Boşanan/boşanmayı düşünen bayanlar,çocuklarınızla ilgili neler yaşadınız/yaşıyorsunuz

Yıldızcığım inan çok üzüldüm yaşadıklarına, eşinin sana şiddet uygulamasını gerektirecek en ufak bir neden yok bu anlattıklarında ki şiddetin zaten hiçbir bahanesi olamaz. Eğer tek dayanağı bu anlattıklarınsa inan bana kargalar bile güler buna, hiçbir hakimin karşısına bu sebeplerle çıkıp çocuğunun velayetini talep edemez, etse de alamaz zaten, korkma.

Yıldızcım aynen monama katılıyorum.
Bunları anlatırsa paranoya hastalığını ortaya koyar ve hakim kesinlikle senin lehine alır tüm kararlarını emin ol.
Çocuk konusunda kesinlikle rahat ol, çok istisna durumlarda babaya veriliyor sadece, hukuk sistemimiz kadınları koruyor merak etme sen :1hug:

Hakkında hayırlısı olsun canım, umarım en güzeli olur, bundan sonra da çok mutlu olursun :Saruboceq:

Ayrıca kuzum içine atma yavrimmm, gel buraya :1hug: Şeniz

Yıldızcığım inan çok üzüldüm yaşadıklarına, eşinin sana şiddet uygulamasını gerektirecek en ufak bir neden yok bu anlattıklarında ki şiddetin zaten hiçbir bahanesi olamaz. Eğer tek dayanağı bu anlattıklarınsa inan bana kargalar bile güler buna, hiçbir hakimin karşısına bu sebeplerle çıkıp çocuğunun velayetini talep edemez, etse de alamaz zaten, korkma.

Evet canım bunları yapan her kadın kocasını da aldatabilirmiş.Ben yalancı bir kadın oluyorum bu arada
Allah biliyor ya içimi o beni bırakıp gitsin diye her allahın günü dua ediyorum

Yıldızcım bu anlattıkların bana şizofren belirtileri gibi geldi, umarım değildir ama hiç doktora gittiniz mi ?

Evet canım bunları yapan her kadın kocasını da aldatabilirmiş.Ben yalancı bir kadın oluyorum bu arada
Allah biliyor ya içimi o beni bırakıp gitsin diye her allahın günü dua ediyorum

Hayatımda böyle saçmalık duymadım kafamçokkarıştı
Bu arada boyun kaşımanın da böyle bir anlamı olduğunu töbe ilk defa duyuyorum.
Külliyen saçmalıktan ibaret.
Çeneme katılıyorum, bence de eğer ki eşin bunları seni mutsuz etmek için değil de cidden inanarak söylüyorsa normal değil, kesin bi rahatsızlığı vardır.

Çenem biz de pek bi katıldık bugün birbirimize olumunekankayizsmile opuyorumnanaktan

Ben bebeğim 7 aylıkken boşandım.
Zor sancılı bir süreçti.
Bebeğim de zor süreçlerden geçti.
Davranışları değişti, emmeyi reddetti, geceleri 5 dk. ara ile uyandı 2 yaşına kadar.
2-2,5 yıl kendimi unuttum.
3,5 yıl oldu şimdi ise yeni yeni yolumu çizmeye çalışıyorum.
Ama bu benimle alakalı..
Daha ilk gün hayata sımsıkı tutunabilir bir kadın.
Kendine olan inancını, varolan gücünü siper edip pek çok şeyin üstesinden gelebilir hemde kolayca..

Ben ailemle yaşıyorum çenebaz aile ile yaşamak avantaj
Her anlamda.
Ayrı yaşasan çocuk evde seni bekler ilgini, sevgini üst düzeyde
Ama teyzeler, dayılar, anane, dede sevgi yumağı yapıp çocuğa mükemmel bir halka çizebilir.
Çocuk zamanla kendinisini böylesine çok seven insanların arasından olmaktan mutluluk huzur duyar.

Benim ki babaya gidince anane dede özler.
Arada tlf. açtırır, sorar, konuşur zaman zaman..
Her çocuk bunu yaşar değil elbet ama içinde yaşar emin ol!

Burada önemli nokta elma ile armudu karıştırmamak
Anne - baba olmak ile karı - koca olmak arasında derin uçurumu görmek
Karşılıklı karı koca olamadık ama iyi birer anne baba olmak için iyi niyet ve çaba gösterelim demek!
Derken de her şeyin bir anda olmayacağını bilmek, olgulukla verilen kararların yeni düzenin oturmasını beklemek.

Ben böyle yaptım.
Şu ana kadar yaşadığım sıkıntıları kararlarımda ısrarcı davrandığım için sorunlar büyümeden aştım.

Evlilik yürüyebiliyorsa yürümeli
Ama bazen yürümemesi de büyük hayır
Eğriyi doğruyu objektif düşünmeli
10 kere düşünüp 1 kere karar vermeli.

Her şey gönlünüzce olsuna.s.

Gerçekten monam, ne müthiş uyumlu bi çiftiz, sürekli katılıyoruz :asigim:

axe canım benim, bizim durumumuza çok benzettim anlattıklarını.
Ablam ev tutsa bile bazı şeyleri kolaylaştırmak ve mahkemeye çocuğun koşullarının değişmeyeceğini hatta güzelleşeceğini göstermek için olacak.
Yoksa onlar hep bizimle, aksi düşünülemez zaten, yeğenim doğduğu günden beri 1 değil 5 anneyle büyüdü.
Şimdi de bütün imkanlarımızı seferber edip tek onun mutluluğu ve en az hasarla kurtulabilmesi amacımız.
Ablam da anlaşmalı boşanma için uğraşıyor ama bakalım nolacak...

Hayırlısı olsun çenem inşallah.

Bir çocuk için önemli olan cümle cemaat beraber yaşamak değil... bir çocuk için önemli olan sevgi görmek, insanların birbirine saygılı olduğunu hissetmek, kavgadan, gürültüden patırtıdan uzak kalmak...

Bir çocuğun tek ihtiyacı olan şey sevgi... ister bir evde olsun ister on evde...

Elbette gönül ister ki anne-baba beraber olsun... birlikte uyusun-uyansın... ama inan bana çocuklar o kadar olgun, o kadar güçlü, o kadar mantıklı ki... biz yetişkinlerin göremediğini görüyorlar... sevgi-saygı oldukta sonra ister bir evde ister kilometreler uzakta önemsemiyorlar.

Allah onları hep hayırlısıyla, güzeliyle, doğrusuyla karşılaştırsın inşallah...

ınşallah monam, herkesler için hayırlısı olsun :Saruboceq:

Gerçekten bazı şeyleri çocuklar bizden daha kolay algılıyor.
Bir gün bir psikolog demişti ki çocuklar bu durumda bana ne olacak diye düşünür.
Bunu dramatik hale getirirsen çocukta travma yaratır ama her zaman bize hiçbir şey olmayacak, biz güçlüyüz, ne olursa olsun yanında ben varım dersen onlar da güvende hisseder kendilerini.
Ben de böyle düşünüyorum aslında, nasıl sunarsak öyle algılayacak.

nafaka olayı nasıl kızlar,yani ticaret yapan birinden neye göre nafaka talebinde bulunuyor acaba?

Çenebazcım eşimin rahatsızlığı olduğu kesin zaten defalarca dedim doktora gidelim diye kabul etmiyor.

İpekcim eşim zaten çalışmamı istemiyor ama ben inat ettim çalışacağım diye.
Yüzüne de aynen şöyle dedim."benim seninle bir geleceğim yok, geleceğimi ve kızımın hayatını mahvetmene izin vermem, işine gelirse ben çalışacağım"
Benim inadımla başedemeyeceğini anlayınca susmak zorunda kaldı.Ona kalırsa zaten ben işi bırakırsam herşey düzelecek. Ama bir de şu var eşim parayı çok sever, birazda bu yüzden ses çıkarmıyor

Bende boşanma aaşamasındayım ama eşim istiyor.bence eğerki şiddet yoksa ben hiç bir evliliğin bitmesi tarafı değilim çünkü çocuklar hiç bir zaman mutlu olamıycaklar.ben çok mücade le verdim halende veriyorum 9 aydır ayrıyım .eğer elinizden geliyosa bitirmeyin.benim de 2 tane çocuğum var.

nafaka olayı nasıl kızlar,yani ticaret yapan birinden neye göre nafaka talebinde bulunuyor acaba?

Bu konuda bilgim yok canım.
Ablam nafaka istemeyecek.

Çenebazcım eşimin rahatsızlığı olduğu kesin zaten defalarca dedim doktora gidelim diye kabul etmiyor.

İpekcim eşim zaten çalışmamı istemiyor ama ben inat ettim çalışacağım diye.
Yüzüne de aynen şöyle dedim."benim seninle bir geleceğim yok, geleceğimi ve kızımın hayatını mahvetmene izin vermem, işine gelirse ben çalışacağım"
Benim inadımla başedemeyeceğini anlayınca susmak zorunda kaldı.Ona kalırsa zaten ben işi bırakırsam herşey düzelecek. Ama bir de şu var eşim parayı çok sever, birazda bu yüzden ses çıkarmıyor

Canım asla kabul etmezler zaten, ama bu önlemi alınmazsa çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Allah korusun :(

Bende boşanma aaşamasındayım ama eşim istiyor.bence eğerki şiddet yoksa ben hiç bir evliliğin bitmesi tarafı değilim çünkü çocuklar hiç bir zaman mutlu olamıycaklar.ben çok mücade le verdim halende veriyorum 9 aydır ayrıyım .eğer elinizden geliyosa bitirmeyin.benim de 2 tane çocuğum var.

Ben böyle düşünmüyorum ama kısmen katılıyorum.
Yani bence insanlar evlenirken çok iyi düşünmeli ölçmeli biçmeli, ömür boyu evli kalmak niyetiyle evlenmeli.
Hemen çocuk doğurmamalı, iyice tanımalı, babalığa uygun biri mi yine düşünmeli.
Tüm bu aşamalardan sonra yine de hata yaptığını görüyorsa, mutsuzsa (çeşitli sebeplerden) mutsuzluğu sürdürmenin anlamı olmadığını düşünüyorum.

Üzmeyin kendinizi bu kadar.. Taraflardan biri evliliğin sürmesini istemiyorsa zaten mutlu ve sağlıklı şekilde yürümezki o evlilik.. Siz evde sürekli tartışırsanız, tartışmasanız dahi anneleri sürekli mutsuz olursa, çocuklar mutlu olur mu? Biz büyürken anne-babamız çok kısa bir süre aynı çatı altındaydı, onun dışında hep ayrıydı. Ama birgün olsun inanınki bizim yanımızda bir kavga veya ses yükselmesi olmadı. İyi ki de böyle olmuş..a.s

Back
X