadı, gazı vardı, karnı acıktı falan diye dert yanarsın
ben de sana gülme komşuna gelir başına dilek hanım derim burdan bak ona göre delikafadulden

gel hayatım gel, sen yeterki gel. biz sana iş falan yaptırmayız. elini sıcak sudan soğuk suya sokturmayız. sen bebişlerle oynarsın. biz de gezmeye gideriz kocalarımızla. boşver evi mok götürsün önemli değil :roflol: :roflol:

canım hemen ümidini yitirme ama herşeye de hazırlıklı ol.

yani SAT ın 1 haziransa geç döllenme de olsa şimdiye kadar gözükmeliydi diye düşünüyorum çünkü 2 ay olmuş. bak benim sat 3 ağustostu. eylül 12 de kese gözüktü, 1 hafta sonra yolk kesesi. ondan 1 hafta sonra da yani 26 eylülde kalp atışı duyulmuştu. bende adet düzensizliği vardı. geç döllenme olmuştu. adetimin 16. günü yumurta olgunlaşmıştı 18. gün falan çatladı düşün yani. senin de gözükmesi gerekirdi şimdiye kadar. peki yolk kesesi denilen şey de mi görülmedi. yani doktorun sana o konuda bişey demedimi. eğer yolk sach da deniyor eğer o gözüktüyse bir umut vardır.
tabi canım biz buradan sadece kendi tecrübelerimizle konuşuyoruz, yani en doğru bilgiyi sana doktorun verir. inşallah görürsün canım. bize de haber verirsen seviniriz. ama göremezseniz de üzülme. yine hamile kalırsın. ama önce adet düzensizliklerinin sebebi ne onu araştırın pko falan olabilir canım ona göre tedavisini olursun.

günaydın kızlar nasılsınız döktürmüşsünüz maşallah meleklerinize nazar değmesin kızlar ayları ilerledikçe uyku düzenleri de düzelir inş. sağlıklı olsunlarda uyumasın melekleriniz
diloşummm nasılsın canım
yaprak iklimsu ilsu nasılsınız
elif nerdesin hiç girmiyosun artık
kızlar evede net alacaz sanırım akşamlarıda görüşürüz artıkın

slm bispa 10 güne kadar daha bekleyin zaten dr. öyle demiş ama kese büyüyüp içinde bebek yoksa o zaman kürtaj olmak zorunda kalabilirsin canım allah hayırlısını versin

günaydın canım,
evet sen yokken biraz döktürdük.
sen de eve net alınca daha iyi olacak.
az kalmış adetine, inşallah olmazsın da bir müjde verirsin bize.
evet canım bizimki eskiden gece emzirirdim uyurdu şimdi artık uyutmam 1 saati geçiyor. büyüdükçe bazı şeyler değişiyor işte. inşallah daha bir düzene oturur.
dediğin gibi sağlıklı olsunlar da biz herşeye katlanırız.

geldim kızlar burdayım
nasılsınız bakalım
yaprakım inş. dediğin gibi olur da bende burdan söylenirim ayy bu çocuk hiç uyumuyor yemek yemiyo vs. diye
sinemcim iyiyim yeni geldim işte sen nasılsın fıstık

herkese mrb kızlar
Yaprakçığım yazını büyük bir zevkle okudum iyiki bu sayfada varsın alıntı yapamadım yanlızca yazından herhalde çok uuzn diye destan yazmışın hayatım aşının faydasının olmasına sevindim bizim doktorumuzda yapılmasında fayda var demişti çok şükür bizim kakası ile ilgili pek sorunumuz olmadı sadec bir keresinde 4 gün yapamadı doktoru aradım fitil verdi onu kullandım ve yaptı vallahi bu çocuklar ömür förpüsü sanki ben 40 yaşındayım kendimden geçmişim sorma dışarı çıkarken onu hazırlamaktan kendime fırsat bulamıyorum doğumdan bu yana sadec 2 kez kuaföre gitmişim hesap et ...
canım ben bus abah iklimin bağırtısı ile uyandım saat 7 gibi koştum beşiğe acıktı sandım hemen sütünü verdim içiyor ama bir yandan hala huzursuz bir baktım ateşi yüksek ne yapacağımı şaşırdım birde baktımki tüm vücudu isilik olmuş boynundan ayaklarına kadar ay nasıl telaş yaptım sorma tabii başladım ağlamaya ben bu çocuğa bakamıyormuyum diye eşimde kızıyor saçmalama falan ateşini ölçtüm 37.60 hemen ablamı aradım çocuğu aldım apar topar ablama gittim önce ılık suyun içinde 10-15 dk kadar beklettik sonra çıkardık fitil verdik çok şükür 1 saat içinde 36.50 kadar düştü düşüne kadar bende neler çektim anne olmak çok zor vallahi 1-2 saat yattı sonra uyandı yine ağlıyor 3 sat kucakta dolaştırdık ablamla, bide gözümün içene baka baka ağlıyor ,ateşi acaba dişten dolayı mı yükseliyor doktor daha 1 ay sürer dedi ama ay yaprakçığım sorma şimdi tekrar uyuttuk uyandırıp duş aldıracağım bu gece bana uyku yok sabaha kadar bekleyeceğim tekrar ateşi yükselir diye inşallah yükselmez tekrar
seninde başını şişirdim kusura bakma ne olur yazınca biraz rahatlıyorum .................minik mavişimi benim yerime öp ve dikkat et ona

DıLOŞUM canım ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ne güzel tatilini yaptın güzel güzel uyuyorsun ama seninde az kaldı uykusuz geceler o zmanda bizim kızlar büyümüş olacak biz sana burdan yazacağız geçer geçer diye ...... tecrübelerimizi paylaşırız bu arad seni aramak istiyorum uzun uzun konuşmak için seni öpüyorum kocaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…