Boşanan anneler ve çocuklar

denizim84

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2010
1.595
125
123
Arkadaşlar boşandıktan sonra çocuklarınızın babalarıyla ilişkisi nasıl yada ben beceremiyorum 3.5 yaşında ikizlerim var eski esim belki 3 ayda bir görüyor çocuklar küçük olunca haliyle bu onlara yetmiyor sürekli çocukları alacak misin diye aramaktan ben yoruldum bu durumda ne yapmaliyim bu arada aynı şehirde yaşıyoruz

Çocukları alacak mısın sorusu yerine..
Çocukla küçükler ve sana ihtiyaç duyuyorlar.
Sana nasıl uygun oluyorsa ister iş çıkışlarında istersen hafta sonları her hafta olmasa bile iki haftaya al olur mu diye söyleyebilirsiniz.
Bu konuda vicdanlı ama baskın anne olun.
Eski eşinizle konuşurken ona alan tüm öfkenizi gözlerinizden bile silin.
Biz boşandık ama bu çocukların annesi ben babası sensin, bağları kopmasın deyin.

Bu deriklerinizin hepsini yaptım maddi durumun iyi değil diyor o hafta ne kadar harcayacaklarsa para koyuyo4um ofkem çok ama çocukların günahı yok sürekli babam ışte gelecek deyip duruyor ben yoruldum bir insan nasıl çocuklarını görmek istemez aklım almıyor

Bir arkadaşım boşandı.Hafta sonları baba gelip almazdı.Aradığı zaman da adamın dediği"bilerek aramıyorum bana çok alışmasın"dı.
Noldu ? Çocuk büyüdü kendini kurtardı.Yakınlarda velayet davası açtı.
Demem o ki çok üstelemeyin siz anneyseniz o da babaları
Sizin düşündüğünüz kadar onun da aklı kesiyordur sanırım
Maddiyat kısmı bence bahane
Aramayın

Benim babam beni 35 yıldır görmüyor,35 yaşımdayım
Hiç üzüldüğünü de sanmıyorum.
Bir tek bana garip gelmiyor sanırım babaların çocuklarından da boşanma düşüncesi.
Annenin de payı mutlaka vardır bunda.
Çocuklarım da çocuklarım diye kendilerini helak ediyorlar,sonra baba aramadı.
Hoş ben de hiç babam kim,nerede vs demedim de,neyse.
Erkeğin çocuklarını görmek için kendini hırpalamaması normal geliyor bana.

Aynisini bende yaptim. Gelip alir misin seni ozluyor diyordum param yok diyordu her zaman ki gibi ben vereyim ne kadar istersen yeter ki gel zaman gecir dedim yillarca.sonra baktim zorla mi verecegim cocugumu almazsa almasin dedim.kizim buyudu anladi alıştı simdi kendi istemiyor gitse bahane bulup yarim saate geliyor.
Ama saolsun hergun arara canimmm yavrum diye sam babasi
Yilda bir iki defa ya görür ya gormez

çok zor Allah yardımcınız olsun. benim kızım da 3.5 yaşında ve baba delisi. şimdi okurken direk onu düşündüm. bir gece şehir dışında kalsa babamı özledim diye ağlar umarım alışır yavrularınız. ben babamı 22 yaşımda kaybettim sonrasında bile eksikliği çok zordu. baba vicdan yoksunu ise siz ne yaparsanız yapın olmaz. en güzeli akışına bırakın aradığı zaman arasın. siz zaten yükün büyüğünü sırtlanmışsınız bir de bununla yormayın kendinizi

Zorla babalık yaptırılmaz ki..
Peşinden koşmayın diycem ama melekleriniz çok küçük üzülürler anlatılmaz da
Çok zor çok...
Allah kolaylık versin.

Baba olmak bu kadar basit bir şey mi ya? Para çocuk için bir şey ifade etmez ki. İnsan borç bulur yine alır çocuklarını. Ayrıca para bahane..
Malesef 'zorla olmaz' demekle iş bitmiyor. Keşke o kadar kolay olsa. Boşanmadım, annem babam da boşanmadı ama anneyim çocukla empati kurunca durum o kadar kolay görünmüyor.
Konu sahibi emrivaki yapın biraz. Şu gün geliyorsun, ağlıyorlar, bu çocukları üzmeye hakkın yok desen yine gelmiyor mu?
Bir büyüğü devreye soksan mesela. Sorumluluklarını hatırlatsa.

Aile büyüğünu araya koyup da biseyler yapmadım çünkü benim için de çocuklar için de cok gurur kırıcı bir durum

Ne kadar üzüldüğünüzü tahmin edebiliyorum eşiniz düzgün biri olsa boşanmazdınız herhalde eş olmayı beceremeyenler baba olmayı da beceremiyor

Teyzem boşandı onun eski kocası da çocukları hiçbir şekilde görmüyor artık 2 yıl filan oldu çocuklar da istemiyor

Yaşayan ama ölü olan babalar

Sanırım yapacak daha fazla bir şeyiniz Yok siz elinizden geleni yapıyorsunuz bir yerden sonra süz de bıkıp pes edeceksiniz

Ben ara yada arama demiyorum.
Ben anneliğimden sorumluyum.
O babalığından. O isteyince arıyor. Ama kızım arasın aramasın diye beklemiyor.
Ayrıca şöyle düşünüyorum. Ölebilirdi babası. Herşey nasip sonuçta.

Aile büyüğünu araya koyup da biseyler yapmadım çünkü benim için de çocuklar için de cok gurur kırıcı bir durum
Bu konuda benim cocugum cok sansli galiba..
Cocugu icin olecek derecede seviyor ..
Yani ilgileniyor ..
Benim ofkelendogim yerlerde o cogu zamn kizmiyor herlade kaybetmemek icin cocugun gozune girmek icin..
Ama bana karsi oyle degil..
Iki dakka gec kalsam elimi kolumu sikan adamdi..
Simdi bu adamla surekli muhatap olmak telefonda zor ..
Gorusmek icin illaki onun telefonunu arayacaksin.gercekten cocukla bosanmak inanin cok zor..
Buyukler bir sekilde kendini iyilestiriyorlar..
Zaten buyumusler bazi seyleri ogrenmisler..
Ama o cocuklara cok yazik oluyor iste..
Ama elden ne gelir ki??
Ama bence cocujlarin babasi gormemek icin bahane aramiyor resmen parasina kiyamiyor..
Yani covuklari disari cikarinca bisey isterler vesair..
Cimrilik bazi insanlarin kaninda var kendi cocugu dahi olsa bes kurusuna kiyamazlar..

Hayir efendim. Zorla babalik yaptirilir.
Kapisina gider cocuklari birakirim gerekirse. Her hafta 1 gun bakmak zorunda. Lutuf degil bu gorev. Hatta ben olsam cuma aksami birakir pazar aksami alirim.

Yeni bir baba bulun sorun biter
Bu dediğinizi yapmaya az kaldı sabır taşmak üzere ailesinin bana olan nefretini kinini çocuklardan cikartiyorlar artık evlensem mi diye düşünmüyor değilim tek başına zor gelmeye başladı en azından babalık yapsa

Kapisina gider cocuklari birakirim gerekirse. Her hafta 1 gun bakmak zorunda. Lutuf degil bu gorev. Hatta ben olsam cuma aksami birakir pazar aksami alirim.
Aslında olması gereken bu ama artık öyle bir hale geldim ki yigenlerine babalık yapıyor yada şehir dışında gidebiliyor ama bize gelince yok çok sıkıldım bu durumdan bu zamana kadar maddi desteğini de üstünden çekmedim yeter ki hayatını düzene soksun dedim ama yaptığım sanırım enayilik

Aslında olması gereken bu ama artık öyle bir hale geldim ki yigenlerine babalık yapıyor yada şehir dışında gidebiliyor ama bize gelince yok çok sıkıldım bu durumdan bu zamana kadar maddi desteğini de üstünden çekmedim yeter ki hayatını düzene soksun dedim ama yaptığım sanırım enayilik

Tamamen gerçek yazdıklarınız...inanılmaz ama DOĞRU! Çocuk Anadan Sevilir ;deriz biz...Ana silinince çocuğu da siler baba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…