Boşa geçen 10 yıl ve boşanma kararı.

Ablacım diye hitap edicem sanırım benden yaşça büyüksünüz. Ablacım evliliğini okurken ruhum sıkıldı kocanı 4 ayrı yerde boşadım senin yerine. Evliliği boşver senin kocan gibi ev arkadaşı da çekilmez kardeş de. Konu adamın yorucu ev halinden dağınıklığı bile değil bence daha da yorucu karakteri. Hayatını acil kurtar abla boşa bunu hemen

Kocanızın sürekli gece çalışmaktan beyni dönmüş bence. Bu nasıl bir iş, vardiyası, nöbeti yok mu? İlk defa sürekli gece çalışılan bir iş duyuyorum. Gece çalışma gerektiren işler vardiya usulü olur normalde. Sabah eve gelip 8 saat de uyusa, ne çocuğu ne de evi görür bu adam.
Evde yemeği kim yapıyor? Çocuk bu kadar düzensiz bir evde mutlu olamaz ki.. Ruhum sıkıştı okurken resmen

Bence, ikinizin de hayatı çok zor. Gece çalışmakta zor, akşam 22'de ancak eve ulaşabilmekte zor. Böyle zor bir hayatta bende tırnak makasını ya da şampuanı koyduğum yeri hiç ama hiç umursamazdım. Hayat zor bir de ben niye takıntı yaparak daha da zorlaştırayım. Çalışma saatleri ağırken insan eve geldiğinde dinlenmek ister. Ev temiz olsa, örneğin bahsettiğiniz çekmecede neden orada olduğu bilinmeyen kablolar, eski eşyalar olmasa ne değişecek? Onları düzenlenlemekle uğraşmak yerine uyurum. Hiç de etkilenmem karmaşadan.
Eşinizde benim gibi düşünüyor olmalı. Kimsenin temizlik ve düzen baskısı karşısında da geri adım atmazdım. Mühim olan rahat, keyifli bir hayat sürmek her şeyi kusursuz yapmak değil. Ev insanın kullandığı bir eşyadır, tapınak değil. Kirlenirse kirlensin. Sizin için var o.
Ama sizin duygularınızı umursamadığı kısımda haksız. Yani temizlik isteğinizi bende umursamazdım ama başka konularda da yalnız hissediyor, anlaşılmadığınızı düşünüyorsanız birlikte çözmeniz gerekirdi.

Boşanmakta kararlıysanız sonrası için çok kaygılanmayın bir şekilde yeter maaşınız. Çocuğunuz zaten büyük. Okula servisle gider gelir. Evde tek bırakmak evet biraz tedirgin edici ama yapacak başka bir şeyiniz yoksa eve kamera takarsınız. Gün içinde devamlı kontrol edersiniz. Benim tanıdıklarım öyle yapıyor.
Bunun dışında kredi borcum var dediniz. Eğer maaşınız büyük bir kısmı borca gidiyorsa o zaman durumu biraz daha farklı yapabilirsiniz. Boşanmadan birkaç ay paranızı eşinize hiç vermeyin. Rest çekin. Ve paranızı biriktirin ya da borçları azaltın. Daha sonrası size kolaylaşır.

Çok karamsar olmayın lütfen. Biliyorum bunu demek çok işe yaramıyor insan önünü göremeyince böyle oluyor.

Boşanıp hayallerinizi yaşamaya başlayınca rahatlarsınız. Hiçbir şey olmasa kendi evinşz kendi düzeniniz ya da kendi dağınıklığınız olur. Artık tahammül edemediğiniz bir adamın dağınıklığını toplamak size daha çok mutsuzluk veriyor belli ki.

Sizin için her şey güzel olur umarım

Kimse bana aşırı hak versin demiyorum ama bir evlilikte kadın bu kadar yıpratılıyorsa eğer, hala olaya erkek tarafından bakılmasını, kadının bazı şeyleri normalleştirmemesinin garipsenmesine şaşırıyorum.

Katılmamak mümkün değil bu sözünüze.

Eşinizin gündüz evde olduğundan bahsettiniz ama adam gece çalışıyorsa gündüz uyuması gerekmez mi?

Bir gece çalışıyor, 1 gece çalışmıyor. Ama gündüz hep evde yani çalışmıyor sistem bu şekilde. Tabi ki uyuması gerekiyor, ama uyumadığı çok zaman oluyor.

Doğru diyorsunuz ama bende işte o yoğun iş temposunu bırakıp eve geldiğimde, örneğin evi şahlanmış kaçacak gibi gördüğümde sanki omuzlarıma bir yük daha biniyor. Salonun ortasında ekmek kırıntıları, yerde bir sürü ıvır zıvır, yenmiş gıda poşetleri, katlanması gereken bir yığın çamaşır. Mesela Buzdolabını siliyorum, eşim evde ya bir şeyler hazırladığında asla dikkat etmediğinden buzdolabına bir şeyler dökülmüş oluyor, yağlı eliyle bir yere dokunmuş oluyor. Bir gün akşam geldim kızartma yağı bildiğiniz ocağa dökülmüş sıçrama falan değil. Bir önceki gün mutfağı tertemiz yapmıştım. Kan beynime sıçradı çünkü emeğimi yok saydığını düşünüyorum o kadar yoruluyorum geliyorum bir şeyler yapmaya çalışıyorum.

Bir de üzerine burayı neden bu şekilde bıraktın dediğimde yine ben suçlu oluyorum. Ne varmış orada, orayı temizlemekte ne olacakmış sanki falan gibi cümleler kuruyor ve bir bakmışsınız hani kendinizden şüphe eder noktaya gelmişsiniz. Hani ben ne dedim neyi yanlış söyledim diye?

Evlilikle ilgili sorunlarınizda gayet haklısınız şu an ona yorum yapmayacağım ama başka bir hayat yaşıyor olsaydınız bile 21 sene önceki kadar mutlu, umut dolu olamazdınız maalesef.bu büyük çoğunlukla yaşla alakalı.ben de bu konuda cok zorlanıyorum ama yaşadiklarimiz tek neden değil.

Bipolar olduğuna emin miyiz? Sadece depresyon da olabilir.mani çok daha farklı bir durum.depresyon hastaları da arada daha iyi hissediyorlar.biyolojik bir durum bu.ağladiktan sonra biraz da olsa rahatlamak gibi.

Tekrar Merhaba, bu bir kaç günlük süreçte davamı açtım. Eşimle de konuştum yorulup yıprandığımı, devam edemediğimi söyledim. Babamla da paylaştım durumu, kararıma saygı duydu. Bir süre babam ve kardeşimle birlikte yaşayacağız.

Davayı çekişmeli açtım, eşim anlaşmalı boşanmayı tercih etse bile, beni ikna etmeye çalışma sürecinden dolayı o adımı atamayacaktık. Ben ne zaman yanlış giden bir şeyler var deyip aksiyon almaya çalışsam hep böyle olmuştur. Bunu da anlayamıyorum asla ona göre her zaman sorun benimdir, bu sorunu ortadan kaldırmak için sana bir fırsat, ama bu seferde ikna etme çabası başlıyor. Bu sebeple tek başıma süreci başlatabilmek için bu yola başvurdum.

İkizimde çok yorulduk, yıprandık.

Ben sen ile başlayan cümlelerden çok yoruldum. Sen öyle olsan, böyle olsan gibi ya da sen şöyle yapmadığın için gibi, zaten tek mevzu temizlik dağınıklık elbette değil, değer görmediğimi, bana göre adı emek olan şeylerin karşı taraf için ne yaptın ki diye görünmesi, küçümsenmesi, önemsizleştirilmesi problem.

Onunda farklı beklentileri var mutlaka, yüz de yüz bende haklı değilim o da, evlilik zaten bir takım işi. Biz yürütmeyi beceremedik demek ki.

Bipolar olduğuna emin miyiz? Sadece depresyon da olabilir.mani çok daha farklı bir durum.depresyon hastaları da arada daha iyi hissediyorlar.biyolojik bir durum bu.ağladiktan sonra biraz da olsa rahatlamak gibi.

Bipoların tipleri varmış Tip 1, 2 ve 3 ben tip 2'yim Mani' ye girmiyorum ben Hipomani yaşıyorum. Aslında çoğu insanın normal hali olabilecek seviyeden 1 tık yukarısı gibi düşünebilirsiniz. Onun dışında depresyon kısmı uzun oluyor.

anladim.ilaçlar işe yarıyor mu?

Hayırlı olsun arkadaşım . Allah utandırmasın. Sağ salim atlatırsın umarım bu süreçleri. Biraz sancılı süreçler ama hepsi geçecek. Çok doğru bi karar aldın bence.

Diğer sorunlarınızı bilmiyorum ama neden maddi sorunlar yaşadığınızı söyleyim, belki ilerisi için faydalı olur:

Pandemi döneminde yaptığınız diş harcamaları dolayısıyla eksiye düştünüz. Eksi bakiyeler kapanmadıkça sürekli faiz işler. Örneğin 30.000 TL eksiye düştünüz diyelim, 20.000 TL ödediniz, 10.000 TL halen eksi ise işte o 10.000 TL'ye faiz işler. Gelecek ay da kapatmazsanız yine kalan bakiyeye faiz işler.

Siz eksi bakiyeyi kapatmadıkça faiz işlemeye devam eder ve kartopu gibi büyümeye başlar. Zaten pandemi döneminden günümüze kadar enflasyon aşırı arttı, maaşlar o kadar artmadı. Yani tahminim sizin eksi bakiye katlanarak artmaya devam etti.

Sabit Gelir ile bu eksi bakiyeyi kapatmak imkansıza yakın, muhtemelen ileride bir dönemde patlayacak eksi hesabınız.

Bunun çözümü ya çok ciddi bir finansal disipline girmek ya da aileden vs... destek isteyip eksi bakiyeyi tamamen kapatmak. Sıfırdan başlayınca maddi problem çekmeyecektiniz.

Badana, boya durumu haricinde tarif ettiğiniz model klasik Türk erkeği modeli. Kadın gibi düşünüp evin sürekli derli toplu olmasını sağlayan/isteyen erkek modeli çok nadir bulunuyor. Kadın gözüyle olayları değerlendiremiyorlar maalesef.

Size kötü davranmıyorsa, parasını evine çocuğuna harcıyorsa bence bu evlilik kurtarılabilir bir evlilikmiş ama kararınızı vermişsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ama benim düşüncem eşinizle son bir kez daha konuşup düşüncelerinizi bir kez daha paylaşmanız.

Kötü niyetli bir erkek görmedim bu olayda.

Adam gece çalışıp, gündüz çocuklarına bakıyormuş nasıl evi toplasın ben anlamadım. Ben de mi var problem :)
Hanımefendi adam çocuğa doğru dürüst bakmıyormuş ki. Mış gibi yapıyormuş. Su içtiği bardağı, tırnaklarını kestiği tırnak makasını bir zahmet yerine koysun. Kadını hizmetçisi gibi görüyor resmen. Arkasından toplayanı var nasılsa. Dağıttıkça dağıtıyor.

Neden haftada bir temizlikci almiyorsunuz zaten borclanip duruyormussunuz en azindan mantikli birsey icin borclanmis olursunuz

`