Boşanan genç kızlar

Eğer bu bi aylık evlilikten ögrenmeniz gerekeni öğrendiyseniz, hatalarınızdan ders çıkardıysanız tekrar mutlu da olursunuz, istiyorsanız evli ve çocuklu da.

1. Ailesiyle tanışınca-Nişanlanınca-Evlenince-Çocuk Olunca Düzelir diye görmezden geldiginiz, çözmeden "Aman ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey" tadında halı altına süpürdügünüz küçük görünen sorunların düzelmek yerine büyüyüp dağ gibi karşınıza dikileceğini ögrendiniz mi mesela? Gelinlikten nişanlıktan nerelere gelmiş olaylar, her seferinde daha da büyümüş ama siz deve kuşu misali kafamı kuma gömersem bana bi şey olmaz sanmışsınız.

2.Kendi kararlarını vermeyi ögrenememiş, kendi seçimlerinin arkasında durmayı bilmeyen, çevresine karşı sınırlarını koruyamayan bi adamı manipüle edecek bi anne, kardeş, arkadaş daima bulunur. Bu da öyle kolay kolay düzelecek bi sorun degildir, en fazla onu yöneten kişi siz olursunuz, yani ipini annesinden alır siz tutarsınız ama o adam olmus olmaz. İpleri çalacak yeni birine bakar iş. Üstelik gelişmemiş bi kişiligi ben düzelteyim diye girdiginiz yolun da 1 ay içinde kendini mahkemede bulmak gibi riskleri vardır, ona da değmez. Bunun farkına vardınız mı?

3.Son olarak "Git annenin evine seni eğitsinler, sonra da ben bi testten geçireyim" gibi bi aşağılamayı uğruna kabul ettiginiz adamın sizi dımdızlak bırakabilecegini; gururundan, kendinden vazgeçmenin kazançlı bi yanı olamayacagını anladınız mı? Bu çabalamak falan değil, anneni kapımızın dışında tut ben kendi evimi çeker çeviririm diyebilseydiniz adamın gözünde de bi degeriniz kalırdı.

Sonuç olarak endişelenmeyin, siz aynı çukura ikinci kez düşmeyin, bu sefer de ben boşanmış bi kadınım diye kendinizi ezdirmeyin; gururunuzu, özgüveninizi koruyun yeter. Sonrası güzel olacak bakın görün

Gecmis olsun canim ayni yollardan gecen biri olarak sana sunu söyleyeyim davani acmissin biran önce silkelen hayata kaldgn yerden devam et öncelikle bir ise gir calis özel hayatindan kimseye bahsetme kafani dagitirsin iyi gelir bende bir cocukla butun herseyimi geride birakip geldim trkrar evlendim bir cocugim daha oldu hayatim yine duzene girdi sadece sabir millet ne derlere cok takilma olagan karsila

Eşiniz kaç yaşındaydı

Allah versin cezalarını inanamıyorum yaa Allaha o kadar şükretmeliyim ki yazdığından bunu anladım benim kayın validemde aynısını yapsa bende boşanırdım çünkü senden daha beter bi ev hanımıyım hak etmiyorsun bunları ve iyi ki en başından ayrılıyorsun hiç üzülme boşandın diye kimse seni sevmicek değil daha güzel bir evlilik yaparsın eminim senin için bu yıkılıştan sonra dimdik durucağın bi hayat var önünde hiç korkma üzülücek insanlar değil ne eski kocan ne kayın validen

Merhaba.iyide burda tek taraftan bilgi alip ona gore yorum yapiyoruz.birde karsiyi dinlemeli bakalim onlar ne diyecek dimi..bir aylik evlilik cok taze ne olduda hemen bitti.suc her zaman iki tarafli olur.insan birazda kendi hatalarina bakmali...
bilmiyorum evlimisiniz cocugunuz varmi yada kiziniz konu sahibini suclar sekilde konusuyorsunuz ne denek NE YAPTINDA HEMEN BITTI demeyin gun gelir siz de boyle bir seyle sinanirsiniz

nasıl böyle birşeyi kabul ettin be gülüm?kimi eğitiyorlar niye eğitiyorlar?hey Allah'ım bu bdv de kafa yenir!

Çok teşekkür ederim desteginiz için. İş çok adıyorum ama bulamadım. Şehir değiştirdim olaydan sonra. Çok kötü durumdaydım ailem tatile götürelim seni diyerek o şehirden çıkardılar olaydan 2 gün sonra. Geldiğimiz yerden geri dönmek istemedim babamda eşyalı bir ev tuttu oturuyorum. Konuşanları duymuyorum sokaga çıktığımda kimseyle karşılaşma ihtimalimde yok. Özgürüm yani daha huzurşuyum . Buraya geldikten 2 ay sonra bir işe girdim 2 ay çalıştım ama çok zordu konsantre olamıyordum. Çok erken kalkışmışım iş işine. Ama şimdi hazırım çalışabilirim bakıyorum inşallah hayırlısıyla bi yer olur :)

O kadar şanslısınız ki, yatıp kalkıp dua edin. Size destek olan bi aile, maddi imkanlar, çocuk yapmadan eşinizin gerçek yüzünü görebilmeniz.

Eğitimsiz, çocuklu, ailesinden destek göremeyen, maddi durumu olmayan kocasından dayak yiyip aldatılıp yine de ona muhtaç olduğu için boşanamayan insanları düşünün...

Millet ne der' kaygısıyla yaşarsaniz sadece dul biri olarak değil hayatınızın hiç hi evresinde kendiniz olamaz, özgür ve mutlu hissedemezsiniz. Yeriniz de olsam şükreder ve yeniden doğmuş sayardım kendimi. Hayata sımsıkı tutunur, kendimi geliştirir, topluma karışır, bilgi ve donanım sahibi olmaya çalışırdım. Tüm bunları yaparken karşınıza öyle fırsatlar çıkar, öyle kapılar açılır ki. Siz yeter ki beyninize hükmedin. Mutlu olmamak için hiç hi sebebiniz yok... Başınız dik olsun..

Babam o kadar yumuşak biridir ki bi görseniz gözlerinin içi güler gülümser hep sıcacık ve çok duygusal bir insandır. Ama bana çok düşkündür o kv babamın karşısında öyle konuşsaydı yada eski eşim ikisinide ya öldüresiye döverdi karakoldan çıkamazdık biz suçlu olurduk.onlarda babamla konuşmak için tutturduda saçmalamıyın babam öyle bizim gibi karşılık vermez dedik.
Bende kurtulduguma seviniyorum. Bazen rüyamda görüyorum barışmısız, uyandıgımda oh bee rüyaymış diyorum o günde baya baya kabus görmüş etkisiyle sarsılmış oluyorum. Hiç hiç mutlu günlerimi hatırlayamıyorum hiiiç özlemiyorum, şimdide 7 ayda yavaş yavaş daha iyi hissetmeye başladım.Mutluluğumu hiçç evliliğe endekslemiyorum ister istemez aile hayatını sevdiğim için kaygı yapıyor ama böyle bir evlilik olacaksa yada üç beş yıl sonra boşanılacaksa ben kedimle yaşayıp ölmeye razıyım diyerek allaha dua ediyorum herşey için hayırlısı olsun :) teşekkür ederim buarada

ok teşekkür ederim cok haklısınız bende kendimi o yönden şanslı hissediyorum allah annemi babamı başımdan eksik etmesin bende çoğu zaman aslında şükredecek şeylerimi daha çok buluyorum dua ederken. Allah diğer daha çok çekmiş kadınlara sabır versin güç versin iyilik versin inşallah

Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah adınıza çok sevindim:) böyle mutluluk hikayeleri duymak insana iyi geliyor teşekkür ederim

Aynen tam tanımıyla böyle :)

Tazminatlı dava açtım evet oda bana tazminatlı dava açmış. Bir sürü yalan iftira dönüyor ortada çok yıpratıcı bir süreç çook. En az yaşattıkları kadar ağır geliyor bunlarda. Her dilekçe geldiğinde yüreğim güp güp atıyo şimdi ne görcem diye ve sonra okuduklarımdan sonra 1 hafta toparlanamıyorum yataktan kalkamıyorum. Ki daha mahkeme olmadı bile 1 ay sonra ilk mahkeme kimbilir o süreçte neler yaşayacağım. Avukatım en iyi ihtimalle 2 yılda boşanırsın diyor. Şimdi bende karşılığını mahkemeyle veriyim dedim başta ama memnunmuyum şuan? Bilmiyorum inanki. Onlarla uğraşıcam diye en çok kendime eziyet ettim sanki.

1-2-3 hepsinin farkına vardım:) teşekkür ederim

Allah de yeter!!!hersey çok güzel olacak

Yok oyle dusunme bence hatta sukret ya bir cocugun olsaydi? Oyle ayrilmak daha zor babasiz bir evlat yetistirmek vs. benimde bir kuzenim esinden ayrildi oda ayni kaygilari tasiyordu esi de dediginiz gibi bir erkekti resmen ustelik birde sorunlu bir cocuk ayrildiktan 1 yil sonra talibi cikti bir sure konustular evlendiler ve suan cok mutlular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…