Boşanan genç kızlar

Onca seye izin veren sen üstüne birde kovulan sen!
Kendin ettin kendin buldun.. kurtulduguna sükret. Nisanli iken ayrilmaliydin. Niye ayrilmadin?
Neyse olan olmus artik. Elalemin konusmalarini bosver.. yarin baska malzeme bulurlar sen unutulursun. Önemli olan kendi düsüncelerin kendi mutlulugun. Hakkinda hayirlisi olsun

Evet ailem şahit. Onlar bunları söylerken yanımda teyzemle annem vardı. Birde annesiyle o. Ama onlar mahkemede öyle söylemediklerine dair öyle şeyleri kusur etmediklerine dair şahitlere sahiplermiş öyle yazıyor dilekçede. ama teyzem annem ben eşim annesi vardı kimse yoktu. Avukatta bana diyorki onlar yalancı şahit getirecek sende getir anne teyze birinci dereceden akraba, daha uzak akrabalardan yada arkadaslardan sana güvenen doğru söylediğini iftira atmadığına min olan şahit getir. Ama allahtan korkarım. Kim korkmazki. Benim çevremden kimse yapmaz yalancı şahitlik bende isteyemem zaten.
Çok zor bu işler ya. Neye yanayım bilemedim

Ailenin yanında kaldın herhalde iş öğrenmek için. Bu arada seni orada görenler olmuştur nikahtan sonra. Bu kız neden burada demediler mi?

Yani aslında neden bitirmedim; çünkü çok severek evlendim, başta eşim(eski eşimdiyim)e güvendim, annesiyle benim aramı bulabilecekmiş gibi bir izlenim verdi. Çevremde falanda kv laf sokmaları yaygın bir durum. Benim eksiğim yada fazlam ne? Aksine diğerlerine göre eşime bir sevgim aşkım var bende sallamam kadının dediklerini olur biter diye düşündüm. Yapardım da... Ama çok üst düzey bir karışma yaptı, elleriyle yuvayı yıktı. Bu kadarını tahmin edemezdim hele helede eşimin ona uyacağını hiç hiç tahmin edemedim. Evlendikten sonra sundukları şartlarıda kabul ettim belki çekicem bir hafta sonra mutlu olucam, bide yapmazsam bu iş biter diyorlar. Ben elimden geleni yapayımda gerisi allah kerim dedim. Ama zaten karar verilmiş kalem kırılmış kadın evine gittiğimiz gibi kovdu. Ben saflığımla kaldım. Alttan alabildiğim kadar almaya çalıştım çünkü çok yeni bir evlilik. Kim isterki genç yaşta bir aylık evliyken dul kalmak herkesin dedikodu konusu olmak hayallerinin kendini hazırladıgın hayatın bir anda yok olması?
Sen çabalamazmıydın?

Ev
Ailenin yanında kaldın herhalde iş öğrenmek için. Bu arada seni orada görenler olmuştur nikahtan sonra. Bu kız neden burada demediler mi?
evet komşulardan görenler oldu ama kimseye gerçeği söyleyemedik eşim iş için toplantıya şehir dışına gitti dedik. Çünkü sanıyodukki o 1 ay sonunda evliliğim falan devam edecek. Boşanma falan aklımın ucundan gecmiyordu. Öyle mal mal donuk şekilde mantıklı mantıksız bilmem duruyodum. Daha sonra sadece annem boşanma kesinleşince aslında böyleydi diye anlatmışlığı var. Öyle şahitlik sayılır mı?

M
Ya maddi anlamda borçları felanmı vardı acaba düğün yapalımda para gelsin diyemi düşündülerki.hiç bişeyde yok ortada boşanmayı gerektiren.
mümkün değil ya. Öyledir desem yalan iftira olur. Biz öncesinde 3 yıldır sevgiliydik. Öyle formalite olması imkansız.
Kv istediki ezebildiğimiz kadar ezelim istediğimiz gibi bi gelin olsun zaten evlendiler boşanamazda. Otoritemi göstereyim istedi o.ama işler öyle olmadı. Biz afedersin ş..fsiz miyizki evden kovulmaya göz yumalım. Onuda yutalım. Evden kovdular ama dava açmadılar arayamadılarda bidaha. Ben açtım davayı.

Sizi ailenizin terbiye etmesi için yolladıklarında nasıl kabul ettiniz. İşe mi giriyorsunuz da deneme sürecinden geçiyorsunuz. Her şeyi geçtim ailen böyle bir şeyi nasıl kabul eder.
Evlenmiş olmak için evlenmemek gerekiyor işte. Mutluluk , düğün ,güzel gelinlik , çeyiz değil. Kurtulduğunuz için şükredin. En kısa zamanda umarım ayrılırsınız.

Ya böyle bir aşağılamayı Nasıl kabul edersin????? Nasıl eğitilmeye gönderttirirsin kendini! Neyse olan olmuş boşan da kurtul bu saçmalıklardan,tekrar evlilik sonraki mesele. Bunun boşanmadan düşünülmesini çok acaip buluyorum kusura bakmayın, bunu da bozulduğunu tahmin ettiğim psikolojinize veriyorum

Evlenmiş olmak için evlenmek değilki severek 3 yıldır görüştüğüm sevdiğim insanla evlendim. Hayat kurmak için evlendim.
Ama evlendikten sonra 1 ay olmuş karşı taraf kararlı diretiyor. Belki biraz çekicem geçicek mutlu olucam diye düşündüm. O kadar emek boşa mı gitsin. Onlar ne kendilerini ne beni düşünmedi ama ben başta kendimi düşündüm aslında. İstek çok abzürttü evet ama kabul etmesemde belki şimdi çabalamadım ya o kadarda dik durmasaymışım keşke derdim belki bilmiyorum. Zaten babama söyleyemedim baba biraz ayrı kalmak istiyoruz dedim hiç ikiletmedi üzüldüğünü bişeyler hissettiğini hissettim ama üstüme gelmedi. Annemse benim gibi düşündü kızım alttan al kolay kurulmadı diyerek beni yüreklendirdi. Ne biliyim hataysada hata. Ama diğer hatalardan bir farkı var. Kimsenin gururunu onurunu kırmadım hayatının tokatını atmadım saygısızlık terbiyesizlik sadakatsizlik karaktersizlik yapmadım aksine zor kurulmuş bir yuvaya sahip çıktım. Hiç değerli değil çar çabut onlarda değilim sadece bir gelinlikçinin önünden geçerken evlenme heycanı mutlulugu yaşayan birini görünce duyunca sokakta hamile kacası elini sıkıca tutmuş bir kadın görünce falan içim acıyor biraz.

Yorumunuzu aramızdaki kültür eğitim yetişme tarzı ve aile yapısı farklılığına bağlıyorum çünkü benim düşüncelerim ve hislerimle hiç uyuşmuyor. ( yanlış anlamayım ben daha kapalı bir görüşlü ailede ve içanadoluda büyüdüm. Amacım sizi yermek değil benim kültürel olarak geride oldugumu vurgulamak). Bide psikolojim evet biraz bozuldu doğal olarak oda olabilir.

Eski eşinle sorunlarınız zaten evlenmeden öncede varmış.
Zaten genelde hep böyle olmuyor mu nişanlıyken evlendiğimizde düzelir diye evlenirler , evlendikten sonra çocuk olsun belki düzelir derler, 2. çocuk olsun düzelir derler böyle böyle evlilik içinden çıkılmayacak bir hal alır. Ben evli değilim ama burada okuduklarım çevremde gördüklerimden yola çıkarak bu yorumu yapabiliyorum. Yaşadıklarınız kötü gerçekten daha kötüleriyle karşılaşmazsınız umarım.

Canım ben doğu anadoluda doğdum ,büyüdüm. Bu aşağılamayı "ananın evine git öğren öyle gel" muamelesini de kabul edebilecek tek bir arkadaşım olmadı. Bunun memleketle alakası yok kendine güven yada güvensizlikle alakası var. Ha öyle mi deyip vuracaktın kapıyı suratlarına. Böyle bir muameleyi kendine nasıl yakıştırdın?

Tekrar evlilik sonra ki mesele, umarım tez zamanda resmi olarak da tüm bağlarınızı koparırsınız o aile ile. Sonraki dönemde çeyizdi eşyaydı yeniden evlenmekti bunlarla değil de tamamlamamış olduğunuzu tahmin ettiğim eğitim hayatınızı tamamlayıp meslek edinmekle, kendinize olan güveninizi geri kazanmakla harcayın, nacizane önerim

Hayatımda duyduğum en saçma boşanma nedeni.

3 yıl flört ettiğin adam nasıl olurda bi kere bile aramaz ya? Bu nasıl Sevmek?

Çok geçmiş olsun kardeş baya değişik bi aileye rastlamışsın.

çok şükür eğitimimi gecen yıl tamamladım Henüz bir işim yok ama oda olur inşallah.
Bide haklısınız memleketede bağlamamak gerek yanlış bir tanım oldu kusura bakmayın ama aslında şunu demek istedim ailemde sağımda solumda bişeyleri çok çeken kadınlar var ama boşanmayan. Hatta ailemde akrabalarımda hiç boşanmış biri yok.şimdi düşündümde ben ilkim yani. O yüzden bi kere evlendim bitmeyecek evlilik ömürlüktür falan gibi bir düşünce hep kendimi bildim bileli yerleşiyor kafaya. İşte ben bunları yaşarken ne biliyim ananem konuşmaya geliyor teyzem ordan konuşmaya geliyor annem ayrı konuşuyor kızım alttan al olur böyle belki blöf yapıyolardır falan diye. Sonuç olarak kabul ettim ama öyle ezik ezikte gitmedim evlerine konu açılınca çatır çatır konuşacaktım belki biz kovulmadan çıkıp gidecektik o evden fırsat olmadı. Ama kader yani ne bileyim.
Kendime güvenimide umarım tekrar kazanabilirim kısa zamanda çünki gitti gerçektende. Bide asla çeyizdi eşyaydıda asla değilim mümkün olabilir mi böyle birşey? Hayal kırıklığı yaşadım sadece birşeylere emek verdim elimde patladı gibi oldu. Ne bileyim hislerimi yazdım ben bu sayfaya hata mı etmişim?psikolojimin bozulmasıda kendime güvenimin gitmeside olağan değilmi sizce, bunu suclayıcı eleştirici bir tavırla yazmışsınız?

Ben sizi eleştirmedim olağan şeyi söyledim aslında. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Yaşadıklarınız kötü zaten psikolojinizin bozulması kendinizi kötü hissetmenizi normal karşılıyorum.

Ben sizi eleştirmedim olağan şeyi söyledim aslında. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Yaşadıklarınız kötü zaten psikolojinizin bozulması kendinizi kötü hissetmenizi normal karşılıyorum.
Sizin mesajı yanlışlıkla alıntı yaptım hihi

5 para etmez kişiliği oturmamış ana kuzusu...Benimde aynı sorunlarım oldu hatta bende nişanı attım eşim ağlayınca telde geri barıştım ..Yalnız ben haddini bil msjimi verdim kendisine eşimde bana destek oldu..Sen hiç o kadını kafana takma ztn bulur Mevlasından hakkını ..Senin eşindeymiş asıl sorun..Benmki de destek vermese bende ayrılırdım ister 1 ay olsun ister 3 yıl..

Bende gece gece kalp kırdım diye üzülüyordum bak az kalsın
Yok kırılmadım, size de başkasına da estagfirullah:) görüşlerinizi dinliyorum böylece büyüyorum:)

Sizede cevap yazıcaktım tam yanlışlıkla yanlış mesaja alıntılamışım.
Sevgiliyken sorunlarımız vardı ama boşanma sebebimizle uzaktan yakından alakası yoktu. bide son zamanlarda yani evlilik kararı alırken falan baya konuşmuştuk çözmüştük bana baya güven vermişti. Nişanlılıktata annesi pürüzler çıkardıda o hep ara buluyodu, ya annemde şöyle dedi ama alttan alırmısın o heycanlı bir oğlu var evlendiriyoya falan diye , hatta iki kere ayrılmak istedim nişanı atıyodum annesi yüzünden , ben sana bişey yapmadımki sen benle evleniyosun annemle değil annem adına özür dilerim falan diye nası ağladı ayrılmak istemedi. Öyle devam etti işte. Evleniverdik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…