Boş Gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeler

ay teyzesi kuban olsun ona kıyamam ben mavişime iklimde aynı tarif ettiğin gibi 3-4 gece yatmadı teyzesi dediğin gibi diş hazırlığı olabilir bacımm seni çok iyi anlıyorum nasıl uyanırken zorlandığını ama ağlamak yok bize yasak kızarım ha bende geçen gece homurdana homurdana bıktım bıktım diye söyleniyordum baktım eşim yeter sen kızdan çok bağrıyorsun diyor am çok zor yarım saat ara ile uyanmak allah yardımcımız olsun bu günlerde geçecek bizde gece 23 de yatıp sabh 11 de kalkacağız o günlerin hayili ile yaşıyorum ,
kapıyorum dedim ama yazını görünce cevap yazim dedim gece uyanıncada jel sür ihmal etme minik ilaydamı öpüyorm

kızlar bizim komşunun kızı 7,5 aylık hamişti grip oldu ve sanırım a tipi grip ve 1 haftadan beri özel hast. pzts. günü dr. bebeğimi alın bari o yaşasın demiş dr. larangit olmuşsun ağır geçiriyosun abartma demiş üniversite hast salı günü gece kayınbabası almış götürmüş bebek karnında ölmüş dün kızın durumu ağır solunum yetmezliği var ve ciğerleri su toplamışş canım ona sıkılıyooo allah sağlık versin kızlar kendinize dikkat edin

günaydın canlarım nasılsınız oy dişler büyümeye başlamış maşallah iklim yaprak ilsu hepinizi çok özledim
ev hanımı hatun iyice boşladın biziii hadi artık gel aramızaa

kızlar nerdesiniz canlarım iç denetim var bugün öğleden sonra gelmicem sanırım ıso 16949 yılda 2 kere biz iç denetim yapıyoruz yılda bir kerede dış denetime giriyoruz zevkli aslında ama bazen sıkıcı oluyooo

ay canım ya çok kötü oldum okuyunca.
keşke bebeği alsalarmış hemen belki yaşarmış yavrucak.
bu domuz gribi hep böyle masumları mı vuruyor ya, memlekette o kadar domuz kılığında insanlar var ki onları bulsa biraz da şu güzelim dünya az da olsa mikroplardan temizlense ama işte takdiri ilahi.Allah acil şifalar versin, umarım kurtulur kadıncağız, biran önce iyileşir ,yine bebeği olur. çok zordur, çok acıdır tabi ama işte Allah geride kalanlara sağlık versin.

hayatın denetimlerle geçiyor senin de arkadaşım ya,
çok stres olur insan ya, sürekli denetim denetim buyrunnnnnnnnn.
özel şirketmi canım orası, daha önce de sormuş tum. gümrükte falanmısın sen.
hadi inşallah iyi geçer denetiminiz, sorunsuz bir şekilde atlatırsınız vereliniortak.

evet canım sanırım dişler zorlamaya başladı artık,
dün gece de aynıydı, yatıyor 1 saat sonra hadi ağlamaya başlıyor.
kalktım jel sürdüm, bir de ağrı kesici ateş düşürücü calpol şurup verdim.
biraz da emzirdim. 3 gibi daldı neyse ve uyanmadı. sabah da 8 gibi uyandı emzirdim,
uyudu sonra 10 da falan kalktık.
canım uyanmanın zorluğundan ziyade, uykuya dalamıyorum ki. tam dalıcam bizimki ağlıyor. klakıyorum. tekrar yatıyorum dalmaya uğraşırken uyanıyor tekrar. 3 ü buluyor uykuya dalmam. tabi uyursa cadı.
demek eşin öyle diyor ha, valla ben bazen artık pes ediyorum kafamçokkarıştı, ona devrediyorum kaydirigubbakcemile.
kalkıyor mecburen . tamam onlar işe gidiyorlar ama bizim de gündüz dinç olmamız lazım ki bebişlere iyi bakalım dimi ama.
ay çok zor ya sen yine epey bişey atlattın bakalım ben çıkana kadar neler çekicem. inşallah çok zor olmaz ya.

canım calgeli bizimki reddetmiyor ama diğeri daha etkiliyse onu deniyelim o zaman. partanox s dediğin şurup gibi bişeymi, yoksa paranox fitil vardı ondan mı acaba. biz şua ara calpol veya dolven veriyoruz. ilaç konusunda çok bişey diyemiyorum, malum bu konuda eşim söz sahibi ama fikrimi söylerim yine de arkadaşım bundan kullanıyor bebeğine etkiliymiş derim.
yok canım çok zorlamıyorum ben de, ne zaman ne yerse ondan veriyorum. dün sabah kahvaltıyı yemek istemedi mesela, gidip gelip verdim ama almıyor zorlamadım ben de. yoğurt yedi. bi de ben 1-2 gündür yoğurdun içine 1-2 tatlı kaşığı boza koyuyorum canım. bayıldı benim maviş. sen de dene bak. boza b vitamini yönünden zenginmiş ve faydalıymış. şekerli olduğu için aşırıya kaçmamak lazım tabi ama 2-3 tatlı kaşığından bişey çıkmaz herhalde. yani ben ilaydaya verdim sorun olmadı. senin de aklında olsun. yoğurtla karıştırınca biraz şekeri de dengeleniyor.

yok canım ya ben öyle sıkı bir diyete falan girmiş değilim, her ne kadar azalsa da hala süt veiyorum ben. yani öyle bişey yapmam. sadece biraz dikkat ediyorum. çok fazla tatlı, hamur işi yememeye çalışıyorum. ama mesela dün akşam 1 bardak boza içtim. o da süt yapıyormuş ya. aman şişmanlarım diye de bebeğimin sütünden çalamam yani. bide gün içinde 10 dakika kadar bisiklet çeviriyorum. yaza doğru tamamen sütten kesersem o zaman ciddi bir diyet ve spor yaparım da şu an istesem de olmuyor. çok spor yapınca da çok halsiz kalıyorum. evet hastalık kol geziyor dikkat etmek lazım. anne sütü ilaç gibi haklısın. zeytinin anlattığı şeye de çok üzüldüm. Allah korusun bebeklerimizi.

merhaba arkadaşlar. bir sorum olacaktı. 25 eylülde boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum, ilk gebeliğimdi ve korunmayı bırakır bırakmaz doğal yolla hamile kalmıştım. ALLAH nasip ederse bu reglimden (2. reglim olacak kürtajdan sonra) korunmayı bırakmayı düşünüyorum. herhangi bir test yaptırmam gerekli mi? aranızda çocukları olanlar var ALLAH bağışlasın, siz korunmayı bırakmadan önce birtakım testler yaptırdınız mı? Doktorlar bir boş gebelik sonrası teste gerek yok diyorlar, tekrarlanan düşükte araştırırız diyorlar ama yine de tereddütteyim çünkü psikolojik açıdan epey yıprandım...Teşekkür ederim şimdiden

evet canım doktorun doğru söylemiş. tekrarlanan düşükler araştırılıyor. kan pıhtılaşması varmı yokmu diye bir de genetik testler yapılıyor sanırım.
senin yaklaşık 2 ay olmuş kürtajdan sonra kontrole gitmişsindir, parça vs kalmışmı diye ki büyük ihtimalle kalmamıştır. doktorun ne kadar korunmanı söyledi bilmiyorum ama sanırım denemelere başlayabilirsin. benim mesela ilk adetimin gelmesi bile nerdeyse 1,5 ay sürmüştü. sen bu konuda da şanslısın bak. 2. reglimi olacam diyorsun. hayırlısı olsun canım. istersen doktorunla tekrar bir görüş o da onay verirse denemeye başlarsınız. ne güzel bak hemen hamile kalmışsın önceden. inşallah yine öyle olur. hayırlısıyla kucağına alırsın bebeğini.

yapraknil arkadaşım, kürtajdan bir hafta sonra kontrole gittiğimde parça kalmamış demişti doktor ve korunma süresi hakkında net bişey söylemedi ama kürtajın herhangi bir komplikasyona neden olmadığını anlamak için ve regl takibi açısından iki regl geçmesi gerektiğini düşündüm ben ve öyle uygulayacağım nasip olursa. kürtajdan 33-35 gün sonra regl oldum ki normalde 28 günde bir olurdu, şimdi bakacağım sattan kaç gün geçtiğine bir sonraki regl de. bunun dışında ara dönemlerde herhangi bir şikayetim olmadı, kanama ağrı ateş gibi ALLAHA şükür. eşimde ise tek taraflı inmemiş testis sorunu var ve 14 yaşında ameliyat olmuş, tabi tek tarafı daha küçük kalmış durumda. boş gebelik hakkında hep varsayımsal bilgiler edinebildiğim için nedenleri arasında bu durum da var mıdır diye düşünür dururum ama yapabilecek bişey yok tabi. folik asit alıyorum ve bundan sonrası dua etmek ve tekrar hamilelik dilemek. ALLAH bu durumdaki herkese hayırlısını nasip etsin inşaallah. senin ve tüm annelerin bebeğini korusun, hayırlı bir evlat olmalarını nasip etsin dilerim:Saruboceq:

canım ya maşallah sen epey tecrübe kazandın ve belirli bir düzen oturttun kendine.
ben hala tam olarak bir düzen oturtamadım ve biraz karambole gidiyorum gibi bişey. ama eskiye nazaran da daha iyi gibi.

demek sabahları yutkunma refleksi açısından kaşıkla verin dedi doktorun. tabi canım doktordan iyimi bilicez biz. ben de öyle yapayım o zaman. ben genelde yoğurt ve muhallebi tarzı şeyleri kaşıkla veriyorum. ama kahvaltıyı da vermek lazım demekki.

canım evet ben meyve ve yoğurt işini eşime havale ettim. yapıyor yani, peki bişey demiyor. ben yapamam sen yap gibisinden sadece bazen gel sen de öğren falan diyor da 1 kere yoğurt denemem fiyasko olunca artık onu da pak demiyor ziyan olmasın sütler diye :1shok:

meyveyi karışık hazırlıyor canım. elma, armut, üzüm (sihay ağırlıkta ama beyaz da var), kuru kayısı, mürdüm eriği ve taze hurma. hani böyle domates görünümünde oluyor ya öyle hurma. acayip faydalı bişeymiş. ondan da katıyoruz. ister kabuklarını soy ister soymadan küçük küçük doğrayıp, bir tencerede biraz kaynatıyoruz. meyveler yumuşamaya başlayınca ocaktan indirip. ılınmaya bırakıyoruz. sonra blendırdan geçirip süzüyoruz. 2 lt kadar çıkıyor. 1 lt si dolapta duruyor diğer 1 lt yi de buzluğa atıyoruz. zaten bitanesi 2 gün falan yetiyor 3. gün yenisi gerekiyor yani. ben kahvaltıyı biraz meyve püresi biraz da ıhlamurla hazırlıyorum. yumurta sarısı, devam maması, bazen bebe bisküvisi ve 1-2 tatlı kaşığı pekmez koyup öyle yediriyorum.

tarhanayı bizimki de pek sevmiyor canım ya ekşi geliyor tadı sanırım. bide tuz falan yok ya, çok tatsız tuzsuz bişey oluyor ya. o yüzden ben de meyve püresi koyuyorum biraz o zaman eğer açsa yiyiyor. buakşam da havuç, kabak ve semizotu aldım ıspanak da olabilir. onları yine zeytinyağda biraz öldürücem, içine 2 çorba kaşığı kadar pirinç koyucam biraz da su öyle kaynatıp blendırdan geçirip süzücem sonra da biraz yoğurt katıcam içine bakalım sevicekmi. çorba konusu biraz karmaşık yani. hergün yapmıyorum o yüzden.

canım arı mama güzel bebekler çok seviyor iklimde sevicektir eminim. bide biz biraz ceviz çekip koyduk içine. muhallebi yaparken cevizli falan seviyor maviş.sen de deneyebilirsin.

mamasandalyesinin modelini tam hatırlamıyorum ama sorarım ya da netten bakınca hatırlarım. sen de bak. googleden kraft mama sandalyesi deyince çıkar zaten. ilsununjki de güzeldi bak. chicconun poly çift kılıflımıydı neydi. biraz fiyet olarak pahalı ama kaliteli ve kullanışlı bişeye benziyor. tuananın fotosunu koymuştu hatta mama sandalyesinde.
bakalım siz alın biz de alırız bayramsonu olur herhalde artık.

yürüteç de aldırıcam canım ya, söyledim arkadaşım çok memnunmuş, sürekli tutmuyormuş ki. günde 1-2 saat falan dedim. bişey demedi. alablilir yani. emekler canım ya ama işte biz biraz acele ediyoruz sanırım. sabretmek alzım. ben de biraz yardum ediyorum. uzağa biryere oyuncak koyuyorum. ellerini kullanmayı falan öğretiyorum. ona ulaşmaya çalışıyoruz falan alıştırma yapıyoruz yani. çabalıyor emekler bence. dediğin gibi emeklemeden de yürüyen bebekler var. bekleyip görücez. salıncakta da yemek yaparken falan mutfağa alıyorum yanıma, ben yemek yaparken o da sallanıyor bir taraftan da meraklı gözlerle beni izliyor. sorma yani.
o şekilde de uykuya dalıyor kaydirigubbakcemile2. ama onda da her zaman tutmuyorum ki. sıkılıyor zaten bağlı ya, ağlamaya başladığında hemen indiriyorum. yani tek bişeye bağlı kalınmaz ki sonuçta. aman almasın ben bizimkilere söylerim ertesi gün getirirler valla. ama ona da kızar bu sefer ben alamıyormuyum niye söyledin der. yani üff iki arada kaldım ben de lülülülülülü

yine çok yazdım ya, kalkayım da mavişe bişeyler yapayım yesin.cokacimcoook

yapraknil çok sağol iyi dileklerin için.Daha 20 gün var adet olmama inş olmam tabi de :CüvCüv: 20 gün bana 20 sene gibi gelicek biliyorum.Günler sanki hiç geçmiyo gibi...

bitancım üzme kendini, hamile kalabildiğini biliyorsun en azından, inşallah etkrar olur canım. evet beklemek zordur ama beklemekten başka da çare yok. o yüzden sabırlı olmaya çalış ve kafanı başka şeylerle meşgul et canım.

iklimsu senin hamile kalma hikayen nasıl?Anlatır mısın?Merak ettim valla :))

iklimsu farketmemiş yazını canım. ben cevap vereyim hatırladığım kadarıyla.
iklimsu kürtajdan sonra adet olmak için epey beklemişti. yani ilk adeti biraz zor geldi ama ondan sonra ilk denemesinde hamile kalmıştı. şimdi onun kızı da 8 ayını doldurmak üzere. darısı sizlerin başına inşallah.

pembehera cım,ben de 3 ay önce senin gibi boş gebelikten kürtaj oldum.Hiçbir test yaptırmadım.Sadece bu ay folik aside başladım o kadar.İnşallah ikimizin de en kısa zamanda kucağı dolar. =))

yapraknil saol iyi dileklerin için.Sanki şimdiden kendimi hamile gibi hissediyorum.Midem bulanıyo.=))

iyi o zaman canım. başlarsızın madem. bazı doktorlar 6 ay korunun falan diyor ama erken gebelik haftasında kürtaj olduysa 2 adet yeterli diye biliyorum ben de. ama yine de sorarsın doktoruna, ben yanlış yönlendirmiyeyim seni.
canım boş gebelikle ilgili benim de bildiğim o ayki periyotta erkeğin spermlerinin veya kadının yumurtasının kaliteli olmamasıymış. yani döllenme oluyor ama spermler veya yumurta kaliteli olmadığı için bebek gelişemiyor. yani tabi çok daha karmaşık sebepleri vardır da işte teorik olarak bu şekilde özetliyor bazı kaynaklar. tıp kitapları daha ayrıntılı açıklar da gerek yok yani o kadarını öğrenmeye, doktorların işi zaten o.
inşallah se de en kısa sürede hamile kalır ve bebeğini kucağına alırsın canım.:teselli:

yapraknil saol iyi dileklerin için.Sanki şimdiden kendimi hamile gibi hissediyorum.Midem bulanıyo.=))

evet canım bir kere hamile kaldığımız için insan hep kendini öyle hissediyor ama öyle öyle bir bakmışsın hamilesin. hadi inşallah.

yapraknil, bitan çok sağolun. ALLAH hepimize herşeyin hayırlısını versin ne diyelimkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…