patafix'ciğim..
ben bugün gördüm yazdıklarını..5.sayfada yazdığın bu mesajı görünce "eyvah" dedim..
yukarıdaki paragraf çelişkilerle dolu..
"Ben namaz niyazla yaşıyorum artık. İnançlarım çok güçlendi. Ama sen istersen eğer seninle gece kulübüne bile gelirim"
"Allah'tan başka kimseye kul olunmaz ama ben oğluma ve sana kul köle olmak istiyorum"
sadece bu iki cümle bile onun sağlıklı düşünmediğini gösteriyor.umarım kızmazsın bu cümleme..
bence çocuğunu böyle bir babayla aynı çatı altında büyütüp ona travmalar yaşatma..tüm hayatı bu travmalar üzerine kurulacak çünkü yavrunun..
ayrılırsan babasını daha az görür,daha az olaya şahit olur ve daha az travma yaşar..
aynı şeyler senin içinde geçerli..
allah yardımcın olsun tatlım..
Aynen öyle doğru söylüyorsun canım. Ama inan düne kadar konuştuğu şeyleri duysaydınız anlardınız neden yeniden denemeye karar verdiğimi. Vazgeçemedi arkadaşlarından, teraziye koydu yaa inanamıyorum. Kesin dalga geçti bu insan benimle...
Ben niye bu kadar gel git yaşıyorum bunu çözemedim. Kafamı karman çorman etti. Artık hiç birşey bilmiyorum. Adam bir şekilde ikna ediyor beni mutlaka, böyle biri değildim ben, dediğim dedik biriydim. Neler oluyor anlamıyorum bu ilişkide...
Acaba eşin İslami hayatı seçmesi ve senin de ona uyum sağlayamayacağın fikri yüzünden mi ayrılacaksınız, yoksa tamamen zıt dünyaların insanları olduğunuz için, hayat artık çekilmez olduğu için mi boşanacaksınız? Ayrıca çalışıp çalışmadığınızı da belirtmemişsiniz. 13 yılık evli bir hanım olarak, öncelikle çocuğunuzu düşünmelisiniz derim. Kocanız sizi döve döve hastanelik mi etti? Aç mı bıraktı? çocuğunuza zulüm mü etti, eve başka bir kadın getirip sizi şahı merdan dışarı mı attı, sizin çalışıp getirdiğinizi alıp içkiye, kumara mı verdi? siz evde yokken tüm eşyaları toplayıp satıp parası ile kayıplara mı karıştı? tüm akrabalarınızı parasal açıdan dolandırıp bir de yüzsüzce onların sofrasında mı oturdu? Annenize babanıza ağıza alınmayacak hakaretlerde mi bulundu?
Bu liste uzar gider. Ama bu listenin çoğuna hayır cevabı veriyorsanız lütfen vicdanınıza danışın.
İslami yaşam tarzı meselesine gelince, bu topraklar üzerinde en fazla 60 yıl daha yaşayabiliriz. Yarına çıkacağımızı Allah bilir. Eşiniz namaz kılıyor ve sizi teşvik ediyorsa, eve haram kazanç getirmiyorsa, beş vakit namazını kılıyorsa ve siz de namaz oruç ve diğer ibadetlerinde ona uyuyorsanız zaten evinizde huzur, bereket, ağız tadı olacaktır. Boşanmak dünya kurulduğundan beri hep uygulanagelen, ama tüm toplumlarda da hiç sevilmeyen bir olgu olmuştur.
Bu bağlamda bir kez daha düşünün derim.
ne biçim bir yorum bu ya..yaşadıklarına heleki bir yuvanın yıkılmasına çok üzüldüm....
nerdeyse tüm konularını okuyabildim....
boşanma kararına üzüldüm ...
eşin seni aldatmadıysa yada seni sevmiyosa .... sen onu sevmiyosan... anca bu sebeplerden evlilik bitmesi gerekti
diye düşünüyorum arkadaşım....
hani bir sözünde diyosun eşim kendini çok dine verdi diye keşke bu kadar rahatsız olmasaydın inan bu kötü bişey değil...
namaz kılması cemaate gidip sohbet etmeleri.... ön yargılı olmasaydın keşke araştırsaydn.....
belki şöyle düşündün oranın kötü bi yer olduğunu eşini doldurduklarını felan düşün heralde,,,,,
birde eşinin senin kapanman konusunda baskı yapması dine cepe almanı sağladı ve önyargılı olmuşsundur diye düşünüyorum....
eşinin sana kapanman konusunda baskı yapmasına kızdım.... bu onun zoruyla değil allah rızası için kapanmak la olur...
bizim dinimiz baskıcı değildir.... rabbim kur'an-ı kerimde kapanmamızı buyurur bu allahın emridir kim ne kadar uyar orası tartışılır ama
herkesin inancıda kendine ... eşinin baskı yapma gibi bi hakkı yok...
eğer çok inançlı olsa bile senin kabul ettiği geçmişini ailene söylemekle tehdit etmeside namaz kılıp allah yolunda oluyorum diyen bir insanada
yakıştıramadım doğrusu.... allah islah etsin...
şimdi sen ayrıldın ya sonrası belki başkasıyla evleneceksin sanki o kişi daha mı iyi olcak....???
tabi mutlu olanlarda vardır ikinci evliliklerinde ama bu okdar zorki....bence ilkinde mücadele edip düzeltmek varken kolayı seçip bitirmek,,
sonra yeni bir hayata başlayıp yeniden bi başkasıyla denemk ki ikincisine ilk kösterdiğin sabrı bile çok zor gösterirsin hemen yıkılmaya müsaittir
ikinci evlilikler o yüzden eski eşinden keşke bu kadar çabuk vazgeçmeseydin... belki bir gün yeri gelir pişman olursun...gelen gideni aratır çünkü arkadaşım
birde bu sorunlar aşılacak sorunlar gibi geldi bana bu kadar erken karar vermeseydiniz keşke , en azından oğlunuz için....
zaten ayrılmışsınız ama bu saatten sonra düzelme olasılığınız yoksa bence çok iyi iki dost olabilirsiniz.... daha fazla birbirinizi kırmadan,
geçmişe o güzel günlerin hatrına birbirinizi incitmeyin daha fazla....
saygılı bi şekilde çocuğunuza iyi bi örnek olabilirsiniz.....
hakkında hayırlısı olsun rabbim hiç sevmez ayrılanları boşananları o yüzden inşallah hayırlıysa tekrar bir arada olup o huzuru yakalarsınız inşallah....
ne biçim bir yorum bu ya..
sanki millet keyfinden boşanıyor..
rabbimin boşananları sevmediğini nerden biliyorsunuz..
Hadis-i Şerif’te: "Allah Celle Celalühu’ya en sevimsiz helal, -talak- boşanmadır" şeklinde ifade edilen; boşanmanın meydana gelmemesi için yüce dinimiz gerekli nasihatleri yapmış ve daha da önemlisi hülle ve benzeri engeller ortaya koymuştur. Ancak eğer başka çıkar yol kalmamışsa, "çirkin" olarak da olsa müsaade edilmiştir.
hadis var yaniii..Allah boşananları sevmezde ne demek ..buna siz karar veremezsiniz
evet arkadaşım boşanmaları demek istemiştim yanlış yazmışım kusura bakmayın bende hadislerimizden biliyorum kafamdan uydurmadım....
amacım kimseyi kırmak değil di...
tabiki insanlar boşanabilirler hepsinin nedeni farklıdır allah kimsenin yuvasını bozmasın ...
ama sizde açık aramaya tartışma çıkarmaya ne meraklısınız.... anlayamıyorum ...
o kadar güzel şeyler yazdım bunu bulup yapıştırıyosunuz yazık valla....
kimse keyfi yuvasını yıkmıyor..
kimi için belki çok büyük bi nedendir.. kimi içinde önemsiz bi sebepdir.. kimse kimsenin ne yaşadığını bilmezkii..evet kimsenin ben hala söylüyorum evliliği yıkılsın istemem ama artık insanları tanıyamıyorsun..çok iyi gizliyolar kendini..benimde başıma bu olay gelmeden önce..bende evlilik için mücadele gerekir hemen yuva yıkılmaz diyodum ..ama göründüğü gibi olmuyor hiçbişey.
ben kimseye sataşmıyorum sataşcak veya tartışcak halimde yok arkadaşım...
sadece yazdığın son cümleye cevap verdim ..zaten sende yanlış yazdığını belirtmişsin..:82:
tabiki kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez....hak veriyorum...
ben sadece hani insanların elinden gelen herşeyi tam anlamında yapıp ve yine olmuyosa bitmesi taraftarıyım....
ortada bi çocuk da varsa çok üzülüyorum böyle arkadaşlara tanımasam bile...
çünkü çocuklar isterki anne babları hep beraber olsun birbirlerini çok sevsinler ... benboşanmış anne ve babların çocuklarının bir yanının eksik kaldığını
düşünüyorum anladığım kadarıyla....
tabiki çok huzursuz bi ortam var ise anne ve baba birbirlerine olan saygılarını yitirmiş ise o ortamda da çocuk sağlıklı bi şekilde yetiştirilemez....
kimsenin yarasına tuz basmak değildi amacım yada hiç kimseyi kırmak...
olabilir bi kelimeyi yanlış yazabilirim....
ama diğer arkadaş hesap soruyo nasıl dersin sen nerden biliyosun gibi???
mevlana ne der hataları yanlışları günahları gizlemekte gece gibi olun der....
konu sahibi arkadaş ne kadar da yazdıımı maruz görmüş iyi niyetli bi şekilde klavye sürtmesidir demiş... ne kadar iyimser bi bayan teşekkür ederim...
beni anladığı için....
ama diğer arkadaşda ne kadar hevesli açık arayıp tartışma oratamı yaratmaya ....
benim demek istediğim böyle karaektere sahip insanlar ( herşeyin altında bişey arayıp,, açık arayan ) kendi hayatlarındada mutlu olamıyorlar...
senin adınada üzüldüm arkadaşım demekki böylesi hayırlıymış inşallah bundan sonrası senin için çok güzel olur çok mutlu , huzurlu olursun....
tabiki kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez....hak veriyorum...
ben sadece hani insanların elinden gelen herşeyi tam anlamında yapıp ve yine olmuyosa bitmesi taraftarıyım....
ortada bi çocuk da varsa çok üzülüyorum böyle arkadaşlara tanımasam bile...
çünkü çocuklar isterki anne babları hep beraber olsun birbirlerini çok sevsinler ... benboşanmış anne ve babların çocuklarının bir yanının eksik kaldığını
düşünüyorum anladığım kadarıyla....
tabiki çok huzursuz bi ortam var ise anne ve baba birbirlerine olan saygılarını yitirmiş ise o ortamda da çocuk sağlıklı bi şekilde yetiştirilemez....
kimsenin yarasına tuz basmak değildi amacım yada hiç kimseyi kırmak...
olabilir bi kelimeyi yanlış yazabilirim....
ama diğer arkadaş hesap soruyo nasıl dersin sen nerden biliyosun gibi???
mevlana ne der hataları yanlışları günahları gizlemekte gece gibi olun der....
konu sahibi arkadaş ne kadar da yazdıımı maruz görmüş iyi niyetli bi şekilde klavye sürtmesidir demiş... ne kadar iyimser bi bayan teşekkür ederim...
beni anladığı için....
ama diğer arkadaşda ne kadar hevesli açık arayıp tartışma oratamı yaratmaya ....
benim demek istediğim böyle karaektere sahip insanlar ( herşeyin altında bişey arayıp,, açık arayan ) kendi hayatlarındada mutlu olamıyorlar...
senin adınada üzüldüm arkadaşım demekki böylesi hayırlıymış inşallah bundan sonrası senin için çok güzel olur çok mutlu , huzurlu olursun....
boşanmak da evlilik kadar doğal bi durum. güvenir mutlu olacağınıza inanır evlenirsiniz ancak güvensiz ve mutsuz ettiyse sizi bu evlilik bunu bitirmek saygısız ve sevgiden yoksun bi evlilikten daha iyidir. en azından çok geçmeden yoluna bakmalı iki insan da.. benim aklıma şu günlerde bişey takılıyo aslında siz sormak istedim; boşanmış ama çocuğu olmayan gayet genç ve güzel bir kadın, bekar yani hiç evlenmemiş bi adamla evlense mutlu olabilir mi? yani erkek severse buna göz yumar mı sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?