Boşanalım Dedi

white1903

:)
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2009
96
5
86
Ankara
Yardımınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar.

7 aylık evliyim.2 yıllık flört ve 1 yıllık nişanlılık dönemi sonunda evlendik.evlenmeden önce kayınvalidemle beraber oturma kararı aldık.(eşim aldı daha doğrusu) o dönemde kayınvalidem ve görümcelerim bana o kadar iyi davrandılarki hediyeler,iltifatlar vs beraber oturmayı kabul ettim.
ama evlendikten sonra bana karşı tavırlar değişti bildiğiniz hizmetçi gibi her işi yapmaya sürekli laf yemeye,kocamla dışarı çıktığımızda yüzümüze tükürmeye falan başladı.sürekli bana hayalimdeki gelin senin gibi değildi demeye başladı.evlendiğim günden beri çok özür dilerim sen döl tutamıyorsun seni buraya süs olarak almadık çocuk vereceksin diyebaskı üstüne baskı ve beni 6 ayda 6 kez doktora götürdü bunun çocuğu olmuyor diye ve en sonunda doktor bizi kovdu.aynı evin içinde bir de 30 yaşında bekar görümcem vardı oda ayrı bir hava.sürekli senin aç karnını doyuruyorum sen el kızısın tarzı kelimeler kullanmaya başladı.o eve kocam baktığı halde ve görümcem 5 kuruş yardım etmediği halde baş tacıydı.bunlar sizlere anlatabildiklerim bir de anlatamadıklarım var ki duysanız inanamazsınız.

ben eşime 6 ay boyunca annesinin ve ablasının yaptıklarını anlattığım halde şaka yapıyorlardır takma diyerek geçiştirdi ki ben bir gün dayanamadım evi terkedip babamın evine döndüm.olanları aileme anlatınca annem sinir krizi geçirdi nasıl bunları 6 ay boyunca çekersin diye ve hemen avukatlar arandı derken eşim geldi ve ayrı ev tutacağını söyledi.yalvardı yakardı.1 ay annemde kaldım bu sürede ayrı ev açıldı bana kayın validem ayrı eve çıkmaya izin vermiş ama eşimden bileziklerimi istemiş eşimde 14 bileziğimi vermiş.bizim evimizide benim babam bankadan kredi çekerek ev yaptı.

çeyizimi toplamaya gelmemi istemediler onlar topladı.çeyizim çöp poşetlerinde geldi ve yarısı çalınmış.havlular kıyafetler seccadeler hiçbir şeyim kalmamış.onada tamam dedim.edilen küfürleri falan hiç söylemeyeceğim.

1 aydır ayrı evdeyiz eşim tutturdu anneme gideceğiz elini öpeceksin diye.bende kabul etmeyince boşanalım dedi.şok oldum.ne zaman annesinin evine gidip gelse kavga çıkarıyordu dün gece son raund oldu.sizden akıl bekliyorum çok ihtiyacım var nolur...

Cok özverili davranmışsınız gerçekten...
Erkekler gibi vurdum duymaz olamıyoruz lafları işitir gene sorumlulukları biz alırız
Eşin ise çok düşüncesiz bunca şey yaşanmış daha bir aydır ayrı evdesiniz
ortalık yatışmadan hemen annesiyle karşı karşıya getiriyor
zamana bırakıp anlayışlı olması gerekirdi...
Ve sanki yaptığı bak sen ayrı eve çıkalım dedin çıktık hala sorun çıkarıyorsun
Ben snn istediğini yaptım hadi sende yap bakalıma getiriyor...
Bence eğer annesiyle görüşmek istemiyorsan istemediğini söyle karşı çıkarsa da kapıyı göster
madem çok gitmek istiyorsun git ozaman de...
Ha yok annesiyle zamanla görüşebilirm diyorsan anlayışlı bir şekilde zaman tanımasını iste.

:81:

bu kadar yaşanmışlığa rağmen bana zaman ver şu an yaram taze ama söz veriyorum annenle görüşcem dedim.bunu dememe rağmen aynen sizin dediğiniz gibi sen ayrı ev istedin ben açtım ama sen benim için fedakarlık yapmıyorsun diyor.
bir yanda da kendi ailem var.kendi ailem kayınvalidemin evine gittiğimi duysa beni reddeder yaşananlardan sonra.ona rağmen ailemden gizli annesinin yanına gideceğimi söyledim ama şimdi değil dedim.

Çok inatçıymış eşin...
Şöyle söylim ya kararında diretirsin tabi boşanmayı göze alarak(Eşinin bukadr ileri gitmiceğini umuyorum)
Yada kabl edrsn ve oda bu geri adımını herzaman bir güzel kullanır her sorunda...
yabancı gibi gider gelir üç maymunu oynarsın...
En doğrusu haklıyken kararlı olmak ödün verilince karşı tarafın gözünde daha pasif
oluyoruz ve isteklerini yaptırmaya diretiryor gözdağı vererek
Bence sende onun yaptığını yap sende kararlı ol.

çok üzüldüm allah kolaylık versin valla yan yana olunca işin b.. çıkıyo gerçekten sen eşine deki tartışmanız ılerlediği zaman biz bir aileyız artık senın gözude bu aileyı yıkmak çok kolay ıse ki anladığıma göre oyle benım içinde kolay de.zaten ailende senın yanındaymış o konuda sanslısın.anlamadığım bır sey bileziklerini neden aldılar?...

Bi sebep yok istediler o bilezikler bu zamana kadar millete götürdükleri altınlarmış.onları bana yedirmezlermiş.ben de tenezül bile etmedim kurtulmak için hepsini verdim inan umrumda bile dğil.yeter ki huzurum olsun dedim.sadece benim ailemin taktığı bilezikler duruyor,kendi taktığı ve kendi sülalesinin taktıklarını istediler.sonradan öğrendim ki o bilezikleri bozdurup evinin bütün mobilyasını değiştirmiş halılardan beyaz eşyaya kadar.

ben de 8 aylık evliyim henüz, çok şükür böyle problemlerimiz yok, okuyunca kendim yaşamış kadar üzüldüm inan ki. bu kadar az zamanda ne kadar çok sıkıntı yaşamışsın aslında en güzel zamanlar olması gerekir bu zamanlarının
ama bence çok fazla alttan almışsın ve hala almaya da devam ediyorsun senn ailen sana ne kadar destek olmuşlar, onca yaşanan şeye rağmen sırf sen mutlu ol diye baban bir sürü sıkıntının altına girmiş, şimdi olana bak. bence kendini ezdirmemelisin.
tamam o da onun annesi, kardeşi, kendisi gidip görebilir ama sen bunca işin sonunda gidip görmek durumunda değilsn.
ama benm annemle babaannem de senn kayınvaldenle yaşadıklarına benzer şeyler yaşadı. annem görüşmedi babaannemle babam hep görüştü. bu da bi çözüm olmadı, çünkü böyle insanlar bunu daha da fırsat bilip, oğullarını dolduruyorlar. maalesef canım daha baştaan böyle olunca ömür boyu bunu çekmek durumunda oluyorsun. allah sabır versin sana.
ama bence ailen bu kadar arkanda dururken yapma bunu, ona hala sonra gelirim filan deme. madem boşanmaya kadar getirdi işi, tamm o zaman buyur git de bakalım o ne yapacak. böyle bir şey için seni zorlamaya hakkı yok.
dinimizde bile erkek kendi ailesi için eşini zorlayamaz, böyle bir hakkı yok. sen de kendini hiç suçlu hissetme.
kanunlarımızda bile evlenince eşe ayrı ev açmamak suç. böyle bir şey yapmaya hakkı yok. baştan adam gibi ayrı eve çıksa hiç böyle problemleri yaşamazdınız. allah sabır versin, hakkında en hayırlısı olsun inşallah.

Allah sana sabır versin.Yerden göğe kadar haklısın.Eşin gerçekten çok aceleci davranmış.Aslında belki de ilk bayrama kadar beklemesi daha doğru olurdu.
Önemli olan şu,ayrı eve çıkmak çözüm oldu mu ? Eşinle mutlu musun ? Onu seviyor musun ? Eğer öyleyse ailesinden mümkün olduğu kadar uzak durup huzurunu korumaya çalış.Bu arada çocuk için acele etmemeni öneririm.
Öte yandan onlar eşinin ailesi ve eşin görüşmeye devam ediyor.Bu durumda sürekli onu dolduracaklar ve eşin ister istemez sana olumsuz davranacak.Sana diyemeyecekler ama ona diyecekler aramıyor,gelmiyor,çocuk yok mu vs...İdare edebilir misin,kendin karar vereceksin.Hakkında hayırlısı olsun.

cok uzuldum gercekten ama
taviz vermeyin diyecem
eger anlatiklariniz gibiyse nasil gidilir nasil el opulur
ama illa esimle aram bozulmasin diyorsan istediklerini yapacaksin
ama kendi ailenin gururunu ve kendi onurunu dusunuyorsan mucadele edip
boyun egmeyeceksin

bitip tükendiğimi hissediyorum 24 yaşında yaşadıklarıma inanamıyorum.
kime ne yaptım ah mı aldım diye her gün sorgular duruma geldim.hayatta bu kadar kötü niyetli insanların olduğunu bilemezdim ama yaşadıkça insan neler öğreniyormuş.hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
ayrı eve çıkmak çözüm olmadı çünkü eşim ne zaman ailesine gitse o gün bizim evimizde büyük kavgalar oldu.aileme anlatsam olanları beni 1 dk bu evde tutmazlar.ama eşimi seviyorum.sevdiğim için tüm bu olanlara katlandım.arkadaşlar kayınvalidemden tokat bile yedim ben.yazmak istemedim çünkü utanıyorum yaşadıklarımdan

Son düzenleme:
neden kendinizi bu kadar ezdiriyosunuz sizden kıymetli kim var..
sizi ve ailenizi bu denli yıpratan sizi koruyacağı ezdirmeyeceği yerde daha beter ailesinin yanında olan bir adam içinmi...
çok sert yazmış olabilirim fakat gerçekten okuyunca sinirlerim tepeme çıktı..
bu kadar özveride bulunmuşsun onca şey yaşamaşsınız eminim eşinize bunu güzelliklede anlatmışsınızdır...
sırf eşinin annesinn elinin öpmeye gitmediğiniz için size boşanalım diyen bir adamla barışsanızda ne kadar süre aynı olayları yaşamadan vakit geçireceksiniz.
en güzel dönemlerinizi nasıl ve ne şekilde geçiriyosunuz..giden zaman bir daha geri gelmeyecek ama yaşananlarda asla unutulmuycak...
allah yardımcınız olsun

Yaşadıklarınız çok zor gerçekten, çok üzücü. İyi ki aileniz destek olmuş size ve eğer eşinizin ailesine gitmenizi istemiyorlarsa çok da haklılar.

Zaten henüz 1 ay olmuş ayrı eve çıkalı, henüz çok erken bir barışma ziyareti için..
Ayrıca bunu yapacaksanız dahi eşiniz "boşanmakla" tehdit ettiği için yapmamalısınız.
Aksi takdirde anlaşamadığınız en ufak konuda eşinizden bu boşanma tehditini duymaya hazır olun.

Geçmişi hatırlayın tekrar, size o insanların eziyeti yüzünden yuvanızı dağıtma noktasına geldiniz. Anlatamadığım şeyler de var demişsiniz, ki anlatığınız kadarı da yeter..
Onlar sizden özür diledi mi bu acıları yaşattıkları için?
Bileziklerinizi almışlar, ama evinizi babanız hazırlamış.. Niye gitti, nereye gitti o bilezikler, var mı açıklamaları?

Onlar sizin yeni evinize geldi mi hayırlı olsun diye?

Ne özrü, neyin özrü böyle koştur koştur, daha yeni toparlıyorsunuz yuvanızı??

Eşiniz anasının gönlünü hoş etmeye çalışacağına, son anda kurtardığı (gerçi kurtaran o değil, babanız ve siz) yuvasına konsantre olsun biraz..

Asla gitmemelisiniz, çok yanlış yaparsınız. Boşannmakla tehdit etmeye devam ederse, birkaç günlüğüne ailenizin yanına gidin. Eşinize de "malesef ki düzelmemişsin hiç, beni mutlu edeceğine inanmıyorum" deyin.
Hiç de boşanmaz merak etmeyin, aklını başına toplar biraz, size ve evliliğine saygı duymayı öğrenir.

bence bu saatten sonra artık duygusal düşünmek biraz yanlış;
ne demek kayınvaldem bana vurdu!
canım seni ailen sokakta mı buldu?
bırak aileni, buna tamam dersen kendine saygın kalmayacak
allah sabır versin dicem ama öyle durmakla olmaz. birşeyler yapman gerek.
bence o ailesini bu kadar evliliğinize soktuysa, sen de bunun üzerine al babanı anneni, otur konuş, onlar da desinler, bunca olandan sonra biz kızımızı ezdirmeyiz, desinler.
hatta bunu kendin yapmalısın ama anladığım kadarıyla eşin çözüm aramıo.
bir de şunu düşün , oraya gitsen sorun çözülecek mi? hayır
gitmesen çözülecek mi? hayır!!!
iyice düşün karar ver

eşim asla boşanma lafını ağzına almamışken ilk defa dün gece kullandı.çünkü ailesi boşanmamızı istiyor.görümcem demiş ki sakın beraber otururken boşanmayın annemden bilirler,ayrı eve çıkın 2 ay sonra koy kapının önüne gitsin,o zaman deriz ki ayrı ev açtık yinede gelin memnun olmadı.
bu düşünceler normal bir insanın aklına gelebilrmi sizce.

Evden çıkın gidin ama bilezikleri bırakıpta gidin..Mantığı mı yaptı eşinizin annesi?
Eşinizin boşanalım demesine çok üzüldüm.
Boşanmak bu kadar kolay mı..
Evlilikte aileci eşler evliliği bitiriyorlar böyle böyle

canımcım bence ailesinde değil eşinde suçu gör.
çünkü herkesin ailesinde böyle şeyler yaşanabilir yani kötü kaynana kötü görümce olabilir
önemli olan eşinin bu durumu onların baskılarını kabullenmesini kendi kurduğu aile hayatını yok sayması
onlar ne derse desin eşiniz onların ağzını kapayabilirdi.herhalde evliliği benimseyememiş aile kavramının evlilik kavramının ne demek olduğunu hala anlayamamış eşiniz malesef

Görümce bekar değil mi?
Kimse alınmasın bu gerçek birşey kabul etmek lazım ki
Yaşını almış ve bekar olan görümcelerin bir kısmı evde kaldıkları için
biraz afallıyorlar ve etrafa kusuyorlar sıkıntılarını..
Can sıkıntısından mutlu kardeş eşleri hedef alıyorlar
Ben mutlu değilim onlarda olmasın gibi..

canım diyorsun görümcem bekar eşine sizdede var kız aynı hareketleri kardeşine yapsalar kapının önüne koysalar itseler dövseler hoş olurmu de dicem ama anlamaz lar dice tek söz ezdirmem kardeşimi ben döverim onun eşini olur çünkü o onun kardeşi senin onun yanında bi deyerin yok etme bulma dünyası sende görürsün görümcenin kapı önüne konduğunu madem boşanalım diyo boşanma davasını gitsin açsın alttan alma ayrı ev açtık babam aldı demişsin daha belasınımıo istiyo bırak gitsin sen evinden sakın ayrılma bunların hepsi tuzaktır bak kendi evini bile bırakıp gitti derler yanına annen yada kardeşin varsa gelsin kalsın sakın evini bırakma bakalım nereye gidecek kendine güven hemende aramız düzelir çocuk olursa diye çocuk yapma olan çocuğa olur çok yazdım ama bu kaynanalara ne oluyo kendileri gelin olmamışlarmı hepsinin köküne kibrit suyu

eşin keşke biraz uyanık olsada seni ezdirmese böyle bi kadnın elini öpmeyi kimse istemez canm umarım elini öpmedende eşin hatasını farkeder ve böyle şeyler istemez senden zaten bu isteği büyük haksızlık...
böyle durumlarda erkeklerden nefret ediyorum madem bi eşine kol kanat geremiceksin neden evleniyosun yaa annesine hizmetçi alıyolar sanki.. Allahım hayırlısını versin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…