- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #8.841
canım sorma iştahsız olunca bende strese giriyorum neden yemiyor neden istemiyor birde takıntı yaptım artık saatinde yesin diye ama bizim kız hiç sallamıyor beni canı isterse yiyor istemezse yemez tam meyve vercem uykusu geliyor uyuyor tabii saati geçiyor uyanıncada çok aç oluyor ve ek gıda almak istemiyor beslenmesi zor diye ya mama yada süt içiyor şu saat takıntısı beni sinir ediyor ya bacım herkes anlatırken şu saate şöyle böyle diyor ya diyorum ya ben beceremiyorum yada bu kız inat yapıyor ben bu kıza tabiiyim bacım sorma ,
iyi yaprakçığım ek gıdaya geçişleri yapmışın bende armut verdim bir kaç gün cam rendeden geçirdim alışsın diye üzüm suyu verdim karpuz suyu verdim kirazı falan yalattım alışsın diye tam alıştı derken zorlaştı canım meyve ve yoğurdu karıştırmak güzel fikir biizmki beybimix yoğurtlarından 1 adet yiyor olmazsa meyve püresini karıştırim
yarın bi deniminş.yercokacimcoook
evet canım bu dişler çıkana kadar işimiz zor en azından 1 tane patlasa daha kolay olacak ama ne yapalım doğal süreç biraz zorlanacak ama başaracaklar.
canım ben senin verdiğin mamyı daha önce hiç duymadım birazcık cahilim ben aptamilin devam sütünü veriyorum oda kilo yapmıyor herhalde bizimkilerin cinsinden midir nedir anacığım yesinler yesinler kilo almasınlar tabii babalar için kilo almış almamış sorun deil millet bizi sıkıştırıyor yok çok zayıf yok kaç kilo sütün yetmiyor mu daha ne sorular benim eşimde diyor bu kız ilerde kilolu olursa senin suçun diye offfffffffff iklim uyandı kaçıyorum bay
günaydın arkadaslar
2 gündür yatılı misafirim vardi eşimin yiğenleri bilg el koydular bende giremedim dolayısıyla :))
dileğpim yarın nihal doğum yapıyormuş kolay doğumlar inş canım
teyze oluyosun ne güzel yaaa
bizim yerimize de kokla onu yarın
maviş çok çok güsel çıkmış canım ya masallah ona
klioyu takıntı yapma cnm lütfen yapsam ben yaparım, mesela bizim temmuz annelerinde 6 kiloluk bebekler var benimkisi ancak 4 kilo düşün artık .napalım bizimkiler biras zayıf olacak demekki .
tuana da ishaldi dün üst üste 4 kere kaka yaptı birisini de esorfamına fıskırttı hafifte kokuluydu eğer bugun de devam ederse dr a gidicem
uyku saati konusunda rayına oturtturamamışsın söyle yapsan hergün ayni saatte odasına götürüp odanın ışığını kapatsan da uykuya dalsa olmas mı canım?
ben uyumuyunca öyle yapıyorum emdiriyorum emziği de veriyorum ağzına ışığı da kapatıyorum uykuya dalıyor genelde.
yaprakcım cok beğendim uzun süreden beri görmüyordum ya çok güzel kız olacak annesi
rota asısından bahsetti canım 3 doz vurunuyormuş tanesi 110 tl dedi .bakalım bir sonraki gitmemizde yaptırırız .
geceleri uyku düzeni iyiymiş canım ama dediğin gibi gündüzün uyumuyorsa sen ev işi yemekte falan oldukça zorlanırsın .
tuana da gündüzün 1 ile 3 arası uyuyor ne yaparsam o sürede yapıyorum.
ilayda a enazında kesintisiz 2 saat falan uyusa gündüzün zorlanmassın
canım gerçekten zor bir düzen oturtmak. oturtabilenlere, hele de saati saatine programlayabilenlere helal olsun ne diyeyim. bizim de öyle saat falan yok. ben sadece en son öğün 22:00 civarı mama olacak şekilde ayarlıyorum yani yatmadan önce 3-4 saat en azından tok tutsun diye mama veriyorum.
ek gıdayı da günde 2 yada 3 kez verebiliyorum ara öğün olarak. yani tok tutmuyor. en fazla 1 saat.
hayret aslında gerek dr lar gerekse okuduğum kaynaklar hep ek gıdayı çocuk açken verin reddetmez diyor ama seninki tam tersi açken almıyormuş. yoğurdu meyveyle karıştırıp dene birde canım, belki daha çok sever ve daha iştahla yer cokacimcoook
düzelir canım ya. yani inşallah ben de hep düzeleceğini umut ediyorum. gerçi benimki maşallah ne versem götürüyor ama kilo az malesef. arada mayıs annelerini okuyorum bebişler 6500 hatta 7000 civarı. benimki 6000 de kaldı. ay ben de çok takıntı yapıyorum. ama işte yazın hastalanınca çok ishal oldu ve o ay yani temmuzda 300 gr falan almış. o yüzden geri kaldı bizimki. ama inşallah toparlar.
canım sma çok eski bir mama. fiyatı da ucuz değil. 400 gr bir kutu yaklaşık 20 tl ve 1 hafta ya da 10 gün kadar ancak yetiyor epey kaliteli bir mama aslında yani bebişim zayıf gibi ama kasları falan güçlü maşallah, güzel basıyor, yattığı yerden doğrulmaya çalışıyor, bastırıyoruz, adım attırmaya çalışıyoruz daha çok küçük gerçi ama yapmaya çalışıyor.
saçlarımı bir tutuyor bırakmıyor cadı şey, bırak annecim, bırak annecim diye diye elini falan tutup açmaya çalışıyorum öyle açıyor ve bırakıyor saçlarımı ve elinde birsürü saç yolmuş yani saçımı zaten 2 tel saçım var onu da koparıyor. sorma ya. çok zilli oldular, nasıl başa çıkacaz bakalım bu cadılarla bilmem kaydirigubbakcemile
buara markete gittiğimde milupa ya da bebelac mama alıcam. geçen gün küçük bir kavanoz mamaaldım şeftali ve muz püresiymiş hero babynin. pek sevmedi bizimki. yani yedi ama iştahlı değil.yani her bebek herşeyi sevmiyormesela bu sma mamayı her bebek yiyemiyormuş. ama milupa veya bebelacı hemen hepsi seviyormuş okuduğum kadarıyla. bizimki de şimdi Allah bilir onları yemez.
dr lar mesela mamaya alıştırmayın memeyi reddeder sonra falan diyor ya, bizimki tam tersi memeyi hiç reddetmedi. ilk günden beri mama alıyor ama hep meme ilk sırada. yani mamayı reddebiliyor yeri geliyor ama memeye atlıyor. dr a söyledik. prensipli bir çocuk olacak dedi. ay inşallah öyle olur kaydirigubbakcemile2
canım inşallah minik iklim şu diş sorununu çabuk atlatır da iştahı yerine gelir. oyunla falan yediymeye çalış sen yine de. ay çok zor işimiz canım ya. artık biraz düzene girsin istiyorum. inşallah düzelir :Saruboceq:
iklimsu rahatsızmış
büyük ihtimalle çıkacak dişler rahatsızlık veriyordur canım.zor bi döneme girdin .kolaylıkla atlatırsın inş .iklimsuyu yediklerini üstüne fıskırtırken düşünemiyorum:) film gibi .
ay tatlım sorma bizimki zaten bu ara mız mız birde saatle bişey yaptırmak imkansız ötesi bugün 12:30 gibi meyveyi edi sebze yi yemedi şimdide uyuyor güya yoğurt saati 17:00 gibi ama ağzını kilitliyor yok ymeyeceğim inat bugün ablamdaydımda oda diyorki senin bebğin küçük benim ki 7 aylık olduktan sonra düzene girdi acele ediyorsun diyor hemen olsun bitsin olmaz diyor ablamda 2 ayda yemek düzeni sağlamış biraz uğraş eğer bebk reddediyorsa zorlama diyor bide ama millet yazıyor yok efendim saati şaşmaz diye 5 aylık bbek için ablamdan biraz paparayı yiyince artık çok sıkmayacağım haklı çünkü sıktıkça ağlıyor inadına
bacım biizm kızlar çok cadı nelerei normalki aç iken ek gıda almalarıda normal olsun önce biraz mama alıyor sonra ek gıda alıyor ,
Yaprak bebğin kilosunu takıntı yapmışsın ya çok normal kilosu benimki tam 4 aylık iken 6 kiloydu seninki 3,5 aylık falandı doktor bana kilosu yaşıtlarından 15 gün önde dedi biizm bebklerimiz uzun olduğu için kilolu göstermiyor doktor bile öyle dedi banahem artık eskisi kadar çok kilo almıyacaklar benimki geçen ay 650 gr almıştı bu ay doktor 400 gr kilo artışı bekliyoruz dedi dün evde hassa tartı ile tartım 150 gr almış 15 günde yani toplam 300 gr alacak oda aynı beslenirse herbirimiz bişeylere takıyoruz işte ...kaydirigubbakcemile
bacım bende bir daha gittiğimde sma mamasına bakim 1 kutuda ben alim belki bizim kıza kilo yapar fiyatıda pahalıymış aptamil ile aynı fiyat çok pahalı ya biizm kız bu arda ek gıdaya başlayalı mam içmiyor pek bende 900 gr aldım aptamilin daha uygun diye ama 1 ayda bitecek gibi deil olmazsa kalanı atacam artık ne yapalım
maşallah mavişime ne kadr güçlüymüş kızdıma kızımı oda çekmesin saçını demi ama sinir yaparsa afetmez benim meleğim kafamçokkarıştı
yaprak canım çocuk hangisini yiyorsa onu ver çok marka değiştirmemek lazım aslında diyene bak diyeceksin ama ben duramıyorum ve sürekli yeni yeni tatlar alıyorum çoğunu reddeiyor brokoli-patetes aldım sevmedi gerçi babamız rengini görünce verme dedi ben yine patates-havuç-pirinç-karnıbahar olanını alcam bakalım onu seviyor
hayırlısı ile bir diş çıkarsa daha kolay olacak uyuyan güzel yine uyandı tatlım seni ve dünyalar güzeli mav boncuğumu çok öpüyorum bu arada resim harika çıkmış 41 kere maşallah bir oğlum olsaydı hiç kaçırmazdım dünür olurduk :teytey:
ömrüm gitti bacım ya bu çocuk 1 gün iyi 2 gün hasta zor vallahi ama ne yapalım zamanla alışacağız .ah bacım önceleri elimize kak çiş yapıyordu şimdi büyüdü şimdide yemek fırlatıyor saçımızı çekiyorlar bunlardan bakalım daha neler göreceğiz ..
bu arada bizim kızda 2. ayına kadar karnını doyuruyordum emziğini veriyordum beşiğe koyuyordum kendi kendi yatıyordu gözünü korkutmak gibi olmasın da bi dünya ile ilişkisi başlasın görcem ben seni kaydirigubbakcemile2
bu arda minik tuanamı kocamna öpüyorum yeni resimlerini koy bi ara özledim bakim büyümüş mü şu baba:teytey:sının aldığı yeni elbiseleri ile
günaydın kızlar,
kimseler gelmemiş zeytin hariç. umarım herkes iyidir.
zeytinim inşallah denetiminiz çok iyi geçer ve sorun olmaz ve sen de biraz rahatlarsın.
ilsu, iklimsu, diloş nerelerdesiniz. öpüyorum hepinizi.
günaydın
nasılsınız canlarım ben iyiyim uykum var denetçiler gelmeden yazayım dedim öpüldünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?