Boşa yaşamışlık hissi ve kıskançlık

Pamukpamuk44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2021
2.189
-164
68
42
39 yaşındayım.2019 yılında boşandım.iş hayatım hiçbir zaman yolunda olmamıştı.sonrasında tıpış tıpış psikiyatriye gittim.Öyle kötüydüm ki, pazar günü acil seans talep ettim.nöbetçi eczaneden hemen ilaçlarımı aldım.zira çok kötüydüm.bu geçen aydı.
bu ay psikiyatrist değiştirdim ve muhteşem biri.kızlar gülmeyin ama beynimde yeni pencereler açıldı.berraklaştı herşey.
1.eski kocam evlendiğimizde hasta idi.hamilelikten önce bile sinirlendiğinde arabayı dengesizce oraya buraya sürer, ölümle tehdit ederdi.sonra da herşeyi unutalım derdi.o zaten hasta idi.
iyi olma dönemlerimiz de işyerinin misafirhanesinde şiddet uygulamıştı bana ve işyerine yazılı şikayette bulunmuştum o dönem.adam bana 360 derece değişerek gelmişti.bizi istanbuldan aldı ve samsuna götürdü.şaşırmıştımç.hamilelik döneminde aldatmakla suçlayan, psikolojik şiddet uygulayan adam bu muydu?sadece işyerindekilere karşı karımla aram düzeldi imajı verdi.bir daha şikayet etmiyim diye.o ara babam da istanbuldan samsuna taşınınca tabi ki şiddet uygulayamadı.onlar her zaman bir caydırıcı güç oldu ama aptal gibi fark edemedim.ailemin eli her zaman üzerimdeydi.onlardan korktu.
yani adam hep aynı adamdı.ama dış unsurlar adamı böyle davrandırdı.
eski eşim başka bir ilde.ben oraya gittim ve o il sınırlarında hiç taşkınlık yapmadı.ama tam tersi buraya geldiğinde benim evimden gece yarısı beni kovdu.hastanede rezalet çıkardı.çünkü işyerine dedikodu gitmezdi.kimse duymazdı.o yüzden gerçek karakteriyle davranabilirdi.artık ailemle de görüşmüyordum.dolayısıyla caydırıcı bir güç de yoktu.

Hep düşündüm, bu adam neden iki farklı şekilde davranıyordu diye ve ilaçlar sayesinde çözdüm.ve bu hastalığı psikiyatra da sordum.zaman zaman alevlenen psikiyatrik hastalıklar da varmış.alevlenme harici hastanın tamamen iyi olduğu ya da bir şekilde kendini kamufle edebildiği.

kısacası bu adamla ben olamam.çünkü iki farklı kişiliği var.biri nazik, iyi biri diğeri canavar.zamana göre ve yere göre farklı kişilikleri çıkıyor.
insnalara bakıyorum benim yaşımda herkes yuvasını kurmuş, hatta ikinci çocuğu da yapmış.mutlu mesut.emeklilik primleri dolmuş milletin ben iş hayatına geç girdiğimden sosyal fobi nedeniyle daha çok uzun süre çalışmam gerekecek.Milletin bu yaşta bütün düzeni oturmuş ben hala nereye tayin alsam evlensem mi evlenmesem mi ailemle kavgalar vs saçma sapan bişiyin içine girmişim...Kendime üzülüyorum.milleti kıskanıyorum.daha ne kadar yaşayacağım ki ve son 8.5 yılıım maalesef berbattı.telafi edebilir miyim.gerçek sevgiyi bulucam mı yoksa böyle ot gibi yaşamaya devammı edecem.kendimi yaşlı geç kalmış ki gerçekten öyle, geride hissediyorum.nasıl başa çıkacam ben

Geçmiş olsun öncelikle

Eski eşiniz psikolojik olarak hastaymış

Dolu tarafından bakın bir işiniz var.
Şu hayat şartlarında geç başlamış bile olsanız en azından kimseye muhtaç değilsiniz

Destek almaya devam edin.
Bu süreçte bol bol arkadaş edinin
Kendinizi kapatmayın.

Yeniden biriyle tanışmak konusunda da akışına bırakın.
Kimbilir belki birgün aşk kapınızı çalar.

elinizde olanlara bakın
anladığım kadarıyla çocuğunuz var
işiniz de var

zor günler geçireyorsunuz anlıyorum
"şükret şükret nice açlar var", diyen mahalle teyzesi gibi de olmak istemem ama
çok mutlu bir evliliği olan insan sayısı sandığınız kadar çok değil onu garanti ederim.

tabii ki güzel bir evlilik, huzurlu bir iş, istediği bakabileceği kadar çocuk, sağlık mutluluk herkes ister.
ama gerçekten bu ülkede bunlara sahip insan sayısı öyle sandığınız kadar çok değil. herkes bir şekilde idare ediyor işte. ya eşi öküz ya eş ailesi ya çocukları sorunlu... siz şu anda algıda seçicilik yaşıyorsunuz.

ha diyelim ki herkes %100 mükemmel hayatlar yaşıyor...
e napalım bizimki de%90 olsun %80 olsun, biz kapasitemizi sonuna kadar kullanalım elimizden geleni yapalım da hayat da o kadar mükemmel olmasın. canımız sağolun. değil mi ama?

Geçmişi değiştiremezsiniz ama bunlar belki de sizi doğru adama yada hayata yönlendirmek için edinmeniz gereken tecrübelerdi, bilemezsiniz… O yüzden ümidinizi ve hayata pozitif bakmayı unutmayın. Ve en önemlisi geçmişte yaşamayın…

Tsk.tedaviye devam edecem.45 günde bu kadar hızlı sonsuz alabileceğimi düşünmüyordum.hala alamadığım şeyler var ama o kadar iyiyim ki.ben psikiyatriye en başından gitmeliydim.sadeve öğleden sonra uykum geliyor.daha yorgunum.bu yan etkiler olmasa daha iyiydi.ama kazanımların.cok yuksek

Ben de öyle düşünüyorum ama 9 yılım.gitti.gelgitlerle.cok yıprandım.

Manoş şaşırdım gerçekten, burda ne zaman konu açsan sonunu goccaaam goccaaam canım goccaam a bağlıyordun, büyük gelişme var.

39 yaşındasın diye geç kalmadın bir şeye , 20 yaşında birinin de yarın ölmeyeceğinin garantisi yok, hepimiz verilen zamanın değerini bilmiş değiliz, hepimiz bir şeylere geç kaldık. Senin bir çocuğun var , daha onu büyüteceksin, erkenden mezara girmenin lüzumu yok.

Boşa yaşamak olarak değerlendirmeyin. Evet tatsız bir süreç olmuş, kendinizi oradan kurtarmanız uzun sürmüş ama bu yaşadıklarınız da size bir şeyler öğretmiş. Ders siz öğrenene kadar devam etmiş bir başka deyişle. Niye geç kalasınız? Hayat bir varış noktası değil ki bir yolculuk. Keşfedecek çok şey var. O öğrendiklerinizi heybenize alıp yola devam edin.

gocaam da gocaam dediği adam babası adamcağızı döverken, hamileyken çocuğun babasının belli olmadığı imaları, düşsün diye karnında tepinmeler vs vs ne rezillikler. sonunda adama gocam da gocam demeyi bırakmaya mı başlamış. şaşırdım.

Yıllarca sana bunu anlatmaya çalıştık yav burda

Ama sevindim senin adına. Toparlarsın umarım en kısa sürede.
Olay beyin kimyası ile alakalı imiş.ve iyiyim ya.bu tedaviye devam etmeliyim.sansima iyi bir hekime denk geldim.tedavim iyi gitse de daha sosyal fobiyi aşamadım.ilaclatin değiştirilmesi gerekecek belki.uc hafta sonra göreceğiz.ama çok iyiyim şükür Allaha.ve online seans alıyorum.evimin koltuğunda.evimden çıkmıyorum bile.kayda falan da geçmiyor.online terapiyi sevdim

Kendi hayatımı çizmem lazım.hayatimda herşey belirli olsun herkesin yeri.

Kız konuyu bi daha oku ya, hiç Manoş yazmış gibi değil

Daha ne gördün ki dur bakalım, sıra sosyal fobiye de gelir.

Kız konuyu bi daha oku ya, hiç Manoş yazmış gibi değil
Kizlar ben yazdım.iki aydır tedavindeyim.gunde üç ilac kullanıyorum doktorumun dediği şekilde.hissetmedigim hicbisiyi yazmadım.yalniz ikinci psikiyatride ilaçlar eklendikten sonra eski eşim hakkında böyle radikal karar vermek benim de garibime gitti ama böyle hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…