herkese selam
zeytin haricinde gelen giden olmamış ya.
zeytin valla sen de olmasan canım sayfa tarih olacak desene.
neyse herkesin işi gücü var, biliyorum.
ev hanımı hatun da kayboldu ortalıktan :roflol:
ev hanımı olmak yaramadı sana, sen mağazaya geri dön :1shok:
en azından oradan bize bir selam çakıyordun
ilayda dün gece hiç uyumadı desem yeridir.
1 gibi uyudu zaten. karnı toktu altı da temizdi. oh sabaha kadar uyanmaz dedim.
bir hevesle yattım. saat 2.30 gibi mızırdamaya başladı. aldım beişiğinden emzirdim
uyudu tekrar yatırdım. 3.30 gibi yine ağlamaya başladı yine aldım emzirdim yatırdım.
yarım saat sonra bidaha. aldım bizim yatağa yanıma. biraz daldı. tekrar beşiğine yatırdım.
yarım saat sonra tekrar ağlamaya başladı. sinir oldum artık, ben de başladım ağlamaya sinirden. yani nedenini bulamıyorum. sonra eşim kalktı, almış salona götürmüş. muhalbi hazırlamış yedirmiş. orada uyutmuş. sonra benim yanıma getirmiş. o da sabah erken kalkıp işe gidior. zaten saat 6 olmuş. sonra getirmiş benim yanıma koymuş. o da salona gitmiş yatmış. sabah 8 gibi uyandım ne oldu, ilaydayı uyuttunmu falan dedim, evet uyuttum yanında şu an dedi :1shok:
bir baktım minik yaramaz yanımda mışıl mışıl uyuyor. sonra beşiğine yatırdım. ben de yattım . saat 11 di uyandığımızda. gece doğru dürüst uyuyamadık ama sabah telafi ettik neyseki. bugün pek iştahı da yok. dişlerden sanırım. umarım düzelir.
kızlar bizim komşunun kızı 7,5 aylık hamişti grip oldu ve sanırım a tipi grip ve 1 haftadan beri özel hast. pzts. günü dr. bebeğimi alın bari o yaşasın demiş dr. larangit olmuşsun ağır geçiriyosun abartma demiş üniversite hast salı günü gece kayınbabası almış götürmüş bebek karnında ölmüş dün kızın durumu ağır solunum yetmezliği var ve ciğerleri su toplamışş canım ona sıkılıyooo allah sağlık versin kızlar kendinize dikkat edin
kızlar nerdesiniz canlarım iç denetim var bugün öğleden sonra gelmicem sanırım ıso 16949 yılda 2 kere biz iç denetim yapıyoruz yılda bir kerede dış denetime giriyoruz zevkli aslında ama bazen sıkıcı oluyooo
ay teyzesi kuban olsun ona kıyamam ben mavişime iklimde aynı tarif ettiğin gibi 3-4 gece yatmadı teyzesi dediğin gibi diş hazırlığı olabilir bacımm seni çok iyi anlıyorum nasıl uyanırken zorlandığını ama ağlamak yok bize yasak kızarım ha bende geçen gece homurdana homurdana bıktım bıktım diye söyleniyordum baktım eşim yeter sen kızdan çok bağrıyorsun diyor am çok zor yarım saat ara ile uyanmak allah yardımcımız olsun bu günlerde geçecek bizde gece 23 de yatıp sabh 11 de kalkacağız o günlerin hayili ile yaşıyorum ,
kapıyorum dedim ama yazını görünce cevap yazim dedim gece uyanıncada jel sür ihmal etme minik ilaydamı öpüyorm
teyzesi çok teşekkür ederiz darası benim maviş güzelimin başına ,
kaşınıyorsa patlar az kalmış demektir canım stres yapma bak biz atlatmaya çalışıyoruz sıkıntı yapma
canım ablamda başta calgel kullanıyordu ama tadını yiğenim hiç beğenmedi sürekli kusuyordu bide , bizim doktorumuz bana dentinox diye bir jel verdi ben onu kullanıyorum çok seviyor dolapta genelde muhafaza ediyorum soğuk soğuk diş etlerine iyi geliyor dediğim gibi ablam de benim jelden aldı şimdi yiğenim resmen yiyor tadını bebkler çok seviyor bide baya etkili ben günde 3 defa sürüyorum özellikle gece uyutmadan önce rahat etsin diye sende öyle yap ,canım ateşi ve huzursuzluğu içinde partanox s kullandım 2 ker verdim çok şükür yüksek ateş falan yapmadı çok zorlamadı ama geceleri yatmıyordu bide keyifsizlik zor bi dönem bide diş boğaz ağrısı yapdığı için yutkunamıyordu ben de o yüzden hep mama yaptım verdim 2 gün yaklaşık püreleri ve kahvaltıyı vermedim baktın yutkunamıyor sende öyle yap zorlama sen hem emzir hemde mama yap anne sütü diş çıkarma döneminde antibiyotik etki yapıp kolay çıkarmasını sağlıyormuş bol bol emzir bide bırak şu diyeti falan bak doktorlar ne diyor bu lanet domuz gribine bile anne sütü bire bir bol bol ye süt olsun cokacimcoook
merhaba arkadaşlar. bir sorum olacaktı. 25 eylülde boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum, ilk gebeliğimdi ve korunmayı bırakır bırakmaz doğal yolla hamile kalmıştım. ALLAH nasip ederse bu reglimden (2. reglim olacak kürtajdan sonra) korunmayı bırakmayı düşünüyorum. herhangi bir test yaptırmam gerekli mi? aranızda çocukları olanlar var ALLAH bağışlasın, siz korunmayı bırakmadan önce birtakım testler yaptırdınız mı? Doktorlar bir boş gebelik sonrası teste gerek yok diyorlar, tekrarlanan düşükte araştırırız diyorlar ama yine de tereddütteyim çünkü psikolojik açıdan epey yıprandım...Teşekkür ederim şimdiden
canım emin ol bende senden çok şey öğreniyorum iyiki varsın iyiki varsınız heycala giriyorum sayfaya ne var ne yok diye vallahi bu yaramaz şu diş olayını bir atlatsa daha sık gireceğim inş. şimdi yattı bende bir takılim sayfaya dedim yaklaşık yarım saat oldu hala buralardayım gidip yatacağım bende birazdan ,
canım kahvaltı önemli bir öğün dedi doktor bide yutkunma refleksi ilk uyandığında daha aktif mi ona benze bişeyler dedi tıp dilinde sen bi eşinede sor bide benim hazırladığım kahvaltı yani doktorun hazırlamam istediği kahvaltı kıvamlı oluyor bebek bisküvüsi olduğu için içinde , vallahi bacım haklısın ben yaklaşık yarım saat uğraşıyorum kahvaltıyı yedirmek için üstünün başının batmasıda cabası bide püskürtmesi bide pekmezli tatlı tatlı halının üstüne uzandırıyorum altınada kocaman bir bez seriyorum yoksa halı kıyamet olur ben sabahları eskiden 6 beb bisküvüsinden yapıyordum döktüğü için doymuyordu şimdi 9 dan yapıyorum adetlerini fazlalaştırdım doyuyor alkisalkisalkis ay çok zekiyim ya lülülülülülü
bacım yoğurt işini eşin üstlemişse bırak yapsın hem oda kızı için çalışsın demi ancak kızım kızım diye sevsinler icrat yok benimki öyle vallahi akşamları sev şımart ağladımı huysuzlandı mı yok gel diyorum şunu beraber yedirelim oyala yok işim var diyor tabii bilgs. küsür gitmezse sevili kocama kafamçokkarıştı
ya tatlım maşallah baya meyveyi seviyor bizimki pek sevmiyor dediğim gibi sürekli değiştiriyorum bacım hangi meyveleri kullanıyorsunuz kışya pek meyve yok elmadan armuttan başka bizim doktorumuz mandalina portakal ve kividen uzak durun dedi midede ki asit baz oranını mı değiştiriyormuş öyle bişey dedi anlayacağınız gaz yapar dedi o yüzden ben kavonoz mamsı alıyorum gerçi elma aldım geçen onların suyunu sıkıp biberon ile vereceğim sıkma makinamı bir bulsam her şey kayıp evde :1no2:
canım dediğin gibi yoğurt peyniz onlara şimdi şart ben hem kahvaltıda peynir veriyorum yağsız tuzsuz light hemde yoğurt her gün bir öğün vermeye çalışıyorum çok şükür kızımda ilaydacık gibi severek yiyor bende yoğurdu çok severim hamile ikende hergün bir kase yerdim :lepi:
bacım tarhana konuusnda çok muzdaribim geçen yapim dedim fiyasko oldu sorma güzelim tarhanayı mafettim baklaım yarın bi daha deniyeceğim senin şu tarifi bende yapim çok saol tarif için canım bende çorba tarifleri kitabı var beblelr için boş bir günde yazarım sana
canım arı mamanın şekerlisini aldım ama daha denemedim şuan muhalebi tarzı vermek istemiyorum yutkunamıyor diye bakalım , mam sndalyesini hafta sonu alıyorum krafa bakim bir bende modelini yazsana bana hatırlıyorsan biizmklide pek kalmaz bağlanmak istemiyor ama bakacağız duracak mı sanada bilgi veririm ilerdeki günlerde , yürüteçte canım sen istesende o ne kadar kalmak istiyorsa o kadar kalıyor doktor ban 15 dk en fazla yarım saat dedi 2 saat ara ile biizmki yarım saat bile kalmıyor yani eşin hiç düşünmesin sen istesende ilayda yürüteçte uzun süre kalmak istemeyecek emin ol bide şu emekleme işine takılmayın benim yiğenim emeklemeden yürüdü her bebk emekleyecek diye bişey yok ki anlattığın kadarı ile iklimde aynısını yapıyordu merak etme çok sürmez emekler
tatlım ben kaçtım işim söyleniyor bilgs.işi varmış sonra yine konuşuruz
yapraknil çok sağol iyi dileklerin için.Daha 20 gün var adet olmama inş olmam tabi de :CüvCüv: 20 gün bana 20 sene gibi gelicek biliyorum.Günler sanki hiç geçmiyo gibi...
iklimsu senin hamile kalma hikayen nasıl?Anlatır mısın?Merak ettim valla :))
yapraknil arkadaşım, kürtajdan bir hafta sonra kontrole gittiğimde parça kalmamış demişti doktor ve korunma süresi hakkında net bişey söylemedi ama kürtajın herhangi bir komplikasyona neden olmadığını anlamak için ve regl takibi açısından iki regl geçmesi gerektiğini düşündüm ben ve öyle uygulayacağım nasip olursa. kürtajdan 33-35 gün sonra regl oldum ki normalde 28 günde bir olurdu, şimdi bakacağım sattan kaç gün geçtiğine bir sonraki regl de. bunun dışında ara dönemlerde herhangi bir şikayetim olmadı, kanama ağrı ateş gibi ALLAHA şükür. eşimde ise tek taraflı inmemiş testis sorunu var ve 14 yaşında ameliyat olmuş, tabi tek tarafı daha küçük kalmış durumda. boş gebelik hakkında hep varsayımsal bilgiler edinebildiğim için nedenleri arasında bu durum da var mıdır diye düşünür dururum ama yapabilecek bişey yok tabi. folik asit alıyorum ve bundan sonrası dua etmek ve tekrar hamilelik dilemek. ALLAH bu durumdaki herkese hayırlısını nasip etsin inşaallah. senin ve tüm annelerin bebeğini korusun, hayırlı bir evlat olmalarını nasip etsin dilerim:Saruboceq:
yapraknil saol iyi dileklerin için.Sanki şimdiden kendimi hamile gibi hissediyorum.Midem bulanıyo.=))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?