boşanan arkadaşlar nasıl ayrıldınıx

çekiniyorum dedikodudan veev kurmaktan ve boşanma süreci de yıpratıcı.nasıl çekinmem

ayrı evi bir de iş yerinin hemen yanından tutucam.nasıl olucak bilmiyorum kızlar

Özgüvenin gitmiş senin. Lütfen mor çatının internet sayfasına gir ve özellikle fiziksel şiddet, psikolojik şiddet başlıklarını oku. Lütfen!
kolay mı herşey para değil ki.param var ve boşanırım ev kurarım demek kolay mı.şu an zaten çok kötüyüm moralmen gece 1.30 olmuş vr uyuyamıyorum

Ayrıca herkes aynı fikirde nafakanı kesinlikle iste.
Harcama at bankaya çocuğunun geleceği olarak biriksin ama sen karara bağlat kesinlikle.
o aşamaya gelsin de bakacaz bakalım.o ayrıntılara çok var. ve ilk iş evi tutmalı mıyım yoksa annem kendi evlerinin anahtarını gönderecek mi, zira onlar da sıkıldı, sürekli bir git bir gel... aileme yaşatıklarıma bak.annem mutlak üzülüyordur.beklicem bakalım

3000 lira az mı gerçekten geçinemem mi ki
Tabii ki az iki kişi için. Şu an ilçede yaşıyorsun. Balıkesir’e gideceğim diyorsun. Ev kirasına en az bin lira vereceksin. Faturalar, ısınma vb. en az 500 tl. Yeme içme, giyim kuşam en az 1500 tl. Yol paran olacak. Araban yok, çocuğun var. Araba almak zorundasın çocuk yüzünden. 40000 tl ile sıfır araba alamazsın. İkinci el alsan sanayiye gitmen gerekebilir hep. Kredi çekip alayım sıfır araba desen ödeyemezsin. Çocuğun kreşine paran kalmıyor. Devlet okuluna göndersen servisti, yemekti, etüttü, kurstu derken yapamazsın. O nafakaya muhtaçsın. Üstelik 8000 alan eşinden en az 2000 tl alırsın. Ortak mallardan pay alsan ev alır ve kira vermezsin. Pembe gözlüğünü çıkar, gerçeklere odaklan.

haklısın

işyeri evimin karşısı yemek evde yiyorum yol parası yok.kira 500 fatura 500 olsam1000.kalıyor 2000.yeme içme ıvır zıvıra gşder o da.zor gerçekten.araba istemem.kullanamıyorum korkum var

Bence boşa bunlara kafa yorup kendinizi yormayın.
Bunca zaman boşanmadınız, yine boşanmazsınız.
Bunu boşanın diye de söylemiyorum. Sadece evliliğinizi laçkalaştırmayın daha fazla.
Ha bire git gel yapmayın.
Git gel yaptığınız ve size şiddet uygulayan adamla birliktelik yaşamayın, ki hamile değilimdir inşallah a gerek kalmasın..
Bence boşanma ihtimaliniz Yok.
En azından orta bir yol bulun.
Adam bunca zaman evi geçindirmiş. Sizin maaşınıza dokunmamış.
Ev alsanız zaten ortak malınız olacak,
Paranızın yarısını verin, acil bir durumda elinizde para kalsın.
Sonrası için de iş mahkemeye intikal ettiğinde hakkınızı zaten alırsınız boşanma olursa gelecekte...
parayı elden vermeyin, hesaba gönderin. İspatlanabilir olsun yeter.
Bunun dışındaki yapmanız gereken her şeyi yazmışlar.
Uzaklaştırma, tedbir nafakası, dava süreci vs... ama siz hiçbirini tercih etmeyeceğiniz için en azından fikir olsun...

Bu ilçede kalırsan öyle ama taşınırsan Balıkesir’e, çok zor çok.
kıt kanaat geçinirim gibi geliyor.kendime güvenemiyorum.ev benim olsa ne güzel olurdu, kiradan kurtulsam.araba değil ama ev gerek insana.barınma ihtiyacı temel.

parann tamamını istiyor.hepsini ev için.bana bişi kalmıcakmış.güvenceye gerek yokmuş falan

parann tamamını istiyor.hepsini ev için.bana bişi kalmıcakmış.güvenceye gerek yokmuş falan

Oturun konuşun, ortak nokta bulmaya calısın.
Biraz siz biraz o feragat edin.
Bir dahaki sefere birikiminiz ile kendinize bozarken değeri az düşen altın takı falan alın. Madem kocanız böyle biri siz de ona göre davranın...

çocuğun okulu hemen yan taraf.iki dakika.evin hemen yanı, servisi olmıcak
Arkadaşım, her zaman mı öyle olacak? Balıkesir’den bahsetmiyor muyuz? Bu çocuk hep kreşe gitmeyecek, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite de mi evin yanında? Kursa falan gitmeyecek mi hiç? Etüt diye bir şey var, çocuğunuz 2-3 gibi okuldan çıksa bile işte olacaksınız 5’e 6’ya kadar. O saate kadar mecbur vereceksiniz etüte. Görmek mi istemiyorsunuz bunları yoksa gerçekten izanda bir sıkıntı mı var bilemedim. Neyse, daha fazla uğraşamayacağım anlatmaya. Devrelerim yandı çünkü. İyi geceler.

bunu düşündüm ve geçen hafta bir kısım para verdim o istemedi yeterki huzursuzluk yapmasın dedim.
ev görmeye gittim inşaat halinde tarif ettiler ve gittik inşaatı görmeye.beğenmedim dememle çantayı yere fırlattı o kadar korktum ki.alalım ama nasıl isteyiş tarzı nasıl biliyor musun sanki ben onun kölesiyim eve para getirmeye mecburum da o onun parasıymış gibi istiyor...görmen lazım ki beni anlayabilesin.

çocuk 4 yaşında ve ben sadece 8 yılı düşünüyotum şu an.tabi okuyacak lise ünv çok erken değil mi bunları düşünmek için.belki de düşünmeliyim ama şu an daha yeni ilkokula başlıcak o da 2 yıl sonra. naapın ünv den mezun ettin oğlumu yaa ::))))

ilkokul ve orta o0kul evin yanında ilçelerde hep böyle.burası istanbul değil.sağlık ocağı evimin altında.burası öyle küçük bir ilçe ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…