- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #8.741
ilsu sonunda karşılaştık meleğin nasıl
iyiyim canım sen nasılsın beni unuttun diyecektim yazmışsın canım
ay canım benim hoşgeldin
sensiz sayfa olmaz sende gel artık bitanem
neşemizsin sen bizim
teyzesi çok tşk ederiz .her gecen gün değişiyor büyüyor işte
evt senin bebişler çok şanslı oalcak tabi kaç tane ciciannesi var hepimizden neler neelr öğreneceksin kolayca bakacaksın inş
sağol canım sen ek gıdalara başladın demek. ama seninkiler daha büyük. benimki daha 3.5 aylık. yarın dr a götürücem kontrole bakalım danışıcam. geçen ay gittiğimizde 4. ayda başlarsın demişti belki bir liste falan verir.
ama ilsuya az önce de yazmıştım armut işe yarıyor sanırım. kakası ve gazı düzene girdi gibi.
pütürlü mütürlü yiyiyor maşallah benimki. inşallah diğer gıdaları da iştahla yer.
bu arada senin bebişler de büyümüşler, çok tatlı olmuşlar maşallah nazar değmesin
klava klava benden o densiz kadına
canım 5 aylık cocuğu zaten oturtturamaz ayaklarının üzerine şap diye bastıramassın sıkıntısını sen çekersin sonra ne bilinçsiz insanlar var ya.
he birde illa bebek kilolu olacak diye bir kaide yok canım hem şişman bebekler yürümeyi olsun ibçok şeyi daha geç yapıyorlar .neyse sen üzme tatlı canını .
ben bu insanlar yüzünden emzirmeden soğumuştum düşün artık ilk zamanlar emmiyordu ya emdir emdir niye almıo falan biberon verme mama verme .ne biçim insanlar ya ben bebeğimi aç mı bırakacam yani .lülülülülülülülülülülülü gıcık kadın muhatap olma boşver .iklim su gayet iyi ayına göre
canım ben hep corap giyiyrum dediğin gibi .gözlemlediğimk adarıyla tuana 3-4 günde hep saat 6 da kıvranarak kalkıo ıhlıyor kolik olabilir mi acep yarım saat sürüyor rezene cayı verip sırtını sıvazlıyorum emdiriyorum sonra sakinleiyor .
güzelim açık kalmıştır iftardan sonra girmedim cünkü
mrb kızlar ben geldim bir kaç gündür yoktum ama maşallah keyifler iyi hepinizi özledim vallahi insan eksiklik hissediyor merak ediyor kılzar nasıl diye bugün kızımla gezmeye gittik çocukluk arkadaşım var ona gittik ay orda bir uslu 2 saat yattı hemde kendi kendine sütünü içti kızım teyzesinin evine bayıldı arkadaşımda ay ne uslu bebk bu diyor vallahi beni bile şaşırtı minik iklim sormayın
bide kızlar bu koca karılar beni çıldırtıcak ya arkadaşımın yan komşusu var oda geldi 2-3 dk beni sinir etmeye yetti yok efendim bizim kız zayıfmış yok efendi rahat rahat dönmeliymiş sanki biraz da küçükmüş ayağının üstüne niye basmıyor ayyyyyyyyyyyy çıldırdım benim torunum 5 aylıkken ayakata duruyordu ayağına basıyordu .... kudurdum dedimki ben onu istanbul un en lüx hastanesine ve odtü mezunu bir doktora götürüyorum doktorum ban bebğin gelişimi 6 aylık bebekle eş değer dedi hem fiziksel hemde ruhsal gelişimi siz ondan daha iyi bilecek deilsiniz ya dedim kadın bozum bozum gittik ya kardeşim sanane benim kızımdan geldin oraya edebinle otur lafını yedi gitti sinir oldum .....
canım işte ne bilim hergün ayni saatte uyanıp kıvranıo ondan kolik teshisini kendimce koydum süperim yani .
evet dediğin gibi temmuz annelerinde kolik olanlar anlatıo 3-4 saat hatta daha fazla ağlıolarmış .
iklimsu cadısı uyandi şimdi sanirim yeyim ben onu annesi kızımın ablası .ikisi de esmer güzeli olacak inş .
herkese selam,
az önce geldim, geçmişi falan okumadım. birazdan fırsat kalırsa okurum.
ilaydayı uyuttu babası. ben de size bakayım ve bilgi vereyim dedim.
2 gibi gittik doktorumuza. kızımı çok seviyor sağolsun.
muayne bulguları gayet iyi çıktı, ama kilo yine düşük kızlar ya. ancak 6 kg olmuş.
ona biraz canım sıkıldı. yemesi de iyi maşallah ama niye böyle bilmiyorum.
gerçi doktor gayet iyi buldu. siz evham yapıyorsunuz gayet yerinde kilosu dedi. ama bana zayıf geliyor ne bileyim.
bebekken şişman olsun diye uğraşan, bununla övünen anneler, sonra çok pişman oluyorlar dedi. çünkü çocukta bu sefer başka problemler oluyor, yürümesi gecikiyor. birçok aktiviteyi normal kilodaki bebeklere göre daha geç yapıyor dedi. o yüzden sizinki gayet iyi, boy ve kilo orantılı, hiç de zayıf durmuyor dedi de gel de bana anlat.
ek gıdalara geçiyoruz.
adama armut vermeye başladım dedim, önce şöyle bir tuhaf baktı CADIARZU
önce şeftaliyle başlasanız daha iyi olurdu dedi.
ben de biraz gaz ve kaka problemimiz oldu bağırsak hareketini arttırmak için armut düşündüm dedim. ama armutta çok arttırır falan dedi. adam demiştir ne kadar bilmiş bişey. eşim konuşmuyor ben car car :roflol: şu çocuk dr larıyla bir türlü elektiriğim tutmuyor ya. ama neyse bu yine de iyi bir doktor.
epey ek gıda tarifi verdi. kağıt kalem elimde yazdım. yemek tarifi yazar gibi, 1 çay kaşığı şundan, 1 tatlı kaşığı bundan, az pişir, pirinç ilave et falan çok komikti ya ama bebişime hepsini yapıcam inşallah afiyetle yesin kuzum cokacimcoook
iklimsu sana da yazarım bir ara karşılaştırırz sen de olmayanları uygunsa yazıp yaparsın, ben de senden alırım.
sonra tuana büyüyünce de ilsu bizden tarif ister :icecream:
önce günlük pastorize sütle yoğurt mayalıycam,
şeftali püresi vericem.
sonra sebze çorbaları,
sonra da pirinç unu muhallebisi.
yani genelde her doktor benzer şeyler öneriyor gerçi.
hero baby nin şeftali, muz karışımı kavanoz mamasını aldım marketten verdim ama pek iştahlı yemedi. mamasına falan da kattım. armutu pütürlü mütürlü daha iştahlı yiyiyor benlki daha tatlı diye mi ne. ama işta az kilo alıyor bu çocuk ya.
bugünlerde gündüz uyumaya da başladı aman nazar değmesinbelki gelişimi iyi yönde artar inşallah.
tatlım boşver sen o kocakarıları ya,
çok biliyorlar,
ne demek yani onun torunu ayakta duruyormuş da bilmemneymiş.
kendi zorla tutuyordur çocuğu ayakta millete de bakın benim torun ayakta duruyor diyordur ay ne sinir kadınlar var ya gırtlaklarını sıkasım geliyor kötükedihüso
sen yine kibar davranmışsın, ben kesin kavga ederdim.
hiç sevmem öyle bebişimin başkalarıyla kıyaslanmasını.
her çocuk kendine hastır, ben eminimki iklimsu o anlatılan bebeğe birçok yönden 10 basar. herşey kof kilo ile bitmiyor.
dugusal gelişim, zeka gelişimi çok daha önemli. ama cahil insanlara anlatamazsın ki.
ilayda uyandı, çıkıyorum şimdi, birazdan fırsat olursa gelirim yine.
oyyyyyyyyyyyyy oyyyyyyyyyyy teyzesi yesin onu maşallah yaprak ya alemsin bu çocuk daha 4 aylık bile deil ve 6 kilo çok iyi bizimki 5 aylık 7 kilo gelişimi gayet güzel kilo alımıda, bide bebekler ilk aylarda aldıkları kadar çok kilo almıyorlar ilk aylar 1 kg aldılar ama artık hareketlendiler egzersiz yapıyorlar eskisi kadar yeselerde efor sarfettikleri için o kadar alamıyorlar hem senin kızı kilosu iyi daha ne olsun bacım bizim kızların boyu uzun olduğu için kiloları belli olmuyor bizimki ortalama 2,5 cm uzun seninde öyle doktor öyle dedi bana .bizim doktorumuz fazla mama vermiyim diye ek gıdaya başlattı hiçbir doktor kilolu bebği sevmez
ek gıdalara başlıyonuz demekki canım ben meyve pürelerini hep hazır aldım milupanın organik varya onlardan aldım elma şeftali , muz kayısı,elma armut bizim kız sevdi onları günde 1 şişeye yakın veriyorum 1 haftadaır dündne beride yine milupanın organik sebze pürelerini aldım havuçpapates pirinçli yarım şisesini dün kalanııda bugün verdim çok iştahla deil ama yedi prokoli papateslisini yarında deniyeceğim cumada yoğurda geçiceğim benim doktorum evde mayalamana gerk yok sütaşın beybimix d,iye bir yoğurdu var o ev yoğurdu gibi ve bebeklerin bağışıklığına en uygunu dedi bende ondan da aldım vereceğim elmalısını ve sadcesini aldım bakalım sevecek mi bacım yani ben evde henüz yapmadım 1 ya falan bu organiklerle devam edim sonra evde yaparım doktora söyledim olur dedi sen yinede tariflerini yaz ben not alırım bir dahaki ay yapmaya başlayacağım bende bebekler için ek gıda kitabı aldım sana tarifleri yazarım sen önce rutin papates havuç pirinçle başla başka ttalara geçeceğin zaman haberim olsun yazarım sana
sorma ttalım ya dün gece sinirden uyuyamadım anlam veremiyorum sen beni hayatında ilk kez görmüşsün nasıl bunları söyleyebiliyorsun insanlar çok acayip ben hayatta öyle bir problem bile olsa söyleyemem bir anneye söylenir mi bide ilk kez anne olmuş birine karşılaştırmak hiç doğru deil ben her ay çocuğumu kontrole götürüyorum allah korusun öyle bir problem olsa doktor söyler sana mı düşmüş bende kavga edecektimde neyse boşver dedim havamda deildim yoksa ona bir kaç çift laf ederdim kendi torunu 10 aylıkmış konuşuyormuş yuhhhhhhhhhhhhhhhhh dedim bende şaka ile karışık vallahi biz mi aptalmışın biz 5 kardeşte 1,5yaşında konuşmuşuz dedim yiğenimde öyle dedim ne akıllı çocuklar var dedim
cahillik cürret doğurur derler ya bunlar tam öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?