Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

evet canım ya çok sağol, ucuz atlattık çok şükür. Allah korusun hepimizin evlatlarını.
evet eşim mesleği gereği bilir böyle şeyleri de ama malesef bu aralar pek devrede yok kendisi sadece tel.de talimat verdi. inşallah düzelecek bu durumlar kafamçokkarıştı.
sen de ucuz atlatmışsın canım, evet o göğüste uyutma işi de tehlikeli. bizimkide birgün temizlikçi geldiğinde nöbetten gelmişti yorgun tabi, ben de kadına söylüyorum işte yapacağı işleri deterjan vs çıkarıyorum. bizimki aldı ilaydayı yatak odasına geçti. ilaydayı kolunda yatırmış. ikisi de o şekilde uyuyakalmış. ben de 3-5 dak. da bir gidip kontrol ediyorum tabi. adam yorgun güven olmaz. hatta çok hoşuma gitmişti o halleri foto falan çekmiştim. sonra ben kadınla konuşurken bir ağlama sesi. girdim odaya bizimki çocuğu indirmiş kolundan dönmüş sırtını uyuyor :1shok:. bebiş de uyanmış ilgilenen yok ağlıyor tabi. o zaman daha 40 günlük falan yani şimdiki gibi hareketli değil. ama adam o kadar yorgunki çocuğun dibinde ağlama sesini bile duymuyor. neyse aldım bebişi, ilgilendim falan. bu uyandı 2-3 saat sonra ben buna açtım ağzımı. ama pek kavgacı biri de değildir şükür. ben saydırırım o güler sadece. ama ben de tabi hakaret tarzında veya rencide edici tarzda konuşmuyorum sadece bebişi o şekilde nasıl bırakırsın yazık değilmi falan filan :mymeka:. kolunda yatarken boynu ağrımışmış bebişin o yüzden indirmişmiş kolundan sonra da uyuya kalmışmış yani sonrasını hatırlamıyor. ya ben kontrol etmeseydim diyorum. e zaten o hareketsiz daha bişey olmaz diyor. ya tamam hareketsiz de sen hareketlisin dimi ama kaydirigubbakcemile2. o günden sonra ona özellikle yorgunken mecbur kalmadıkça bebişi pek vermiyorum. genelde de yorgun oluyor yani iş hep bana düşüyor. annelik çom zor bir meslek kaydirigubbakcemile.
hepimizin böyle anıları var yani. kıymet de bilseler içim gam yemiyecek ama bilmiyorlar malesef. ama ben bilene kadar uğraşıcam bu yola başkoydum kötükedihüso

mrb kızlar gelmiş kaçmışınız tekrar bene eldim ıklim hanımı uyuttum şimdi bakalım uyuyacak mı çok yorgunum çok ıstifa edeceğim annelikten nereye başvursam acaba :sinifsinif:

canım çok saol biz iyiyiz idare ediyoruz hep şikayetçiyiz bu ara sende bugünlerinin kıymetini bil
canım seninde işin zor vallahi ev yaptırmak zor hele bide ustalar uğraşmak gel dersin gelmezler 1 günlük iş derler 3 gün sürer istediğin gibi yapmazlar zor vallahi eşinde yok hep sen ilgileniyorsun sanırım işlerinde yoğun seninde durumun pek kolay deil ama hayatta bişeylere sahip olmak için böyle fedakarlıklar yapmak zorundayız zaten çoğu gitmiş azı kalmış allah kolaylık versin sanada bacım

yaprakçığım yine çok dertliyim ya bu kız ek gıdaya geçme konusunda artık inatlaşıyor ya ilk zamanlar hanım hanım yiyordur şimdi zırzır süt veya mamyı verince yiyor püreleri verince bir ağlama ne sevse onu veriyorum ama ikinciye yemek istemiyor bugün meyvesini yemedi uyuturken biraz sebze verdim onuda yemedi mamasını içti yattı halbuki dün hem sebzesini hem meyvesini hemde yoğurdunu yedi bugün ise istemiyor sürekli ağlıyor ne yapacağım bilmiyorum çok stres oluyor rayına oturtmaya çalışıyorum ama yok uğraş uğraş artık yeme düzenine rayına koymalıyım çünkü sütüm çok azaldı sadec mam ile beslemek istemiyorum sağlığı için düzenlemem gerek
sabah 9 gibi ilk anne sütü verceğim
12 gibi meyve püresi ,
14 e doğru anne sütü
15 gibi sebze püresi ,o ara yine anne sütü
17 gibi yoğurt sonrasıda mama ve anne sütü yatana kadar bu düzeni en az 15 gün içinde oturtmalıyım ki sonra da saat 20-21 gibi muhalebi verceğim ay nasıl yapacağım çok stresliyim çok heryerim kasıldı birgün yiyor diğer gün ağzını açmıyor ve püskürtüyor heryerimiz püre benim saçımın içine kadar, önlükte taktırmıyor her seferinde elbise değiş
canım sen beybimix üstünde 6.aydan itabern yazıyor diye teredüt etmişin bende doktora sormuştum oda ek gıdaya geçişin dünya sağlık örgütünce 6.ay olduğu için öyle yazıyor dedi o yoğurt evde mayalanan yoğurda en yakını olduğunu söyledi diğerleri yoğurt deil dedi doktor .
bak illede evde mayalayacağım diyorsan şöyle yap özellikle sütaşın sütü olsun pastorize yani normal içmeye aldığımız süt onu al bir kapta güzelde kaynat yani 1-2 taşım kadar sonra altını kapa biraz ılıyıncaya kadar beklet sonra içine evde olan yoğurdundan 2-3 kaşık koy ve üstünü kapa pilavı sarar gibi sarar yaklaşık 6-7 saat sonra yoğurdun hazır yanlız yoğurdu çok mayalama ev yoğurdu çabuk ekşir bacım bu verdiğim ölçüler 1 lt süte göre sen daha az yapacaksan ona göre mayalam yoğurdunu az koy bide mayalayacağın yoğurt taze ve tatlı olsun tikveşli yoğurtları ideal bacım ben uğraşmak istemediğim içim hazır alıyorum bide aynı değerde niye evde bir daha uğraşim yinede sen bilirsin

ayy kaçırdım sizi yaaaa
tühhh
kızlar ben yarın teyze oluyorum
geliyor allahın izniyle minik meleğim
nasıl heyecanlı ve mutluyum
çok garip bi duygu yaaa
yakışıklı meleğim dünyamıza gelerek
teyzesinin yaşadıklarını teyzesne unutturcak
o minik yüreğiyle
dularınızı eksik etmeyin ne olur
kardeşim ve meleği için
meleğimiz için

canım allahım sağ salim sağlıkla annesine ve sizlere kavuştursun minik meleğinizi inşallah hepinize hayırlı bir evlat olur ve sanada şans getirir minik yiğenin ve ben minik kardeşimiz için dua ediyoruz bizi habersiz bırakma güzel teyzesi

slm canlarım dileğim kardeşin sağsağlim meleğine kavuşur kucağına alır inş.
evet kızlar zor ustalarla uğraşmak allahtan babam emekli de o uğraşıyo elektrik tesisatını kayınbabam çekiyo ondan yırttık
çoğu gitti azı kaldı güzel kısımları kaldı yerleri parke yaptırmayı düşünüyorum mutfağıma karar veremedim nasıl yaptıracam banyo wc of kararsızlık ne zor çarşıya gidipte dükkan dükkan gezmek lazım çalışınca oda olmuyo
iklimsu yaprak ilsu allah kolaylık versin canlarım benim meleklerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin rabbim

ay sorma canım benimki de dün öyleydi, çok iştahsızdı.
biraz daha saatli yapmak lazım haklısın.
ilayda sabaha karşı 4 gibi uyanıyor,emziriyorum, sonra yine uyuyor.
sabah 7-8 gibi uyanıyor tekrar emziriyorum. bu sefer uyumuyor. uykusunu almış oluyor.
altını falan temizliyorum, elini yüzünü yıkıyorum, üstünü değiştiriyorum,
sonra oyun faslı falan başlıyor işte.
saat 11-12 gibi ek gıda veriyorum. benim şu ara verdiğim 3 şey var. armut, şeftali ve yoğurt. 10 gün kadar böyle gidicem. sonra sebzelere geçicem. daha sonra da muhallebilere cokacimcoook
ben genelde yoğurdu meyveyle karıştırığ veriyorum. şimdilik yiyiyor.
1 orta y armutu rendeliyorum, içine senin tavsiye ettğin babymix yoğurt katıyorum 2-3 tatlı kaşığı kadar. sonra biraz ılıtıyorum ve yediriyorum. akşamüzeri de bunu şeftaliyle yapıyorum. bazen de yoğurdu mamaya katıyorum. yiyiyor ama malesef az kilo alıyor. nereye gidiyor bu yedikleri diyorum. milletin bebişleri sadece anne sütüyle topaç gibi maşallah bizimkiler ince uzun napalım. sağlıklı olsunlarda.
ben şu an sma mama kullanıyorum. ama pek kilo aldırmıyor. yani çok iyi bir mama aslında bir topikte yazmış birisi. kilo aldırmıyor sma diye. öyle gerçekten de. değiştirsemmi diye düşünüyorum bazen. bebelac veya milupaya mı geçsem. eşim de kızıyor bana sma çok iyi bir mama, kiloyu ne yapıcaksın, illa kof kilo istiyorsun, çocuk poposunu kaldıramaz sonra diyor da diş zamanı, emekleme ve yürüme zamanı zaten kilo alamıyorlar hatta verenler bile varmış. en azından şimdi ne kadar alsalar kar ama bizimkilerin de bünyesi böyle işte almayan cinsten.

canım seninki büyük ihtimal dişten dolayı iştahsız. yemek istemediği zaman zorlama. gerektiğinde mama da ver, süt de ver. ne isterse, ne alıyorsa ver yani. benim de sütüm azalıyor ya. ben şu ara dereotu doğrayıp yoğurtla karıştırıp yiyiyorum işe yarıyor, bak sen de dene. belki sen de yapıyorsundur. ve bol su. başka yolu yok.

canım yoğurdun üzerinde evet 6. aydan itibaren diyor ama dediğin gibi ek gıdaya geçiş zamanı standart 6. ay. ama ben sadece anne sütü vermediğim için erken geçtim.
eşim yörsan pastorize süt almış. 1 lt lik şişede mayalıycaz bakalım. beraber yapıcaz. ben bilmiyorum, hiç mayalamadım. ama dediğin gibi yaparım sağol canım verdiğin bilgiler ve tarif için. bizde tava yoğurdu alıyoruz yörsan falan. ama ben babymiksle mayalamayı düşünüyorum. bana kalsa mayalamam babaymixe devam ederim ama bizimki inanmıyormuş katkı maddesi olmadığına diyor çok biliyor laelaelaelaelae.
mayalıycam artık napayım. herşey bebişler için sonuçta.

ayyy bide denetim zamanı adet olacam yaaaaaaaaaaaaaaaaaa 3 günüm kalmış
karnım ağrımaya başladı memelerim şişmiş

ay canım seninde işin zor valla. Allah kolaylık versin sana. eşin de yok yanında tek başına mücadele ediyorsun. benimki arada bir de olsa geliyor işte ben de halen şikayet ediyorum:roflol:

canım çok sevindim. hayırlı olsun inşallah bebeğiniz.
inşallah kardeşin hayırlısıyla alır bebişini kucağına.
sağlıklı ve uzun ömürlü olsun, analı babalı büyüsün inşallah.
teyzesine de uğur getirsin minik yaramaz. inşallah teyzesi de en kısa zamanda anne olacak.:1hug:

ay birtürlü bulaşamadık hepimiz ya, yine kimseler yok.
birara ilaydanın fotolarını koyucam hepimiz sayfada olunca. sözleşelim de birara hepimiz gelelim sayfaya. gerçi minik yaramazlardan bu biraz zor.
diloşum da teyze oluyor şimdi, o da birkaç gün gelemez. gerekirse özellerinize yollarım.
ben de kaçayım bari. biraz yemek falan yapayım. fırsat bulursam gelirim yine.

canım sorma iştahsız olunca bende strese giriyorum neden yemiyor neden istemiyor birde takıntı yaptım artık saatinde yesin diye ama bizim kız hiç sallamıyor beni canı isterse yiyor istemezse yemez tam meyve vercem uykusu geliyor uyuyor tabii saati geçiyor uyanıncada çok aç oluyor ve ek gıda almak istemiyor beslenmesi zor diye ya mama yada süt içiyor şu saat takıntısı beni sinir ediyor ya bacım herkes anlatırken şu saate şöyle böyle diyor ya diyorum ya ben beceremiyorum yada bu kız inat yapıyor ben bu kıza tabiiyim bacım sorma ,
iyi yaprakçığım ek gıdaya geçişleri yapmışın bende armut verdim bir kaç gün cam rendeden geçirdim alışsın diye üzüm suyu verdim karpuz suyu verdim kirazı falan yalattım alışsın diye tam alıştı derken zorlaştı canım meyve ve yoğurdu karıştırmak güzel fikir biizmki beybimix yoğurtlarından 1 adet yiyor olmazsa meyve püresini karıştırim
yarın bi deniminş.yercokacimcoook
evet canım bu dişler çıkana kadar işimiz zor en azından 1 tane patlasa daha kolay olacak ama ne yapalım doğal süreç biraz zorlanacak ama başaracaklar.

canım ben senin verdiğin mamyı daha önce hiç duymadım birazcık cahilim ben aptamilin devam sütünü veriyorum oda kilo yapmıyor herhalde bizimkilerin cinsinden midir nedir anacığım yesinler yesinler kilo almasınlar tabii babalar için kilo almış almamış sorun deil millet bizi sıkıştırıyor yok çok zayıf yok kaç kilo sütün yetmiyor mu daha ne sorular benim eşimde diyor bu kız ilerde kilolu olursa senin suçun diye offfffffffff iklim uyandı kaçıyorum bay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…