- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #8.941
slm canım ist hava yağmurluymu dikkat edin kendinize canlarım
diloş ben gelmiştim ama bana yazmadın senküstüm ben sana senağlama
selam kızlar bugün gelemedim sayfaya ya,
bursada da hava kapalı ve yağmurlu.
iklimsu da gelmemiş bugün.
ilsu da kaç gündür yok merak ettim açıkçası, umarım bir sorun yoktur sadece vakitsizlikten giremiyordur.
iklimsu tatlım valla ben de o gün için kolayıma giden ne varsa onu yapıyorum, mesela bu akşam sadece makarna yapıcam, valla hiç havamda değilim
havadan herhalde hiç keyfim yok. iştahım da kapandı. ama iyi oldu, çok da yememk lazım. kiloları veririm böylece.
ben bugün ilk kez ilaydaya sebze denedim. havuç ve patates çorbası yaptım, zeytinyağı da kattım. baştan yemedi, bir yadırgadı. sonra cok cok maşallah 100 cc den fazla yedi.
artık yavaş yavaş sebzelere geçiş yapıyorum.
öğlende armut şeftali ve yoğurt karışımı verdim. onu da yedicokacimcoook. sabah mama vermiştim. 6.30 da kalktı bu sabah ya, bu havada tam da uyku havası 6.30 da uyanırmı insan, o uyanınca ben de mecburen uyanıyorum. sonra meme verdim 1 saat sonra tekrar uyandı, mama yaptım sonra 2 saat daha uyudu. şimdi de uyuyor zilli hava serin ya güzel uyunur bu havada
ay burada gök gürlüyor, şimşekler çakıyor ya , korkup uyanmaz inşallah. :sinifsinif:
mrb canım sorma bugün ist.çok fena kasvetli hafif yağmurlu bir gün bizim kız saat 9 a kadar uyudu tabii bende kış geşliyor belki uyku saatleri artar bu vesile ile
vallahi yemek konusu beni çok geriyor bende ne kolayıma gelirse yapıyorum vallahi bacım benimde bir iştahım açıldık ki sorma bide çay krizim acayip çay içiyorum sabah komşu ya kahvaltıya gittim belki 8 bardak içtim içim yanıyor bacım sorma sürekli açım sabah aç uynaıyorum kilo alcam anlaşılan ...
ohhhhhhhh maşallah mavişime içsin çorbasını bacım çokta sulu yapma biraz katı yap çocuk alışsın katı gıdaya bizim doktoruuz ek gıda katı yemeyi alıştırdığımız bir dönem dedi yani meyve suyuda verme dedi bana püre olmalıymış gerçi senin doktorun ne önerdiyse onu yap ama ben yinede söylüm delikafadulden söylemez dayanamam bide z.yağı ilk 2-3 çorba yapımında kullanmayın diyorlar gerçi bence bir zararı yok. da bizim doktorumuz bana bir kitapçık verdi de onda yazıyor ne bilim heryerde bişey yazıyor insanın kafası karışıyor bende evde çorba yaptım püre gibi ama bizim kız yemedi kavonozlardakine bayılıyor benim yaptığımı yemedi ne bilim şöyle bayram sonuna kadar kavonoza devam sonra evde yapacağım alışsın eşimde kızıyor ne yiyorsa onu ver diyor ama çok külfettli oluyor günde 1 sebze 1 meyve yiyor milupanın organik olanlarından en azından sebzeyi evde yapim diyorum malüm kış meyvelerin de çocuğa uygun olan yok sadece elma var en azından meyveleri bahara kadar veririm bakalım biizm ki büyük önümüzdeki ay karnıbahar - brokoli - pırsa-ıspanak falan da bol olur karıştırır yaparım tabii yerse sen havuç-patates bir iki gün sonra biraz pirinç ilave et pirinç acayip kemikleri kuvetlendiren bişey ben bir ara iklimin mamsını pirinç suyuna yaptımda baktım her an yapıp taze olm uyor bıraktım keşke yapsak kemikleri acayip güçlendiriyormuş burda bir komşu var kabuklu pirin varmış oda daha yarralıymış bulsandan ona yapsan de di temanın organik ürünlerine baktım yoktu :gitme:
yine çok uzattım hepinizi çok öptüm bayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
slm canım ist hava yağmurluymu dikkat edin kendinize canlarım
diloş ben gelmiştim ama bana yazmadın senküstüm ben sana senağlama
kız küsme diloşa, görmemiştir ya,
yoksa öyle şeyler yapmaz benim canım arkadaşım vereliniortak
maşallah maşallah mavişime çorba da yermiş
çorbasını da severmiş
anam anlatıyorsunuz da bu ek gıda işleri mama işleri kavanozlar yoğurtlar sebze çorbaları meyve püreleri ne zor işler yaaaaa
nasıl yapcez bunları biz
şimdi sakın daha fol yok yumurta yok demeyin haaa doruk için düşünüyorum da
zor anam zorrrrrr
oy canım benim sana hiç küsermiyim azıcık şaka yaptım nasıl iyi niyetli olduğunu biliyorum evet ufak tefek değilim nasıl görmedin beni opuyorumnanaktan
ilsu iklimsu yaprakcım sizler nasılsınız canlarımmelekleriniz nasıl büyüyolar değilmi sağlıkla büyüsünler inş.
diloş evet ist. hava çok kötü çıkmayın dışarıııı
eliff kuş nerelerdesin artık hiç gelmiyosun canım
ay canım sorma,
hava yağmurlu herkes uyur bizimki erkenden kalkar,
bebişlerin çoğu emzik kullanır bizimki reddeder,
kaşık veya kavanoz mamalarına bayılır bizimki onu da sevmez.
bizimki bir tuhaf yani.
uyudu şimdi neyse. serinledi herhalde biraz ve rahat etti.
canım bizim doktor zeytinyağı diye söylemiş ben de not almışım.
zaten bizimkinde gaz problemi var ya biz çaykaşığıyla falan da sadece zeytinyağı içiriyoruz ara sıra bağırsakları çok iyi çalıştırıyor, gazını rahat çıkarıyor.
ama çorbaların veyasebzelerin içine atılmasının ne sakıncası var ki. sakıncası varsa koymıyayım o zaman.
evet bizimki de pirinç demişti ama eşim hemen koyma, 3-5 gün bunlara bir alışsın sonra ilave dersin dedi. bugün daha çok ek gıda verdim. sabah mama, öğlen meyve ve yoğurt karışımı, akşamüstü de havuç patates sebze çorbası. gece yatarken de mama ve içine yoğurt kattım.
çayı ben sadece sabahları içiyorum bir de gezmeye falan gidersek oralarda içerim.aslında kışın iyi gidiyor da demir emilimini azalttığı için emzirirken çok içmek istemiyorum. ama sen artık emzirmiyorsun sanırım. eğer emziriyorsan biraz azalt canım ya 8 bardak ta çok gerçekten. ben sabah 1 büyük fincan içiyorum ama çok koyu değil yani açık sayılır.
canım sen iklim hanımı ev yapımı gıdalara alıştır. bizimki bugün bu sebzeli karışımı önce reddetti, benim hemen moraller bozuldu tabi. sevmedi, yemiyecek neyapıcaz falan panik oldum. eşim biraz sabırlı ol, daha acıkmamış demek biraz acıksın alacak dedi. ben pek inanmadım ama belkeldim ve yarım saat 40 dak içinde % 80 i bitti
kalanını da 8 civarı içirdim. acıktı çünkü. bide emzirdim. dedesi geldi, biraz onunla oynadı falan sonra biraz uyudu. sonra ağlayarak uyandı. meğer acıkmış kuzum. hemen mama hazırladım içine de yoğurt koydum. inşallah epey tok tutar. şimdi uyuyor. birazdan yatağına götürücem, sonra ben de yatarım. gece kalkar yine, uyumak lazım ki süt biriksin.
ay ben de çok uzattım canım. bir başlayınca duramıyorum valla. seninle paylaşacak ne çok derdimiz var :1hug:
canım hemne telaş etme bak benle yaprak doktora yaptık yakında uzmanlık kazanacağız ek goda mama ve yoğurt konuusnda biz sana ve nihal e yardım ederiz sana bir telefon kadar yakınız yeterki paşam doruk bey yesin teyzeleri tüm tariflerini verir
günaydın kılzar nasılsınız
iklimsu sıvası yağılıyo bayrama kadar biter sonra kapı pencere boya derken hayırlısıyla bir taşınsam havalar soğumadan
meleklerinize dikkat edin kızla havalar serinledi
elif nerdesin
diloşşşşum sayfaya girmedin nerelerdesin gene kitaplara mı gömüldün
yaprak ilsu sizler nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?