Boşananlar Toplanalım 2019

2019'da boşananlar?

• Dava sürecindeyim

OY: 12 57,1%
  • Boşanmak istiyorum

OY: 9 42,9%

• Ankete Katılan
    21
İşte sorun Orda boşanma kesinleşsin diye gitmiyor almıyor evrağı sinir oluyorum ya onunla bu konuda sürekli muattap olmaktan bende oradakilere söyledim gelmediğini eve tebliğ edicez dedi evine yollucaz yani uzun sürecek ama dedi boşanma şerhinide tek alırım heralde daha kapsamlı bilgin varmı bu konuda tek başıma aldığım evraklarla soydan nasıl kurtulcam

Tebliği ulaştırmaya çalışacaklar canım uzun sürer o zamann ama mutlaka kurtulursun
neden gitmiyo ki sonuçta davaya gelmiş ?

Boşanma kararını tebliğ almak temyiz süresinin başlaması demek . Yani tebliğden sonra iki tarafta temyize yani üst mahkemeye götürmezse karar kesinleşir . Bundan sonra mahkeme nüfusa kendiliğinden yazı yazar ve ancak ondan sonra soyadınız değişir . Şunu yapabilirdiniz . Kararı tebliğ aldığınız gün mahkemeye hitaben temyizden feragat ediyorum diye dilekçe verebilirdiniz . Ama bunu karşı tarafında yapması gerekir . Aksi taktirde bir anlam ifade etmez . Şimdi bunu yaptırabilirseniz süreç kısalır. Muhtemelen kararı ona tebliğe çıkarmışlardır. Yani kısaca temyizden feragati yaparsanız 15 gün kazanırsınız

Aile mahkemesi kalemi evrağı tek başıma aldıgımda soyadım ne zaman değişir dediğimde tekrar geliceksin tebliğ olunsun bi evrak daha alıcaksın ondan sonra soyadın değişir i böyle birbuçuk iki ay sürer dedi ikiniz gelmediğiniz için filan falan

Hangi şehir orası ? Benim bildiğim mahkeme kendisi yazıyor karar kesinleşince . Belkide size nüfus yazısını elden vereceklerdir . Öyle daha iyi . Posta süreci yerine siz götürürsünüz nüfusa . Evet 1.5 ayı bulur.

Ankara elden daha erken diyedir sanırım

evet kızlar 27 Kasım 2018 evlendim 19 Aralık 2018 dava açtım 7 Şubat 2019 da mahkemeye çıktım ve boşandım boşandı tebligatını bir ay sonra elden aldım benimle adliyeye gelip zahmet etmeyen xeşin evine tebligat gönderttimeline ulaşır ulaşmaz parçalamış::aradan bir ay yine geçti bir hafta önce otomatik düşmüş nikah boşanmış görünüyorum şimdi adliyeye tekrar gidip yazı alıp nufüs müdürlüğünden hiç değiştirmediğim değiştirmeye bile fırsat bulamadığım yani o kadar evli kalamadığım kızlık soyadımı güncellicem git bide derdini nufüstaki memura anlat kızlık soyadımı tekrar alıcam aslında kızlık soyadım hala duruyor kimlikte ama felan neyse çok sancılı geçti allah yardımcınız olsun hepinizin bu kadar kısa sürede yaşadığım çaresizliğim kimsesizliğim anlatılmaz rabbim yar ve yardımcınız olsun birde ben o kadar borç içinde ev taksitleri kışın zorlayan faturalar çok zorlandım şimdi ne borcum ne harcım kaldı öyle biriyle tanıştım ki bu süreçte allah ondan razı olsun rabbimin eli diye düşünüyorum rabbim darda kalanların yardımcısı olsun evleniyorum diye işi gücü temkinli elden bırakmayın ben gibi ..

Rabbim çabuk unuttirsun kötü günleri.
Bundan sonra iyi olur inşallah herşey.

Okuduğumu yanlış mı anladım, hayatında yeni biri mi var ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…