Boşanalım Dedi

Aman allahım

Çok üzüldüm gerçekten..
Çocuğun yok şanslısın ben senin yerinde olsam bir dakika durmam..
Hatta şimdiye kadar birinden biri elimde kalmıştı bile..
Yanlış anlama saygılıyımdır, sabırlıyımdır ama böyle birşeye tahammül edemem çünkü eşinde destekçin değil

Hem sana zindan etmişler hayatı, hem bileziklerini almışlar, hem çeyizlerini mahfetmişler..Okadar hakaret ve tokat cabası..Birde allah razı olsun babacın sana sıfır ev düzmüş kendi çabasıyla..Şimdi eşinin kalkıp söylediğine bak anneme gitmezsen BOŞANALIM

Bir dakika dur ve düşün canım..Eğer oldu ki gittin barıştın bu kadın evine gelmeye başlayacak..Şuan bile evine gelmezken dışarıdan evinde kavga çıkarmayı, huzurunu kaçırmayı başaran kadın evine girmeye başladığında ne olur ?

Onun şuan tek derdi burnunu sokamıyor evine gelemiyor ya o engeli aradan kaldırmak..
Ben senin yerinde olsam ömrü billah yüzüne bakmam..

Düşünüyorum da evli bir abim var ve yengemle 4 yıldır bir kere dahi kavga etmeyi bırak sesimiz bile yükselmedi..Ben en ufak bir saygısızlık yapsam abim ağzımın payını verir,annem senin kayın validen gibi olsa abim torununu bile göstermez..
Yengemde en ufak saygısızlık hürmetsizlik asla ve asla yapamaz anneme..

Erkek değin aradaki dengeyi bu şekilde sağlar..

Gerçi birazda kişilerden kaynaklı bu dediğim durum mesela biz kardeş gibiyizdir yengemle çok şükür..
Ama tabi erkeğin rolü yadsınamaz..
Kayın validen değişmez demekki huyu bu..Burda en büyük suçlu eşin annesinin ne olduğu senin ne çektiğini gördüğü halde destekçin değil..

Ben senin yerinde olsam kendi ailemi çiğnemem, o kadın için..

Eşinde çok mu üsteliyor boşanmak için..Tamam ev ve eşyalar zaten senin, baban yapmış..İstemiyorsa kapıyı çekip gidebilir annesinin evine..

Çok iyi düşün..
Biz sadece fikirlerimizi paylaşıyoruz seninle, karar senin..

Allah yardımcın olsun..

bu insanlar normal değil..Sabah sabah sinirlerim tavan yaptı..Seni tebrik ediyorum arkadaşım..Bunca ay katlanabildiğin için..Gerçekten büyük başarı..

o kadar alttan alıp kendını ezdırmıssın kı yaptıkları bence bununla sınırlı kalmayacak
ezdırmıssın dıyorum
cunku aılen arkadan oldugu halde
yasın daha gencecık hayatının baharında oldugun halde
cocuk gıbı senın elını kolunu baglayan ıkıncı bır canlı olmadıgı halde
neden kendını bu kadar hafıfe alıp alttan alıyorsun kı

emın ol sen sırf huzursuzluk bıtsın dıye esının dedıgını yaptıgında bıtmeyecek
bu kez daha baska bır fedakarlık bekleyecek senden
onu da yapmayınca huzurun bozulacak
ve bu bu sekılde hep surup gıdecek

eger senı saygıya layık gelın olarak gormedılerse
eger esın senı hayat arkadasım dıye arka alıp savunmadıysa
bundan sonra agzınla kus tutsan her dedıklerını de yapsan yıne de yaranamazsın kımseye
yıne de senden kotusu olmaz
bırak olmuyorsa zorlama
eger o senden vazgecebılıyorsa bu kadar ezıyete boyun egmene ragmen
sen de ona cek restını
zıra vakıt ılerledıkce
sorunlar cesıtlenıp arttıkca once kendını tanıyamaz oluyorsun
gıden saglıgın, ıyı nıyetın asla gerı gelmıyor

sende aynı kozlarla oyna esıne
sen vazgecıyorsan benden, ben vazgecmeye hemen hazırım de
senınde gozden cıkarabıldıgını gordugunde belkı aklı basına gelır
gelmez ıse de artık yapılacaklar konusunda karar sana kalmıs

çok üzüldüm ama daha fazla ezdirme kendini...çok istiyorsa boşanmayı..paşa paşa gitsin anasının evine

çok üzücü bir durum...bu kadar yolun başında iken (evliliğinizin yeni olması anlamında) böyle

davranışlara,fiziksel,psikolojik şiddete maruz kalmanız gerçekten çok üzücü..

genele vurursak durumu kayınpeder-kayınvalide evlendikten sonra mutasyona uğruyor resmen,

daha önce "kız" ları iken sonrasında onların düşüncesiyle karşılığı hizmetçi olan "gelin" oluyosun

birdenbire!!!

bütün bunlar bir kenara severek evlenip de sonrasında bu kadar yabancı,bu kadar acımasız olmayı

anlayamıyorum...anlayamadığım başka birşey de bu kaynanalar gelinlerden ne istiyor???

madem bu kadar meraklılar oğulcuklarına evlendirmesinler yahuuuu,sanki ellerinden zorla alıyoruz

oğullarını

konu sahibi arkadaşım ezdirme kendini,ne güzel ailende destek oluyor...

kıymet bilmeyene kıymet verilmez!!!!!!!

off offf iyi sabretmişsin cnm.işin içine aileler girince böyle oluyor.sen bence son noktaya kadar sabrını kormuşsn ben olsam dayanamazdm.kaynanamıda görumcemide yolardım inanki.kocaya ne demeli bunlaru bile bile hala annesine gitmek istiyormuş.kendisi gitsin görsün annesini.kocanda çok anlayışsızmış.ben olsam gitmezdim boşancaksa boşansın bakalım blörften başka bişey değil.

Boşanacakmış bırak boşansın..
Ailen arkanda senin seni korumayacak ailesinin önünde başını yere eğdirecek haklı oldugun hale haksız gibi özür diletecek kocayı napacaksın..
Zararın neresinden dönersen kar..
kii sen davanda diretirsen eşin seviyorsa seni geri adım atar seni kaybetmemk için..
ama ailesi için seni kaybetmeyi göze alırda boşanalım derse.. yolu açık olsun..
evden sen çıkma hemen..
o gitsin gideceksede..

hayatım,

rest çekmek çözüm değil.. eşin senin yanında olsama, ayrı eve çıkmazdı.. şimdi sen de eşine destek ol, ve o anlayışsız insanların evine gidip yüzlerine sahte de olsa gül.. olayları uzatmanın anlamı yok.. eşine de, bunu onlar hak ettiği için değil (ailesi) kendisi üzülmesin diye yaptığını ifade et.

senden boşanmak istediği için söylemedi eşin, belli ki anlık öfke.. ama sen de işi inada bindirirsen, ilersi kötü olabilir..

ya anlamıyorum ben seven bir erkek eşine bunu nasıl yapabilir? annesinin dövmesine hakaretlerine nasıl izin verir? canım çok bile sabretmişsin bu sebepten boşayacaksa hiç durmasın zaten beyfendi.

yine terbiyesiz bir erkek ailesiyle karşı karşıyayız..bunca zmana yapılanları nasıl sindirdiniz..eşiniz nasıl alttan aldı şaka dedi..bu durumlarda hemen eşin tavırlarına bakıyorum..her zaman söylerim bunu kaç benzer konudada yazdım.iş eş te bi-ti-yoooooorrr!!!! bu kadar
resmen ezdirmiş seni sende izin vermişsin.bıraksın defolsun gitsin.o insanların hiçbiri hiçbir zaman değişmeyecek.ne annesi,ne eşin,ne ablası...birlikteliğiniz devam ettiği sürece kayınvaliden ve görümcen hayatı zindan edecek uzaktanda olsa yetişecek.oğlunu dolduracak,sizden para koparmaya devam edecekelr eviniz ayrı olsa bile..eşinde ağzını açıp tek eklime etmeyecek onlara sen üzüldüğünle kalacaksın.
sonra bir bakmışsın yıllar geçmiş.bir sürü hastalığın çıkmış sinirden..ülsemi istersin,sinir hastasımı istersin,genccik yaşta çökmekmi dersin....
kendini bu kadar hafife alma
sen dünyaya eziyet çekmeye kendini ezidrmeye mi geldin
herkesten değerli sensin.
yapılan muameleler yenilir yutulur şeyler değil.
heleki kolundan tutup zorla dr a götürmek.sana noluyor yaaaa
boşan gitsin arkadaşım..o eşinde kalıbına tüküreyim ben...hala anam anam diyor ve sana boşanalım diyor pesss

Görüşünüzdür saygı duyarım fakat ; Katılmıyorum..

Bu kız bu tavizi verdikten sonra sanıyor musunuz ki kayınvalide ve görümce evlerinde rahat oturucak ? Zırt pırt gelmeye başlayacaklar..
Eee bu sefer white1903 eşine anneni istemiyorum dediğinde daha fazla sorunlar yaşanacak..

Kayın valide olacak kadın resmen şuan evine giremediği için kahroluyor..Oğlunu kışkırtıp evinde karısı ile huzurunu kaçırıyor..

Bu insanlar değişmez kolay kolay..

bunu sana kim anlattı?

herkesin görüşü kendine fakat rest çekmemekte çözüm değil.kız çekeceğini fazlasıyla çekmiş zaten.evden ayrılmış 1 ay affetmiş geri dönmüş sonuç ne aynı değişen bişey yok.dünyaya 1 kez geliyoruz kahır çekmek için değmez.ne şekilde daha huzurlu olacaksa o şekilde yaşasın.ve aileside ne güzel arkasında.bunları laf olsun diye söylemiyorum derler ya bekara karı boşamak kolay die ama ben arkadaşın yerine kendimi koyuyorum çekmem yani çekemem.çok istiyorsa kendisi gitsin ailesini görmeye.kızı götürüp napcak buz gibi ortam ters ters bakışlar.insanın sinirleri zıplıyor düşündükçe

tatlım, boşan desek, bu aile sana ebediyyen huzur vermez desek, eşin de onların ağzına baktığı için hayat boyu seni üzerler desek, boşanabilecek mi? yoo..

ama biz böyle dediğimiz için gaza gelip eşine carlayacak, o da iice gerilip boşanma yoluna gidecek, sonra da white1903 "eşim beni boşuyor yardım edin ben boşanmak istemiorum" diyecek..

siz zaten evi bi ara terketmissiniz ve esiniz de yalvar yakar sizi geri dondurmus.
yani siz de ayriligi goze almissiniz demek oluyor bu.
esinize,tamam gidicem ama orada bana herhangi bir saygisizlikta bulunurlar ve sen de agzini acmaz sus cicegi gibi oturursan ben seni bosarim deyin bakalim ne diyecek.

Biz sadece görüş belirtiyoruz işte ama karar ona kalmış..
Arkadaş boşanmak istemiyorsa ancak şöyle olabilir ki ben olsam onuda yapmam çünkü insanın artık kendisine saygısı kalmaz..

Tatlılıkla, hayatım senin hatrın için olur öperim ama annen bu eve asla adımını dahi atamaz..Çünkü ben ailemi çiğneyemem..Ayda bir seninle olmak kaydıyla gider elini öper en fazla 1 saat oturur kalkarız..

Vallahi çok sinirlendim sabah sabah

durumuna çok üzüldüm arkadaşım eşinin ailesi sanırım ona baskı yapıyor elini öpersen zafer kazanacagını sanıyordur senin baba evine dönmen ve eşinin arkadan gelmesi kayınvalidene baya dokunmuş anlaşılan yanlız şu var eşin kaç yasında bilmiyorum ama yönlendirmeyle hareket eden bir adamla nereye kadar gidilir el öpmekle ne olurki öp gitsin diyebilirdim 3 günlük dünya kırgınlıga ne gerek var diye ama keske karsındakıler ugrasmayı bıraksada öptüğün el olsa... arkadaslarında dediği gibi o şuan size karısamadıgı için ortalıgı nasıl karıstıracagını düşünüyordur. senin suan konusman gereken sadece eşin bugun bu konuda boşanalım diyen adam her annesi sorun olunca sana ikiye bir aynı teklıfı edip duracak emri bakiyle hiç birşey yapmayacagını söylemen gerek ancak ben istersem görüşürüm demen gerek senın kayınvalidenle benımkının hiç farkı yok yanlız benım eşim benim lafımı dinler beni görüşeceksin diye zorlamaz hatta görüşmemizden memnun bile ... anlıyacagın zayıf görünme arkadaşım bugun 1 taviz yarın 10 100 olur ha baktın yürümüyormu bugün sana böle eziyet edenleri ömür boyu cekmek niye zaten bir defa dünyaya geliyoruz oda elin kahrını çekelim diye değil aileni karsına al anlat hatta baban konussun gerekiyorsa eşinle

Tüm yorumları okumadan şunu yazıcam güzel arkadaşım bu işkenceye katlanmak içinmi evlendin... Anneciğin bu kadar dertlen diyemi büyüttü seni tabikiii hayyyııırrrr...
Aklın varsa kaç kurtul bu aileden bebekte yokmuş hazır rabbim bilir hayırlısını ama bu adamdan kocada baba da olmaz belli... Seviyorum diye hayatı zehir etme kendine hayat çok güzel çünkü yaşında genç çekmek zorunda değilsin bu insanlıktan uzak mahlukları..
O aileyide kocayıda malı mülküde rabbim bilir ne yapacağını etme bulma dünyası dilerim o görümcende evlenir bigün ve elle uğraşmak ne demek görür.
Günah ya okurken içim acıdı çekme bu sıkıntıları boşuna ailende destek ne güzel.
Bebek olunca inan bu yaşadıklarının 100 katı zorlukla karşılaşırsın ablamdan biliyorum akıl almaz şeyler yapar bunlar
tekrarlıyorum kaççç kurtul hemde 1 dk bile düşünmeden boşan.sevginide kalbine gömm
belki ağır konuşuyorum ama inanki gelecek yok bunlarda rabbim feraha çıkarsın

ne demek böyle emri vaki. ya elini öpersin ya biter..
bu ne saygısızlık işi bu raddeye getiriyosa bu kadar kolay bitirebiliyosa buyrun bitirsin
sizin adınıza karar vermek çok zor ama
ben bana böyle bi şart koşan adama öptürüdüm anasının o mübarek elini

şu anlattıkların bile yetiyorken daha anlatamadıklarımda var demişsin.ve onların neler olduğunu düşünmek bile istemiyorum.benim düşüncem kendi ailende seni anlıyor ve destekliyorken o adamın ailesinin yüzüne çıkıp hele hele ki bir özür dileme hatasına girme.bu sefer kendi ailenide kaybedersin.bizi dinlemedin kendin ettin kendin buldun derler.ayrılsan bile yalnız kalırsın.senin özür dileyecek hiçbir haksız yönün yok burda yazdıklarına göre.haklısın ama sakın bir hata yapıp haksız olma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…