Sürekli boşanmayı dile getirmek yanlış.Ayrıca bipolar gerçekten zor bir hastalık ,çoğu zaman kafalarında sürekli kurup duruyorlar.Eşi bipolar olan bir arkadaşım kendisi depresyona girdi; tedavi gördü.Eşi bir gün boşanıyor ,ertesi günü aşkından ölüyordu.Çok zor böyle bir insanla yaşamak demişti.
Lütfen tedavinizi aksatmayın ,daha sakin kafayla kararlar alın.
Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Okurken benim içim karardı öyle diyim
Eşinizle sürekli boşanma sohbeti açıp sonrasında kapanıyorsa sizin buhranınızı yine ona yormuştur. İnsan psikolojisi böyledir biraz bir şeyin cezası yoksa davranış tekrarlanır. Şu an her şeyin üst üste gelmesinden kaynaklı olarak da olandan x10 kat daha yorucu geliyor olabilir evlilik size. Bence evleri ayırın bir süre. Kendinizi ve eşinizi gözlemleyin. Kıymetiniz anlaşılıyor mu? Davranışlarında düzelme var mı? Yoksa boşanın varsa bir şans daha verin ama iş bölümünü adam akıllı yapın. Onun yapmayacağı bir işi siz üstlenirseniz karşınızdaki insan o işi zaten yapmaz. Yıpranmaya devam edersiniz.
Tek başınıza niye badana yaptınız onu anlayamadım tutun bir boyacı valla bir boyacı tutamayacak kadar paranız yoksa o işi bırakın bence ayrıca kuzenleriniz haklı
Konuyu malesef bi turlu sonuna kadar okuyamadım ev işleri yoğunluk falan
Ama burda tanınan ve eski üye olduğunuzu yazmışsınız
Şahsen etik bulmuyorum nerden bilelim belki taninanan ve eski üyeliğinizle boyle evliliği olanlara ilk taşı atan sizsiniz
Bana etik ve hoş gelmedi
Ama hemcinsim olarak
Allah yardim.etsin
Bilemiyorum tanınan üye hangisisininz bilmiyorumBana ne canım milletten, neden başkasıyla uğraşayım hayatına taş atmakmış bana göre boş ve haset insan işleri. Hayatımda en son düşüncem bile olmadı başkasının hayatı, siz etik bulmaya bilirsiniz bir şey diyemem, ama üye olarak böyle bir hakkımız var.
bu kadar yoğun çalışıyorsunuz ve 10 yaşında bir çocuğunuz var. eşiniz hiçbir şey yapmıyor gibi görülebilir ama en azından baba sıfatıyla bir yetişkin olarak oğlunuzun başında duruyor. ekran bağımlılığı var diyorsunuz siz gecelere kadar çalışırken çocuğun ekran bağımlılığını kontrol edebilecek misiniz? eşinizi yetersiz bulduğunuzu anladım haksız da değilsiniz ama tamamen etkisiz bir insan da değil. az da olsa belirli şeyleri üstlenmiş durumda. yani bu boşanma sanki çocuğun üzerinde daha fazla olumsuz etki doğurur ve size daha fazla sorumluluk yükler gibi geldi bana.
bunun dışında anlaşılmamış hissediyorsunuz talepleriniz dikkate alınmıyor bunlar da çok haklısınız. karakterleriniz de tam uyuşmuyor onu da anladım. ama mesela maddi konulardan şikayet etmişsiniz, maddi konulardaki sorunlara sizin beklenmeyen anda çıkan diş tedavinizin sebep olduğunu söylemişsinz (bunun mantığını çok anlayamadım açıkçası nasıl bir diş tedavisi bu kadar fazla borç doğurabilir) eşiniz bu konuda şikayet ediyor mu sizin kadar? eşiniz de pekala senin dişlerin yüzünden bu zorlukları yaşıyoruz falan diye şikayet edebilirdi.
yani sizi haksız bulmadım. eşiniz için iyi bir eş evliliğinize devam edin de diyemem ama ortadaki sorunlarınızı hak ettiğinden daha fazla eşinize yüklüyor olabileceğinizi düşündüm.
son olarak bipolar hastalığı ailemde de var. geçmiş olsun olağanüstü zor bir hastalık. ilerleyişi kişiden kişiye değişebiliyor ama insanın karar alma mekanizmalarını felç edebiliyor. olumlu/olumsuz vereceğiniz bir kararı mutlaka demlendirmenizi tavsiye ederim. kararınız her ne olursa olsun birkaç ay beklemeden uygulamaya koyulmayın.
Bilemiyorum tanınan üye hangisisininz bilmiyorum
Kaldiki bilsemde yeni üye olduğum icin tanıyamam belki ama boyle
Su üstünde yürütmek hoş gelmdi
Kendi çevrende insanlar varsaHoş gelmediyse konumdan çıkabilirsiniz? Burada tanımak istememem gayet insani, forumda tanığım kendi çevremden insanlar var. Ayrıca bunu ilk defa ben yapmıyorum, üye olduktan hemen sonra forum kurallarını okusaydınız zahmet edip bence bu kadar şaşırmazdınız.
Kendi çevrende insanlar varsa
Neden yaşadıkların gizli
Sustukça gizledikce sorunlar çözülüyormu
Asla hayır
Benim ve sizin gibi insalar susmamali
Hatta ifşa edilmeli ki yapamasinlar
Biz birbirimizi korudukca var olabiliriz
Konu ne olursa olsun
Buradaki düşünceniz taninmasin gizli kalsın ayip olmasın rezil olmayım belkide
Ama size hak vermeyip düşmanlığınızı yapacak olan insanlar zaten yakin olamamıştır ki
Bunca zaman bunu öğrendim şahsen ben
Amacım sizi kışkırtmak degil
Kadin kadının düşmanı dedikleri bu işte
Bu form kk dolayısıyla.kadinlar var
Ve onlardan saklıyorsunuz anlatabildimmi bilmiyorum
Okumuş etmiş çalışan kadınlar bari düzelir demesin ya. Sen düşündugum kisiysen bosanmazsin, böyle ruhsal olarak sefalet içinde devam eder gidersin. Bir şeyleri kestirip atmak kolay değil ama madem bu hayata devam edeceksin, sana 2 kere daha söylediğim üzere bütün bütçeyi eline alacaksın. Ev düzenli olmazsa olmasın, yemek daha önemli kusura bakma çocuğa çöp yediriyorsunuz. Disaridan yemeye para mı dayanır ayrıca? Akşamdan yemeği fazla yapabilirsin ya da haftasonu fazladan köfte çorba vs buzluğa koyabilirsin. Evin duzenindense bir kap sıcak yemeği tercih ederim ben.Bence blöf yapmaksa konu evet yanlış ama ama dayanamayanlar için bir şey diyemeyeceğim çünkü bazen gitmek istesen de gidemiyorsun örneğin daha önceleri babam mı küçük çocuğa bakacaktı? Kendisi kirada zaten zor geçiniyor yani ben gene çalışmak zorunda kalacaktım. Doğrudur bipolar zor bir hastalık ama kişiseldir de biraz, herkes aynı şeyleri yaşamaz. Bende evlendikten sonra ağır travmalar geçirdim, stresler yaşadım belki de sebebi zaten evliliğimdir bilemiyorum.
Acele etmiyorum zaten 10 yıl bekledim belki düzelir bir şey olur dedim bugün hala bu şekildeyiz.
Bu normal değil, kesinlikle birşeyler yapıyorİstanbul işime yakın semtler çok yüksek kiralar, ancak o şekilde yapabilirim zaten ama şuan zaten 30 bin kredi ödüyorum geçen sene işte borç kapatalım diye çektik, 200 bine düştü borç daha kredim bitmedi borç katlanmışta katlanmış. Bir şey yapıyorsa da sanırım çok profesyonel
Okumuş etmiş çalışan kadınlar bari düzelir demesin ya. Sen düşündugum kisiysen bosanmazsin, böyle ruhsal olarak sefalet içinde devam eder gidersin. Bir şeyleri kestirip atmak kolay değil ama madem bu hayata devam edeceksin, sana 2 kere daha söylediğim üzere bütün bütçeyi eline alacaksın. Ev düzenli olmazsa olmasın, yemek daha önemli kusura bakma çocuğa çöp yediriyorsunuz. Disaridan yemeye para mı dayanır ayrıca? Akşamdan yemeği fazla yapabilirsin ya da haftasonu fazladan köfte çorba vs buzluğa koyabilirsin. Evin duzenindense bir kap sıcak yemeği tercih ederim ben.
Adamın arkasını toplama kıyafetlerini yıkama. Parasıyla kadın çağır yapmıyorsa. Zaten para nereye gidiyor belli değil bari daha az yorul.
Oğlan çocuğun var sanırım, çok güzel örnek bir babasi var maşallah. Sen mutsuz baba dangoz... Mutsuz bir anne dağınık evden daha iyi değil unutma. Ne gecelere kadar temizlik yapıyorsun? Zaten geç geliyorsun otur cocugunla vakit geçir. Bırak evi bok götürsün pis kocan içinde debelensin.
Ayrıca baban varmış onun yanına gidebilirsin. Oğlun da artık birinizi secer herkes kendi hayatına bakar ama dediğim gibi senin için bunlar zor, umarım yaparsın.
Peki bipolar durumunuz boşanmada etkilenecek ister istemez buna ilac ve psikolojik olarak her anlamda hazir misiniz cunku siz ne kadar uzuntu buyuk olay yasarsaniz eger kaldiramazsaniz bu hastaliginiz artacak kendinize ruh halinize iyi bakin o yuzden boşanmak istiyorsaniz bosanin ama o saatten sonra evin kirasi olsun masraflar artik 80 bin maasinizdan gidecek her seyi goze alabiliyor musunuz sonra bunalim yasamayin inanin sagliginiz icin konusuyorumBoşanmak çok istiyorum zaten yakın çevremle paylaştım yapamazsın dediler, beni sorumluluktan kaçmakla suçladılar. Şok oldum ben ömrümü bu şekilde geçirmek istemiyorum. Oğlumun büyümesini bekledim açıkçası, baktım değişende bir şey yok. Ama boşansam kira ağır gelir çünkü kredi ödüyorum. Çocuğa kim bakacak ben işteyken? Okuldan alınması gerek, servis olabilir ama diğer detay oğlum evde tek kalabilir mi? Tanıdıklarım var kızı 10 yaşından beri evde tek kalıyor ama erkek çocuğu biraz farklı, geçen gün asma kattan aşağıya atlamış arkadaşlarıyla oynarken, ne cesaret ayağı kırılabilirdi? Kemiklerinde ödem oldu 2 hafta basamadı üzerine.
Forumdaki linç kültürünü düşünürsek, buna ne kadar su taşıdığınızı bilmiyorum ama bende etik bulmuyorum sebep ne olursa olsun ikinci üyelik açmayı. Sonuçta zaten ad soyadla üye olmadığımız bir platform yani anonim olmak ve anonim kalmak çok da zor olmasa gerek.
Eşinizin de sizden gizli birikim yaptığını ya da birine para yedirdiğini düşündüm ben uzun süredir ekside olmanız sebebiyle.
Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
Peki bipolar durumunuz boşanmada etkilenecek ister istemez buna ilac ve psikolojik olarak her anlamda hazir misiniz cunku siz ne kadar uzuntu buyuk olay yasarsaniz eger kaldiramazsaniz bu hastaliginiz artacak kendinize ruh halinize iyi bakin o yuzden boşanmak istiyorsaniz bosanin ama o saatten sonra evin kirasi olsun masraflar artik 80 bin maasinizdan gidecek her seyi goze alabiliyor musunuz sonra bunalim yasamayin inanin sagliginiz icin konusuyorum