boş insan

Latinachica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2011
405
958
228
36
sorun şu ki kendimi boş bir insan gibi hissediyorum.
iyi bir okul mezunu ve ülkemiz standartlarında iyi bir işe sahibim açıkçası. Fakat ben bu zaman kadar sadece Türkçe matematik çalışmışım, artık bunu kabul ediyorum.
Geriye dönüp baktığımda üniversitede katıldığım bir aktivite yok
Kitap okumuyorum. Bildiğiniz 'en son hangi kitabı okudun' sorusuna verecek cevabı zor bulurum.
okumuyorum desek daha doğru belki de. halbuki zamanında okuduğum bölüm, ve hatta şuan yaptığım iş gereği o kadar okumam gerekiyor ki ancak böyle geliştirebilirim kendimi. bu nedenle ki bir konu hakkında fikrim sorulduğunda deli gibi stres oluyorum. çünkü bir şey düşünmüyorum ki diyesim geliyor. topluluk için en çok stres olduğum konulardan biri bu. kültürsüz hissediyorum kendimi.
Filme gelelim film de izlemiyorum ben. yani canım çok sıkkın diye kafa dağıtmak için yaptığım bir şey bile değil. arkadaşlarla olursa arada sinemaya veya tiyatroya gidiyoruz ancak. takip ettiğim bir dizi de yok ne yazık ki.
öte yandan bir hobim de yok benim. yapmak istediğim şeyler yok mu var aslında. yüzmeyi öğrenmek, tenis oynamak vs vs. ama adım atamıyorum bunların hiçbirine de
İnsan ilişkilerim pek iyi değil. Paylaşımım yok. Daha doğrusu özetlediğim gibi paylaşacak pek bir şeyim olmuyor. suskun kalıyorum. sessiz bir insan olarak hafızalara geçiyorum.
neden böylesin sorusunu duyar gibiyim. ilgim yok. bir şeye ilgi duyduğumu hissetmiyorum. ya da başka bir sebebi var, her ne ise onun hakkında farkındalığımı sağlayamadığım.
şunları yazarken kendimden sıkıldım. nerden başlamalıyım. ben bu halden kurtulmak istiyorum artık.

Yoo bos degilsiniz unv egitimi almis meslek sahibi insanlarla ic icenisiniz.bende sinemaya pek gitmem bu beni bos yapmaz. Herzmanbkulturbsanat konuslmaz bazen bos geyik yapmakta guzeldir suskun kalmayin.

iyi bir okul mezunu ve ülkemiz standartlarında iyi bir işe sahibim açıkçası. Fakat ben bu zaman kadar sadece Türkçe matematik çalışmışım, artık bunu kabul ediyorum.
Kitap okumuyorum. Bildiğiniz 'en son hangi kitabı okudun' sorusuna verecek cevabı zor bulurum.
okumuyorum desek daha doğru belki de. halbuki zamanında okuduğum bölüm, ve hatta şuan yaptığım iş gereği o kadar okumam gerekiyor ki ancak böyle geliştirebilirim kendimi. bu nedenle ki bir konu hakkında fikrim sorulduğunda deli gibi stres oluyorum. çünkü bir şey düşünmüyorum ki diyesim geliyor. topluluk için en çok stres olduğum konulardan biri bu. kültürsüz hissediyorum kendimi.
Filme gelelim film de izlemiyorum ben. yani canım çok sıkkın diye kafa dağıtmak için yaptığım bir şey bile değil. arkadaşlarla olursa arada sinemaya veya tiyatroya gidiyoruz ancak. takip ettiğim bir dizi de yok ne yazık ki.
öte yandan bir hobim de yok benim. yapmak istediğim şeyler yok mu var aslında. yüzmeyi öğrenmek, tenis oynamak vs vs. ama adım atamıyorum bunların hiçbirine de
İnsan ilişkilerim pek iyi değil. Paylaşımım yok. Daha doğrusu özetlediğim gibi paylaşacak pek bir şeyim olmuyor. suskun kalıyorum. sessiz bir insan olarak hafızalara geçiyorum.
neden böylesin sorusunu duyar gibiyim. ilgim yok. bir şeye ilgi duyduğumu hissetmiyorum. ya da başka bir sebebi var, her ne ise onun hakkında farkındalığımı sağlayamadığım.
şunları yazarken kendimden sıkıldım. nerden başlamalıyım. ben bu halden kurtulmak istiyorum artık.

kitap okumamaniz disinda digerlerini eksiklik olarak gormedim, herkes film dizi izlemek zorunda degilki, sevmeyebilirsin.
kitap okumani tavsiye ederim cunku gercekten farkli bakis acilari kazandirirsin kendine.
baska hobilerin avrdir mesela, onlara yonel.
bende degisik seyelrden hoslanirim genelde, gidip 3 saat bir filmin basinda oturmaktansa evde kendim dizi izler bir yandanda etamin islerim, orgu yaparim :)
herkes cok muzik dinelr ben pek sevmem, hatta bas agrisi bile yapar bir yerden sonra muzik bende. kitap okurum trende otobuste genelde.
elbette hobilerin vardir onlari arastir ve ortaya cikar bence, kaliplasmis kurallar icinde de kalma bence.

Mutlaka sebepleri vardır.Eski konularına gözattım az çok fikir sahibi oldum.
Önce merak ettiğin klasiklerden başlayabilirsin.Klasikleşmiş filmler ve belli başlı romanlar olabilir.Popüler kitaplardansa klasikler daha uygun olabilir.
Aslında dil bilmiyorsan dil kursuna gidebilirsin.Biliyorsan da farklı bir dil öğrenebilirsin.Böylece o dilde dergiler,kitaplar alabilirsin,filmler izleyebilirsin veya seyahate gidebilirsin.

Is disinda ne yapiyorsun peki ?Bir insanin hicmi bir ilgi alani olmaz? Su anlattiklariniz kultursuzlukten cok bir rahatsizlik veya sosyal bozukluk gibi geldi bana. Dizi film izlemiyorum nedir yaa cidden ilginc bence..

Z zeytinagaci dün konuştuğumuz mevzu :)

Dediğim durum işte olmayınca olmuyor :)

hakikaten öyle olmuş o_O

konu sahibi şimdi herkesin hayatında böyle dönemler olabilir
artık buna bir dur demek lazım
kitaplar iyidir sadece hangi türden hoşlandıgınızı keşfetmeniz lazım
bir insanın hobisi nasıl olmaz
resim yapmak
dikiş dikmek
yurtdışı yurtiçi seyahate cıkmak?
spor yüzme falan hiç mi yok?
bir arkadsş daha demiş dil öğrenmek düşünülebilir
dil öğrenme bir kültür de öğrenmeyi beraberinde getirip insana çok şey katar

Boşverin o zaman bu yaşınıza kadar ne kitap okumuşsunuz ne hobiniz gelişmiş bundan sonra mı istek gelip gelişecek?Kitap okumayı çok seven biri olarak şunu diyebilirim ki kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başlayarak gelişir ve kendinizi böyle geliştirirsiniz.Film izlemek için bir şey diyemicem ben de çok sevmem film izlemeyi oyuncu ya da yönetmen olmayı düşünmüyorsanız filmler de sizi çok fazla geliştirmez zaten ancak boş zaman öldürmece...

Üzülerek söylüyorumki bende böyleyim. Hobilerin neler deseler sabahtan akşama kadar alışveriş, kıyafet derim ancak okadar.

Back
X