Boşanan Arkadaşlar Yardım

Merhaba aynı şeyleri bende yaşadım yeni boşandım evet cok ağır bu süreç çevremdeki herkez toparlanacaksin diyor bende sürekli kizim var nasil olacak diyorum ama eski eşimden yeterince çaba görmedim ustune kv hakaret etti ben ağladığımla uzuldugumle kaldın allah yardimcin olsun ama bilmiyorum düzelmiyorlar meslegin varsa rabbim elbet yardımcı olacak bol bol dua et rabbim neyi nasip eYliyorsa o olsun allahtan başka yol gösterenemiz yok

Sanirim seni en iyi anlayacak biriyim. Mutsuzum dusunecegim diye gidip bir daha gelmeyen bir esten bosandim ben. Bir oglumuz var. Gitmek isteyeni kimse donduremiyor. Ortak arkadaslar da herseyi daha berbat ediyor. 21 gun kurali var belki duymussundur. 21 gun hic iletisime gecme. Eger o ara donerse donuyor, donmezse zaten gelip bosanmak istedigini soyluyor. Zaten esin bosanalim demis. Artik yapacak birsey yok. Ilk olarak ortak kisiler cok laf tasiyor. Herseyi de berbat ediyor. O yuzden bence bir sure onlardan uzak dur. Pek birseyini paylasma. Ikincisi anlasmali bosanmayi kabul etme. Cunku anlasmali bosanmada kazanan hep tek taraf oluyor. Diger taraf genelde hak kaybina ugruyor. Yok eger ugrasmak istemiuorum anlasmali bosanacagim diyorsan cocugunuzun gelecegi icin nafaka iste. Ve nafaka her yil belli oranlarda artirilsin, bunu belirtmezsen hep ayni nafakayi alirsin ve ileride nafaka artirmak icin dava acmak zorunda kalirsin. Bir avukatla gorus bence. Cekismeli bosanacaksan dsrp raporun var, tazminat iste. Takilarin varsa onlari iste. Evlilik sirasinda edinilen malkarin paylasilmasini talrp et.
Su an karisik duygular icindesin biliyorum. Merak etme cocuklar bu travmayi daha kolay atlatiyor. Onlar hakimin belirledigi tarihte babalarini goruyor ve bir sure sonra bu duruma alisiyor. Senin de ilk basta travma yasaman normal cunku her ayrilik bir travma yasatir.
Tavsiyem ayrilik sonrasi evladinla ayri bir duzen kur, baba evine donme.
Herseyi zamana birak. Bir sure sonra huzuru yeniden buluyorsun inan. Sen mutlu isen evladin da mutlu oluyor.

Darp raporu aldıktan sonra alttan alması sonra anlaşmalı boşanmak istemesi bana samimi gelmedi. Sanki ödemek zorunda kalacağı tazminattan ve belki de şiddetten dolayı bir yargılanma süreci geçireceğinden çekinmiş olabilir. Rapor üzerinden kaç ay geçti?
Kesinlikle tazminattan kurtulmak icin anlasmali bosanmak istiyor.

Bir adam bir kere şiddet uyguladı ise artık o işin sonu gelmiştir.
O evlilik o gün bitmiş.
Saygısı yok çünkü.
Şans verdiğiniz için de kaybetme korkusu kalmamış.
Siz bence doğrudan ayrılın.
Haklarınızı da sonuna kadar alın.

Aileme yakın yerde ev tutmayı düşündüm açıkçası. Ama yaşadığım yer küçük uzaklık en fazla yarım saat. Çocuğuyla görüşmesini asla engellemem zaten. Davayı ben açmayacağım
Eger anladmali bosanmayacaksaniz davayi kim acarsa once o neden bosanmak istedigini beyan eder. Esin anlasmali bosanmak istiyor cunku sebep ne gosterecek? Dovdum mu diyecek? En ucuz en az zararla anlasmaya seni ikna edecek. Oysa cekismeli acsa davayi neden sunacak. Arti, davayi kim acarsa kendi haklarini karsi taraftan talep eder. Yani o dava actiginda (cekismelilerde) sen de kendi haklarini istemek icin karsi dava acmalisin ve gerekcelerini sunmalisin. Amac sadece bosanmak degil. Oglunun ve kendinin haklari icin talepte bulunmazsan hakim senin talep etmedigini vermez ki.

Haklı olabilirsiniz. Belki bu psikoloji ile böyle hissediyorum ama şuan hep aklıma Doğum günü okulda ilk günü filan aklıma geliyor oğlumun

İleriyi düşünüyorsan oğluna mutlu bir hayat ver. Sonuçta darp edilmişsiniz ve bunun sonu gelmeyecek. Tek başına annede olursun babada. Kız çocuğu olsa biraz daha farklı düşünülebilirdi. Ama mutsuz bir evlilikte zor.

Sanirim seni en iyi anlayacak biriyim. Mutsuzum dusunecegim diye gidip bir daha gelmeyen bir esten bosandim ben. Bir oglumuz var. Gitmek isteyeni kimse donduremiyor. Ortak arkadaslar da herseyi daha berbat ediyor. 21 gun kurali var belki duymussundur. 21 gun hic iletisime gecme. Eger o ara donerse donuyor, donmezse zaten gelip bosanmak istedigini soyluyor. Zaten esin bosanalim demis. Artik yapacak birsey yok. Ilk olarak ortak kisiler cok laf tasiyor. Herseyi de berbat ediyor. O yuzden bence bir sure onlardan uzak dur. Pek birseyini paylasma. Ikincisi anlasmali bosanmayi kabul etme. Cunku anlasmali bosanmada kazanan hep tek taraf oluyor. Diger taraf genelde hak kaybina ugruyor. Yok eger ugrasmak istemiuorum anlasmali bosanacagim diyorsan cocugunuzun gelecegi icin nafaka iste. Ve nafaka her yil belli oranlarda artirilsin, bunu belirtmezsen hep ayni nafakayi alirsin ve ileride nafaka artirmak icin dava acmak zorunda kalirsin. Bir avukatla gorus bence. Cekismeli bosanacaksan dsrp raporun var, tazminat iste. Takilarin varsa onlari iste. Evlilik sirasinda edinilen malkarin paylasilmasini talrp et.
Su an karisik duygular icindesin biliyorum. Merak etme cocuklar bu travmayi daha kolay atlatiyor. Onlar hakimin belirledigi tarihte babalarini goruyor ve bir sure sonra bu duruma alisiyor. Senin de ilk basta travma yasaman normal cunku her ayrilik bir travma yasatir.
Tavsiyem ayrilik sonrasi evladinla ayri bir duzen kur, baba evine donme.
Herseyi zamana birak. Bir sure sonra huzuru yeniden buluyorsun inan. Sen mutlu isen evladin da mutlu oluyor.
Yorumunuz için teşekkürler. Yazdıklarınızı aklımda tutacağım. Çocuk için nafaka isteyeceğim tabi iyi bir maaşı var. Bu süreci en iyi şekilde atlatırız inşallah

Merhaba hanımlar

6 senelik evliyim ve 19 aylık bir oğlum var. Evliliğimde başlarda eşimin ailesi yüzünden sıkıntılar yaşadık fakat son 2 yıldır herşey yolunda ve sıkıntımız yoktu. Taki Ekim ayına kadar.

Ekim ayında eşimle bir tartışma yaşadık. Suratı fazlasıyla asıktı ve ben birkaç kez neyin var diye sordum. Sürekli bişey yok dedi. Son sorduğumda senin bu enerjin bize eve yansıyor dememle üzerime saldırması bir oldu. İtiş kakış yaşadık ve sonucunda ben darp raporu aldım. Olaya aileler dahil oldu. Onun ailesini çağırdım oğlunuz bana böyle davrandı diye ki onların yanında da üzerime yürüdü gördüler.

Rapordan sonra özür diledi düzelteceğini herşeyi telafi edeceğini son şans istediğini söyledi. Bende bebeğimiz olduğu için kabul ettim. Aile terapistine gitmeye başladık bize iyi geldi ya da ben öyle sandım. Ekim’den bu yana olan süreçte ailesi beni bir kere bile aramadı kızım nasılsın napıyorsun demedi. Bende görüşmek istemedim ve gitmedim. Durumu da eşime izah ettim. Zaten sonrasında aile terapisine başladık. Bugüne kadar ailesi dışında kavga gürültü olmadı aramızda. Zaten bana saldırma sebebi de 10 gündür ailesine gitmemişiz benim gitmek istemediğimi hissetmiş ondanmış terapide öğrendim.

Dün herşey iyiyken boşanmak istediğini mutlu olmadığını hiçbir şeyin düzelmeyeceğini anlaşmalı boşanmak istediğini söyledi şok oldum. Bugünden için avukatla görüşeceğini söyledi akşamda eşyalarını alıp gidecekmiş. Bugün hiç aramadı. İçim çok acıyor en çok da oğluma.

Gitmek isteyeni engelleyemem biliyorum. Çok farklı hisler içindeyim. Bir diyorum ki mesleğin var ailen arkanda vicdanın rahat kurtarmak için herşeyi yaptın. Sonra hop başka bir his nasıl yapacaksın ufacık bebek babasız büyüyecek yarım kalacak. Güzel günler aklıma geliyor filan

Anladınız siz beni bana bişeyler söyleyin geçecek mi? Su akıp yolunu bulur mu?

benim çocuğum yok.ama empati yaparsam eğer çocuğun huzursuz sağlıklısz bir ortamda büyümesin.
ayrılsanız da o babasız büyümez babası var görür eder.
başta tabiki zorluklar olacak ama yeni düzen kuruldumu içiniz rahat edecektir.

Yorumunuz için teşekkürler. Yazdıklarınızı aklımda tutacağım. Çocuk için nafaka isteyeceğim tabi iyi bir maaşı var. Bu süreci en iyi şekilde atlatırız inşallah
Umarim bir avukatla gorusmusdundur. Hak kaybina ugramamak icin tavsiyem cekismeli bosslanman. Ben bosanirken eski esin bir suru yalanlarini ogrendim cunku. Maasi yalanmis. Ve sirket muduruyum dedigi yere ortakmis... ortada darp raporun da var. Tazminat alabilirsin. Anlasmali bosanmalarda gak kaybi oluyor genelde, sartlari tek taraf belirledigi icin ve diger tarsf da bir an once bitsin diye imzaladigi icin. Lutfen bir avukat ile gorus.

Haklı olabilirsiniz. Belki bu psikoloji ile böyle hissediyorum ama şuan hep aklıma Doğum günü okulda ilk günü filan aklıma geliyor oğlumun
Babası ölmüyorki veya siz ayrılınca çocuğunundanda boşanmış olmuyor ki. Özel günlerinde yanında olur gereken ilgiyi gösterir yine sadece eskisi gibi hergun görüşemezler ama alışır zamanla.

Umarim bir avukatla gorusmusdundur. Hak kaybina ugramamak icin tavsiyem cekismeli bosslanman. Ben bosanirken eski esin bir suru yalanlarini ogrendim cunku. Maasi yalanmis. Ve sirket muduruyum dedigi yere ortakmis... ortada darp raporun da var. Tazminat alabilirsin. Anlasmali bosanmalarda gak kaybi oluyor genelde, sartlari tek taraf belirledigi icin ve diger tarsf da bir an once bitsin diye imzaladigi icin. Lutfen bir avukat ile gorus.

Evet görüştüm benim şartlarımın çoğunu kabul etti nafaka konusunda anlaşamadık eğer kabul etmezse çekişmeliye çevireceğim

Adam ciddi ciddi kafaya koymuş !Aileside mi bişey demedi bunun ?Çocuk içinde isterseniz çocuk psikoloğundan yardım alın bu tür soruları sorduğunda en azından nasıl cevap vermeniz gerektiğini bilirisniz.Böyle yapan erkeklerin allah belasını versin bencil pislikler ailelerin yanında yüzleri gülmesin inşallah 🙏

Böyle yapan erkeklerin allah belasını versin bencil pislikler ailelerin yanında yüzleri gülmesin inşallah 🙏
Aminnnnnnnnnnn

Back
X