Boş Gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeler

ttalım mesjda nasıl becermişsem senin laıntının içine girmiş yazmışım üsteki msj da benim cevabım senin cevabının içinde aman çok karışık oldu ne devrik cümle kurdum sorma gerçi sen anladın onu demi bacım

günaydınnlar
yaprakcımo bisküvi yapımı çok kolay geldi ya malzemeleri de rahatça bulunabilen tipten
bi kenara not edip yapcam inş

herkese günaydın, hayırlı cumalar diliyorum.

iklimsu canım evet yazılar birbiri içine girmiş ama olsun, ben okudum gerekeni.
sonra ayrıntılı yazıcam canım. maviş uyanmak üzere. kahvaltısını falan vereyim.
kendim de daha bişey yemedim. zencefilli zayıflama çayı içiyorum iğrenç bişey.
500 gr vermişim bu arada. ama yediklerimden çok kısmıyorum. ama yarın misafir gelecek. verdiğimi fazlasıyla alırım gibime geliyor, boğazımı tutamam ben.

maviş bugün daha iyi kızlar. sabah bir uyandı 8.30 gibi sonra yine uyudu bu saat oldu uyanmadı hala. gidip bakayım da uyansın artık. kahvaltısını vereyim.
sonra gelirim yine.

slm kızlar nasılsınız canlarım iç denetimler başladı çok sık giremez oldum öpüldünüz

sorma canım ya, kabusum oldu resmen. ne yapıcaz bilmiyorum
Ay ıhlamurunda mı gdo lusu varmış ya, ben marketten aldım, kafayı yememk işten değil valla :tomato:.
Eşimin kuzeni var, gıda mühendisi. Az önce uğradılar eşiyle beraber. Ona sordum nedir bu ne yapıcaz diye. Yıllardır var gdo lu yiyecekler. Daha yeni değilki diyor çocuk. Hatta o tezini gdo lu gıdalar , özellikle de domatesler üzerine yapmış. En iyisi anlatmıyayım ben, senin kafan iyice karışmış zaten dedi. Onların da küçük çocukları var, 2 yaşında. Siz ne yediriyorsunuz barkına dedim. Her bebek gibi küçükken mecburen devam mamaları verdik dedi. Iştahsız bir bebekmiş ve evde yapılanları pek yemiyormuş. Muhallebileri severek yediği için mecburen vermişler. Şimdi artık büyüdü, normal yemek yemeye başladı bizimle falan diyor. Yani çok kafaya takıyorsan köylere gidip, organikliğinden emin olduğun gıdalardan alabilirsin, biraz pahalı olur ama içine siner en azından falan dedi. Hatta birkaç köy ismi verdi, oralara gidin dedi. Artık öyle yapıcaz da nereye kadar bilmiyorum :gitme:.

Canım, ben ıhlamura şeker falan koymuyorum. Öyle demliyorum. Su kabı var ya biberon gibi birkaç delikli ona döküyorum. Su niyetine içiyor. Ben de içmez sevmez diye düşünüyordum ama sevdi biliyormusun. Eskiden biberona su koyup içirmeye çalışıyordum ama içmiyordu, senin dediğin gibi bir iki çekip bırakıyordu. Ama kaynamış soğumuş suda oksijen içeriği mi ne az olduğu için tadı olmuyormuş. Bence o yüzden içmiyorlar. Çoğu kişi artık bizim içtiğimiz sulardan vermeye başlamış. Ama 500 lük küçük petler var ya öyle. Ilıtıp içirebiliriz aslında. Ben ıhlamuru da normal damacanadan su koyup kaynatıp öyle demliyorum. Belki o yüzden tadı hoşuna gitti cokacimcoook. Sen de yap bak.

Canım demekki, iklim fırın ekmeği ve yemek suyu yemeye başladı. Canım bu nasıl yemek suyu. Yani sizin yediklerinizden mi, tuzlu, yağlı salçalı falan olmuyor mu :uhm:, ekmeği sindirebiliyormu peki. Ben de evde yapmaya başlıycam ekmeği sanırım yine. Makinede kolay oluyor. Yani en azından ilayda için.

Bi de dün akşam keçi sütüyle muhallebi yaptım. Bahsetmiştim ya. Arı diye bir pirinç unu maması var. bayıldı bizimki ya. Gece gece atladı resmen, gülücükler saçmaya başladı yerken. Şeker var içinde mamanın. Ay ne bileyim eski bir marka doğaldır diye aldım. Gece de tok tutsun diye yaptım çok sevdi ama şekerli şey de sağlıklı değil. Ay ben de şaşırdım ne yapacağımı.
Doğal yesin, sağlıklı olsun derken psikolojim bozulacak valla kafamçokkarıştı.

Ha bi de keçi sütünden deneme amaçlı yoğurt mayaladım, çok komik onu da anlatayım sana canım. Çelik bir cezvede keçi sütünü kaynattım, sonra ılımaya bıraktım. Serçe parmağımla kontrol ettim, elimi yakmayacak kadar ılındı ama sıcak gibiydi de. Şu hazır meyve püre kavanozları var ya, onun içinde yaptım. Deneme amaçlı. Sonra daha önce mayaladığımız yoğurt vardı evde, ilaydaya yedirdiğim ama o pastorize inek sütündendi. O yoğurdu maya olarak kullandım. 1 tatlı kaşığı aldım küçük bir kap içine, ılıttığım keçi sütüyle biraz karıştırdım. Sonra küçük kavonozdaki sütün içine boşalttım. Birkaçkat havluyla sardım. Kaloriferin üstüne koydum. Akşamüstü eşim geldi. Normalde ilaydanın yoğurdunu o mayalıyor, ben tutturamıyorum çünkü. O fırında falan ayarlıyor o işi, bahsetmiştim ya. Sonra işte ona da bahsettim. Ben keçi sütüyle yoğurt mayaladım ilaydaya diye. Eee oldu mu peki dedi. Bilmiyorum açmadım dedim. Bir açtık kızlar fossss, yoğurt moğurt tutmamış :roflol:. Beceriksizliğim iyice çıktı ortaya. Sanırım sıcaklığını ayarlayamadım mayalarken. Sonra eşim, tencereye su koyup 50 dereceye ısıt dedi. Koydum, ısıttım. Fazla ısıtmışım önce. Sonra biraz döküp, soğuk su ekledim üstüne ve küçük kavanozu tencerenin içine koydum, ama ben ondan umudu kestim artık, hiç oralı olmadım. Unuttum hatta. Sonra mutfağa bir gittim, bir de bakayım dedim. O da ne tutmuş yoğurt :1shok:. Hemen dolaba kaldırdım. Bu sabah da çıkarttım. Ilındı. Öğlende verdim, yedi çok sevdi ilayda. Sen de yap bak canım. Iklim de sever. Ilsu sen de başla canım. Evet bisküvü kolay gibi. Yapmak lazım. Ben pek bisküvi vermiyorum ama muhallebi ve mamayı kesince tok tutacak bişeyler lazım.

Canım mama sandalyesi al bence, ben de alıcam bu ay içinde. Hatta ilsuyla konuştuk geçen gün. Tuananın varmış, hatta fotosunu ekledi, görmüşsündür belki. Çok güzel. Bence alıp deneyelim. Oturup yediririz. Alışırlar canım ya, iş yaparken mutfağa falan da alırız. Öyle öyle alışacaklar bence oturmaya. Bide yürüteç düşünüyoruz biz kaydirigubbakcemile2. Bakalım. Hangi birini alacaksak. Yerlerde zor oluyor ya , ne kadar temizlesek de yine de mikrop kapacak bişeyden diye ödüm kopuyor. Etrafını yastıklarla çevirdim, o da çocuğun hareketini kısıtlıyor. Belli bir yere kadar geliyor yastığa takılıyor hadi ağlamaya başlıyor sonra tekrar çekip alıyorum falan zor yani kaydirigubbakcemile.

Ay ne çok yazdım ya, iklimsu canım seninle yazışmayı özlemişim. Diğer kızlar işten güçten pek girip yazamıyor. Sen gelip anlatınca ben de coşuyorum böyle valla. Bebişlerin gelişimini, tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Senden öğreneceğim çok şey var a.s.. fırsat buldukça girip yaz canım.

slm kızlar nasılsınız canlarım iç denetimler başladı çok sık giremez oldum öpüldünüz

canım sen gümrükte falan mı çalışıyorsun ya, devamlı denetim halindesiniz.
iskenderundaydın diye hatırlıyorum da orada gümrük var sanırım. yoksa özel şirketler bu kadar denetlenir mi :sm_confused:, bilmiyorum tabi, ezbere konuşmamak lazım.
kolay gelsin o zaman sana canım.

yaprakcım güzeliim benim yaaaaaçok çok geçmiş olsun bitanem
kıyamam ben mavişime
nasıl oldu şimdi daha iyi mi
ben ve eşimde grip
öyle komik halimiz var ki evin içinde
aman yaa bizi bile zorluyor ki
minik bi prensese hiç mi hiç kıyamam

diloşum canımın içi ne güzel yine kavuşşmak
yeni evin hayırlı uğurlu bol kahkahalı olsun inş.
ararım seni ilk fırsatta bitanesi

ilsummmm bitanesi bu ne güzellim tuannamda yarabbim
tam bi prenses yaaaaa
allahım kızlarım benim hepsi bi harika yaaaa
kırkbin kere maşallah prenseslerime

sinem kuşum yazdım sana msn de de hayırlı uğuğrlu olsun yeni evin bitanem
güzelim benim yaaa

kızlar daha sık gelmek istiyorum ama ayıptır söylemesi
gün yetmiyor fırsat olmuyor yaaa
nasıl akşam oluyor anlamıyorum biras iş biras gezmek biras yemek derken hopp akşam olmuş
ancak geç vakit okuyabiliyorum sizi
bi düzene oturtucam şu işi
as daha sabır
çok sevildiğinizi biliyorsunuz ama siz
burda görüşemezsek de mailler tam gaz devam kızlar
ya da msn işte
kocaman öpüyorum ama sizi değil prenseslerimi
ve ve veeeeee güzel annelerim benim de güzel arkadaşlarımı kocaman ama kocaman öpüyorum

kız diloş, gece kuşu
gece gece gelmişsin kaçırmışım seni.
bilsem uğrarsım buraya da diğer topiğe yazmıştım
ama buraya o saatte iklimsuyla benden başka kimse gelmez ki
artık sen de gelicen demekki.

maviş bugün biraz daha iyi canım.
eşimin kuzeni akşam ona bir salıncak getirmiş.
salladık içinde daha doğrusu otomatik kendi kendine sallanıyor kaydirigubbakcemile2
akvaryum gibi bişeyi var üstünde, dönencesi müziği falan var
sevdi yani maviş, sallanırken uyuyakaldı hatta.
biraz öyle oyaladık yani.
geceleri biraz fazla uyanıyor hasta diye sanırım.
ama emiyor ve uyuyor.

salıncağın linki de bu

Fisher Price Akvaryum Salıncak - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

canım benim sana da çok geçmiş olsun ya
dikkat et kendine, havalar çok kötü tam grip mevsimi valla.
aman doruğa falan bulaştırma sakın. iyice iyileşmeden gitme.
mavişi de markette önüne gelen sevdi mıncıkladı kaptı bişeyler
ama hemen önlemini aldık neyse ilerlemedi çok fazla

sana da vakit yetmiyorsa biz napalım küçücük bebelerle
arada 2 satır da olsa gelip yaz ya. sensiz olmaz bu sayfa.
komşune dersin bir arkadaş bekliyor, görüşme yapıcam diye :1shok:
kadında anlayışla karşılar herhalde :roflol:
ev hanımı olmak nasılmış diloşum, sıkılırsın sen ya
ama bebişin gelirse inşallah sıkılmaya bile fırsat bulamazsın.
ama şimdi rahatlığın tadını çıkar, gezip eğlenmeye bak

canım ben sana en son bir destan yazmıştım
uzun zaman yazmayınca konular birikiyor
kitap özeti falan zannedip kapatma sakın delikafadulden
oku mutlaka.
öperim seni canım :1hug:

canım yaa evet geç vakitte olsa gelip okuyorum işte
desene karşılaşma ihtimalimiz yüksek
mavişimin iyi olmasına çok sevindim yawrum benim yaa
bu arada salıncağına bittim çok güzel gerçekten
kuzen de çok bonkörmüş helal olsun valla
ben daha iyiyim yani işte geçicek de
ama ben ciddiye almıyordum ben hasta olmam diyordum ama
cidden bayağı bayağı salgınmış aman kızlar
zorunlu olmadıkça prensesleri dışarı çıkarmayın zaten havalarda soğudu
ev hanımlığını çok benimsedim cnm yaaa zaten çalışmakdan nefret ediyordum
94 yılından beri iş hayatındayım emekliliğime bile az kaldı valla
ama cidden zaman çok garip bi şey yaaa
çok hızlı gerçekten
hem geçmesini istiyorum hem de çok hızlı ne bileyim
havanın erken kararması da buna etken tabi
inş. dediğin gibi bebişim en kısa zamanda gelirde
dünyalar benim hayallerim gerçek olur
mailini okudum bitanem
hemde zevkle çok sürekliyiciydi
bende yazıcam en kısa zamanda

canım benim gel valla
gece gündüz farketmez ben de fırsat uldukça gelip yazıp çıkıyorum
saatlerce buraya takılmak mümkün değil tabiki

evet canım zaman gerçekten çok hızlı geçiyor
bi de bebek olunca maması, altı, üstü, banyosu, uykusu falan derken
ne zaman akşam oluyor ne zaman sabah oluyor inan hiç anlamıyorum
bi de şimdi kış, günler kısacık. çok sıkıcı ya .

bebeğin gelecek inşallah canım
dünyalar da senin olacak eminim.

demek destanımı okudun.
valla sana yazdıklarımı kitaba dönüştürsem
sürükleyici bir roman olurdu herhalde
eşim bile diyor sen çatır çatır ne yazıp duruyorsun böyle diye
diloşuma yazıyorum diyorum, hııııı diyor ses yok
seni çok sevdiğimi o da biliyor
bu gidişle siz tanışırsınız, yüzyüze de görüşürsünüz diyor.
valla çok iyi olur diyorum vereliniortak.

kız ne emekliliğ Allah iyiliğini versin
dur bakalım daha çok gençsin
vatanın milletin sana ihtiyacı var
ama bizlerin de ihtiyacı var yani, boşlama bizi de :içelim:

canım aman dikkat et kendine
ateş falan olursa bir doktora görünmende fayda var.
domuz gribi kol geziyor valla
Allah korusun dikkatli ol sen, bol bol bitki çayları iç
ağrı kesici fala al gerekirse .

canım evet kuzen bir jes yaptı
ama onlar ikinci bebeği düşünüyor
ilayda bu salıncağı en fazla 1 yaşa kadar kullanacak
sonra biz de onların bebeği olunca onlara vermeyi düşünüyoruz
yani ben ne yapıcam sonra o salıncağı ki.
ana kucakları, bebek arabaları falan birsürü şey
sen doğur sana gönderirim.alkisalkisalkis

evet canım çok şükür mavişin biraz daha düzeldi.
ay bebişlerin hastalığı çok zor ya
kaç gündür uykusuzluk yorgunluk diz boyu
ama şimdi iyi ya, keyfi yerine geldi kuzumun çok şükür hihoyyyt.

canım mail atarsın birara
görüşürüz yine. çıkmak zorundayım ben.
çok bile yazdım :a015:

Yaprakçığım alıntı yapmayayım dedim yoksa bir iki sayfa birden atar lülülülülülü ,
vallahi canım şu gdo her neyse bilmiyorum ama gerçekten eskiden beri var olan bişey miş bende araştırdım şimdi neden pat diye gündeme geldi bilmiyorum maksat gündem değiştirmek eee insnaların en hassa olduğu konuda bebekleri ondan bu kadra heryerde bangır bangır anlatılıyor bence herşeyi politikleştirdiler vallahi ,,,, artık ben dediğim gibi takip etmiyorum bile kanal değiştiriyorum akrabanızın dediği gibi ya köyden getirteceğiz yada susacağız,,,,,,,,zemuszemus

Ihlamur konusunu açıklığa kavuşturmuşun canım iyi o zamn bende yarın hemen bir kaynatim hem kızıma hem kendime çok faydalı şekersizde tadı iğrençya nasıl içcek mi bakalım iklim ,
canım bende artık normal su veriyorum kendi kullandığımız sudan sende 6 aylık oldun artık geç derim .

canım biizm yemek sularından az tattırıyorum ona özel yapiyorumda et suyuna tavul suyuna çorbaya bayılıyorum normal fırın ekmeğinin içini yemek suyuna koyuyorum 2-3 dk sonra zaten eriyor resmen veriyorum yiyor kahvaltıya doğradığım domatesin suyuna ekmek koyup veriyorum zaten artık benimki yağlı yemeğe başlaması lazım 8 aylık oldu nerdeyse çok sakınmıyorum tat duyusu gelişsin eşim 2 gündür yoktu annemdeydik orda anneannesi ona güzel az yağlı salçalı hafif yemekler verdi çok sevdi doktorumuzda dedi ver diye , evde yapabiliyorsan ekmeğini ne güzel minik ilaydam da afiyetle yesin :ecrin_bebek:

tatlım şu keçi sütü işini iyi düşünmüşsün ben yoğurdu sütaşın yoğurdunu veriyorum beybşimix evde mayalamak zor ve zahmetli bide çok seviyorum bizimki bu yoğurtları 2 adet yiyor bide hala istiyor sorma 8.aydan itabren bizim yediğimiz yoğurtları verirsin dedi doktor bakalım bi gidim konuşacağım tekrar
vallahi ben artık takmıyorum organik doğal artık ne kadar olduysa taktıkça takıntılı oluyorum sende bu kadar takma derim ,,

mam sandalyesini bu hafta çıkıp alcaz bize şart iklim hn hiç oturmak istemiyor bağlayıp zorlada olsa oturtacağız başka yolu yok canım yürüteç gerçekten benim kurtarıcım oldu hem bbek seviniyor eğleniyor içinde hem ben biraz rahat ettim yerler ne sersekte soğuk bacım ben bile biraz oturunca üşüyorum yani sende al 7 ayına giriyor bide boyu uzun zaten ilaydanın ayağı yere yetişir bizimki peşimden geliyor mutfağa işimi gücümü yapıyorum bende hem beni görünce rahatlıyor sende al bir an önce ,,,
bacım uine uzattım iklim uyandı öpüyorum seni ve mavişimi

vallahi canım özlemişim sizleri bide merak ediyorum neler yapıyorlar diye ilsuyu ile konuştuk arada aldım haberlerinizi insna kendinde bir eksiklik hissediyor ya burdaki herkes çok yakınım oldu ,
canım çok saol eve alışmaya çalışıyorum allahım sağlıkla sıhatle en önemliside huzurla oturmayı nasip etsin herkese allahım olmayanlarada nasip etsin ,

ohhhhhhhhhhhhhh ev hanımlığının tadını çıkar bu ev hanımlığı konusunda da konuşamadık daha ama senin bir bildiğin vardır yaprağın dediği gibi bebek olunca çok zor komşuya gitmek komşuyu ağırlamak zor ben ilk 3 ay gidememdim hemde çok samimi komşum olmasına rağmen yani tadını çıkar sabah kahvesine 5 çayına ahhhhhhhh bende eskiden giderdim ama şimdi iklim hn emekliyor olmadık zamanda kaka yapıyor olmadık zamanda acıkıyor yani birinin evine gitmem için onunla baya samimi olmam gerekki rahat hareket edim oda yeni taşındım zor yani bende eski komşuma gitcem bu hafta içi bakalım ,

ben arayacağımda tel.senin eşindedir diye arayamıyorum başka bir numaran varsa mesaj at onu arim seni çok öpüyorum canım arkadaşım
arada banda mail atın ya yaprakla sadce kendi aranızda atmayın kıskanırım sonra gelişmeleri banda bildirin sözüm sadce adaşım sana deil yaprak sanada diyorum kaydirigubbakcemile3

bu arada teyzeleri kızımın 2.dişide çıktı ay çok keskinler maşallah ikiside tam dilinin altında yan yana çıkmış kaşık değince ses yapıyor darısı diğer minik kızlarımın başına , gerçi sancılı zor bir dönem ama doğanın kanunu herkes çıkardı hepimiz çıkardık sıra minik meleklerimizde
ben kaçtım gidim yatim hepinizi çok öpüyorum

günaydın kızlar maşallah minik iklime ikinci dişide hayırlı olsun zor diş çıkarmak ama çıkacak eninde sonunda allah sağlık versin meleklerinize canlarım
yaprak geçmiş olsun canım meleğin iyi inş. şimdi
ilsum sen nasılsın
diloşum msn ye açimde bakim birazdan eve taşındım eşyaları koyduk mobilyaların kurulması lazım bir iki güne kadar kuracaklar allah olmayan herkese nasip etsin ev sahibi olmayı
havalar soğuk kızlar dikkat edin kendinize ve meleklerinizee

herkese günaydın,
zeytinim gelmiş yine açılışı yapmış a.s..
canım benim taşınmışsın, çok sevindim.
hayırlı uğurlu olsun, sağlıkla, huzurla mutlulukla, ağız tadıyla oturursun evinde inşallah.
yeni ev yeni umutlar, yeni güzellikler, yeni bir bebek getirir size inşallah.
eşyalarını taşımışsın ya tatlım, gerisi hallolur merak etme. yavaş yavaş yerleşirsin.
artık kendi evindesin, karışanın görüşenin yok derler ya, ev sahibi dırdırı yok. oh ne güzel.
eşin de gelir inşallah biran önce bebek için yola devam edersiniz. hadi bakalım hayırlısı olsun.

ilayda daha iyi canım ama işte biraz huzursuzluğu var yine. sabah biraz uyuyayım dedim, hava tam uyku havası ama uyutmadı yaramaz. kendi şimdi uyuyor ama ben bu saatten sonra uyuyamam. yapmam gereken birsürü iş var.:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…