Boşanalım Dedi

senin gibi bir görümcede benim başıma vardı
aynı yaştalardı hatta
kendilerini birşey sanıp evliliklere çokda güzel yorum yapıp kararda verirler malesef
benim görümcen karnın-mdaki bebeğimi aldırma kararını vermişdi bir zamanlar
ama dur deme vakti gelmişidi ve susturdum
ha eşin eğer istiyorsa gerçekden bitti derse hiç uğraşma bu insanlarla ben bitmesin dedim aman yürüsün dedim ama olmuyor hep bir yerde tıkanıyor insan.
çocuğund yok hemen bitirme ama biraz mücadele ver bende olmasam gitmezdim annesine gitsemde tutamazdım çenemi sen git ben gelmem derdim.
belki evde yanlız kalacan ama eşlerin jetonları köşeli olduğu için herşeyi geç algılıyorlar sonra bakıyor görüyorlar hatalarını ama sen kırılmış incilmiş olursun.
umarım doğru bir kara verisiniz.

Son düzenleme:
bütün yazılanları okudum ben bu olaya olumsuz bakan taraftayım hazır çocukta yokken kurtar kendini burdan okuyoruz bu sıkıntılar başladımı düzeleni çok nadir bu genç yaşta bu kadar sıkıntı kaldıki anlatmadıklarımda var demişssin ne demek 6 ayda 6kere doktora götürmek kim oluyoki kaynana görümce bendede aynı yaşlarda bekar görümce var baş belası ama inanın kocada bitiyo iş kocan arkanda değilse gerisi hikaye arkanda eşin olmadığını gören herkes vurun abalıya yapıyo çok şükür benim eşim benim konuşmama gerek bırakmıyo ama yaşanan olayları ilk ben anlatıyorum eşime çünkü görümcem ve kayınvalidem yalanlarla anlatıyo gerçi inanmayan adam inanmıyoda Allahtan bizimki ailesinide benide çok iyi tanıyo

Sakın boyun eğme arkadaşım..sakın...yoksa hayatının hatasını yapmış olursun...seni bukadar paspas yapmamalı.....seninde onurun gururun var...nedemek git elinden öp...öpmezsen boşanırım...bu yaptığı çok ayıp..
Kararlı dur...boşabacaksan boşan..inceldiği yerden kopsun de...tamam gelicem elini öpücem filan diye alttan alaa....kimbilir arkasandan daha neler isterler....

Hiç bir yorumu okumadım ama eşinde çok acımasız sana yaptıklarından sonra hiç birşey olmamış gibi el öpmeye gidemezsin!keşke eşinle barışmadan şartlarını koysaydın,eşin seni mutlu edeceğine halen anasının eteğine sarılıyor ve hiç empati ve denge kuramıyor ,bu dengesizliği sana hep yaşatacak sen de ona göre karar ver

canım eşin fedakarlık yapmıs ya fedakarlıkta dememk lazım aslında olması gerekenı yapmıs ayrı eve cıkmıssınız,yanı annesının yanına gıtmıyon dıye bu lafı sınırle soylemıstır bence ben cıddı oldugunu sanmıyorumama sende esını kırma gıt onlarıda takmıyomus gıbı gorun umursama bı laf derlersede sırf esım ıcın gelıyorum felan dersın

ayyy allahım
birisi yazmış, git elini öp, sahte de olsa yüzüne gül diye
nasıl bir zihniyet bu?
ne yazık!!
boşan desek eşine cırlarmış!! bu ne demek ya?

insanın annesi kıyamaz evladına tokat atmaya, ama kayınvalide tokat atmış, diğerlerini boşverelim hadi, tokat atmış, çocuk olmuyo diye neler demiş..

acaba bunu yazan kişinin kız evladı olup da bu durumda olsa ne yapar, git kızım elini öp ki bir kere daha dayak ye, eşin de tepene binsin mi derdi?

ne yazık!!!

benm annem her zaman der: kızım ; kayınvalden kayınpederin iş yap dedi diye tavır alıp da gelme yanıma. ben desem yapmayacak mısın, yapacaksın. o zaman onlara da yap. ama birisi senn gururunla oynarsa, şiddet uygularsa ben her zaman senn annenim der!!!
burdada aynı şey var.
bu insanın annesi evladını sokakta mı buldu. bu gibi onursuz insanlara evlat diye mi verdi yoksa köle diye mi?
yazı ki ne yazık.

bence konuyu açan arkadaşa allah önce sabır evrsin.
bu eziyeti yapan insanımsı mahlukatlara da allah hidayet versin. başka da diyecek hiçbir şey yok.

bu aileler ne diye çocuklarının evliliklerine burunlarını sokarlar ki!
çağ atlıyoruz hiçbişey eskisi gibi değil derken bu kaynana ve tayfası hep yerinde sayıyor
konu sahibi arkadaşım senin yaşadıklarına benzer bi olayı benim kuzenim yaşadı
kaynanası oğlunuda kendi tarafına çekip kıza etmedik eziyet bırakmadılar
kızın ceyizlerini yaktı sonrada teyzeme iftira ettiki annen geldi sandığındakileri çaldı gitti diye
kuzenime adıyla hitap etmedi besleme diye seslendi daha neler nler.....
evini ayırdı en sonunda ama kocası bu seferde annesinin evinden cıkmaz oldu
evini otel gibi kullnıyor gece geliyor sabah gidiyor işten cıkar cıkmaz anasının evine gidiyor
evini ayırdı iyi mi oldu daha beter oldu yazın ayrılmak için evi terketti 15 gün dayanabildi kocasını görüncede ben kocmı seviyoum dedi gitti evine
şimdide gece gündüz kocasının anasının evinden gelmesini bekliyor
seçimini kendi yaptı yargılamak bize düşmez.....
sevgi ye saygım sonsuz ama bi insanın gururu seviyorumun arkasına sığınıp ayaklar altında çiğnenmemeli......
bizler canımızı sokakta bulmadık kendi anamız babamız bize dokunmaya kötü söz söylemeye kıyamazken elin adamları sana etmediğini bırakmıyor bu çok mu etik acaba!
hakkını savun diyeceğim ama bu gibi durumlardada eşinin yanında destekçi olması gerekiyor
senin yapman gereken mantıklı düşünüp doğru kararlar vermek

Sana resti çekiyorsa eşin ailesinin bu yaptıklarına karşı bence sende artık ağzını açıp yummalısın gözünü. . . Kimse ben o olmadan yaşayamam desede merak etme geçer zaman. . Unutulmaz yaşananlar ama sineye çekilir en azından . . Eşin bu gidişle hayatı sana zindan edicek gibi . . Sana saygısı kalmamış malesef . Senin duygu ve düşüncelerini umursamıyor . . Sende insan evladısın sanada yazık . Değmeyen insanlar için boşu boşuna kendi üzmeye hiç ama hiç değmez . .
Eğer ki eşin sen istediğin zaman gideriz deseydi anlayışlı olsaydı sende bir kez olsun git derdim ama sanırım sabit fikirli ve düşüncesinden vazgeçmeye niyeti yok gibi.

Ben de asla taviz verme diyenlerdenim. Eğer ki kayınvaliden iyi niyetlidir ve istemden seni kırmıştır git affet derim. Ancak senin anlattığın kadarı ile yorum yaparsak asla affetme. Çünkü o insanlarda iyi niyet yok. Sen elini öpsen daha fazla baskı uygulanacak sana. Bu defa evine gelecekler ve evinde seni huzursuz edecekler. çocuğun olsa çocuk konusunda seni huzursuz edecekler. Üstelik sana tokat atmak da ne hadlerine. Eşin tamamen haksız ve tüm suç onda. Seni onlara karşı korumalıydı. E madem bu saatten sonra boşanma lafını ediyor sen de çok fazla ezdirme kendini. Zten böyle bir aile ile ömür geçmez. Bence sen onu seviyorum diyorsun ama sevgi bu olamaz. İnsan sevdiğine kıyamaz. Sana kıyan birini de senin sevdiğini düşünmüyorum. Sadece boşanmak kolay değil. O kararı almak kolay değil. Çevre baskısı bundan onraki hayatta senin dul olarak (o kelimeden nefret ederim) yaşamakdaki zorluklar seni korkutuyor. Bence eşinle konuş. istemediğim birşeyi bana zorla yaptırırsan ben ben olmaktan çıkarım de. Bu koşullarda kabul edersen ben burdayım de. Ama lütfen kendini ezdirme. bak hergün tvlerde kadınlara uygulanan şiddeti görüyoruz. lütfen ezdirme kendini.

çocuk falan yokken kurtar kendini.millet sana eziyet etsin diye mi evlendin.onun annesiyle oturacağına kendi annenle oturursun, en azından insan gibi muamele görürsün.

burda taviz verme diye kendini parçalayanların başlarına aynıları gelse, asla kocalarının paçalarından düşmeyeceklerdir.. siz anca öyle uzaktan sanaldan başkalarının hikayelerine kahramanlık yaparsınız..

Kayınvalidesi yüzüne tükürsün çeyizlerini çalsın bileziklerini satsın . . oğluyla gelinin arasını bozmak için elinden geleni yapsın sonra eşi annesine gitmez ise boşanmakla tehdit etsn . . Ondan sonrada git kocanın kayınvalidenin elini eteğini mi öp diyelim . . .Lütfen gerçkçi olun

taviz verme diyenlerden biri benim
neden bu kadar zoruna gitti? basini ey otur
ne derlerse sus
kufur isit bir sey olmaz
hizmetcilik yap eksik olmanmi diyelim?
kusura bakma benim kocam hayatimin anlami cunku hak ediyor
hak etmesin ustunede anasi basimin etini yesin milyar verseler istemem!
arti tutki kufur edecek bana
itilmis muamelesi gorecem
hele hele arkamda dag gibi ailem varken

Son düzenleme:

aklı karışmış insanlar buraya yazıyor fikir almak için çoğunluk ne hissediyorsa doğrudur, kahramanlıkla alakası yok ,eskiden internet mi vardı ? Gidiyordun komşuya anlatıyordun derdini yaşlı kadın bende aynısını yaşadım sabır et diyordu, burada o tür kadınlar azınlıkta ,bilesin

farkındamısınız bılmem ama karsınızdakını elestırdıgınız seyın aynısını sız yapıyorsunuz.
buradakı konuları okuyup yorum yapma sebebınız uzaktan sanaldan baskalarının hıkayelerıne kahramanlık yapmak mı yoksa?

herkes bırbırıne fıkırlerımız aynı olmasa bıle saygı duymak zorundadır
bunu hatırlatmam bırsey degıstırırmı bılmem ama burada hatırlatmam gerektı.

Ben de taviz verme diyenlerdenim. ben evli değilim. Bir sevgilim var yakında evlenmeyi düşnüyoruz. Sevgilim için inanın canımı veririm. Ailesini de tanıyorum. Şimdilik iyi aramız. Ha anlaşmalıklar olabilir, sonuçta anne-kız bile anlaşamıyorken yeni tanıdığın biri ile anlaşamamak çok doğal. Ama bu dediklerim SAYGI çerçevesi içinde olursa katlanılabilir. O bana kişiliğime hakaret edecek, bana vuracak, beni böcek gibi görecek, kocam da bunlara göz yumaca. E kardeşim sen o eve para ile satıldın mı köle misin de onlrın kompleklerine katlanmak zorundasın. Arkadaşım kusura bakma ama bu kişilik meselesi. benim yetiştirilme tarzım ve kişiliğim bir böcek gibi davranılmayı kabul etmeyecek kadar onurludur. herkesin bir kadınlık ötesinde insanlık onuru vardır. Kimse ister bedeni ister ruhi işkenceyi haketmez. İnsan onuru için yaşar. onuru ayaklar altına alınırsa ne için kim için yaşarsın ki.?

Ancak eğerki kocası karısını annesinin görümcesinin yanında ezmemiş olsa, ona sahip çıkmış olsa, anlayışlı davransa, tavırlarına saygılı olsa, o adam için katlanırsın. Ama (anlattığına göre) öyle bir eş değil.

çok sabırlı hoşgörülü bir insan olmama rağmen bu kadar sorun yaşadığım bir aile ile yine bu kadar kısa bir sürede barışmak istemezdimeşin niye acele ediyor anlamıyorum bu erkeklerin aklı fikri hiç mi yok
insan bir ortalık yatışsın herkes yumuşasın der
canım eğer eşinle aran iyiyse mutluysan tatlılıkla ondan zaman iste gideceğini ama bunu hemen yapamayacağını kırgınlığının geçmediğini söyle ama bunu kavga ile ailesine hakaret ederek yapma ters teper haklı iken haksız olursun.eşin ince düşünebilse zaten hemen barış el öp demezdi.bu nedenle sakinliğini koru tatlılıkla eşini ikna etmeye çalış.umarım eşin gereken anlayışı gösterir

Yuh, tam şeytanmış.. Koy kapıya gitsin ha?? İnsanlıktan çıkmış bu kadın..
Sen nereden öğrendin böyle söylediğini, eşin mi anlattı?
Nasıl anlattı peki, ablasını kınayarak mı? Bu lafın üstüne de daha hala özür ziyareti yapmanı bekliyor mu?
Bu insanların çok sağlam derse ihtiyacı var, eğer bu evliliği sürdüreceksen görümcen ve annesi hadlerini aşmamayı öğrenmek zorundalar.

Aynen hemfikirim sana..
Benim arkamda ailem de yok.. Allah'tan ve mesleğimden başka güvendiğim hiçbir şeyim yok.
Ama beni mutlu etmeyen, ailesine beni ezdiren-rencide ettiren (ve hatta konu sahibi arkadaşın anlattığına göre dövdüren!!), ablasına evliliğim ve benimle ilgili "koyarsın kapının önüne" deme hakkını tanıyan birinin hayatımı heba etmesine asla ve ASLA izin vermem..!!

Son düzenleme:

Şu yaşadıklarına rağmen eşine sizin tabirle "cırlaması" için, bizim gaza getirmemiz gerekiyorsa eğer, iyi yapıyoruz, doğru yapıyoruz demektir..
Tepki verme zamanı gelmiş, geçiyor bile..
"Boşanabilecek mi" sorusuna "isterse, gerekirse boşanır" diyorum ben, zaten resti çekip ailesine gitmiş bir defa, ailesi kucak açmış, eşi yalvarmış yakarmış.

Yani sevgili asude-bahar, sizi bilmem, ama bazı kadınların gerektiğinde resti çekecek gücü, imkanı ve kendisine saygısı olabiliyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…