Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

canım gerçekten zor bir düzen oturtmak. oturtabilenlere, hele de saati saatine programlayabilenlere helal olsun ne diyeyim. bizim de öyle saat falan yok. ben sadece en son öğün 22:00 civarı mama olacak şekilde ayarlıyorum yani yatmadan önce 3-4 saat en azından tok tutsun diye mama veriyorum.
ek gıdayı da günde 2 yada 3 kez verebiliyorum ara öğün olarak. yani tok tutmuyor. en fazla 1 saat.
hayret aslında gerek dr lar gerekse okuduğum kaynaklar hep ek gıdayı çocuk açken verin reddetmez diyor ama seninki tam tersi açken almıyormuş. yoğurdu meyveyle karıştırıp dene birde canım, belki daha çok sever ve daha iştahla yer cokacimcoook
düzelir canım ya. yani inşallah ben de hep düzeleceğini umut ediyorum. gerçi benimki maşallah ne versem götürüyor ama kilo az malesef. arada mayıs annelerini okuyorum bebişler 6500 hatta 7000 civarı. benimki 6000 de kaldı. ay ben de çok takıntı yapıyorum. ama işte yazın hastalanınca çok ishal oldu ve o ay yani temmuzda 300 gr falan almış. o yüzden geri kaldı bizimki. ama inşallah toparlar.

canım sma çok eski bir mama. fiyatı da ucuz değil. 400 gr bir kutu yaklaşık 20 tl ve 1 hafta ya da 10 gün kadar ancak yetiyor epey kaliteli bir mama aslında yani bebişim zayıf gibi ama kasları falan güçlü maşallah , güzel basıyor, yattığı yerden doğrulmaya çalışıyor, bastırıyoruz, adım attırmaya çalışıyoruz daha çok küçük gerçi ama yapmaya çalışıyor.
saçlarımı bir tutuyor bırakmıyor cadı şey, bırak annecim, bırak annecim diye diye elini falan tutup açmaya çalışıyorum öyle açıyor ve bırakıyor saçlarımı ve elinde birsürü saç yolmuş yani saçımı zaten 2 tel saçım var onu da koparıyor. sorma ya. çok zilli oldular, nasıl başa çıkacaz bakalım bu cadılarla bilmem kaydirigubbakcemile

buara markete gittiğimde milupa ya da bebelac mama alıcam. geçen gün küçük bir kavanoz mamaaldım şeftali ve muz püresiymiş hero babynin. pek sevmedi bizimki. yani yedi ama iştahlı değil.yani her bebek herşeyi sevmiyormesela bu sma mamayı her bebek yiyemiyormuş. ama milupa veya bebelacı hemen hepsi seviyormuş okuduğum kadarıyla. bizimki de şimdi Allah bilir onları yemez.
dr lar mesela mamaya alıştırmayın memeyi reddeder sonra falan diyor ya, bizimki tam tersi memeyi hiç reddetmedi. ilk günden beri mama alıyor ama hep meme ilk sırada. yani mamayı reddebiliyor yeri geliyor ama memeye atlıyor. dr a söyledik. prensipli bir çocuk olacak dedi. ay inşallah öyle olur kaydirigubbakcemile2

canım inşallah minik iklim şu diş sorununu çabuk atlatır da iştahı yerine gelir. oyunla falan yediymeye çalış sen yine de. ay çok zor işimiz canım ya. artık biraz düzene girsin istiyorum. inşallah düzelir :Saruboceq:

günaydın arkadaslar
2 gündür yatılı misafirim vardi eşimin yiğenleri bilg el koydular bende giremedim dolayısıyla :))

dileğpim yarın nihal doğum yapıyormuş kolay doğumlar inş canım
teyze oluyosun ne güzel yaaa
bizim yerimize de kokla onu yarın

iklimsu rahatsızmış
büyük ihtimalle çıkacak dişler rahatsızlık veriyordur canım.zor bi döneme girdin .kolaylıkla atlatırsın inş .iklimsuyu yediklerini üstüne fıskırtırken düşünemiyorum:) film gibi .

maviş çok çok güsel çıkmış canım ya masallah ona
klioyu takıntı yapma cnm lütfen yapsam ben yaparım, mesela bizim temmuz annelerinde 6 kiloluk bebekler var benimkisi ancak 4 kilo düşün artık .napalım bizimkiler biras zayıf olacak demekki .
tuana da ishaldi dün üst üste 4 kere kaka yaptı birisini de esorfamına fıskırttı hafifte kokuluydu eğer bugun de devam ederse dr a gidicem

uyku saati konusunda rayına oturtturamamışsın söyle yapsan hergün ayni saatte odasına götürüp odanın ışığını kapatsan da uykuya dalsa olmas mı canım?
ben uyumuyunca öyle yapıyorum emdiriyorum emziği de veriyorum ağzına ışığı da kapatıyorum uykuya dalıyor genelde.

günaydın canım,

yatılı misafir zordur, hele bide ilgilenmen gereken küçük bir bebeğin varsa, hangi birine yetişeceksin, Allah kolaylık versin.

beğendin mi mavişimi teyzesi. teşekkür ederiz.
bu topiğin bebişleri böyle hepsi çok güzel maşallah. ince uzun manken adayları

evet canım kilolar biraz geriden gidiyor ya da kıyasladığımız bebişler biraz tombul. çünkü dr bana normal diyor.

ishal işi zor canım ya, devam ederse götür tabi,
ayrıca senin için erken gerçi daha ama önümüzdeki ay dr una rota aşısını sor. söyler zaten. o çok önemli. özel bir aşı, devlet karşılamıyor ama çok gerekli. bizimkinin ishali o aşıdan sonra düzeldi.
yani kabızlık da zor ishal de. Allah ikisinden de korusun bebişlerimizi .

ilayda akşam saat 22-22.30 civarı uykuya dalıyor. çok nadir 23 e sarkar. yani gezmeye falan gitmişsek. gece de sabaha karşı 3-4 gibi uyanıyor emiyor uyuyor sonra. sabah da 8 gibi uyanıyor. aslında uyku düzeni fena değil ama gündüz uykuları çok kısa yani benim ciddi anlamda bir iş yapmama yetmiyor. başladığım çoğu iş yarım kalıyor o yüzden ben de genelde akşam saatleri eşim gelince işlerimi hallediyorum. o da çoğunlukla nöbette yani buara işim zor canım. inşallah düzelecek. yani öyle umut ediyorum :Saruboceq:

yaprakcım cok beğendim uzun süreden beri görmüyordum ya çok güzel kız olacak annesi

rota asısından bahsetti canım 3 doz vurunuyormuş tanesi 110 tl dedi .bakalım bir sonraki gitmemizde yaptırırız .
geceleri uyku düzeni iyiymiş canım ama dediğin gibi gündüzün uyumuyorsa sen ev işi yemekte falan oldukça zorlanırsın .
tuana da gündüzün 1 ile 3 arası uyuyor ne yaparsam o sürede yapıyorum.
ilayda a enazında kesintisiz 2 saat falan uyusa gündüzün zorlanmassın

sağol canım, tuana da dünya güzeli maşallah,
iklimsu desen o da öyle, nazar değmesin onlara

rotanın 2 doz olanı da var canım. rotarix diye bir aşı. 3. ay ve 5. aylarda yapılıyor. biz geçen ay ilk dozu yaptırdık. 1 ay sonra da 2. dozu yaptırıcaz. bu rotavirüsü çok tehlikeli bişeymi. bir yakaladı mı minikleri çok zorluyormuş. Allah korusun. hastanede falan yatırmak gerekiyormuş. o yüzden pahalı falan demeden yaptırmak lazım. bizim aldığımızın 1 dozu 145 tl civarı. seninki 3 dozsa daha pahalıya gelir. 2 doz olanı da sor istersen.

evet canım ya, bazen gündüzleri eşim evde oluyor o zaman süpürge falan yapacaksam yapıyorum. ama artık temizlikçiyi düzenli alıyorum. 10-15 gün aonra tekrar gelicek. yani cam, kapı falan ayrıntılı hiç yapamıyorum o gelince hallediyor sağolsun. ben de üstünden silme süpürme işi yapıyorum. mutfak hariç çok kirlenmiyor ama çok dağılıyor. biberonlar bir yerde, yok işte bebişin şortları, ana kucağı falan toplayabildiğim kadar topluyorum toplayamazsam da eşim gelince yapıyorum. o şekilde idare ediyoruz.
seninki maşallah gündüz güzel uyuyor. ama büyüdükçe azalıyor uykular ilsu, daha çok oyun istiyorlar. daha fazla ilgi.

diloştan haber varmı, teyze olmuşmu,
gelmiş mi prensimiz, sağlıklı olur inşallah.

ay tatlım sorma bizimki zaten bu ara mız mız birde saatle bişey yaptırmak imkansız ötesi bugün 12:30 gibi meyveyi edi sebze yi yemedi şimdide uyuyor güya yoğurt saati 17:00 gibi ama ağzını kilitliyor yok ymeyeceğim inat bugün ablamdaydımda oda diyorki senin bebğin küçük benim ki 7 aylık olduktan sonra düzene girdi acele ediyorsun diyor hemen olsun bitsin olmaz diyor ablamda 2 ayda yemek düzeni sağlamış biraz uğraş eğer bebk reddediyorsa zorlama diyor bide ama millet yazıyor yok efendim saati şaşmaz diye 5 aylık bbek için ablamdan biraz paparayı yiyince artık çok sıkmayacağım haklı çünkü sıktıkça ağlıyor inadına
bacım biizm kızlar çok cadı nelerei normalki aç iken ek gıda almalarıda normal olsun önce biraz mama alıyor sonra ek gıda alıyor ,
Yaprak bebğin kilosunu takıntı yapmışsın ya çok normal kilosu benimki tam 4 aylık iken 6 kiloydu seninki 3,5 aylık falandı doktor bana kilosu yaşıtlarından 15 gün önde dedi biizm bebklerimiz uzun olduğu için kilolu göstermiyor doktor bile öyle dedi banahem artık eskisi kadar çok kilo almıyacaklar benimki geçen ay 650 gr almıştı bu ay doktor 400 gr kilo artışı bekliyoruz dedi dün evde hassa tartı ile tartım 150 gr almış 15 günde yani toplam 300 gr alacak oda aynı beslenirse herbirimiz bişeylere takıyoruz işte ...kaydirigubbakcemile
bacım bende bir daha gittiğimde sma mamasına bakim 1 kutuda ben alim belki bizim kıza kilo yapar fiyatıda pahalıymış aptamil ile aynı fiyat çok pahalı ya biizm kız bu arda ek gıdaya başlayalı mam içmiyor pek bende 900 gr aldım aptamilin daha uygun diye ama 1 ayda bitecek gibi deil olmazsa kalanı atacam artık ne yapalım
maşallah mavişime ne kadr güçlüymüş kızdıma kızımı oda çekmesin saçını demi ama sinir yaparsa afetmez benim meleğim kafamçokkarıştı
yaprak canım çocuk hangisini yiyorsa onu ver çok marka değiştirmemek lazım aslında diyene bak diyeceksin ama ben duramıyorum ve sürekli yeni yeni tatlar alıyorum çoğunu reddeiyor brokoli-patetes aldım sevmedi gerçi babamız rengini görünce verme dedi ben yine patates-havuç-pirinç-karnıbahar olanını alcam bakalım onu seviyor
hayırlısı ile bir diş çıkarsa daha kolay olacak uyuyan güzel yine uyandı tatlım seni ve dünyalar güzeli mav boncuğumu çok öpüyorum bu arada resim harika çıkmış 41 kere maşallah bir oğlum olsaydı hiç kaçırmazdım dünür olurduk :teytey:

ömrüm gitti bacım ya bu çocuk 1 gün iyi 2 gün hasta zor vallahi ama ne yapalım zamanla alışacağız .ah bacım önceleri elimize kak çiş yapıyordu şimdi büyüdü şimdide yemek fırlatıyor saçımızı çekiyorlar bunlardan bakalım daha neler göreceğiz ..
bu arada bizim kızda 2. ayına kadar karnını doyuruyordum emziğini veriyordum beşiğe koyuyordum kendi kendi yatıyordu gözünü korkutmak gibi olmasın da bi dünya ile ilişkisi başlasın görcem ben seni kaydirigubbakcemile2
bu arda minik tuanamı kocamna öpüyorum yeni resimlerini koy bi ara özledim bakim büyümüş mü şu baba:teytey:sının aldığı yeni elbiseleri ile

evet canım ya ablan haklı sanırım. zamanla düzene girecek. belki biz fazla zorluyoruz.
biraz da kendi haline bırakalım bakalım.
benimki de bugünlerde çok huysuz. anlamsız ağlamaları var. meyveli yoğurdu yiyiyordu,bu ara yese de mızırdayarak, binbir numarayla yediriyorum.
düzelecekmi bunlar canım ya,

evet kiloyu biraz takıntı yapıyorum canım, bunun sebebi birkaç ay sonra zaten daha da azalacak kilo alımları, yok dişti, yok emeklemeydi falan bi de büyüdükçe zaten az alıyorlar. en güzel kilo alması gereken dönemlerde de az alınca üzülüyorum.
bir de ilsu temmuz annelerinde 6 kg bebek bile var :1shok: deyince şaşırdım biraz.
nasıl besliyor bunlar ya. ya da beslenmeden ziyade bebeğin bünyesi ile ilgili sanırım. bizimkilerin bünyesi böyle işte canım. bunu kabullenmek lazım. büyük insanlarda bile olmuyormu, çok fazla yediği halde kilo alamayanlar çok var. metabolizma hızlı oluyor. bu da öyle bişey sanırım.

ben daha sebzelere geçmedim canım. geçince bakalım ne olacak. meyve ve yoğurda birkaç gün daha devam. ama ben mama da veriyorum halen. sma evet iyi canım. bazı marketlerde ve eczanelerde var. hatta onun golduda var. o nasıl bilmiyorum. denemedim hiç. bir de keçi sütü maması var canım. biliyorsundur belki keçi sütü anne sütüne en yakın sütmüş. onun maması var. o da çok iyiymiş ama çok pahalı ya. 32 tl 1 kutu mama. çok geldi gözüme. bide yemez sevmezse elimde kalacak.
canım mamayı atma arada dene belki yer. belli olmaz bunların ne yapacakları. benimki bugün armutlu yoğurt hazırladım 12 gibi baştan çok mızmızlandı, pek yemek istemedi. sonra emzirdim 15 dak kadar. emzirdikten sonra yedi biliyormusun. çok ilginç bunlar canım ya hem de çok ilgin. bazen mama hazırlayınca da öyle yapıyor. baştan yemiyor, itiyor. sonra kucağıma alıp evde biraz gezdiriyorum sonra tekrar deniyorum o zaman yiyiyor biliyormusun. ne değişiyor acaba .mesela şu an çok mızmız ama nedeni belli değil. karnı tok, altı temiz, oyun da oynadım biraz ama ya daha fazlasını istiyor ya da biraz karnında gazı var o huzursuz ediyor. işimiz zor yani kaydirigubbakcemile

ay canım sağol demek beğendin ilaydayı. iklimsu da tam bir prenses, tuana desen öyle. bu topiğin bebişleri bambaşka canım. hepsi güzeller güzeli maşallah nazar değmesin

ah ah sorma canım, büyüdükçe dertleri de büyüyor diyorlardı da inanmıyordum. yeni doğduğunda, emzir, mama yedir, altını değiştir uyusun. şimdi nerde 1 saattir mızmız nedeni belli değil. çıkayım da bakayım ne istiyor. biraz oynarım belki kaydirigubbakcemile2, ya da uyuturum.

iyi akşamlar kızlar okuyamadım sadece yazıyorum
adet oldum gece tam gelir sanırım ilsu iklimsu yaprak meleklerinizi öpün yerime
diloşş kardeşin doğum yaptımııı
elif sende yoksun

günaydın kızlar,
kimseler gelmemiş zeytin hariç. umarım herkes iyidir.

zeytinim inşallah denetiminiz çok iyi geçer ve sorun olmaz ve sen de biraz rahatlarsın.

ilsu, iklimsu, diloş nerelerdesiniz. öpüyorum hepinizi.

arkadaşlar nerelerdesiniz ya ,

zeytin bitti mi denetim, denetlendiniz mi?
sonuç söylüyorlarmı, iyi veya kötü diye?
kötüyse ne oluyor, iyiyse ne oluyor yani bir ceza veya ödül varmı?

ay ne çok sordum ya, zeytin diycek şimdi sana noluyor diye :roflol:

canım mrb buralardaymışsın am çıktın sanırım vallahi ben ve minik iklim bu ara iyiyiz gece uykularımız düzeldi gibi gündüzde 1-2 saat uyuyor biraz ek gıdalardan muzdaribiz malum pek yemek istemiyor ama yiyecek sütüm çok azaldı bacım ya 2 gündür nerdeyse hiç yok sadece sabh ve akşamları verebiliyorum çok üzülüyorum gerçi doktorumuz sadce 1 öğün bile olsa ona yeter dedi ama ben daha çok olsun istiyorum hayatım bende bol su içiyorum ama semizotunu duymamıştım söyleyeyimde eşim alsın akşama bende yapim akşamdan akşama ben hamile iken yiyordum içine ceviz koyup bebeğin beyin gelişimi için önermişti doktorum ama süt için bilmiyordum vallahi yaprak beni görsen kim ne dese yapar oldum yok şu süt yapar diyorlar yiyorum tık yok bende pek etki göstermiyor :lepi:
hayatım bu arada yoğurdu mayaladın mı merak ettim yazmamışın ?
Teyzesi bizde bugün bu arad kızımla gezmeye gittik sitede bir komşum ile beraber açık havada şöyle güzel bir kahvaltı yaptık sorma senin iklim bir uyudu açık havayı seviyor iyi geldi kızıma sonrada uyandı etrafı izliyor ki görmelisin halbuki sabah evde çok huysuzlandı uyandığında hatta gitmesek mi dedik ama sonra dedim aman boşver durmazsa geliriz dedim maşallah iyi durdu beni şaşırttı ilk defa babamız olmadan tek başımıza böyle dışarı çıktık başarı ile sonuçlandı geldik duşunu aldı tekrar yattı açık hava çocuğun uykusunu getiriyor bundan böyle uyumazsa bahçeye indireceğim şöyle 15 dk falan sonra yatıracam gerçi meyve püresini dışardayız diye yediremedim içimde uhte kaldı aman sanki evde olsa yerde gerçi banad iyi gedi sadece anneme ablama git gel sıkıldım ya inanırmısın bacım sanki yıllardır dışarı çıkmamış gibi hissettim kendimi yani bugün bomba gibiyim :lepi:
sende iyisindir umarım minik mavişim nasıl ?yaprak benim kızkardeşim var adı esra ama biz hep maviş deriz senin kızada diyince böyle içim bir hoş olıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…