Boş gebelik nedeniyle kürtaj olunca...

ay sorma canım ya bende pek sevmiyorum soğuktan nefret ediyorum yazın ne güzel tiril tiril giyiniyorsun kışın lahana gibi ee bide bebek var hastalık grip beni çok korkutuyor gerçi grip aşısı olcam doktorumuz iklim içinde önerdi ama eşim gerek yok diyor bakalım bir doktora gidelimde netleşir .

Canım bakalım ne yapacağım zor biliyorum ama beni oturduğum yer her yere uzak site bide evimiz çok soğuk 7.kat acayip rüzgar alıyor bebek te olunca geçen yıl mart sonu doğdu biz o ay 400 ytl doğalgaz ödedik düşün ki havalarda o kadar soğuk deildi bile bu kadar yakıta para ödeyeceğime üstüne bide hasta olma olasılığı var daha orta kat ve iyi bir yere taşınalım diyoruz,taşınmama aslında yardim edebilecek bildiğin gibi çok yakınınm var ama bazı ailevi sorunlardan dolayı onlardan yardım alamayacağım bende kendime güvenmiyorum bide bebek olunca diyorum iklimi anneme bırakim ama zor en az 3 gün evi topla 3 gün yerleş nerden baksan 1-2 hafta sürer tek başına olnca zor olur bide bu ara piskolojim pek iyi deil kendimi iyi hissetmiyorum aslında iyi bir piskoloktan bir yardım alsam iyi ama emziriyorum ne yapacağımı bilmiyorum ay bir dokundun bin ah işittin benden delikafadulden

canım biz demir ilacını 3.aydan itibaren başladık ferrum kullanıyoruz günde 6 damla hamile iken ben de kullanmıştım biz ücetli aldık canım 2.şişeye geçtik tadıda iğrenç iklim nefret ediyor yarısını çıkarıyor bacım rengide kırmızı tüm üstü başı batıyor benim doktorda dedi emzirdikten 1 saat sonra ver ve verdikten 1 saat sonra emzir dedi sütteki bazı emzimlere zarar veriyormuş.canı m yazmışın 6.ayda gitcez aşı yapcaklar diye 5.ay niye gitmiyorsunuz biz 5.ayda aşı yapmaya gittik sizin niye aşınız yok merak eetim yarın bir karnesinden bakim bizim 5.aşılarımız hangileri diye sende doktorunu gitcanya ona sor bişey atlamayın ay yine hemen evham yaptım

canım vallahi içiyorum gündede 1 finca türk kahvesi içerim hamile ikende içerdim doktor izin vermişti vazgeçilmezim çalıştığım dönemlerden kalma laelaelaelaelae
bende sabah bir ara baktım o programa çocuk doktorunu izledim am akahvaltıya misafirim vardı pek bakamadım aslında izlemek istiyordum unutmuşum gerçi ben kendi doğumumu izlediğim için pek uzak deilim ben kesilen katmanları bile izledim çekip karnımdan çıkardıkları anı mucizevi bişey hatta doğum hanede çekim yaptırdık bebeğin çıktığı kordonunun kesildiği anı doğa üstü bişey
ya bende geçen geçmişi okudum sana yazmışım geçen ramazan başladığında aman yaprak sakın oruç tutma bence sen hamilesin diye çocuğu aç bırakma diye sen daha test falan yapmamışın gördüğüm bir rüyayı söylemişim senin kızın olacak diye çok etkilendim o yazışmalarımızdan hamile olduğumu öğrendiğim gün yazdıklarımı ve sizin yazdıklarınızı sakin çok uzak bir tarih aslında o kadr vda deil daha geçen sene zaman çok çabuk geçiyor ve biz yaşlanıyoruz yinede herşeye rağmen anne olmak doğurmak çok güzelllllllllllll

canı evet sütüm olduğu sürece bende vermeyi çok istiyorum bakalım gitikçe azalıyor ama kısmet .
canım helvadan sonra sıcak bir bardak süt iç bak öylede dene daha bol olur sütün ilk zmanlar işe yaradı bende ama artık pek etkisi yok
neyse çok uzattım seni ve minik ilaydamı öpüyorum

canım sorma çok kötü oldu istçmega şehir gördük ne kadar mega bir sürü insan pisi pisi öldü yine haberleri izlemek istemiyorum .
ben anadolu yakasında oturuyorum buralarda bişey yok şimdilik

ya kızlar ilsu nerde ya,
haberi olan var mı?
epeydir girmiyor sayfaya merak ettim.
umarım bir problem yoktur.
bebişi de kendi de iyidir.

diloş senin haberin vardır belki, bilgin varsa bize de söyle.

canım bend eçok merak ediyorum bugün aramayı düşündüm fırsat olmadı yarın ararım sana da yazarım

günaydıın kızlar nasılsınız canlarım evet yaprağım denetim bitti biraz daha rahatladım dikkat edin ast. oturan arkadaşlar kendinize allah kazadan beladan korusun hepimizi canlarım
diloşşş nerdesin yaw gelmemişsin dün yaprak iklimsu nasılsınız kızlar soğuklar başladı meleklerinize dikkat edin ilsuu sende dikkat et canım öpüyorum kocaman
bizim buralarda yağmur var ama sel tehtidi yok cnlar kendinize iyi bakın

canım aklına kötü şey getirmee 10 gün sonra meleğini görceksinn ne güzellll ben ilk hamile oldugumu ögrendiğimden beri yok dış gebelik yok boş gebelik mi diye aklımı yedim ölede oldu kürtaj oldum şimdi diyorumki bir daha olursa cok saglıklı bi bebiş olcak sende söle bakim benim bebeğim cok saglıklı. nezaman geçirdin boş gebeligini sen nekadar sonra tekrar hamiş kaldın canım

pardon canım ilk hamileliğinmiş şimdi baktım hiç bişey olmaz korkma aklına getirme

kızlar kimsecikler gelmemiş umarım herkes çok iyidir . bizim ıklimcik kelimeler kurmaya başladı hemen sizlerle paylaşmak istedim bütün gün de-de-de-de veya da-da-da çok şeker oluyor anlatamam sizlere ses tonuda acayip tiz kılzar bugün artık minik kızım büyüyor babasıda baba dedirtmeye çalışıyor bir kere falan söyledi sonra yok bozulmuş plak gibi ya de-de-de yada da-da-da bütün gün kafam ağrıdı tiz sesiyle hepiniiz öpüyorum

ilk hamileliğim canım boş gebelik geçirmedim hiç.doktor baktı normal gebelik dedi çok sağol canım evet kötü şeyler düşünmemem lazımlmaz:

canım gelemedim ya,
birara girdim aslında ama geçmişi okuyup cevap yazana kadar benim yaramaz uyandı.

ay çok sevindim canım ya, insan çok mutlu oluyor dimi.
1-2 hece de olsa bebeğinin ağzından çıkan o ilk sesler çok önemli.
hadi inşallah yakın zamanda anne baba da der.
ilayda şu an ou, uuu ,ınne gibi anlamı olmayan sesler çıkarıyor. ama ıne falan dediğinde
eşime bak gördünmü anne diyor diye de nispet yapmadan edemiyorum yani :roflol:

canım ilk kelimelerini kameraya çekmek lazım aslında. ilk yürüyüşünü, ilk emeklemesini falan. bir arşiv yapmak lazım ilerde gülümseyerek bu günleri hatırlayacağımız ve belkide keşke hep bebek kalsalar diyeceğimiz görüntüler olacak. şu an yoruluyoruz, bazen tahammülsüzlüklerimiz oluyor, uykusuz kalıyoruz, kendimize hemen hiç zaman ayıramıyoruz ama yine de güzel bir dönem olduğunu düşünüyorum. inşallah çok güzel günlerini görürüz. mezuniyetlerini, evliliklerini, çocuklarını görmek nasip olur.ay çok duygusallaştım yine, ağlıycam şimdi senağlama

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben de gelicem kertik töreninize bak.
kambersiz kertik olmaz dimi kaydirigubbakcemile3

Evet canım ya, sonbahar eşittir grip,
beni de çok korkutuyor ya, inşallah olmayız, bebişlerimizi de koruruz.
Ay şimdi bide bayram geliyor, geçen yıl bayramda 9 haftalık falan hamileydim,
yine böyle sonbahar. Bizim milletimiz biliyorsun şapır şupur çok sever öpüşmeyi.
Kendini geri çeksen, ay ne kadar kendini beğenmiş derler. Klmden kaptıysam kaptım.
Çok kötü grip olmuştum. Ve ilaç kullanmak zorunda kamıştım. Birde eşim hastaneden hastalardan kapıp,eve gelip bana bulaştırıyor. Ne kadar uzak dursam da yine de bulaşıyor.
Ama canım sana bişey söyliyemmi ben ne zaman grip aşısı olsam daha kötü grip oluyorum. O yüzden artık vurdurmuyorum. Çünkü geçmiş dönemlere ait suşlar oluyormuş onlar ve grip virüsü biliyorsun sürekli evrim geçiriyor. Bebişleri çok iyi korumak lazım. Bu bayram çok az yere gidicem ve bebişi öpmelerine izin vermiyeceğim valla ne derlerse desinler. Çok kıymetli çocuğu var, 30 yaşından sonra çocuk yaptı ne oldum delisi oldu derler desinler napayım. Sonra onlar gelip bakmıyor. Biz bakıyoruz.

Canım sen de havalar çok soğumadan biran önce ev bul taşın. Hem yakıt parası çok, hem çok yüksek.
Daha alt katlarda 2. 3. kat falan bul. Arakatlar sıcak olur. Şöyle çift cephe güneş gören bir ev bak bence.
Canım zaten evden eve taşımacılık taşır eşyaları. Annen de sizin eve gelir hem dönüşümlü bebeğe bakarsınız hem de yardımcı olur yerleşmende. En iyi çözüm bu olur. Ablan falan da gelir. Yani bir şekilde hallolur. Gerekirse bir kadın tutarsınız o da yardım eder.

Canım senin psikolojin niye bozuk ya, takma kafayı canım. Valla ben takacak olsam kafayı üşütürüm ama artık birçok şeyi takmıyorum, geçmişte yaşadığım moral bozucu şeyleri unutmaya çalışıyorum. Önemli olan bebişim ve ben. Sen de öyle düşün.
Birara sana mail atıcam, hem foto yollıycam hem de dertleşiriz :içelim:. Burdan olmuyor biliyorum.
Çayı kahveyi de biraz azalt canım o da seni gergin yapar. Sabah kahvaltıda açık 1 veya 2 çay iç bir de gün içinde kahve yeter daha fazla içme .

Canım valla bilmiyorum ki, sağlık ocağındaki hemşire diğer aşınız 10 kasımda dedi. Yani 6. ay da oluyor. 5.ay için bişey demedi. Ben sitede de aşılarla ilgili bir tablo buldum orda da 5.ay yok biliyormusun. Sizin doktor niye çağırdı acaba, ya da hangimizinki eksik ya da fazla araştırmak lazım. Bayramdan sonra ilaydayı kontrole götürücem dr a o zaman sorarım 5. ay aşısı varmı, sağlık ocağı mı atlıyor anlarız. Hayır özel aşılar var rota o mu acaba. Çünkü biz eylül sonu ekim başı gibi rotanın 2. dozunu yaptırıcaz belki sizinki de öyle bişeydir. Onu sağlık ocağı karşılamıyor ya o yüzden bahsetmez.

A canım sen doğuma kameraylamı girdin, kim çekti eşinmi, ne güzel ya.
Bizimkine de doktorla konuş sen de gir doğuma dedim heyecandan girmedi. Bide ben devlet hastanesinde doğum yaptım ama özel odada falan kaldım sağolsun çok mükemmel bir doktorum vardı a.s.o ayarlamıştı, kesinlikle erkek refakatçi alınmadığı halde özel oda olduğu için ve eşim doktor olduğu için beyaz önlük giyip yanımda kalmasına da izin verdiler , eşim sanırım doktoru daha fazla zor durumda bırakmamak adına doğuma girme konusunu gündeme getirmedi ama girmesini ve o anı benimle birlikte yaşamasını çok isterdim sonuçta ben ayıktım yani spinal sezeryan olduğu için doktorlarla hemşirelerle falan sohbet halindeydim ama kısmet işte napalım :1no2:.

canım helvanın üstüne süt mü içilmeli, ama süt içince o da bebeğe gaz yapıyor diye içmiyorum ben. benimki zaten gazlı bi de ekstra ben gaz yapmıyayım diyorum.

Ay bir başladımmı biteremiyorum ya yazıyorum da yazıyorum her zaman fırsat olmuyor gelemiyorum diye girdikçe böyle destanlar yazıyorum hoşgörün arkadaşlar :roflol:

ilsu yine gelmemiş ya, tuana prenses fırsat vermiyor herhalde, net bağlantısı falan mı gitti acaba.

diloş da yok. nerede bunlar ya.

diloşum doruk paşaya gitmiştir yine, doruğu bulunca bizi unutma kızım
oyun mu oynuyorsun paşayla gamyoncuiremsu
oyna oyna pravo yap, herşeyi öğren iyice yakında lazım olacak
sonra bizim gibi kafamçokkarıştı olma.

iklimsu aşı tablosu bu canım,
sizin 5. aydaki rotadır bence. biz de vurdurucaz birdahaki ay.

Bebek doğduğunda: Hepatit B 1. Doz

• 1. Ay: Hepatit B 2. Doz

• 2. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 1. Doz

• 2. Ay: Verem Aşısı 1. Doz

• 2. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 1. Doz

• 4. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 2. Doz

• 4. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 2. Doz

• 6. Ay: Hepatit B 3. Doz

• 6. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) 3. Doz

• 6. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı 3. Doz

• 6. Ay: Oral Polio Aşısı 1. Doz

• 12. Ay: 3'lü karma aşı (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) + Hepatit A aşısı 1. Doz

• 12. Ay: Konjuge Pnömokok Aşısı (Rapel) Pekiştirme Dozu

• 18. Ay: 5'li karma aşı (Difteri-Tetanoz- asellüler Boğmaca-Inaktive Çocuk felci-HIB) (Rapel) Pekiştirme Dozu

• 18. Ay: Oral Polio Aşısı 2. Doz

• 7 Yaş: 3'lü karma aşı (Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak) + Hepatit A aşısı (Rapel) Pekiştirme Dozu

• 7 Yaş: Oral Polio Aşısı 3. Doz

• 7 Yaş: Erişkin Tipi Difteri-Tetanoz aşısı 1. Doz

• 15 Yaş: Erişkin Tipi Difteri-Tetanoz aşısı 2. Doz

sorma canım ya ilk duyduğumda inanamadım beşikte kendi kendine aguları falan epeydir yapıyordu da heceleri duyunca şok oldum önce de-de aaaaaaaaaaaaa dedim dede diyor sonra da-da-da çok heycanlandım eşime söyledim akşam geldi oda tabii çok sevindi belki çok doğal bir süreç ama insan sanki ilk kendi bebeği yapmış gibi hissediyor
eşim zaten hemen kamereya çekti yeni ne yapsa babası hemen koşuyor şu ara yeniliklere çok açık aslında yaprak artık gözlerindeki mana bile değişti daha anlar ve dikkatli bakıyor derlerdi 6 aylık olunca daha çok anlarsın anne olduğunu gerçekmiş
aramızdaki bağ daha kuvetlendi sanki
canım sıra ile sana ve ilsuyumada allahım bu anları yaşamayı diğer arkadaşlara özellikle diloşuma da hamile kalmayı nasip etsin inş.
ben zaten çok duygusal bir insanım herşeye ağlarım :gitme:

delikafadulden
ay vallahi şu grip bnri çok korkutuyor ben neden korksam hemne başımada gelir bide bizim kızın bu sonbahar tam diş ve ayı olacak hem grip hem diş mafolur miniğim
bende acayip grip olmuştum gerçekten dediğin gibi insanlar bir antika çocuğu öpme dersin küserler sanada bin tane laf söylerler ama dediğin gibi öptürmemek lazım ben annemlerde biri grip olsa bile kızımı götürmem dediğin gibi hem çocuk çekiyor hem biz yok ateşi yok ağlaması uyumaması dediğin gibi hiç uğraşamam biz zaten bayramda pek bir yere gitmeyiz ...
yaprak sorma bende acayip stres yapıyorum ev konusunda nasıl yaparım ne yapacağım diye bayram sonu hızlandıracağım .bakalım bende 3 veya 4.katlar diye düşünüyorum burası çok yüksek gerçi 3 ,5 senedir alıştım yükseğe dediğin gibi evden eve taşma şirketi ile anlaşacağız tamam burdan toparladılar götürdüler orda naısl yerleştireceğim heryer her yerde mutfak salon yatak odası kıyafetler yeni evi temizlemeye ve taşınma günü zaten kadın tucağım benim eve gelen kadında hamile yenisini bulmam lazım zor işim zor ne bilim afakanlar basıyor beni .senağlamasenağlama
ay bide takmasam ne güzel olacak ama unutamamak çok kötü bir şey miş bacım ya hiç böyle biri deildim ne oldu ban bilmiyorum hemne herşeyi afeder ve unuturdum ama şimdi içimde bitmeyen bişeyler var ve bu bana zarar veriyor kendi kendime sesli sesli konuşuyorum bir bakıyorum sanki karşımda biri var ama yok seninde dediğin gibi bende bebeğim için bile olsa unutmalıyım yoksa ona bile verimli olamıyacağım
canım mail adresini alınca konuşuruz anlatacak ve derteşecek çok şey var dilekle ve ilsu ile konuştuk onlarda kızıyor boşver diye herkeste bir dert ....

yaprak ne olur öyle deme çay yoksa bende yokummmmmmmkötükedihüsokötükedihüso
kahve beni rahatlatıyor 1 fincan kahvenin 40 yıl hatrı var tatlım yolun düşerse ist.beklerim sana şöyle bakır cezvede güzel bir türk kahvesi yaparım iklim ile ilaydadaoyuncakları ile oynar :içelim:ayyyyyyyy o günlerei görebilecek miyim ben

canım odada iklim uyuyor çantam onun arka tarafında oyanır şimdi ben bakıp yazarım sana ama ben eminim biz 5.ay aşımızı olduk hatta iklim hasta idi bir kaç gün sonra gittik olduk ateşi yükselmesin diye sanırım karma aşı idi bir bakim yazarım benim rotamız 4. ayda yapıldı o deil sen özel doktora gidiyon ya ona sor bizim doktor o aşı için para aldı belki özel bir aşı olabilir devlet karşılamıyordu.

canım benim doğumumda çekim yapan hast.görevlisi idi aslında eşimde başta girmek istedi ama ne yalan söylüm ben pek istedim pek hoş bir görüntü deil karnını kesiyorlar kanlar falan onun o halde görmesini istemedim doktorumuz istersen gir dedi bide ameliyathane hijyen açısından problem olur dedi doktor girmedi eşim sonra senin ohhhhhhhhhh eşin doktor ne güzel girse bile doğuma adam alışkın kesilen biçilen görmeye benimki bayılır falan diyede korktum .

canım helvanın üstüne içsen 1 bardak süt bişey olmaz günde 1 bardak sütün faydası var ben içiyorum okadar da gaz yapmıyor iç yani bişey olmaz ...
bacım bide boza diyorlar bi dene faydasını görürsün belki
çok gevezeyim

ya bne ilsuyu aradımda tel.çekmiyordu sanırım yarın bi daha denim minik yaramaz kızımız çok yoruyor arkadaşımızı gerçi bunlar ttalı yorgunluklar

dediğin gibi diloş hergün doruğun yanında teyze yiğen keyif yapıyorlardır şimdi sositososito
bacımın sefası olsun öğrensinki seneye bu zamanlar dert yanacak bize bu bebk çok yaramaz diye

Yaprak buralarda gibisin ama yoksunn saçma oldu gözüküyon ama yazmıyorsun çıktın sanırım neyse bende kaçtım gidim yatim yaramaz şimdi gece kalkar 2-3 kere bende enerji sıfır o yaklaşık 1 saatir depoladı ona yetişmeliyim

iklimsu canım sana mail attım,
birkaç tane de foto gönderdim, daha sonra yine gönderirim canım.
ilsuya da göndericem birazdan.

günaydın herkese uzunn bi aradan sonra geçmiş iyice birikmiş
canlarım ben 1 hAftadir evde yoktum ondan giremedim .
inş herşey yolundadir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…