Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

yaprakcım dr ek gıdalara geçiş iznini vermiş , artık işin daha da zorlastı
yoğurt mayala püre yap :))) ek gıdalarla zaten daha fazla kg alır .
benim bildiğim bi tarif yok canım malesef bende burada sizlerden öğrencem iklimsu verir o piri oldu artık bizim usta öğretmenimiz..
mavişin resmini koy bi ara muhakkak ben çoktoandir görmedim canım biliosun bi ara giremiyordum nete o arada koymuşsundıur .

herkese günaydın,
çok kötü bir gece geçirdim kızlar. doğru dürüst uyumadım.
maviş düştü dün akşam, ana kucağında yerden hafif yukarıda sallarken birden yüzükoyun düştü. çok ağladı, çok bağırdı. ne yapacağımı şaşırdım. eşim de yoktu evde. kafayı yiyecektim. ablam vardı ama onun da yapacağı bişey yoktu. birara üst kat komşuya çıkıp akıl danışmak istedim ama sonra sustu neyse. yavrumun çok canı yandı ya.
1 saate ancak sakinleşti. banyo falan yaptırıp uyuttum. sonra mecburen eşimi aradım. böyle birşey saklanmaz ki. Allah'tan o sakin bir insan ve bana yapmam gerekenleri söyledi. hemen uyandır, gözbebeklerini kontrol et dedi. eşit olması gerekiyormuş. uyuyan çocuğu da nasıl uyandırırsın ama mecburen uyandırdım. ama gözlerini açmıyor bir türlü. neyse zar zor açtırdım. çok şükür eşitti. gevşeklik varmı yokmu vücutta kontrol et dedi. yere bastır, kolunu falan kavra çok gevşekmi dedi ama normaldi yani. bastırınca bastı. elini tuttum parmağımı kavradı falan herşey normal gözüküyordu. 2 saatte bir kalkıp kontrol et dedi eşim. zaten doğru dürüst uyumadım ki. yanıma yatağa aldım bir de onu. kabus gibiydi kızlar ya. üzüntüden sütüm otomatikman azalmış. normalde gece ve sabahın ilk saatlerinde yetiyordu ama sadece geceki süt yetti sabah doymadı yavrum mecburen mama yaptım. şimdi uyudu. birazdan eşim de gelir inşallah birşeyi yoktur kuzumun. o da bir bakıp emin olsun da içim daha rahat edicek. gerekirse tekrar dr a götürücez.

evey canım geçtik ek gıdalara.
yoğurt iklimsunun önerdiği sütaşın babymixinden aldım.
üzerinde 6. aydan itibaren yazıyor, biraz tereddüt ettim ama 1-2 kaşık yedirdim yine de.
dün akşam hatta armut şeftali ve 1-2 kaşık yoğurt karıştırıp verdim, yedi maşallah. ama sonra düşünce dünyam başıma yıkıldı ya. çok dikkatli olmak lazım. artık hareketlenmeye başladı, yani öyle anakucağını bağlamadan sallamak çok büyük hataydı ve bu da bana ders oldu klava:

fotosunu koyarım birara canım. artık buralardasın nasılsa. şu kafamı bir toplıyayım.

bakın bu aralar çok kırılgan kaprisli tripliyim hassasım naifim ruh gibiyim mal gibiyim bi başka deyişle
idare edin haaa

canım benim, sen hiçbir zaman kaprisli olmadın, haksızlık etme. ama kapris yaparsan da çekeriz yani. seni seviyoruz çünkü biz a.s.

diloşum ya mavişine nazarmı değdi ne, ömrümden ömür gitti. çok kötüyüm çok senağlama

yok canım ya kolik değildir merak etme. o kolik çok kötü bişeymiş. aman Allah korusun. benimkinde de oluyordu birara hatta ben de öyle sanmıştım ama o farklı bişeymiş. seninki de gaz sancısıdır. emzirdikten sonra mutlaka gazını çıkar. seninki hıçkırıyormu bilmem. bizimkinde çok hıçkırık oluyor gazını çıkardıktan sonra. su veriyorum limon falan veriyorum hıçkırığı bir şekilde kesiyorum. sonra tekrar gazını çıkarmak gerekliymiş. yani hıçkırması midede halen gazının olduğunu belirtisiymiş. eğer çıkarmazsak sonra aşağıya inip bağırsağa yerleşiyor o da sancı yapıyormuş işte. yani aklı aklında olsun seninde. gerçi sen çok bilinçli bir annesin bunları biliyorsundur ama ben yine de paylaşmak istedim. ayrıca o kolik müziğini de dinlet çok rahatlatıyor.çok çaresiz kalırsan da saç kurutma makinesini aç. ayaklarına ve karnına birkaç dakika tut. o da işe yarıyor.

ay teyzesi kurban olsun ona yaprak olmuş bi kere ama sana kızdığımıda söylemeden edemeyeceğim hayatım nasıl bağlamazsın emniyetini yorganını tekmeleyen çocuk tabiiki kendini öne doğru atar neyseki çok şükür ana kucağının hafif eyimi olduğu için zaten sert bi şekilde düşmemiştir evham yapma hiçbirşey olmaz benim mavi boncuğuma onlar çok kuvvetliler annesi sadec biraz daha dikkatli olmalıyız benimki artık yerde bulduklarını ağzına götürüyor bende burun açıcısının minicik kapağını yanıında bırakmışım bir baktım ki tam ağzına götürecek nasıl fırladım anlatamam çocukta korktu bağırmama bend eçok korktum biizmki hafif hafif kendi ekseninde göbüşünün üstünde dönüyor arkasına bile bıraktığım şeyleri artık kaldırıyorum sorma büyüdükçe daha da zorlaşıyor herşey canım fırsat buldukça yaz merak ettim şimdi

canım bacım benim senin gelinini gelişimi doktora göre ay ilerde ama insanlar çok biliyor artık hiç umursamayacağım merak etme sen benim kızım çok şanslı birbirinden güzel teyzeleri ve melekler kadar güzel kardeşleri ve aslanlar gibi bir yavuklusu varrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kızlar vallahi bende en az yaprak kadar kötü bir gece geçirdim biizm prenses dünden beri çok keyifsiz sürekli ağlıyor ve kucak istiyor doğru dürüst beslenmiyor sütünü bile zorla içiyor ağzı akıyor ve sürekli kulağını çekiyor minik kızımın sanırım dişleri ağrı yapıyor doktor 1 ay içinde çıkabilir dedi çok zor vallahi sütü biberonla çekiyor aç ama geri çıkarıyor yutkunamıyor bütün gece sabaha kadar yatmadı tabii bende odaısnda uyudum sürekli inliyor ay şu kız büyüyene kadar vallahi ben dert sahibi olacağım

geçmiş olsun kızlar bebişlerinize allah sağlık versin onlar hasta olunca keşke ben olsam diyo insan
inş. sağlıklı kazasız belasız büyütürsünüz meleklerinizi
diloşum nerdesin canım

ayyyy canım benim kıyamam ben mavişime
kısslar anne olmak çok zor galiba di mi yaaa
yazdıklarını okudukça inanın içim parçalanıyor
senin ve ilaydanın hali gözümün önüne geliyor
annelik anne olmak çok başka bi şey işte
artık mavişim büyüdü annesi kendini aniden fırlatabiliyor
işte öne doğru ayy bi anlık bi dikkatsizlik işte
neyse ki çok şükür bi şey olmamış yavruma
yaa gülüm senin en büyük dezavantıjın eşinin yanında olmaması
zaman zaman böyle zor anlarda yanında biri olsa
ama korkayın canlarım yaaaa prensesleriniz meleklere emanet
dilek teyzesi onlara çok ama çok dua ediyor

dileğim kıyamam ben meleğime yaaa diş mi çıkarıyor yoksa
çok erken değil mi fıstık yaaa
valla ben size bi şey diyemiyorum
zor işiniz hem de çok zor
valla sürekli benim dilimde ilayda tuanna ve iklim var
kardeşim yakında doğum yapıcak yaa hep anlatıyorum
sizin yaşadıklarınız ama kızcağızın gözü korktu valla
bende güzel yanlarını anlatmaya çalışıyorum anneliğin
çok da biliyormuş gibi tabi
ama sizden öğreniyorum işte yaaa

ne yapayım be ilsum
aslında ben sıyırmışım biras
pek normal değilim
ama bir kaç belirsizlik var
taşlar bi yerine otursa çok daha
iyi olucam
ayrıca tuannam kolik falan değil
kızdırma beni
senin yanında yardımcı olan kimse var mı
annenin gittiğini biliyorum ama

geçmiş olsun kızlar bebişlerinize allah sağlık versin onlar hasta olunca keşke ben olsam diyo insan
diloşum nerdesin canım

nabersin fıstıkım
sen de yoğunsun hep buralar
elif de yoğun
aman kolay gelsin size fıstıklar
keşke benimde işin yoğun olsa da
burda kendi kendime kurmasam
ama bugun yeni bi kitaba başladım
aştım kendimi aştım

diloşum nerdesin canım

çok saol canım vallahi emin ol o ağladıkça insna onun canı yanmasın benimki ynasın diyor ama böyle böyle büyüyecekler

ya kaynanası sorma bizim kız yaklaşık 2 aydır ön hazırlık yapıyor dişe doktorumuz 1 aya kadar patlar dedi ama çok zor ilk diş olduğu için ,yemiyor bide o insnaı dahada strese sokuyor şimdi yıkadım sütünü verdim az içti yine yatırdım bende biraz uyuyayım dün tüm gece uyumadım.vallahi bacım kız kardeşini korkutmak gibi olmasın ama şu anların keyfini çıkarsın hamileliğinin sonra benim gibi keşke doğurmasaydım içimde kalsaydı diyebilir annelik sadece çocuk doğurmakla olunmuyor bitanem benim ablam hep der her doğuran anne olamaz her doğurmayanda anne deil değildir .sen kalbinle dünyada milyonlarca doğuran kadından daha da annesin

sağol canım,
evet kızmakta haklısın, ben bu hatayı yapmamalıydım klava:
ama ders oldu bana.
eşim de geldi kontrol etti. bişeyi yokmuş çok şükür.
sadece düşerken bacağını çizilmiş epey belki de onun acısına ağladı.
akşamki şokla farkedemedim de sabah farkettim.
ya nedir bilmiyorum geçende ben düştüm, şimdi de minik kuzum.
ramazan günü bir fakire ekmek,tuz yiyecek bişeyler alıp vereyim bari.
Allah korusun ya. bundan sonra çok daha dikkatli olucam.
ama asıl zorluk emekleme ve yürüme dönemlerinde oluyormuş.
şimdi yine rahat günlerimiz. benimki şimdiden yan dönüyor, yüzükoyun dönüyor.
yatağında yatırdığım pozisyonda bulamıyorum hiç.
artık park yatağın alt katına indiricez. çok da sıkıntılı nasıl durur bilmem ama haraketlenmeye başlayınca önlem almak lazım.
bide dediğin gibi herşeyi ağızlarına sokmaya başladılar.
nesneleri o şekilde tanıyorlarmış. benimkinin parmakları ve elleri hep ağzında.
sen de ucuz atlatmışsın, demek görmesen yutacak kapağı Allah korusun ya.
çok dikkat etmeliyiz iklimsu ya yerde orda burda yutabilecekleri küçük şeyler bırakmamalıyız. zor gerçekten çocuk büyütmek. hele bir yardım edenin yoksa çok daha zor.

ay canım sana da geçmiş olsun.
diş dönemi çok zor diyorlar ya.
bir ilaç varmış o dönemi hafif atlatmasını sağlayan.
dr un önerdimi bilmem.
ben fırsat buldukça doğum ve sonrası, bebek sağlığı hastalıkları, bebek bakım ve beslenmesini okuyorum. orada annelerin paylaştıkları tecrübelerini okuyorum. sen de fırsat olduğunda oku canım.

tekrar uyudu ya, bu kadar uyumazdı hiç. akşamki düşmeyle alakası yoktur inşallah.
korkmaya başladım.
acıkmıştır diye mama hazırladım, o arada çığlık çığlığa ağlamaya başladı. gaz sancısı diye düşündüm, bizim yatağın üzerine yüzüstü yatırıp sırtına masaj yaptım ve tekrar uyudu. uykusu olduğu için uyuyordur inşallah.
kötü bişey düşünmek istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…