Boş Gebelik sonrası yaşadığımız tecrübeler

canım benim sen yapma, sen daha gençsin ben yaşlı bir kadınım biliyorsun ve unutuyorum hemen o yüzden ben alıntı yapayım. arada bakıyorum çünkü yazdıklarına.
dediğin doğru olabilir canım ya, gündem değiştirmek için ne yapacaklarını şaşırdılar valla. ama dikkatli de olmak lazım. ben de artık dinlemiyorum öyle haberleri valla. hadi bizleri geçtim de, eğer bebeklere de bunu yapıyorlarsa yazıklar olsun yani ne diyeyim.

canım eğer iklim ıhlamuru reddederse yani haklısın tatsız tuzsuz, bizimki nasıl içti ben de anlamadım. gerçi bazen içiyor bazen içmiyor orası da ayrı konu ama herneyse dediğim gibi eğer içmek istemezse biraz meyve suyu veya meyve püresini sulandırıp koy içine o zaman biraz tadı olur ve içer.
ben bu sabah ne yaptım. kahvaltısına kattım. her sabah haşlanmış bir yumurtanın sarısını ikiye bölüp veriyorum. bu sabah da işte yarım yumurta sarısı, 100 cc kadar meyve püresi, 1-2 ölçek mama kattım neyapayım ev mamadan geçilmiyor 1-2 kaşıktan bişey çıkmaz diyorum. özellikle SMA ya güveniyorum ondan kattım. biraz kıvamlı oldu. ben de 50 cc kadar demlediğim ıhlamurdan kattım. toplam 150 cc. severek yedi valla benim maviş cokacimcoook maşallah bazen de ıhlamur yerine keçi sütü kaynatıp koyuyorum onu da seviyor. iklim büyüdü artık gerçi ekmek falan yiyiyor diyorsun da bunlar da aklında olsun. keçi sütüne yumurta, pekmez biraz ekmek, belki biraz peynir ve meyve püresi koyarsın al sana 8 aylık bebek kahvaltısı. ay ben de çok biliyormuş gibi uzman kesildim valla kusura bakma. değişik bişeyler istiyorlar bazen ya alternetif olsun diye söyledim. gerçi benim iklim kzım artık yemek yemeye başlayacak yağlı domatesli. ama olsun arada bunları da yer.

ha bu arada ben kahvaltıyı kaşıkla vermiyorum, böyle bulamaç gibi yapıp blendırdan geçirip biberonla veriyorum. öbür türlü beni çok uğraştırıyor yarısı üzerine dökülüyor, ziyan oluyor. ama tabi kaşıkla verdiğim öğünler de var. mesela uyansın birazdan yoğurt çıkarttım. onu kaşıkla yediricem. gece uyumadan önce keçi sütüyle arı mama pirinç unuyla muhallebi yapıyorum. şekerli ve şekersiz olanını karıştırıp harmanladım. arada meyve de katıyorum içine kaşıkla yediriyorum. özellikle geceleri.

canım evet ekmek makinem var, evde yaparım ilayda için herhalde. ama ben sevemedim birtürlü makine ekmeğini. bazıları çok sevdiğini hiç fırından ekmek almadıklarını söylüyor da. ben ilk günler çok yapıyordum sonra bıraktım. bi de çok uzun sürüyor ya 3 saatte pişiyor bir ekmek. yapması hiç zahmetli değil gerçi. kitapçığı var. ölçekler var o sana söylüyor zaten. 1 ölçek yağ, 2 ölçek un falan diye de ne bileyim ilaydaya yaparım belki.

canım yoğurt işi zor değil aslında da işte ben de tutturamıyorum, eşim güzel tutturuyor o yüzden o işi ona havale ettim ben. ama geçende ben de tutturdum ya. bugün yine küçük meyve püresi kavanozuna deneme yapıcam keçi sütüyle. bakalım bu sefer olacakmı. ilayda da yoğurdu seviyor. ama o büyümixleri bizimki verdirmiyor ya. ablam kaç kutu getirmiş geçengün, meyvelisini ayrı sadesini ayrı. katkı mad. vardır bunlarda deyip yedirmiyor. yani çok sıkışmadıkça yedirme falan diyor bana da. ya üzerinde katkı yoktur diye yazıyor, dr lar bile öneriyor diyorum olsun ben ona ev yoğurdu yaparım diyor. ben de iyi madem yap o zaman diyorum. yapsın yani ne diyeyim. uğraşıyor o. ben tutturamıyorum yani.

mama sandalyesi bi de alıcaz en kısa zamanda inşallah. ama yürüteci almıyor şu an. biraz emeklemesi lazımmış. daha tam emekleyemiyor ilayda ya. niye acaba, sinir oldum. tırtıl gibi sürünerek ilerliyor, yuvarlanıyor. emekleme pozisyonuna geçiyor ama geri geri gelip dönüyor sonra da oturuyor falan. umarım bir sorun yoktur. o yüzden biraz emeklemesini bekliyecekmişiz sonra yürüteç zatan ancak 7 aylık olacak o zaman. benim de bu ara o bahsettiğim salıncak kurtarıcım oldu. az önce yatırdım. otomatik sallanıyor ve orada uyudu bizmki. güzel melodiler var, okyanus sesi falan, tepede de balıklar dönüyor. güzel yani kullanışlı ama en fazla 3-4 ay kullanırız gibi geliyor. çünkü uyanıkken çok durmak istemiyor onun içinde ben de uykuya dalacağı zaman koyuyorum, salıncağı açıyorum, müziği ve dönenceyi de 5-10 dak. da uykuya dalıyor.

ay be iklimsu ya biz senle bu sayfayı beş onbinlere taşıycaz böyle giderse. hele ben bir başladımmı, durmak bilmiyorum. ilayda uyuyor hazır yazayım dedim. uyanınca giremiyorum.
o yüzden de fırsat bulmuşken yazdıkça yazıyorum valla.kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:

saol teyzesi 2.dişimizde çıktı biraz zor ama dayanacak yapabileceğimiz hiçbir şey bol bol jel sürüyorum o kadar ,
aa canım demek taşındın sende hayırlı uğurlu olsun eşinle çocukların mutlu huzurlu sağlıklı oturmayı nasip etsin ,

ah bacım ah nerde bende o akıl nerde akşam ne yediğimi hatırlamıyorum bunun yaşla pek bir ilgisi yok ruhla var ben 40 yaş üstüyüm kendimi öyle görüyorum bu bebk ve yaşadıklarım beni yaşlandırdı ,,,,,,,,:sinifsinif:

ttalım ıhlamuru şimdi kaynattım ilim uyuyor uyansın vercem sevmezse güzel fikir bende denerim meyve püresini bizimki kayısı-muzlu püreye bayılıyor kavonozlarda var ya hergün bir tane veriyorum bıkana kadar yesin sonra yeni bir tat bulurum bir arda elma-armut yiyordu

canım bende kahvaltıda yarım yumurta sarısı biraz beyaz peynir pekmez bebe bisküvüsü ve 2 kaşık aptamil devam sütünü katıyorum 50cc su ilave edip yapıyorum ben biberon ile vermiyorum doktorumuz özellikle kahvaltı öğününü daha katı yapın dedi püreden biraz daha katı gibi yapıp kaşık ile veriyorum bizimkide kahvaltı öğününü çok seviyorum dediğin gibi üstüne çok dökülüyor bide bizim ki püskürtüyor etrafa hapşıyor yerken sorma kavgamızı yiyene kadar neler çekiyorum bende doktora dedim biberon ile verim yok dedi canım ben vallahi mecburi devam sütü vermek zorundayım gece uyanınca sütüm yok hem tokta tutuyor gecede 1 kez veriyorum içiyor 120cc kadar bebe bisküvüsüde veriyorum halamda 2 çocuk büyütü ablamda yapılacak bişey yok bu gdo belası 50 yıldır varmış yapılacak bişey yok sacede muhalebi yemiyor yeni tatlar aldım deniyeceğim bende arı marka alcam arkadaşım tavsiye etti geçen gün alıcam deniyeceğim hem bebeği gece yatmadabn önce tok tutuyor ,,,

tatlım ben meyveyi bir öğün gibi verdiğim için kahvaltısına hiç denemedim öğlen gibi veriyorum , sabah güne kahvaltı ile başlıyor öğlen meyve ikindi gibi yoğurt akşam üstü sebze çorbası ve uyuyana kadar da devam sütü maması veriyorum bakalım yerine muhallebi yerse daha iyi olacak gerçi doktorumuz tarhana çorbasını önerdi ev tarahanası çok yararlıymış ablamın komşusu var o bana getirecek gece öğünde tarhana çorbası vercem doktor haftanın 3 günü özellikle tarhana ver dedi ay bazen resmen derliriyorum ay ne çok şeyi öğrenmek bilmek lazım kaydirigubbakcemileya biz abartıyoruz bu çocuk büyütmeyi yada gerçekten zorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr:gitme:

canım ekmeğin yapımı kolaysa yap ilaydam için hem daha temiz hem de güvenilir olur ne bilim bir arkadaşım var geçen gün kabak çekirdekli yapmıştı evde çokda güzeldi sende kendine değişik değişik yap ye tatlım ,,,,,

vallahi eşin daha iyi bilir sağlıkçı olan o ama bide yoğurt yapmaktan zevk alıyor sanırım kızı için bişey yapmaktan bırak yapsın ama emin ol benim doktorum çok ilgili ve tecrübeli bir adam yani o verebilşirsin dediği için ben çok rahatım sende olmazsa dışarı çıktığında yedirirsin teyzesinin aldığı yoğurtları mavişime yerimseniben

canım bende kesin alcam mam sandelyesini hem oturmayı öğrenir kenralarından bağlanıyormuşi sanırım bu hafta sonu çıkarsak alcam şart,
aman yaprak canım benim ablamın kızı emeklemdi bile yerde yuvarlanıyordu sadce hemne evham yapacak bişey bulursun benim gibi çok normal emekleyecek diye bişey yok her çocuk aynı şeyide yapmaz yüreteç ile pek alakasını anlamadım ablam 7 aylıkken koydu 11 ayına kadar kaldı içinde sonrada yürümeye başladı ,,,,
ya yaprak ilaydanın salıncağına bayıldım sen şimdi söylüyünce baktımda çok şık ve güzel kuzen iyi seçim yapmış benimde altimlerde vardı böyle otomatik deilde bizim iklimi koyduk başladı ağlamaya hiç sevmedi sevseydi alacaktım ama hoşuna gitmedi bacım boşver en azından kendi kendine uyuyor salıncakta , resmini koyarsın artık

vallahi bacım kendini kaybediyorum yazarken dediğin gibi ,
ben kaçtım iklim uyandı bugün çok huysuz ben kaçtım Şeniz

merhaba arkadaslare
yaprak ve iklim yine döktürmüşsünüz kızlar abooovvv okurken masallah dedim.uzunca ne güzelde yazmışsınız .:)))hayran kaldım
yaprakcım fisher price süper kullanışlı bişi güle güle kulanın evde iloşu sakinleştirmek için baya işine yarıcak kuzenin iyi bir secim yapmış.bu bebekler büyüdükçe bakımı yemekleri zorlasıyor sanirim .şimdi siz böyle anlatınca korktum bilascık:)) biz şimdi su mama karıştır ver ohh ne rahat.
iklim minişim bir diş daha çıkartmış teyzesi yer onun dişini .annesini ısırsın bi güzel dişleri çıksında .
yürüteçten konuşmusunuz kızlar benim yiğenimde hiç binmedi yürütece kolaycada yürüdü valla .

sinemim yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun tasınmısınız .yeni ev yeni bebek getirsin inş size.

günaydın canlarım sağolun darısı plmayanlara inş. kızlar
ilsu iklimsu yaprak öpüldünüz hepinize kolay gelsin allah sağlık versin
diloşum nerdesin ev hatunu oldun çıktın tadını çıkar canımmmm

günaydın kızlar. öğlen oldu gerçi ama ben ancak gelebildim.
ilayda sabah erken uyandı. sonra emzirdim, beşiğine bıraktım epey debelendikten sonra uyudu. o uyuyunca ben de yatayım dedim ve uyumuşum. saat 11 de tel. sesi ile uyandım. sonra ilaydaya ve kendime kahvaltı hazırladım. yedirdim, kendim de atıştırdım biraz. spor bile yapamadım daha. öğleden sonra yapıcam artık.bu arada 1 kg verdim kızlar. boğazımı tutabilsem daha güzel ilerliycem bu yolda. ama emzirdiğim için çok da kısmak istemiyorum. napalım yaza kadar 5-6 kg versem bile yeter bana. yaza daha çok var zaten.:icecream:

evet ilsucum ya, iklimsuyla biz bir başladık mı herşeyi en ince ayrıntısına kadar anlatıyoruz işte. benim ondan öğreneceğim çok şey var. ben de tecrübelerimi paylaşıyorum işte. çok yararlı oluyor benim için. sen de yazsana arada. tuanayla ilgili gelişmeleri de merak ediyoruz. sen çalıştığın için vaktin olmuyor, gece de hem tuanayla ilgilenmen gerekiyor hem de yorgunluk. işin zor yani.
evet canım büyüdükçe bazı yönlerden kolaylaşıyor bazı yönlerden de zorlaşıyor. ilayda şimdi mesela kendi kendine oynamaya emeklemeye falan çalışıyor. yere kalın battaniyeler falan yaydım etrafını da yastıkla çevreledim orada yuvarlanıp duruyor. ilk zamanlar wc ye bile gidemiyordum hatırlarsan. o yönden biraz rahat tabi ama şimdi de farklı zorlukları var tabi. daha çok oyun istiyor, ek gıdalar artık arttı her öğünm değişik bişey yapmak gerekiyor. e diş zamanımız yaklaşıyor. şimdiden huzursuzluğu var. çıkarken nasıl olur bilmem. dişler çok kaşınıyor. elini tutunca direk parmağımı yakalıyor dişlerini kaşımak için. diş kaşıyıcı aldık ama onunla birkaç kaşıyıp fırlatıp atıyor.

canım salıncağı ilaydada pek kullanacak gibi durmuyor. yani dün bindirdim, sallanırken uyudu mesela 1 saat kadar falan. oh dedim ne güzel sevdi herhalde akşam yine indirdim sıkıntı bastı. bas bas bağırıyor. hareketlendiği için artık sallansa da orada bağlı olmaktan hoşlanmıyor. bindiği kadar napalım. giderek huyları da değişiyor. günü gününe tutmuyor bunların ilsu ya. kaydirigubbakcemile

canım benim ya, dün gözümden kaçmış kusura bakma. dişiniz hayırlı olsun. inci gibi dişleri olsun kızımın inşallah. ilaydanınkiler de epey kaşınıyor, 1 aya kalmaz çıkar diyor babası.kabardılar çünkü. huzursuz çok o yüzden. bakalım biz nasıl aşacağız bu süreci. jel olarak calgel diye bişey var dr bize onu verdi. sen ne kullanıyorsun canım ayrıca ağrı, sızı, huzursuzluk ateş falan da olmuştur onun için bişey kullandın mı ? :uhm:

Canım az önce ilsuya dedim, iklimsudan öğreneceğim çok şey var diye. O yüzden yazdıkça yazasım geliyor.
Ihlamuru sevmiştir umarım minik yaramaz. Belli olmuyor ya bizimki de bir defasında severek içiyorsa diğerinde içmeyebiliyor. Mesela dün pek içmek istemedi. Ben de bu sabah demlediğimi kahvaltısına kattım. Biberonla veriyorum ya.

Canım sizin dr niye özellikle kahvaltıyı kaşıkla yesin dedi acaba. Ben de yesin de nasıl yerse yesin diye biberone koyuyorum. Diğer türlü çünkü yarısı midesinde yarısı üzerinde yerlerde orda burda. Bide çok zaman alıyor. Bir iki kaşık veriyorum sonra dönüp emekleme pozisyonuna geçiyor. Bizim doktorumuzda ek gıdaya geçtiğimiz ilk günlerde biberonle vereceksiniz demişti, neden acaba. Ben de sormadım o zaman. Ama ben hem biberonla hem de kaşıkla veriyorum Ama tabi kaşıkla yemeye alışması gerek cokacimcoook.

Canım yoğurt konusunda dediğim gibi o işi eşim üstlendiği için ben de pek ses etmiyorum. Sizi doktorunuz güvenebilirsin dediğne göre o zaman için rahat olsun canım. Bizimki biraz belki kızı için bişeyler yapmak istediği için de olabilir. Meyve püresini de evde o yapıyor. Sen güzel yapıyprsun deyip ona havale ediyorum :1shok:. Bazen kızıyor hatta, sen de gel ben yaparken öğren falan diyor. Ben senin gibi yapamam deyip işin içinden çıkıyorum.o da biliyor yapamayıp hazıra kaçacağımı o yüzden kendi yapıyor. Boşver yapsın biraz da o uğraşsın. Benim bütün gün canım çıkıyor zaten, akşamları da çoğu zaman ben uğraşıyorum. O da yoğurdu meyveyi yapıversin napayım
Canım ben meyveyi birçok şeye katıyorum. Öğün gibi de verdiğim oluyor. Sabah kahvaltısını meyve püreyle hazırlıyorum. Bazen yoğurtla bazen de muhallebisiyle karıştırıyorum. Sebze çorbasına bile katıyorum bazen tat versin, reddetmesin diye. O yüzden biz stok yapıyoruz püreyi. Birçok meyveyi karıştırıp. 1 er lt lik şişelerde. çok yaparsak bir kısmını buzluğa koyup sonra çıkarıp çözdürüyoruz. Zaten günde 500 cc kadar tüketiyor . 1 şişe 2 günde falan bitiyor maşallah. Yoğurdu eskiden mamaya, muhallebiye , çorbaya falan katıp yediriyordum ama son dönemde mamayı azaltınca şimdi küçük püre kavanozlarına koyup ılıtıp öyle öğün gibi yediriyorum. Iklim ablası gibi ilayda da seviyor yoğurdu. Aman sevsinler canım ya. Çok faydalı.gelişimleri için gerekli yani:icecream:.

Tarhana çorbasını ben de 2-3 gündür yapmaya başladım. Bir akraba verdi, ev tarhanası. Özellikle onu kullanıyorum. Sebzeli yapıyorum ben canım. Havuçlu kabaklı falan. Değişik sebzeler de katılabilir. Hatta havucu veya diğer sebzeleri zeytinyağda biraz kavuruyorum, tam kavurmada değil de biraz pişirme diyelim. Havuçtaki a vitamini yağda çözünüyor o yüzden zeytinyağda yapıyorum ki vitamini de çıksın. Sonra biraz sıcak su kaynayınca da erittiğim tarhanayı koyup tekrar kaynatıyorum. Ilıtıp yediriyorum. Ilk başta pek sevmedi, yemedi, kafasını çevirdi. Ben d hiç zorlamadım, koydum kenara. Baktı başka bişey gelmiyor, acıktı da mecburen yedi valla bitirdi maşallah. Öyle öyle lışacaklar. Birkaç gün sonra da yayla çorbası yapmaya düşünüyorum. Tabi bebeklere göre. Yoğurtlu, pirinçli falan. Sen de varmı öyle değişik çorba tarifleri. Varsa bana da söylersşn canım. Sürekli aynı şeylerden sıkılıyorlar :umursamaz:.

Canım o arılı muhallebiden de yap. Keçi sütüyle bizimki çok seviyor cokacimcoook. Onun bir şekerli 7 vitaminlisi var bir de şekersizi. Başka çeşidi varmı bilmiyorum. Istanbulda vardır belki. Ben ilk önce şekerliden verdim, aşırı sevdi. Kim sevmez ki şekerli şeyi ama sonra zarar veririm diye şekersizle karıştırdım. Ikisini harmanladıdm. Şeker oranı daha düştü. Biraz da meyve püresi kattaım. Pişirdikten sonra soğuturken. Sonra gece uyumadan önce yedirdim. Şekerli kadar sevmese de yedi yine de. Ekmeği de 1 ay sonra falan sadece ilayda için yapıcam sanırım. Bilmiyorum biz de yeriz belki. Evet çekirdekli, cevizli, salçalı, haşhaşlı millet neler neler yapıyor da ben pek yapmadım. Tam buğday unundan esmer ekmek falan yapmıştık biz sanki içi çiğ kalıyorgibi geldi bana. Sonra eşimin bir arkadaşında da vermış da o makinelerin özel unları varmış, ama diğer unlardan daha pahalıymış. E ne anlamı var astarı yüzünden pahalıya geliyor. Tabi daha sağlıklı ama 3 saatte çok uzun ya. Ilaydaya yaparım ama.

Mama sandalyesi bizlere şart oldu artık canım ya. En kısa zamanda almak lazım haklısın. Bizim arkadaşlarda kraftın ki var. önünde oyuncaklar falan da var hatta oturtmuşlardı ilaydayı, ses çıkarmadı, durdu yani. Belki ondan alabiliriz. Ama yürüteç konusunda bizimki çok hevesliydi, 4 aylıkken daha yürüteç sayıklıyordu, şimdi emeklesin biraz diyor. Emeklemiyor ya daha tam anlamıyla belki on canı sıkıldı. Ama emeklemeden de yürümeye geçen bebekler var ya. Emeklemesi için de çok alan bırakmadım. Çocuk 2 gidiyor yastıklara takılıyor. Ama öyle yapmasam da koltuk ve sehpa altlarına giriyor kafasını falan çarpıcak diye korkuyorum kaydirigubbakcemile.
Dün akşam biz biraz destek verdik, kollarını kullanmayı beceremiyor, emekleme pozisyonuna geçiyor sonra ellerle ilerleyemediği için kurbağa gibi zıplamaya çalışıyor, yoruluyor tabi sonra yere salıyor vücudunu sonra da tırtıl gibi sürünmeye başlıyor ya da yuvarlanarak ilerliyor yavrum ya . Yürüteç alınca onun içinde tutucam sürekli diye korkuyor herhalde bizimki o yüzden almak istemiyor. Ya zaten sürekli tutamam ki. Salıncakta bile sürekli tutmuyorum zaten tutulmaz ki, kendi de durmuyor sıkılıyor bağlı olduğu için ağlamaya başlıyor. Uykuya dalacağı zaman koyuyorum 1 saat kadar uyuyor orda uyanınca zaten mümkün değil en fazla 1o dak. Sıkılıyor sonra. Aman napayım alırsa alır almazsa da kendi bilir :mymeka:.

Ay yine destan yazdım ya. Ilsunun dediği gibi döktürdük yine. hihoyyyt

Son düzenleme:
arkadaşlar hepinize slmlar.Ben bugün üye oldum 3 ay önce boş gebelikten kürtaj oldum.3 ay korunduk.Bakalım bu ay ne olacak.Sizler de boş gebelik yaşamışsınız galiba şimdi ne güzel bebekleriniz var.Ümit verdiniz bana.Benim için de dua edin olur mu?

günaydın canlarım çok uzun yazmışsınız zamanım yok müsait olunca okurum öpüldünüz hepinizzzz

herkese selam
zeytin haricinde gelen giden olmamış ya.
zeytin valla sen de olmasan canım sayfa tarih olacak desene.
neyse herkesin işi gücü var, biliyorum.
ev hanımı hatun da kayboldu ortalıktan :roflol:
ev hanımı olmak yaramadı sana, sen mağazaya geri dön :1shok:
en azından oradan bize bir selam çakıyordun

ilayda dün gece hiç uyumadı desem yeridir.
1 gibi uyudu zaten. karnı toktu altı da temizdi. oh sabaha kadar uyanmaz dedim.
bir hevesle yattım. saat 2.30 gibi mızırdamaya başladı. aldım beişiğinden emzirdim
uyudu tekrar yatırdım. 3.30 gibi yine ağlamaya başladı yine aldım emzirdim yatırdım.
yarım saat sonra bidaha. aldım bizim yatağa yanıma. biraz daldı. tekrar beşiğine yatırdım.
yarım saat sonra tekrar ağlamaya başladı. sinir oldum artık, ben de başladım ağlamaya sinirden. yani nedenini bulamıyorum. sonra eşim kalktı, almış salona götürmüş. muhalbi hazırlamış yedirmiş. orada uyutmuş. sonra benim yanıma getirmiş. o da sabah erken kalkıp işe gidior. zaten saat 6 olmuş. sonra getirmiş benim yanıma koymuş. o da salona gitmiş yatmış. sabah 8 gibi uyandım ne oldu, ilaydayı uyuttunmu falan dedim, evet uyuttum yanında şu an dedi :1shok:
bir baktım minik yaramaz yanımda mışıl mışıl uyuyor. sonra beşiğine yatırdım. ben de yattım . saat 11 di uyandığımızda. gece doğru dürüst uyuyamadık ama sabah telafi ettik neyseki. bugün pek iştahı da yok. dişlerden sanırım. umarım düzelir.

canım çok geçmiş olsun sana da.
evet canım bizler de benzer şeyler yaşadık. bazılarımız tekrar hamile kaldı, bebeğini kucağına aldı. bazılarımız da hamile kalma sürecinde yani.
inşallah senin de tekrar olur bebeğin, kucağına almak nasip olur. dua ederiz canım etmez miyiz hiç. Allah isteyen herkese versin, kimsenin kucağını boş bırakmasın. çok zor bişey biliyorum.:teselli:

slm kızlar nasılsınız ben iyiyim yaprakcığım gelmiş gitmişsin canım iloş nasıl öp yerime kib görüşürüz ilsu iklimsu ev hanımııı nerdesinizzz

bacım senden böyle performanslar bekliyoruz sen hiç anlatmıyon , sen en iyi dönemini yaşıyon şöyle bir emeklesin ek gıdaya geç görcem seni yemiyor döküyor saçıyor ay zor bacım zor allah hepimiizn yardımcısı olsun,
canım yürüteç benim kurtarıcım oldu yerlerde sürünmekten kurtuldu bide yerler tehlikeli ağzına bişey bulu atar diye korkuyordum herşeyi ağzına götürmeye bayılıyor ne kadar dikkatli olsan da ev hali ufacık bişey bile tehlikeli şimdi yüreteç ile peşimde dolaşıyor evin içinde işim oldu mu koyuyorum işim bitince çıkarıyorum sanada tavsiye ederim sen bacını dinle pişman olmazsın
teyzesi dişleri çıktı uzadı bile ağzını açıp gülünce bembeyaz dişler bağırıyor burdayım diye biraz daha uzasalar resmini çekip koyarım tabii sonrada hedşyeleri beklerim diş hediyelerini , kızımın teyzesi ilk diş hediyesini aldı güzel bir polar bataniye aldı kızımın beşiği için sıra sizdekaydirigubbakcemile

yapraknil çok sağol iyi dileklerin için.Daha 20 gün var adet olmama inş olmam tabi de :CüvCüv: 20 gün bana 20 sene gibi gelicek biliyorum.Günler sanki hiç geçmiyo gibi...

iklimsu senin hamile kalma hikayen nasıl?Anlatır mısın?Merak ettim valla :))

teyzesi çok teşekkür ederiz darası benim maviş güzelimin başına ,
kaşınıyorsa patlar az kalmış demektir canım stres yapma bak biz atlatmaya çalışıyoruz sıkıntı yapma
canım ablamda başta calgel kullanıyordu ama tadını yiğenim hiç beğenmedi sürekli kusuyordu bide , bizim doktorumuz bana dentinox diye bir jel verdi ben onu kullanıyorum çok seviyor dolapta genelde muhafaza ediyorum soğuk soğuk diş etlerine iyi geliyor dediğim gibi ablam de benim jelden aldı şimdi yiğenim resmen yiyor tadını bebkler çok seviyor bide baya etkili ben günde 3 defa sürüyorum özellikle gece uyutmadan önce rahat etsin diye sende öyle yap ,canım ateşi ve huzursuzluğu içinde partanox s kullandım 2 ker verdim çok şükür yüksek ateş falan yapmadı çok zorlamadı ama geceleri yatmıyordu bide keyifsizlik zor bi dönem bide diş boğaz ağrısı yapdığı için yutkunamıyordu ben de o yüzden hep mama yaptım verdim 2 gün yaklaşık püreleri ve kahvaltıyı vermedim baktın yutkunamıyor sende öyle yap zorlama sen hem emzir hemde mama yap anne sütü diş çıkarma döneminde antibiyotik etki yapıp kolay çıkarmasını sağlıyormuş bol bol emzir bide bırak şu diyeti falan bak doktorlar ne diyor bu lanet domuz gribine bile anne sütü bire bir bol bol ye süt olsun cokacimcoook

canım emin ol bende senden çok şey öğreniyorum iyiki varsın iyiki varsınız heycala giriyorum sayfaya ne var ne yok diye vallahi bu yaramaz şu diş olayını bir atlatsa daha sık gireceğim inş. şimdi yattı bende bir takılim sayfaya dedim yaklaşık yarım saat oldu hala buralardayım gidip yatacağım bende birazdan ,

canım kahvaltı önemli bir öğün dedi doktor bide yutkunma refleksi ilk uyandığında daha aktif mi ona benze bişeyler dedi tıp dilinde sen bi eşinede sor bide benim hazırladığım kahvaltı yani doktorun hazırlamam istediği kahvaltı kıvamlı oluyor bebek bisküvüsi olduğu için içinde , vallahi bacım haklısın ben yaklaşık yarım saat uğraşıyorum kahvaltıyı yedirmek için üstünün başının batmasıda cabası bide püskürtmesi bide pekmezli tatlı tatlı halının üstüne uzandırıyorum altınada kocaman bir bez seriyorum yoksa halı kıyamet olur ben sabahları eskiden 6 beb bisküvüsinden yapıyordum döktüğü için doymuyordu şimdi 9 dan yapıyorum adetlerini fazlalaştırdım doyuyor alkisalkisalkis ay çok zekiyim ya lülülülülülü

bacım yoğurt işini eşin üstlemişse bırak yapsın hem oda kızı için çalışsın demi ancak kızım kızım diye sevsinler icrat yok benimki öyle vallahi akşamları sev şımart ağladımı huysuzlandı mı yok gel diyorum şunu beraber yedirelim oyala yok işim var diyor tabii bilgs. küsür gitmezse sevili kocama kafamçokkarıştı
ya tatlım maşallah baya meyveyi seviyor bizimki pek sevmiyor dediğim gibi sürekli değiştiriyorum bacım hangi meyveleri kullanıyorsunuz kışya pek meyve yok elmadan armuttan başka bizim doktorumuz mandalina portakal ve kividen uzak durun dedi midede ki asit baz oranını mı değiştiriyormuş öyle bişey dedi anlayacağınız gaz yapar dedi o yüzden ben kavonoz mamsı alıyorum gerçi elma aldım geçen onların suyunu sıkıp biberon ile vereceğim sıkma makinamı bir bulsam her şey kayıp evde :1no2:
canım dediğin gibi yoğurt peyniz onlara şimdi şart ben hem kahvaltıda peynir veriyorum yağsız tuzsuz light hemde yoğurt her gün bir öğün vermeye çalışıyorum çok şükür kızımda ilaydacık gibi severek yiyor bende yoğurdu çok severim hamile ikende hergün bir kase yerdim :lepi:
bacım tarhana konuusnda çok muzdaribim geçen yapim dedim fiyasko oldu sorma güzelim tarhanayı mafettim baklaım yarın bi daha deniyeceğim senin şu tarifi bende yapim çok saol tarif için canım bende çorba tarifleri kitabı var beblelr için boş bir günde yazarım sana

canım arı mamanın şekerlisini aldım ama daha denemedim şuan muhalebi tarzı vermek istemiyorum yutkunamıyor diye bakalım , mam sndalyesini hafta sonu alıyorum krafa bakim bir bende modelini yazsana bana hatırlıyorsan biizmklide pek kalmaz bağlanmak istemiyor ama bakacağız duracak mı sanada bilgi veririm ilerdeki günlerde , yürüteçte canım sen istesende o ne kadar kalmak istiyorsa o kadar kalıyor doktor ban 15 dk en fazla yarım saat dedi 2 saat ara ile biizmki yarım saat bile kalmıyor yani eşin hiç düşünmesin sen istesende ilayda yürüteçte uzun süre kalmak istemeyecek emin ol bide şu emekleme işine takılmayın benim yiğenim emeklemeden yürüdü her bebk emekleyecek diye bişey yok ki anlattığın kadarı ile iklimde aynısını yapıyordu merak etme çok sürmez emekler

tatlım ben kaçtım işim söyleniyor bilgs.işi varmış sonra yine konuşuruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…