Ben de 3 yıllık evlilikten sonra, 6 aylık bebeğim kızımla boşanıyorum.. Yarın avukat davayı açıyor, üstelik 80.000tl istedi mahkemenin isteyeceği masraflar hariç..
Ama avukat rakamı söylediğinde 500 bin bile olsa bir yerden bulup 10 sene borç ödemem gerekse bile boşanmak istediğimi farketmek kararımdan emin olduğumu hissettirdi.
Bebekle çok zor, sonuçta boşandım bitti gitti diyemiyorsun ömür boyu adamı bir şekilde belki görmek belki haberlerini duymak zorundasın, veya senden onun haberi çocuk vasıtasıyla olacak ileride. Yıllarca süren alışkanlıktan sonra ilişki ne kadar toksik de olsa yukarıda bir arkadaşın dediği gibi konfor alanından çıkmak çok zor oluyor. Dünyanın en kötü eşi de olsa, yasın 5 evresini yaşıyorsun.
1) inkar 2) öfke 3) pazarlık 4) depresyon 5) kabullenme
1) Ben 2 kere ailemin evine gidip, boşanma girişimleri yaparak sonra tekrar düzelir umuduyla yaşadığım şeyin gerçekliğini ve ağırlığını inkar edip görmezden gelip tekrar şans verdim. Yine aynısı oldu, değişmedi düzelmedi.
2) şuan herkese her şeye aşırı derecede öfkeliyim. Annemle babam destek olmasına rağmen en yakınımda oldukları için en çok onlara ters davranıyorum. Sinir krizleri geçiriyorum, neden benim başıma bu geldi diyorum.
3) mahkeme devam ederken duruşmalar sırasında pazarlık devreye girecek, arayı bulmaya çalışacaklar, şöyle yaparsan böyle olur vs diye.
4) mahkeme sonuçlandıktan sonra, verilen karar kesinleştiği için, ölüm gibi, artık geri dönülemez bir şekilde hayatımda büyük bir değişiklik olduğu için depresyona gireceğim
5) sonrasında kabullenme, yeni hayata alışma, tekrar yaşama, mutlu olma isteği, kurtulduğunu farketmek.