Yaprakçığım alıntı yapmayayım dedim yoksa bir iki sayfa birden atar lülülülülülü ,
vallahi canım şu gdo her neyse bilmiyorum ama gerçekten eskiden beri var olan bişey miş bende araştırdım şimdi neden pat diye gündeme geldi bilmiyorum maksat gündem değiştirmek eee insnaların en hassa olduğu konuda bebekleri ondan bu kadra heryerde bangır bangır anlatılıyor bence herşeyi politikleştirdiler vallahi ,,,, artık ben dediğim gibi takip etmiyorum bile kanal değiştiriyorum akrabanızın dediği gibi ya köyden getirteceğiz yada susacağız,,,,,,,,zemuszemus
Ihlamur konusunu açıklığa kavuşturmuşun canım iyi o zamn bende yarın hemen bir kaynatim hem kızıma hem kendime çok faydalı şekersizde tadı iğrençya nasıl içcek mi bakalım iklim ,
canım bende artık normal su veriyorum kendi kullandığımız sudan sende 6 aylık oldun artık geç derim .
canım biizm yemek sularından az tattırıyorum ona özel yapiyorumda et suyuna tavul suyuna çorbaya bayılıyorum normal fırın ekmeğinin içini yemek suyuna koyuyorum 2-3 dk sonra zaten eriyor resmen veriyorum yiyor kahvaltıya doğradığım domatesin suyuna ekmek koyup veriyorum zaten artık benimki yağlı yemeğe başlaması lazım 8 aylık oldu nerdeyse çok sakınmıyorum tat duyusu gelişsin eşim 2 gündür yoktu annemdeydik orda anneannesi ona güzel az yağlı salçalı hafif yemekler verdi çok sevdi doktorumuzda dedi ver diye , evde yapabiliyorsan ekmeğini ne güzel minik ilaydam da afiyetle yesin :ecrin_bebek:
tatlım şu keçi sütü işini iyi düşünmüşsün ben yoğurdu sütaşın yoğurdunu veriyorum beybşimix evde mayalamak zor ve zahmetli bide çok seviyorum bizimki bu yoğurtları 2 adet yiyor bide hala istiyor sorma 8.aydan itabren bizim yediğimiz yoğurtları verirsin dedi doktor bakalım bi gidim konuşacağım tekrar
vallahi ben artık takmıyorum organik doğal artık ne kadar olduysa taktıkça takıntılı oluyorum sende bu kadar takma derim ,,
mam sandalyesini bu hafta çıkıp alcaz bize şart iklim hn hiç oturmak istemiyor bağlayıp zorlada olsa oturtacağız başka yolu yok canım yürüteç gerçekten benim kurtarıcım oldu hem bbek seviniyor eğleniyor içinde hem ben biraz rahat ettim yerler ne sersekte soğuk bacım ben bile biraz oturunca üşüyorum yani sende al 7 ayına giriyor bide boyu uzun zaten ilaydanın ayağı yere yetişir bizimki peşimden geliyor mutfağa işimi gücümü yapıyorum bende hem beni görünce rahatlıyor sende al bir an önce ,,,
bacım uine uzattım iklim uyandı öpüyorum seni ve mavişimi
canım benim sen yapma, sen daha gençsin ben yaşlı bir kadınım biliyorsun ve unutuyorum hemen o yüzden ben alıntı yapayım. arada bakıyorum çünkü yazdıklarına.
dediğin doğru olabilir canım ya, gündem değiştirmek için ne yapacaklarını şaşırdılar valla. ama dikkatli de olmak lazım. ben de artık dinlemiyorum öyle haberleri valla. hadi bizleri geçtim de, eğer bebeklere de bunu yapıyorlarsa yazıklar olsun yani ne diyeyim.
canım eğer iklim ıhlamuru reddederse yani haklısın tatsız tuzsuz, bizimki nasıl içti ben de anlamadım. gerçi bazen içiyor bazen içmiyor orası da ayrı konu ama herneyse dediğim gibi eğer içmek istemezse biraz meyve suyu veya meyve püresini sulandırıp koy içine o zaman biraz tadı olur ve içer.
ben bu sabah ne yaptım. kahvaltısına kattım. her sabah haşlanmış bir yumurtanın sarısını ikiye bölüp veriyorum. bu sabah da işte yarım yumurta sarısı, 100 cc kadar meyve püresi, 1-2 ölçek mama kattım neyapayım ev mamadan geçilmiyor 1-2 kaşıktan bişey çıkmaz diyorum. özellikle SMA ya güveniyorum ondan kattım. biraz kıvamlı oldu. ben de 50 cc kadar demlediğim ıhlamurdan kattım. toplam 150 cc. severek yedi valla benim maviş cokacimcoook maşallah
ha bu arada ben kahvaltıyı kaşıkla vermiyorum, böyle bulamaç gibi yapıp blendırdan geçirip biberonla veriyorum. öbür türlü beni çok uğraştırıyor yarısı üzerine dökülüyor, ziyan oluyor. ama tabi kaşıkla verdiğim öğünler de var. mesela uyansın birazdan yoğurt çıkarttım. onu kaşıkla yediricem. gece uyumadan önce keçi sütüyle arı mama pirinç unuyla muhallebi yapıyorum. şekerli ve şekersiz olanını karıştırıp harmanladım. arada meyve de katıyorum içine kaşıkla yediriyorum. özellikle geceleri.
canım evet ekmek makinem var, evde yaparım ilayda için herhalde. ama ben sevemedim birtürlü makine ekmeğini. bazıları çok sevdiğini hiç fırından ekmek almadıklarını söylüyor da. ben ilk günler çok yapıyordum sonra bıraktım. bi de çok uzun sürüyor ya 3 saatte pişiyor bir ekmek. yapması hiç zahmetli değil gerçi. kitapçığı var. ölçekler var o sana söylüyor zaten. 1 ölçek yağ, 2 ölçek un falan diye de ne bileyim ilaydaya yaparım belki.
canım yoğurt işi zor değil aslında da işte ben de tutturamıyorum, eşim güzel tutturuyor o yüzden o işi ona havale ettim ben. ama geçende ben de tutturdum ya. bugün yine küçük meyve püresi kavanozuna deneme yapıcam keçi sütüyle. bakalım bu sefer olacakmı. ilayda da yoğurdu seviyor. ama o büyümixleri bizimki verdirmiyor ya. ablam kaç kutu getirmiş geçengün, meyvelisini ayrı sadesini ayrı. katkı mad. vardır bunlarda deyip yedirmiyor. yani çok sıkışmadıkça yedirme falan diyor bana da. ya üzerinde katkı yoktur diye yazıyor, dr lar bile öneriyor diyorum olsun ben ona ev yoğurdu yaparım diyor. ben de iyi madem yap o zaman diyorum. yapsın yani ne diyeyim. uğraşıyor o. ben tutturamıyorum yani.
mama sandalyesi bi de alıcaz en kısa zamanda inşallah. ama yürüteci almıyor şu an. biraz emeklemesi lazımmış. daha tam emekleyemiyor ilayda ya. niye acaba, sinir oldum. tırtıl gibi sürünerek ilerliyor, yuvarlanıyor. emekleme pozisyonuna geçiyor ama geri geri gelip dönüyor sonra da oturuyor falan. umarım bir sorun yoktur. o yüzden biraz emeklemesini bekliyecekmişiz sonra yürüteç zatan ancak 7 aylık olacak o zaman. benim de bu ara o bahsettiğim salıncak kurtarıcım oldu. az önce yatırdım. otomatik sallanıyor ve orada uyudu bizmki. güzel melodiler var, okyanus sesi falan, tepede de balıklar dönüyor. güzel yani kullanışlı ama en fazla 3-4 ay kullanırız gibi geliyor. çünkü uyanıkken çok durmak istemiyor onun içinde ben de uykuya dalacağı zaman koyuyorum, salıncağı açıyorum, müziği ve dönenceyi de 5-10 dak. da uykuya dalıyor.
ay be iklimsu ya biz senle bu sayfayı beş onbinlere taşıycaz böyle giderse. hele ben bir başladımmı, durmak bilmiyorum. ilayda uyuyor hazır yazayım dedim. uyanınca giremiyorum.
o yüzden de fırsat bulmuşken yazdıkça yazıyorum valla.kaydirigubbakcemile5
Son düzenleme: