• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığım Eşim Eşyalarımı Vermiyor!

işin hukuki kısmını bilmiyorum, ama ben aynı durumda olsam kendi çeyizimden getirdiğim tabak çanağım çarşafım vs ne varsa o evde çöp bırakmak istemem. şaunda kendim çeyiz yapıyorum bi yandan çalışıp. ne zorluklarla ne duygularla alınıyo. kullanmayacaksam bile birine bağışlarım ama onların kullanmasına müsade edemezdim. insallah bu kötü zamanları çabuk atlatırsınız..

Bence sizinle iletişim kurmanın yollarında biri, bir bağ olarak görüyor eşyaları. Siz istiyorsunuz, o vermiyor, sizi uğraştırmaktan, kendine muhtaç ettiğini düşünmekten keyif alıyor olabilir. Umursamaz olmanız ona en güzel cevap olacaktır bence. Hırsınızı anlayabiliyorum ama böyle yaparak ona daha çok keyif vermektense umursamaz görünmeye çalışın bence. Sevgiler...

Hırsımın sebebi, ukala tavrı.
Bugüne kadar ne çocukları görme konusunda, ne nafaka konusunda bir sürü sorun yaşamamıza rağmen hep anlayışlı olmaya çalıştım. Şimdi hakkım olan bişeyi isteyince bu tavra bürünmesi ve benim buna kızmam gereksiz mi sizce?
Kızın elbette ama bunu gereksiz bir hırsa çevirmeyin zararı size olur çünkü.
Bu adam sizin çocuklarınızın babası, isteseniz de istemeseniz de süreçte çocuklar için iletişimde olacaksınız.
O bir seviyesizlik yapmış siz niye onunla aynı seviyeye ineceğim diye uğraşıyorsunuz?
Üstelik bu eşyalara ihtiyacınız da yokmuş.
Hayrım olsun deyip geçerim ben olsam.
Belli ki adam köprüyü geçinceye kadar size 'tamam' demiş ya da sonradan birileri ona akıl vermiş.
Sebep ne olursa olsun üç beş parça eşya için kendinizi doldurup huzursuz etmeyin.
Sizin için çok önemliydiyse keşke hesap kitap yapmadan , eşyalarınızı almadan evi terk etmeseydiniz.
Diyorsanız ki gözüm bir şeyi görmedi,çıktım gittim , o zaman şimdi de gözünüzü kulağınızı kapatın. Kanuni olarak almaya hakkınızın olmadığı eşyaları alabilmek için af buyrun çirkefleşmeniz gerekecek. Buna değer mi? Huzur bulur musunuz? Elinize geçen ne olur? İyi düşünmeniz lazım...

Bende ayrılırken kendi aldığım dolabı yatak odasını binbir emekle aldığım çeyizi bırakıp çıktım o evden çünkü üç kuruşluk adamla beş kuruşluk malın lafını etmem alsın tepe tepe kullansın iki gün keyfini sürer üçüncü gün vurur kafasını duvara buna Emin’in çünkü benim gibi salaklık derecesinde saf birini bulamaz bir daha,daha güzelini bulur daha gencini bulut belki ama kendine bu derece sahip çıkan maddi manevi sahip çıkanı bulamaz bırakın sizde her şeyi o adamla tartışmaya girmenize değmez zaten iki gün sonra yaşayacağı pişmanlıktan sonra eşyayı görmez gözü

Olan olmuş bitmiş gitmiş huzurunu bozmaya gerek Yok zaten evinin eşyası da tammıs bosver ya amaaan

Hırsımın sebebi, ukala tavrı.
Bugüne kadar ne çocukları görme konusunda, ne nafaka konusunda bir sürü sorun yaşamamıza rağmen hep anlayışlı olmaya çalıştım. Şimdi hakkım olan bişeyi isteyince bu tavra bürünmesi ve benim buna kızmam gereksiz mi sizce?

Degil
Madem protokolde esit paylasma var ve sizin elinize bir sey gecmedi, avukatiniza danisin ve polise basvurun.

Eşimle anlaşmalı olarak boşandık.

Ben evi ani bi kararla, karga tulumba terk ettim.
Çocuklarımın bi kaç parça eşyasından başka bişey almadım yanıma.
Ve ben evi terkettikten bir kaç ay sonra (henüz boşanmamışken) benim evimin, benim düzenimin, benim eşyalarımın üzerine ailesini alıp oturttu eski eşim.
Babası benim dolabıma astı ceketini, annesi benim ocağımda yemek yaptı, benim çiçeğimi suladılar falan falan..
Buna sebep olarak, çocuklarımı aldığı zamanalarda annesinin git gel yapmasını istemediğini bahane etti.(annesi bakıyor çocuklara)
Ailesini o eve oturttuktan sonra da ben kapıları tamamen kapattım ve kesin olarak boşanmaya karar verdim.
Çekişmeli açtığım davayı bi çok hakkımdan feragat ederek anlaşmalıya çevirdim.
Protokolü hazırlarken, evden bi kaç eşya alacağımı söyledim (sıfırdan ev kurdum kendime) alacaklarımı maddelere eklemeye gerek var mı dedim, "saçmalama benim yuvam yıkılıyor sen eşya diyorsun istersen bütün evi al git" dedi, peki dedim protokole madde eklemedik, ortak eşyalar paylaşılmıştır yazdık sadece.

Bu süre içerisinde dava görüldü, boşandık, üzerinden aylar geçti fakat eski eşim her eşya konusunu açtığımda bi şekilde türlü bahanelerle yan çizdi.
Açıkçası hiç eşyasında falan değilim ama bu bahaneler beni her defasında daha da hırslandırdı ve en son dün akşam hakkım olan eşyaları istediğimi söyledim, bu arada iletişimimiz gayet pozitif normalde.
Bi anda çıkışıp, oldukça ukala bir tavırla "eşya falan vermiyorum, sıkıyorsa gel de al" dedi.
Sadece kişisel eşyalarımı alabilrimişim, onuda o nezaman isterse!!

O andan itibaren elmas gibi değerlendiler benim gözümde eşyalar ve çöpe basacak bile olsam, ki öyle yapıcam çünkü yeni evimin bütün eşyaları tamam, eksiğim yok.
Benim o eşyaları ona bırakmamam lazım.
Hala benim buzdolabımı, benim yatak odamı kullanıyorlar.
Halılarım, havlularım, yorganlarım yani aklınıza ne gelirse herşeyim hala o evde ve ailesi kullanıyor.

Ben eşyalarımı o adamdan nasıl alabilirim.
Hukuki olarak bi hakkım yok sanırım ama gururuma dokunuyor bunun altında ezilemem.
Başına gelen var mı?
Boşverin bence
Zaten yeni evinizde eşya eksiği yokmuş.
Eşinizle ortak kullandığınız esyalari alıpta onun hatirasi ile yaşamayın, daha kolay unutursunuz böylece..
Bırakın onlar sizin hatiranizla yaşasın..
Ben olsam özel esyalarimi da almam....
Bir daha da görüşmem.

Sizə halaldı. Boşanmısınız özünüzə yeni bir şərait qurmusunuz. Məncə əşyaları da alın. Hamısını. Niyə sizin olanı başqası işlətməlidir ki. Mən də boşananda mutfak dolabım qalmışdı vermirdi kvem. avukatımla məcburi şəkildə çıxartdım və atdım. sırf inadına. siz də elə edin atsanız belə çıxardın

ben olsam hiç uğraşmazdım. siz anca benim bıraktığı ikinci el eşyalara layıksınız hatta o bile size fazla da neyse alın hayrıma kullanın derdim...

Siz bu adamdan bunun için boşanmadiniz mi. Nasil davranmasini bekliyordunuz. Zaten gel canim eşyalar senindir diyecek bir adamdan bosanmamis olurdunuz. Hirsinizi anliyorum. Ama zaten bosanmayi siz gerceklestirerek bi nevi bu tur haklarinizdan feragat edip,tabiri caizse al ne varsa senin olsun ben senden kurtulayip yeter demek gibi belki de. Bosverin zaten yeni bir düzen kurma şansina sahip olmuşsunuz. Kullanabildiğiniz kadar kullanmissiniz o eşyalari. Onlar diger hayatiniza aitti ve orda kaldi. Birakin ve unutun bence yeni eşyalar yeni bir hayat ve çocuğunuz yada çocuklariniz size yeter. Esyalarin ömürleri vardir ve biter. Nokta koyarak baslanmali yeni hayata..

Ben eşya değil de ceyizimle getirdiğimiz eşyalara daha çok üzülürüm .sizin durumunuDa yapacak bı şey yok malwsef.Muhatap olmamak en iyisi .ben bu kadar hırsla gazeteye ilan verip bagisladigimi cümle aleme bildirdim sanırım(tavsiye etmiyorum tabiki)

Back
X