- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #8.901
tatlım geldim ama bu sefer de siz yoksunuz.
alışverişe çıktık, bebişime güzel güzel ciciler aldım.
kendime de birkaç parça bişey aldım.
markete falan da gittik ancak geldim.
diloşum resimlere bittim. yorumlarımı maille yazıcam sana ayrıntılı olarak.
kızların maillerini de aldım sağol. boş bir zamanım da onlara da fotoğraf göndericem.
benimki durmuyor, çıkıyorum. uyursa gelirim yine.
canım yaprakım benim
dert ettiğin şeye bak güzelim yaa
ben göndersin sana mail adreslerini
işlem tamam güzelim
Canım emin ol bu çocuk insandan çok şey götürüor insanın eskiden kızmayacığı şeylere bile kızıyor doğum sonrası ve çocuk bakımı falan derken bide böyle biraz kendini yanlız hissedince bazen sitem de bulunuyor bak yazdığın gibi eşin birini getirip yemek bile yaptırmak istiyor sırf senin üstündeki yükü hafifletmek için senden ona haksızlık etmezsen ama şu doğum piskolojisi zor ............:gitme::gitme::gitme:
canım minik İlayda çok güzelallahım nazarlardan saklasın tabii benim kızımın ikizi tuanamda o esmer güzeli hele dudakları bittim yani ne bilim hre ikisininde resmini görünce böyle bilgisayara kitleniyorum minik meleklerim benim , allahım sağlıkla sıhatle büyümelerini görmemizi nasaip etsin inşallah
vallahi yaprak yoğurt işinde benimde tek anlamadığım o fırın aşamasıydıeşinden öğrende yaz banada gerçi bizim iklim sütaşın yoğurduna bayılıyor severek yiyor meyve ve sebzeyi okadar sevmiyor bacım bende 2-3 gün sonra gece muhalebisine başlayacağım milupanın yeni çıkanları varya ondan aldım tahılllı falan doktor tavsiye etti bakalım yiyecek mi bizimki şu meyve sebze yoğurt kombinasyonunu bir tam anlamı ile oturtim sonrada oana geççem
hayatım biliyorsun ya sanada bahsetmişimdir bizim minik göhsümden emmiyor yaklaşık 1 aydan fazladır bende sağıyorum günde 4 kez son 3 gündür sütüm çok az ve göhüslerimde çok acayip bir sancı sanki patlayacak gibi sağıyorum ama süt yok ve acı bugün 2 kez sağdım ve 140cc bi 100 cc bi süt çıktı ve bi ağrıdıkı sorma benim sütüm çekiliyor herhalde ondan mı bukadar acıyor anlam veremedim annem süt yok pompalıyorsun ondan ağrıyordur diyor ve sanırım haklı bakalım ağrılara dayanabildiğim ve sütüm olduğu kadar sağacağım zaten iklim hanım memeyi unutmuş tutuyorum yüzünü çeviriyor offfffffffffffffffffffffff senağlamasenağlama
canım ya adaşım benim mail adresimide gönderdi mi sana göndermediyse habre et msn adresime mail atabiliyormuşun sana yazayım sen benim resimlerimi gördün zaten var kk iklimle ama başka fotolarda yollarım sana kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım minik ilaydamı çok öp :teytey:
öyle alış verişe çıktık güzel ciciler aldım demekle olmaz yiğenime giydir ve resimleri çekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sonrada teyzeleri de görsünfisfisfis
ya bacım bende bugün bir iki bebk mağazası gezdim sonbahar için bir iki bişey alim dedim vallahi bunların kıyafetleri bizimkilerden pahalı bişeyler aldım ama biraz büyük oldular hep böyle ya küçük oluyor ya büyük bir ayarlayamıyorum gerçi çok almadım bayramdan sonra çarşıya incem ordaki mağazalara dah uygun şöyle uzun kollu çıt çıtlı badiler ve alt eşofmanlar alim kilotlu çorapta almak lazım aman çok eksiği var geçen yıl geydirdiklerim hayatta olmaz yaklaşık 17 cm uzadı çok eksiği var hem kızımın hem anasının babamızın çok çalışması lazım çok
ya bacım sen harikasın bitanesin :lepi:
seni seviyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
Yine kendi kendime 1 sayfa doldurmuşum ne yapim iklimi babasına sattım döktürmüşüm bugün çok yorulmuşum sormayın eskiden koca evi temizler yemek yapar gezmeye alış verişe gider üstüne bide ütü yapardım bana mısın demezdim ama şimdi 90 lık nineler gibi hemen yoruluyorum ve hamilelikten miras bacak ağrılarım başlıyor
Kızlar hepinizi çok öpüyorum
günaydın canlarım nasılsınız diloşum yeğenin hayır ve uğur getirsin sana canım yaprak ilsu iklimsu nasılsınız bebeişler nasıl öptm hepinizi
denetimi atlattık allaha şükür
kızların maillerini de aldım sağol. boş bir zamanım da onlara da fotoğraf göndericem.
ya bacım sen harikasın bitanesin :lepi:
seni seviyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
günaydın canlarım nasılsınız diloşum yeğenin hayır ve uğur getirsin sana canım yaprak ilsu iklimsu nasılsınız bebeişler nasıl öptm hepinizi
denetimi atlattık allaha şükür
olsun canım, ben senin sayfaya girip yazdığını görünce çok mutlu oluyorum ve zevkle okuyorum inan.
ah o yorgunluğu çok iyi bilirim. banyo yaptırıp, kurutup, giydiriyorum bir kalkıyorum ayağa belim kopmuş. emdikleri için kalsiyum eksikliği oluyormuş bizde bu da kemiklerde yıpranma, Allah korosun erime. o yüzden eşim bana kalsiyum takviyesi başlayalım falan diyor. benimki emiyor halen. emdiği sürece de vericem. tabi 1 yaştan sonra zor olur ama en azından 1 yaşına kadar. çünkü ben sizler gibi sadece anne sütüyle besleyemedim o yüzden de biraz uzun tutayım süreyi diyorum.
iklimsu ben halen adet olmadım, sen oldunmu canım. emzirdiğim için prolaktin hormonu yüksek o yüzden adet olmamak normalmiş. bazıları doğumdan sonra 1 yıl olmayabiliyormuş. bakalım benimki ne zaman gelecek. inşallah uygun zamanda ve uygun koşullarda gelir.
çok tatlısınız çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
güzel annelerim güzel dostlarım benim:1hug:
anam o ne güzel yorumlar
o ne güzel bi mail
çok çok teşekkür ederim bitanem
bende mail atıcam sana birasdan
nasıl yaa mayısda soğum yaptın ve hala adet olmadın mı
ayy bu kadar uzun mu sürüyor doğumdan sonra adet olmak
yaprağın ilaydamın huzursuz olduğunu ve sürekli ağladığını yazmışsın bi yazında
gülün içinde bulunduğunuz durumu o kadar iyi anlıyorum ki en kötü şey çaresizlik yani çaresizlik ağır bi kelime oldu belki ama o an için elinden bi şey gelmemesi diyelim bazen doruk da ağlıyor ki öyle sizin anlattığınız gibi değil en fazla 5-10 dakika inan bende ağlıyorum yemin ederim çünkü çok içten ağlıyor derdini anlatamıyor yapabileceğin herşeyi yapmışsın ama hala ağlıyor gözlerinin içine baka baka işte bittiğim an benim için annemde bana kızıyor ne ağlıyorsun diye ama dayanamıyorum onu öyle görünce yaa anne olmayı ne kadar istediğim biliyorsunuz anne olduktan sonra şimdikinden çok daha fazla enerjin olmalı bedenin çok daha güçlü olmalı bu tamam bunu halledebilirsin ama en önemlisi soğukkanlı olmak ve manevi güç sanırım bu bende yok kızlar yaaa anlattıklarınızda korkutuyor beni
canım işimiz zor gerçekten.
inşallah zamanla herşey yoluna girer. tek tesellim bu.
ilayda bugünlerde çok huzursuz. dün sürekli ağladı.
dışarı falan çıkarttık. arabada susuyor. kolik sanırım.
fitil falan verdik biraz sakinleşti. fitilin etkisi geçince yine aynı.
diş falan mı patlıyor acaba ama daha çok erken ya.
ama bukadar huzursuzluk da normal değil. eşim gaz olduğunu söylüyor
ama gaz sancısı bütün gün sürermi ki.
neyse devam ederse götürücem dr a.
canım evet bizim bebişler dünya güzeli maşallah. hepsi birbirinden güzel.
büyünce nasıl olurlar bilmem tabi ama giderek güzelleşirler umarım :Saruboceq:.
canım yoğurt işi sana bahsettiğim gibi.
ilk aşamayı zaten sen de biliyorsun. kaynatıp, ılınıncaya kadar bekletip. sütün miktarına göre maya amaçlı yoğurt koyup. kapatıyorsun. biz cam kavanozda yaptık. sonra bunu ısıya dahanıklı bir kaba koyuyorsun. kabın içine su dolduruyorsun. fırına yerleştiriyorsun.
fırını 50 dereceye ayarlıyorsun 15 dak falan tutuyorsun 50 derecede. sonra fırını kapat. biraz bekle. sonra tekrar aç 50 dereceye 10 dak. tut kapat tekrar. bu şekilde 3-4 saat arada açıp kapama şeklinde fırında bekletiyorsun. zaten yoğurdun olduğunu anlayınca fırından çıkarıp dolaba atarsın. yani ben öyle yaptım. güzel tutuyor. fırın işi uğraşlı gibi gözükse de değil aslında. fırını aç 10-15 dak beklet sonra kapat. yarım saat veya 20 dak. kapalı kalsın sonra yine aç. 3-4 saat bu şekilde devam et. kıvamı çok güzel tutuyor cokacimcoook. ben enson ekerin günlük sütünü aldım o da çok güzel tuttu. sen de dene bak. o baby mixler çok pahalıya geliyor iklimsu ya. böyle hem daha ekonomik hem daha güvenli. bir kez dene zor gelirse veya tutturamazsan yine babymixe devam edersin.
yoğurt işi de böyle işte cabım.
canım evet dilek bana mail adreslerinizi yolladı. senin kardeşinin adınaymış sanırım da kardeşinmi kullanıyor yoksa sana mı ait tam anlayamadım. ama o adrese atıcam fotoları.
zeytin de özelden atmı. sağolsun. gerçi dilek onunkini de yollamıştı bana. ilsununkide var.
eşimin cep telinde ilaydayla ikimizin birlikte fotoları var. onları da pc ye atıp öyle göndereyim dedim ama bir türlü fırsat olmuyor ya. ben de size özelden mailimi gönderirim sizler de bana yollayın fotolarınızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?