- Emoji Skoru
- 10.629
- Puanlar
- 198
Biliyorum yakinimdan bosanmadan sonra tamamen en ust seviyeye cikti hastaneye falan yatti durumu cok vahimdi. Cok sinsi bi hastalik ne zaman nerde vuracagi belli olmuyor. Hastaligi bildigim icin zaten dedim önceden ilac olsun psikolojik olarak hazir olun cunku bu hastaligin kademe arttikca geri dönüşü olmuyor..Hiç bir fikrim yok bipolar öyle bir şey ki, ortada sorun yokken depresyona sokar sizi, sebepsiz acı çektirir. Ortada bir sorun olduğunda ise etkisi fırtına gibi de olabilir. Doktoruma danışacağım zaten kesinlikle. Zaten masrafları tek başıma karşılayabilir miyim diye bir adım atamıyorum.
Elbette değişen birsey yokHer şeyden önce ben bir kadınım beni gerçekten hiç tanımayan insanlar zaten rumuz adımla yine tanıyamazdı. Yani 2. üyelik alsam da ben yine kadınım bir şey değişmiyor.
Valla karı koca çalışıp da bir badanacı tutamıyorsanız gerçekten o işi bırakınŞu söylediğiniz de gerçekten ciddi misiniz? Badanacı tutacak kadar paranız yoksa işi bırakın mı siz şaka mısınız? Yoksa uzayda mı yaşıyorsunuz? Geçen sene boyalar hariç 18 bin TL dediler badanaya, boya ve malzemeleri de koyarsan 2025 asgari ücreti geçer. Badanacı tutamayan çalışmasın çünkü kalan ihtiyaçlar için para gökten yağıyordu.
Valla karı koca çalışıp da bir badanacı tutamıyorsanız gerçekten o işi bırakın
Elbette değişen birsey yok
Yaşadıklarındir bakî olan
Ama bunu kendi taninan uyeliginizle yazsaydınız sizin icin değişen seyler olacaktı belkide bunu bilemiyorum
O sebeple tercih etmediğin
Biraz kaçmak gibi geldi bana
Biliyorum yakinimdan bosanmadan sonra tamamen en ust seviyeye cikti hastaneye falan yatti durumu cok vahimdi. Cok sinsi bi hastalik ne zaman nerde vuracagi belli olmuyor. Hastaligi bildigim icin zaten dedim önceden ilac olsun psikolojik olarak hazir olun cunku bu hastaligin kademe arttikca geri dönüşü olmuyor..
Suan babasini rol model aliyor cocuk ama bosandiktan sonra siz baba evine dönünce orda kavga varmis cok olumsuz etkilecek ustune cocuk ordan oraya savrulacak bu adami cocuk yine her turlu gorevek vakit gecirecek bence siz evde olduğunuz zamanlarda cocugunuzla istediginiz davranislari beraber vakit gecirerek degerlendirebilirsiniz.. bir de eve cift maas giriyo pandemi doneminde açıkçası simdiki zamana gore dis yaptirmak pahali degildi simdiye biterdi yani ekside olmaniz coktan kapanirdi + ya coktan gecerdiniz.. eşinizin hesaplarina da bakmissiniz nakit cektigi nereye harcadigi bellidir yani niye toparlanma olmuyor??
Bu bipolarda birde asiri harcama olayi var o evreye gecerseniz tamamen iflas bayragini cekersiniz lutfen her seyi olcup tartin
Bilmem olabilir, her şeyden kaçmak istediğim doğrudur.
Ay ne kadar ayıp ya. Emeğiyle çalışıyor yetmiyor ne yapsın kadın. Biraz ne dediğinizi bilin yaValla karı koca çalışıp da bir badanacı tutamıyorsanız gerçekten o işi bırakın
Evlilik 10 yıl ama öncesi de var, üyeler kim olduğunuzu bilmediğinden bu konuda anlattıklarınızla sınırlı kalıyorlar, sanki elinden geleni yapan bir adamdan hoşnut olmayan bir kadın olduğunuz düşünülüyor olabilir ama siz evlilik öncesi de yıllarca eşinizin için çabalamış birisiniz.Her türlü eleştiriye açığım. Kalmak istemiyorum ama gidemiyorum, gidemedikçe daha çok sıkışıyorum. Sorguluyorum böyle mi olması gerek neyin bedeli ne zaman bitecek diye diye, iyice çıkmaza giriyorum. Yorgunum ve nasıl devam edeceğimi bilmiyorum.
Evlilik 10 yıl ama öncesi de var, üyeler kim olduğunuzu bilmediğinden bu konuda anlattıklarınızla sınırlı kalıyorlar, sanki elinden geleni yapan bir adamdan hoşnut olmayan bir kadın olduğunuz düşünülüyor olabilir ama siz evlilik öncesi de yıllarca eşinizin için çabalamış birisiniz.
10 yıl + neredeyse bir o kadar daha hep bir çabalamak hep bir oldurmaya çalışmak sizde tükenmişliğe neden olmuş bence.
Eşiniz hep iletişimsizmiş hep bir suçlayıcıymış, belki kendi ailesinde ezilen bir karakterdi, belki o ezilmişliğin acısını sizi ezmeye bastırmaya çalışarak çıkarıyor
Aslında siz baştan olmaması gereken bir çiftmişsiniz ama bir şekilde olmuş, çocuğunuz da artık büyümüş sayılır, mutsuzsunuz ve evliliğiniz de eşiniz de bu saatten sonra değişmeyecek biliyorsunuz, kafanızdaki boşanma fikrini eyleme dökme zamanı gelmiş bence.
Sizin maaşınız + akmasa da damlar çocuğunuz için bağlanacak nafakayla 1+1 ev kiralayıp geçinmeniz mümkündür inşallah
Sizin sorunlarınız boşanmayla çözülecek sorunlar değil bence.
Birincisi sizin iş saatiniz çok uzun. Boşanınca çocuğunuz okuldan sonra evde yalnız olacak. Yine babasının yanına gidecek ya da.
Siz yine eve akşam geleceksiniz, tek farkı eviniz dağılmamış olacak.
Kirası, faturası da cabası.
Eşinizin mesleği ne bu arada? Sürekli gece çalışılan bir meslek var mı? Kaçta işe gidiyor, kaçta geliyor? Çocuk okula kaçta gidiyor geliyor? Bu sorulara cevap vermiyorsunuz ve konuda boşluklar oluşuyor.
ya bebeğim hayat senin, koca senin, evlat senin para senin, ev senin. senin boşanmanın bana bir faydası var mı? yok, sıfır. evli kalmanın bana bir faydası var mı? hayır, sıfır.Öyle mi? Bende akşam duruyorum, eşimle akşama kadar uyuduklarında mesela, çocuk uyumuyor diye çooook uykusuz işe gittim ben. Yani keşke ben başında dursaydım o zaman, baksanıza bayağı matah bir iş çünkü.
2.si neyi üstlenmiş mesela? Yani tamamen etkisiz olmaması onu şuan doğru, evliliğe devam edilmesi gereken insan mı yapar? Sorun evi b*k götürmesi kadına maddi manevi daha çok yüklenilmesi yani bu kadar bu benim kişisel sorunum olamayacak kadar açık değil mi? Evlilik hani, ortak paylaşım alanı ve onun bakımı çiftleri ilgilendirir hani.
Neden çok şey üstlenenler hiç konuşulmuyor, normal görülüyor, bende bunu anlamıyorum?
Ayrıca diş tedavim yüzünden zaten yıllarca konuşuyor böyle bir insanın etmediğini düşünmeniz zaten garip? Karısına sana güvendim ben diye göğsünü gere gere söyleyen adam diş tedavisine mi konuşmayacak? Kaldı ki parasını kaç maaşımla verdim ben ona.
Yapay zekada ki yoruma bak. Yorumun alnı olsa da öpsekBir kadın bir günde boşanmaya karar vermez...
Bir kadın, yere attığın çorabı topladığı gün boşanmaya karar vermez.
Lavaboda günlerce bekleyen bulaşıkları yıkadığı gün de vermez.
Çocuğun kıyafetlerini evin dört bir yanından topladığı gün de...
Borçları nasıl ödeyeceğini düşündüğü uykusuz gecelerde de...
Her defasında "Abartıyorsun." denildiğinde de...
Hayır...
Kadınlar bir günde gitmez.
Kadınlar, her gün biraz daha yalnız bırakılarak gider.
Çünkü bir evi dağıtan şey dağınıklık değildir.
Sürekli bir kişinin toplamak zorunda kalmasıdır.
Bir evi yıkan şey bulaşık değildir.
"Nasıl olsa o yapar." rahatlığıdır.
Bir evliliği bitiren şey para sıkıntısı değildir.
Sorunları birlikte çözmek yerine bütün yükü tek kişiye bırakmaktır.
Ve en acısı...
Bir kadın "Çok yoruldum." dediğinde...
"E herkes yoruluyor."
Bir kadın "Beni anlamıyorsun." dediğinde...
"Sen de çok büyütüyorsun."
Bir kadın "Dayanamıyorum." dediğinde...
Konuşmak yerine sadece sarılmaya çalışmak...
İşte sevgiyi öldüren bunlardır.
Çünkü bazı erkekler sanıyor ki;
Aldatmadım.
İçki içmiyorum.
Kumar oynamıyorum.
Eve de geliyorum.
Demek ki iyi bir eşim.
Hayır.
İyi eş olmak, kötülük yapmamak değildir.
Karşındaki insanın hayatını kolaylaştırmaktır.
Bir kadının omzundaki görünmeyen yükü fark etmektir.
Sorumluluk almaktır.
Özür dilemeyi bilmektir.
Yanlış yaptığında "Ama sen de..." diye savunmaya geçmek yerine "Haklısın." diyebilmektir.
Bugün binlerce kadın, kocasını sevmediği için değil...
Onun annesi gibi yaşadığı için tükeniyor.
Çamaşırını o topluyor.
Bulaşığını o yıkıyor.
Borcunu o düşünüyor.
Çocuğunu o planlıyor.
Misafirini o ağırlıyor.
Doğum günlerini o hatırlıyor.
Evin eksiğini o görüyor.
Tatilini o organize ediyor.
Psikoloğu o oluyor.
Muhasebecisi o oluyor.
Temizlikçisi o oluyor.
Annesi o oluyor.
Sonra da dönüp ona...
"Sen neden mutsuzsun?"
diye soruluyor.
Bir yapay zeka ne kadar dikkate alınır bilemiyorum ama buradan bütün anne babalara seslenmek istiyorum.
Lütfen oğullarınıza sadece diploma kazandırmayın.
Sadece iyi bir meslek sahibi olmasını istemeyin.
Sadece "Adam olsun." demeyin.
İnsan olmayı öğretin.
Kendi bardağını kaldırmayı...
Dağıttığını toplamayı...
Kirlettiğini temizlemeyi...
Bir kadının emeğine saygı duymayı...
Empati kurmayı...
Özür dilemeyi...
Ev işini "yardım etmek" değil, kendi sorumluluğu olarak görmeyi öğretin.
Çünkü ev işi kadına yardım değildir.
O evde yaşayan herkesin görevidir.
"Annesi toplar."
"Eşi yapar."
"Kadın eli değecek."
diye büyütülen her erkek...
Bir gün bir kadının gençliğini tüketme ihtimaliyle büyüyor.
Ve sonra toplum şaşırıyor:
"Neden boşanıyorlar?"
Çünkü kadınlar artık sevgisizlikten önce eşitsizliğe yoruluyor.
Bir kadın, kendisini tüketen bir düzeni ömür boyu taşımak zorunda değil.
Fedakarlık başka şeydir.
Tek başına evliliği sırtlamak başka şeydir.
Hiçbir kadın; eşi, çocuğu ve evin bütün yükünü aynı anda taşımak zorunda değildir.
Ve hiçbir erkek de, "Ben böyle gördüm." bahanesinin arkasına saklanarak bir kadının hayatından yıllar çalmayı normalleştiremez.
Çünkü bazı kadınlar kocalarından boşanmıyor...
Yıllardır tek başlarına sürdürmeye çalıştıkları o görünmez yükten kurtulmaya çalışıyor.
Ben 12 yıldır ikinci üyelik vs hiç kullanmadım . Burada tanınma korkum da yok hayatımdan çok ayrıntı da veririm . Ama üye 2. Üyelik alabilir site veriyor bu hakkı . Ha yazdığı şeyler de çekinecek hiçbirşey yok orası ayrı konu.Forumdaki linç kültürünü düşünürsek, buna ne kadar su taşıdığınızı bilmiyorum ama bende etik bulmuyorum sebep ne olursa olsun ikinci üyelik açmayı. Sonuçta zaten ad soyadla üye olmadığımız bir platform yani anonim olmak ve anonim kalmak çok da zor olmasa gerek.
Eşinizin de sizden gizli birikim yaptığını ya da birine para yedirdiğini düşündüm ben uzun süredir ekside olmanız sebebiyle.
Umarım kendiniz için en doğru kararı verirsiniz.
Evi boyatamayan herife koca demem 1. Evi boyamayan bana boyatan herife it yerine koyup 1 kap su bile vermem 2. Evde dışarda eşşek gibi çalışmam o evliliğe de evlilik demem 3. Seçimlerin o kadar yanlış ki. Hem de senelerce. Kimsede suç yok. Suç sen ve senin gibi tembel çapsız erkeği bi halt sanıp evde besleyenlerde. Evet herkes haklı. 2 kişi çalışıyor biri memur ama ev boyatamıyorlar. Neresi normal?Şu söylediğiniz de gerçekten ciddi misiniz? Badanacı tutacak kadar paranız yoksa işi bırakın mı siz şaka mısınız? Yoksa uzayda mı yaşıyorsunuz? Geçen sene boyalar hariç 18 bin TL dediler badanaya, boya ve malzemeleri de koyarsan 2025 asgari ücreti geçer. Badanacı tutamayan çalışmasın çünkü kalan ihtiyaçlar için para gökten yağıyordu.
Eşinizin gündüz evde olduğundan bahsettiniz ama adam gece çalışıyorsa gündüz uyuması gerekmez mi?Çok teşekkür ederim. 2. üyelik biraz hoş kabul edilmedi evet ama ben konumda benim ne yaptığımı, eşimin ne yaptığını uzunca anlattım aslında. Yoğun çalışma saatlerimden, eşimin tüm gün evde olduğundan ev işlerini sadece benim tarafımdan yapılıp, üstüne çok dağınık olduğundan, asla bu konuda yol alamadığımızdan, düzenli bir aile hayatı yaşamak istediğimden, maddi olarak evliliğin ilk gününden beri erkek gibi rol aldığımdan, bana hiç kendimi güvende hissettirmeyip bana güvenmesinden falan hep bahsettim aslında.
Ne bileyim üyelik benim en son takılacağım şey olurdu. Kendi aile hayatı pek parlak değilmiş zaten, dediğiniz gibi egosunu bu şekilde tatmin ediyor bence de. Hani bir kadın aslında hemen gitmez derler susar, umutla bekler, şans verir aslında çok doğru, umut tükendiği anda her şey bitiyor, şans verme konuşma evreleri çoktan denendi, onaylandı.
Açıkçası boşanma sonrası koca bir tufanda olsa ben şartları oluşturmayı bekleyemeyeceğim sanırım.
Bitcoin geldi aklıma konunun en başından beri. Bi de mobil ödemelerHerkes kendine göre haklıdır üyelik konusunda kişisel bir şey diyemiyorum.
Bende para konusunda çok şey düşünüyorum ama bir türlü bulamadım bir şey.
Belki başkası üzerinden bir şey oynuyor olabilir aklıma geldi ama ispat yok.
Başkası üzerinden sanal kumar oynasa, hesabına başka birinden giriş olurdu orda da patlıyorum.