- Konu Sahibi defne/oxgxuz
-
- #8.981
canım kışı hiç sevmiyorum ben,
içime kasvet basıyor. ben daha kışlıkları çıkarmadım,
bizim ev çok serin olmuyor hem ara kat hem de çift taraflı çok güneş alıyor.
ama tabi artık eylül sonbahar geldi. biz üşümesek de bebişler üşüyebilir. o yüzden ilaydayı giydiriyorum. ben de çorap giymeye başladım.
ay canım ev taşımak zordur ya hele bebekle daha da zor olur, inşallah yardım edecek birileri vardır.
canım z.yağını mamaya katayım ben de o zaman. bir de dün sağlık ocağına gittik demir damlası verdiler. sen kullanıyormusun iklime. ferrosanal sağlık bakanlığı ücretsiz veriyormuş. 9 damla kullanacaksın dedi hemşire. ve sütle karışmasın dedi.
bizde ek gıdaya devam ediyoruz. sebzeyi arttırdım. kabak da ekledim havuç ve patatese bugün onu da sevdi yedi maşallh
kilo almış gözüküyor ama doğrumudur ki ya. inşallah doğrudur.
canım seviyorsan iç ama çayda da kafein var biliyorsun ve bu da sütünden iklime geçer ve sabah doktorum programında dinledim emziren anneler çok fazla kahve, kola ve çay tüketmesin bebek kafein nedeniyle huzursuz olabilir dedi doktor. hatta bir kadının doğumunu falan gösterdi. sezeryanla oğlu oldu falan. hemen kendi doğumum geldi aklıma çok duygulandım ya. zaman ne çabuk geçiyor. geçen yıl bu zamanlar hamile olduğumu daha yeni öğrenmiştim, inanamıyordum şimdi 4 ayı geçti yaramaz. seninkide neredeyse 6 aylık. Allah onlara sağlıklı, mutlu uzun bir ömür nasip etsin. olmayan arkadaşların da inşallah en kısa zamanda kucaklarını doldursun bebekleriyle :Saruboceq:
canım sütün geldiği sürece sağarak da olsa ver miniğine. onlar için adeta bir ilaç süt. inşallah ben de en azından 1 yıl emzirebilirim.
öneri üzerine tahin helvası yedim. işe yaradı sanırım. sabah 6.30 ve 9.30 da 2 kez emzirdim ve öğleye kadar başka bişey almadı, doydu sanırım. sen de dene bak.
ağlıyor benimki çıkayım şimdilik sayfada kalayım da gelirim yine.
ay sorma canım ya bende pek sevmiyorum soğuktan nefret ediyorum yazın ne güzel tiril tiril giyiniyorsun kışın lahana gibi ee bide bebek var hastalık grip beni çok korkutuyor gerçi grip aşısı olcam doktorumuz iklim içinde önerdi ama eşim gerek yok diyor bakalım bir doktora gidelimde netleşir .
Canım bakalım ne yapacağım zor biliyorum ama beni oturduğum yer her yere uzak site bide evimiz çok soğuk 7.kat acayip rüzgar alıyor bebek te olunca geçen yıl mart sonu doğdu biz o ay 400 ytl doğalgaz ödedik düşün ki havalarda o kadar soğuk deildi bile bu kadar yakıta para ödeyeceğime üstüne bide hasta olma olasılığı var daha orta kat ve iyi bir yere taşınalım diyoruz,taşınmama aslında yardim edebilecek bildiğin gibi çok yakınınm var ama bazı ailevi sorunlardan dolayı onlardan yardım alamayacağım bende kendime güvenmiyorum bide bebek olunca diyorum iklimi anneme bırakim ama zor en az 3 gün evi topla 3 gün yerleş nerden baksan 1-2 hafta sürer tek başına olnca zor olur bide bu ara piskolojim pek iyi deil kendimi iyi hissetmiyorum aslında iyi bir piskoloktan bir yardım alsam iyi ama emziriyorum ne yapacağımı bilmiyorum ay bir dokundun bin ah işittin benden delikafadulden
canım biz demir ilacını 3.aydan itibaren başladık ferrum kullanıyoruz günde 6 damla hamile iken ben de kullanmıştım biz ücetli aldık canım 2.şişeye geçtik tadıda iğrenç iklim nefret ediyor yarısını çıkarıyor bacım rengide kırmızı tüm üstü başı batıyor benim doktorda dedi emzirdikten 1 saat sonra ver ve verdikten 1 saat sonra emzir dedi sütteki bazı emzimlere zarar veriyormuş.canı m yazmışın 6.ayda gitcez aşı yapcaklar diye 5.ay niye gitmiyorsunuz biz 5.ayda aşı yapmaya gittik sizin niye aşınız yok merak eetim yarın bir karnesinden bakim bizim 5.aşılarımız hangileri diye sende doktorunu gitcanya ona sor bişey atlamayın ay yine hemen evham yaptım
canım vallahi içiyorum gündede 1 finca türk kahvesi içerim hamile ikende içerdim doktor izin vermişti vazgeçilmezim çalıştığım dönemlerden kalma laelaelaelaelae
bende sabah bir ara baktım o programa çocuk doktorunu izledim am akahvaltıya misafirim vardı pek bakamadım aslında izlemek istiyordum unutmuşum gerçi ben kendi doğumumu izlediğim için pek uzak deilim ben kesilen katmanları bile izledim çekip karnımdan çıkardıkları anı mucizevi bişey hatta doğum hanede çekim yaptırdık bebeğin çıktığı kordonunun kesildiği anı doğa üstü bişey
ya bende geçen geçmişi okudum sana yazmışım geçen ramazan başladığında aman yaprak sakın oruç tutma bence sen hamilesin diye çocuğu aç bırakma diye sen daha test falan yapmamışın gördüğüm bir rüyayı söylemişim senin kızın olacak diye çok etkilendim o yazışmalarımızdan hamile olduğumu öğrendiğim gün yazdıklarımı ve sizin yazdıklarınızı sakin çok uzak bir tarih aslında o kadr vda deil daha geçen sene zaman çok çabuk geçiyor ve biz yaşlanıyoruz yinede herşeye rağmen anne olmak doğurmak çok güzelllllllllllll
canı evet sütüm olduğu sürece bende vermeyi çok istiyorum bakalım gitikçe azalıyor ama kısmet .
canım helvadan sonra sıcak bir bardak süt iç bak öylede dene daha bol olur sütün ilk zmanlar işe yaradı bende ama artık pek etkisi yok
neyse çok uzattım seni ve minik ilaydamı öpüyorum