Evet ailem şahit. Onlar bunları söylerken yanımda teyzemle annem vardı. Birde annesiyle o. Ama onlar mahkemede öyle söylemediklerine dair öyle şeyleri kusur etmediklerine dair şahitlere sahiplermiş öyle yazıyor dilekçede. ama teyzem annem ben eşim annesi vardı kimse yoktu. Avukatta bana diyorki onlar yalancı şahit getirecek sende getir anne teyze birinci dereceden akraba, daha uzak akrabalardan yada arkadaslardan sana güvenen doğru söylediğini iftira atmadığına min olan şahit getir. Ama allahtan korkarım. Kim korkmazki. Benim çevremden kimse yapmaz yalancı şahitlik bende isteyemem zaten.Konu sahibi ailenin yanında bu garip talepte bulundularsa ailen şahit olur. İşe mi giriyorsun deneme süresi olsun. Saçmalamışlar. İstedikleri kadar iftira atsınlar, hakimler de boşuna o makamda oturmuyorlar. Kaç yıllık tecrübeleri vardır.
Yani aslında neden bitirmedim; çünkü çok severek evlendim, başta eşim(eski eşimdiyim)e güvendim, annesiyle benim aramı bulabilecekmiş gibi bir izlenim verdi. Çevremde falanda kv laf sokmaları yaygın bir durum. Benim eksiğim yada fazlam ne? Aksine diğerlerine göre eşime bir sevgim aşkım var bende sallamam kadının dediklerini olur biter diye düşündüm. Yapardım da... Ama çok üst düzey bir karışma yaptı, elleriyle yuvayı yıktı. Bu kadarını tahmin edemezdim hele helede eşimin ona uyacağını hiç hiç tahmin edemedim. Evlendikten sonra sundukları şartlarıda kabul ettim belki çekicem bir hafta sonra mutlu olucam, bide yapmazsam bu iş biter diyorlar. Ben elimden geleni yapayımda gerisi allah kerim dedim. Ama zaten karar verilmiş kalem kırılmış kadın evine gittiğimiz gibi kovdu. Ben saflığımla kaldım. Alttan alabildiğim kadar almaya çalıştım çünkü çok yeni bir evlilik. Kim isterki genç yaşta bir aylık evliyken dul kalmak herkesin dedikodu konusu olmak hayallerinin kendini hazırladıgın hayatın bir anda yok olması?Onca seye izin veren sen üstüne birde kovulan sen!
Kendin ettin kendin buldun.. kurtulduguna sükret. Nisanli iken ayrilmaliydin. Niye ayrilmadin?
Neyse olan olmus artik. Elalemin konusmalarini bosver.. yarin baska malzeme bulurlar sen unutulursun. Önemli olan kendi düsüncelerin kendi mutlulugun. Hakkinda hayirlisi olsun
evet komşulardan görenler oldu ama kimseye gerçeği söyleyemedik eşim iş için toplantıya şehir dışına gitti dedik. Çünkü sanıyodukki o 1 ay sonunda evliliğim falan devam edecek. Boşanma falan aklımın ucundan gecmiyordu. Öyle mal mal donuk şekilde mantıklı mantıksız bilmem duruyodum. Daha sonra sadece annem boşanma kesinleşince aslında böyleydi diye anlatmışlığı var. Öyle şahitlik sayılır mı?Ailenin yanında kaldın herhalde iş öğrenmek için. Bu arada seni orada görenler olmuştur nikahtan sonra. Bu kız neden burada demediler mi?
mümkün değil ya. Öyledir desem yalan iftira olur. Biz öncesinde 3 yıldır sevgiliydik. Öyle formalite olması imkansız.Ya maddi anlamda borçları felanmı vardı acaba düğün yapalımda para gelsin diyemi düşündülerki.hiç bişeyde yok ortada boşanmayı gerektiren.
Ya böyle bir aşağılamayı Nasıl kabul edersin????? Nasıl eğitilmeye gönderttirirsin kendini! Neyse olan olmuş boşan da kurtul bu saçmalıklardan,tekrar evlilik sonraki mesele. Bunun boşanmadan düşünülmesini çok acaip buluyorum kusura bakmayın, bunu da bozulduğunu tahmin ettiğim psikolojinize veriyorumİki kere ayrılmak istedim annesinin abzürtlükleri yüzünden nişanlıyken. Ağladı zırladı ayrılmayalım annem yüzünden ben bişey yapmadım sana diye diye, e bende seviyorum ayrılmadım. Evlendim ama nasıl gel bide bana sor. Düğünde ağlayacaktım nerdeyse. Kınam zaten fiyasko. Nişanımda öyle burnumdan getirdi kv. Hepte kıyafet yüzünden. Benim kıyafetlerimi hep o secmek istedi. Seçtide. Yenemedim yenemedik. 24 yaşında beni 40 yaşında gibi giydirdi. En güzel görünmek istediğim en özenecegim en mutlu olmam gereken günler düşünsene. Ama kadın yenilecek gibi değil. Tabi aralarda çeyizimde ona buna düğünde sectiğimiz şarkılara aldığım herşeye laf etti. Hepte oğlu yokken yaptı bunu. Hic mutlu olamadım. Evlendik. Evlendikten sonra oğlunu çekmiş kenara bu kız sigara içiyomuş( 4 yıldır içiyorum ve yanında hiç içmedim nerden duyduysa) yırtık pantalon giyiyo bize yakışmaz oğlum, bizim aldığımız paltoları giymiyo(eylül ayındayız) , eve de geldim ev cok pisti, çamaşır yıkarken yumoş koyuyo ağır ağır kokuyo hastalanırsın sen, bunlar böyle olmaz sen çok çekersin sonra evli kadın böyle olmaz , gitsin annesiğilde bir ay kalsın eğitsinler sonrada 1 hafta benim evimde kalsın ben bakayım olacak mı olmayacak mı karar vereyim olursa gelip alırsın karını diyor. Eşim kabul ediyoe. Benim aileme ve bana bunları söylüyorlar. Tabi bunları söylerken ki tavırları iğrenç ötesi. Bunu yapmazsam 1 aylık gelinken boşamakla tehdit ettiler. Kortugum için kabul ettim. Ama amaç belli değilmi zaten. Sonuç da değişmedi. Boşanıyorum. Kapı önüne kondum. Sebep yukarıdaki sebepler.
Sebebin özeti yukarıdaki gibi.
7 ay oldu ayrılalı. Boşanma gercekleşmedi ama hala. Hiç özlemiyorum aklıma hiç güzel günler gelmiyor. Sadece ne olduda oldu idrak edemiyorum benim için bir travma oldu. Hala inanamıyorum bunu bana nasıl yaparlar. Ve hala bu mahkeme sürecinde iftiralarla yalanlarla yapmaya devam ederler bilmiyorum.
Heveslerim kursagımda kaldı. 7 ay gecti ama hala bir şok var geçmedi. Nasıl anlatayım bilmemki hissettiğimi.
Evlenmiş olmak için evlenmek değilki severek 3 yıldır görüştüğüm sevdiğim insanla evlendim. Hayat kurmak için evlendim.Sizi ailenizin terbiye etmesi için yolladıklarında nasıl kabul ettiniz. İşe mi giriyorsunuz da deneme sürecinden geçiyorsunuz. Her şeyi geçtim ailen böyle bir şeyi nasıl kabul eder.
Evlenmiş olmak için evlenmemek gerekiyor işte. Mutluluk , düğün ,güzel gelinlik , çeyiz değil. Kurtulduğunuz için şükredin. En kısa zamanda umarım ayrılırsınız.
Yorumunuzu aramızdaki kültür eğitim yetişme tarzı ve aile yapısı farklılığına bağlıyorum çünkü benim düşüncelerim ve hislerimle hiç uyuşmuyor. ( yanlış anlamayım ben daha kapalı bir görüşlü ailede ve içanadoluda büyüdüm. Amacım sizi yermek değil benim kültürel olarak geride oldugumu vurgulamak). Bide psikolojim evet biraz bozuldu doğal olarak oda olabilir.Ya böyle bir aşağılamayı Nasıl kabul edersin????? Nasıl eğitilmeye gönderttirirsin kendini! Neyse olan olmuş boşan da kurtul bu saçmalıklardan,tekrar evlilik sonraki mesele. Bunun boşanmadan düşünülmesini çok acaip buluyorum kusura bakmayın, bunu da bozulduğunu tahmin ettiğim psikolojinize veriyorum
Eski eşinle sorunlarınız zaten evlenmeden öncede varmış.Evlenmiş olmak için evlenmek değilki severek 3 yıldır görüştüğüm sevdiğim insanla evlendim. Hayat kurmak için evlendim.
Ama evlendikten sonra 1 ay olmuş karşı taraf kararlı diretiyor. Belki biraz çekicem geçicek mutlu olucam diye düşündüm. O kadar emek boşa mı gitsin. Onlar ne kendilerini ne beni düşünmedi ama ben başta kendimi düşündüm aslında. İstek çok abzürttü evet ama kabul etmesemde belki şimdi çabalamadım ya o kadarda dik durmasaymışım keşke derdim belki bilmiyorum. Zaten babama söyleyemedim baba biraz ayrı kalmak istiyoruz dedim hiç ikiletmedi üzüldüğünü bişeyler hissettiğini hissettim ama üstüme gelmedi. Annemse benim gibi düşündü kızım alttan al kolay kurulmadı diyerek beni yüreklendirdi. Ne biliyim hataysada hata. Ama diğer hatalardan bir farkı var. Kimsenin gururunu onurunu kırmadım hayatının tokatını atmadım saygısızlık terbiyesizlik sadakatsizlik karaktersizlik yapmadım aksine zor kurulmuş bir yuvaya sahip çıktım. Hiç değerli değil çar çabut onlarda değilim sadece bir gelinlikçinin önünden geçerken evlenme heycanı mutlulugu yaşayan birini görünce duyunca sokakta hamile kacası elini sıkıca tutmuş bir kadın görünce falan içim acıyor biraz.
Canım ben doğu anadoluda doğdum ,büyüdüm. Bu aşağılamayı "ananın evine git öğren öyle gel" muamelesini de kabul edebilecek tek bir arkadaşım olmadı. Bunun memleketle alakası yok kendine güven yada güvensizlikle alakası var. Ha öyle mi deyip vuracaktın kapıyı suratlarına. Böyle bir muameleyi kendine nasıl yakıştırdın?Yorumunuzu aramızdaki kültür eğitim yetişme tarzı ve aile yapısı farklılığına bağlıyorum çünkü benim düşüncelerim ve hislerimle hiç uyuşmuyor. ( yanlış anlamayım ben daha kapalı bir görüşlü ailede ve içanadoluda büyüdüm. Amacım sizi yermek değil benim kültürel olarak geride oldugumu vurgulamak). Bide psikolojim evet biraz bozuldu doğal olarak oda olabilir.
Eski eşinle sorunlarınız zaten evlenmeden öncede varmış.
Zaten genelde hep böyle olmuyor mu nişanlıyken evlendiğimizde düzelir diye evlenirler , evlendikten sonra çocuk olsun belki düzelir derler, 2. çocuk olsun düzelir
çok şükür eğitimimi gecen yıl tamamladım Henüz bir işim yok ama oda olur inşallah.Canım ben doğu anadoluda doğdum ,büyüdüm. Bu aşağılamayı "ananın evine git öğren öyle gel" muamelesini de kabul edebilecek tek bir arkadaşım olmadı. Bunun memleketle alakası yok kendine güven yada güvensizlikle alakası var. Ha öyle mi deyip vuracaktın kapıyı suratlarına. Böyle bir muameleyi kendine nasıl yakıştırdın?
Tekrar evlilik sonra ki mesele, umarım tez zamanda resmi olarak da tüm bağlarınızı koparırsınız o aile ile. Sonraki dönemde çeyizdi eşyaydı yeniden evlenmekti bunlarla değil de tamamlamamış olduğunuzu tahmin ettiğim eğitim hayatınızı tamamlayıp meslek edinmekle, kendinize olan güveninizi geri kazanmakla harcayın, nacizane önerim
Ben sizi eleştirmedim olağan şeyi söyledim aslında. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Yaşadıklarınız kötü zaten psikolojinizin bozulması kendinizi kötü hissetmenizi normal karşılıyorum.çok şükür eğitimimi gecen yıl tamamladım Henüz bir işim yok ama oda olur inşallah.
Bide haklısınız memleketede bağlamamak gerek yanlış bir tanım oldu kusura bakmayın ama aslında şunu demek istedim ailemde sağımda solumda bişeyleri çok çeken kadınlar var ama boşanmayan. Hatta ailemde akrabalarımda hiç boşanmış biri yok.şimdi düşündümde ben ilkim yani. O yüzden bi kere evlendim bitmeyecek evlilik ömürlüktür falan gibi bir düşünce hep kendimi bildim bileli yerleşiyor kafaya. İşte ben bunları yaşarken ne biliyim ananem konuşmaya geliyor teyzem ordan konuşmaya geliyor annem ayrı konuşuyor kızım alttan al olur böyle belki blöf yapıyolardır falan diye. Sonuç olarak kabul ettim ama öyle ezik ezikte gitmedim evlerine konu açılınca çatır çatır konuşacaktım belki biz kovulmadan çıkıp gidecektik o evden fırsat olmadı. Ama kader yani ne bileyim.
Kendime güvenimide umarım tekrar kazanabilirim kısa zamanda çünki gitti gerçektende. Bide asla çeyizdi eşyaydıda asla değilim mümkün olabilir mi böyle birşey? Hayal kırıklığı yaşadım sadece birşeylere emek verdim elimde patladı gibi oldu. Ne bileyim hislerimi yazdım ben bu sayfaya hata mı etmişim?psikolojimin bozulmasıda kendime güvenimin gitmeside olağan değilmi sizce, bunu suclayıcı eleştirici bir tavırla yazmışsınız?
Sizin mesajı yanlışlıkla alıntı yaptım hihiBen sizi eleştirmedim olağan şeyi söyledim aslında. Kimin başına ne geleceğini bilemeyiz. Yaşadıklarınız kötü zaten psikolojinizin bozulması kendinizi kötü hissetmenizi normal karşılıyorum.
Bende gece gece kalp kırdım diye üzülüyordum bak az kalsınSizin mesajı yanlışlıkla alıntı yaptım hihi
Yok kırılmadım, size de başkasına da estagfirullah:) görüşlerinizi dinliyorum böylece büyüyorum:)Bende gece gece kalp kırdım diye üzülüyordum bak az kalsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?