Boşandığım eşim yine peşimde. Çok kararsızım!!!

Çok teşekkür ederim. Çok da haklısın. Bundan sonraki hayatımda ona yer yok artık. En ciddi fırsatı bile böyle bozuk para gibi harcadı ya yolu açık olsun. Allah utandırmasın, inşallah büyük konuşmuyorumdur. Sağol ilgin için canım...

Hayır canım dalga geçmedi, sen makyajımdan giyimimden ödün vermem dediğin için sana karşı atak olarak arkadaş konusunu öne sürdü, bu sayede artık yalnız olmadığını düşünesin diye elbetteki çok çocukca bir davranış ne yazık ki düşünebilme kapasitesi bu kadarmış adamcağızın yapabilecek bir şey yok canım, sen haklı olarak ve insaniyet namına bir kez daha denemeyi düşündün ve bir şans daha verdin ona ve o değişmediğini dahası değişemeyeceğini sana bir kere daha gösterdi...sakın üzülme, böyle olması çok daha iyi olmuş tatlım...umarım moralman iyisindir ama unutma sen daha iyi şeyleri hak ediyorsun...

biten bitmistir..tekrar bir araya gelmenin bi manasi yok....kirilan birsey tekrar telafi edilmez...aci ama gercek

ne mi oluyor? ah evlat sen ne tatlı şeysin!!! oğlunuzun hatrı geliyor mantığınızla kalbiniz arasına oturuveriyor olan o işte
açıkçası siz yeniden bir çatı altına girmeden, oğulcağızınız heveslere kapılmadan yüzünü bir kez daha göstermesine sevindim. köprüyü geçene kadar ayıya dayı dese, siz o eve girdikten sonra birkez daha çıkmak için öncesinde 1000 düşündüyseniz, bu kez 10000 düşünecektiniz. yol yakınken değişen bir şey olmadığını göstermekle size iyilik ettiğini düşünüyorum.
allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın ve bundan sonraki hayatınızda, size ve oğlunuza layık olduğunuz değeri verecek birini çıkarsın karşınıza

çok güzel yazmışsın arkadasım.aynen katılıyorum.

yaşadıklarına heleki bir yuvanın yıkılmasına çok üzüldüm....

nerdeyse tüm konularını okuyabildim....

boşanma kararına üzüldüm ...

eşin seni aldatmadıysa yada seni sevmiyosa .... sen onu sevmiyosan... anca bu sebeplerden evlilik bitmesi gerekti

diye düşünüyorum arkadaşım....

hani bir sözünde diyosun eşim kendini çok dine verdi diye keşke bu kadar rahatsız olmasaydın inan bu kötü bişey değil...

namaz kılması cemaate gidip sohbet etmeleri.... ön yargılı olmasaydın keşke araştırsaydn.....

belki şöyle düşündün oranın kötü bi yer olduğunu eşini doldurduklarını felan düşün heralde,,,,,

birde eşinin senin kapanman konusunda baskı yapması dine cepe almanı sağladı ve önyargılı olmuşsundur diye düşünüyorum....

eşinin sana kapanman konusunda baskı yapmasına kızdım.... bu onun zoruyla değil allah rızası için kapanmak la olur...

bizim dinimiz baskıcı değildir.... rabbim kur'an-ı kerimde kapanmamızı buyurur bu allahın emridir kim ne kadar uyar orası tartışılır ama

herkesin inancıda kendine ... eşinin baskı yapma gibi bi hakkı yok...

eğer çok inançlı olsa bile senin kabul ettiği geçmişini ailene söylemekle tehdit etmeside namaz kılıp allah yolunda oluyorum diyen bir insanada

yakıştıramadım doğrusu.... allah islah etsin...

şimdi sen ayrıldın ya sonrası belki başkasıyla evleneceksin sanki o kişi daha mı iyi olcak....???

tabi mutlu olanlarda vardır ikinci evliliklerinde ama bu okdar zorki....bence ilkinde mücadele edip düzeltmek varken kolayı seçip bitirmek,,

sonra yeni bir hayata başlayıp yeniden bi başkasıyla denemk ki ikincisine ilk kösterdiğin sabrı bile çok zor gösterirsin hemen yıkılmaya müsaittir

ikinci evlilikler o yüzden eski eşinden keşke bu kadar çabuk vazgeçmeseydin... belki bir gün yeri gelir pişman olursun...gelen gideni aratır çünkü arkadaşım

birde bu sorunlar aşılacak sorunlar gibi geldi bana bu kadar erken karar vermeseydiniz keşke , en azından oğlunuz için....

zaten ayrılmışsınız ama bu saatten sonra düzelme olasılığınız yoksa bence çok iyi iki dost olabilirsiniz.... daha fazla birbirinizi kırmadan,

geçmişe o güzel günlerin hatrına birbirinizi incitmeyin daha fazla....

saygılı bi şekilde çocuğunuza iyi bi örnek olabilirsiniz.....

hakkında hayırlısı olsun rabbim hiç sevmez ayrılanları boşananları o yüzden inşallah hayırlıysa tekrar bir arada olup o huzuru yakalarsınız inşallah....

ne biçim bir yorum bu ya..
sanki millet keyfinden boşanıyor..
rabbimin boşananları sevmediğini nerden biliyorsunuz..

Hadis-i Şerif’te: "Allah Celle Celalühu’ya en sevimsiz helal, -talak- boşanmadır" şeklinde ifade edilen; boşanmanın meydana gelmemesi için yüce dinimiz gerekli nasihatleri yapmış ve daha da önemlisi hülle ve benzeri engeller ortaya koymuştur. Ancak eğer başka çıkar yol kalmamışsa, "çirkin" olarak da olsa müsaade edilmiştir.

hadis var yaniii..Allah boşananları sevmezde ne demek ..buna siz karar veremezsiniz

ne biçim bir yorum bu ya..
sanki millet keyfinden boşanıyor..
rabbimin boşananları sevmediğini nerden biliyorsunuz..

Sanırım bir klavye sürçmesi yaşanmış o cümlede :) Allah beni seviyor ve her fırsatta da hissettiriyor çünkü. Uzun uzun yazmış, emek vermiş arkadaş, sağolsun varolsun. Bundan sonrasında da hep iyi ve doğru insanlarla karşılaşırız umarım, hepimiz, hakeden herkes. Benim için artık tarih oldu. Bu yüzden eğer amacını aştıysa mod arkadaşlar kapatabilirler konumu, hiç farketmez...

Ayrıca senin rumuzunu hiç beğenmedim talihsizben. Bence kendine acilen daha pozitif bir rumuz almalısın.

neden ayrıldığınızı bilmiyorum ama yeniden başlanan ilişkiler hayır getirmediği gibi evlilik de mutluluk getirmez. etrafımda7 kere aynı insanla evlenip yine boşanmış kişiler var.ya da farklı insanlarla çok defa evlilik yapmış olanlar.İnsan değişmedikçe sonuç da değişmiyor.

evet arkadaşım boşanmaları demek istemiştim yanlış yazmışım kusura bakmayın bende hadislerimizden biliyorum kafamdan uydurmadım....

amacım kimseyi kırmak değil di...

tabiki insanlar boşanabilirler hepsinin nedeni farklıdır allah kimsenin yuvasını bozmasın ...

ama sizde açık aramaya tartışma çıkarmaya ne meraklısınız.... anlayamıyorum ...

o kadar güzel şeyler yazdım bunu bulup yapıştırıyosunuz yazık valla....

kimse keyfi yuvasını yıkmıyor..
kimi için belki çok büyük bi nedendir.. kimi içinde önemsiz bi sebepdir.. kimse kimsenin ne yaşadığını bilmezkii..evet kimsenin ben hala söylüyorum evliliği yıkılsın istemem ama artık insanları tanıyamıyorsun..çok iyi gizliyolar kendini..benimde başıma bu olay gelmeden önce..bende evlilik için mücadele gerekir hemen yuva yıkılmaz diyodum ..ama göründüğü gibi olmuyor hiçbişey.

ben kimseye sataşmıyorum sataşcak veya tartışcak halimde yok arkadaşım...
sadece yazdığın son cümleye cevap verdim ..zaten sende yanlış yazdığını belirtmişsin..:82:

Son düzenleme:

tabiki kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez....hak veriyorum...

ben sadece hani insanların elinden gelen herşeyi tam anlamında yapıp ve yine olmuyosa bitmesi taraftarıyım....

ortada bi çocuk da varsa çok üzülüyorum böyle arkadaşlara tanımasam bile...

çünkü çocuklar isterki anne babları hep beraber olsun birbirlerini çok sevsinler ... benboşanmış anne ve babların çocuklarının bir yanının eksik kaldığını

düşünüyorum anladığım kadarıyla....

tabiki çok huzursuz bi ortam var ise anne ve baba birbirlerine olan saygılarını yitirmiş ise o ortamda da çocuk sağlıklı bi şekilde yetiştirilemez....

kimsenin yarasına tuz basmak değildi amacım yada hiç kimseyi kırmak...

olabilir bi kelimeyi yanlış yazabilirim....

ama diğer arkadaş hesap soruyo nasıl dersin sen nerden biliyosun gibi???

mevlana ne der hataları yanlışları günahları gizlemekte gece gibi olun der....

konu sahibi arkadaş ne kadar da yazdıımı maruz görmüş iyi niyetli bi şekilde klavye sürtmesidir demiş... ne kadar iyimser bi bayan teşekkür ederim...

beni anladığı için....

ama diğer arkadaşda ne kadar hevesli açık arayıp tartışma oratamı yaratmaya ....

benim demek istediğim böyle karaektere sahip insanlar ( herşeyin altında bişey arayıp,, açık arayan ) kendi hayatlarındada mutlu olamıyorlar...

senin adınada üzüldüm arkadaşım demekki böylesi hayırlıymış inşallah bundan sonrası senin için çok güzel olur çok mutlu , huzurlu olursun....

Teşekkür ederim. Allah, benim için kim ne isterse ona 1000 katını versin inşallah. Bazen olmayınca olmuyor. Elimden gelenin fazlasını yaptım, oturup anlatsam ağzınızı 1 hafta kapatamazsınız ama yeter. Nankör ve ne istediğini bilmeyen insandan korkarım. Böyle mutluyum ben şükürler olsun. Allah sizlerin yuvasını bozmasın...

size hiç bişey diyemiyorum boşananı Allah sevmez yazmışsınız ne demem gerekiyordu.. evet hesap sordum..baskası yazsa gene sorarım Allahla kul arasını ne siz nede bir başkası bilebilir..siz kendi kulluğunuzu yapın yeter ..
benim karakterimi bilmeden nasıl yorum yapabiliyorsunuz..çok şükür ben mutluyum siz kendinize bakın..

boşanmak da evlilik kadar doğal bi durum. güvenir mutlu olacağınıza inanır evlenirsiniz ancak güvensiz ve mutsuz ettiyse sizi bu evlilik bunu bitirmek saygısız ve sevgiden yoksun bi evlilikten daha iyidir. en azından çok geçmeden yoluna bakmalı iki insan da.. benim aklıma şu günlerde bişey takılıyo aslında siz sormak istedim; boşanmış ama çocuğu olmayan gayet genç ve güzel bir kadın, bekar yani hiç evlenmemiş bi adamla evlense mutlu olabilir mi? yani erkek severse buna göz yumar mı sizce?

Eğer çocuk yoksa daha mümkün geliyor kulağa. Ama tabii bu erkeğin sosyo-kültürel pozisyonuna bağlı. Ailesi ve seçtiği arkadaşların yaşam şekli bu konuda fikir verebilir. Muhafazakar bir erkek için bana kalırsa neredeyse imkansız bunu kabul etmek. Aşkın perdesi gözden kalktığında bence kesinlikle problem teşkil eder. Ben artık özellikle evliliklerde denge/eşitlik gibi kavramlara öncelik verilmesi gerektiğine inanıyorum. Evlilik yaşamış bir kadın, bekar yaşamış bir erkeğe göre daha korumacı ve daha verici davranırken erkek daha hoyratça harcayabiliyor duygularını. Türk erkeğiyle bu söylediğiniz iş zor bence...

buna en doğru kararı sen verırsın.barış dıyenlerı barışma dıyenlerı bı kenara bırak ve bu evlılık dewam ederse ne hıssedeceksın bıter se ne hıssedecksın duyguların neler bunları sorgula.eger gerçekten ona ınanıorsan ve evlılgını yurutmek için çabalamaya hazırsan barış.ama ümidim yok istemıorum dersen deneme boşuna.insan bişeyı ıstemedgı zamn en ufak bı olumsuzluk gozune batar..durum içinden çıkılmaz bi hale gelebılır.evliliğini yurutecek yada yepyenı bı sayfa açıcak olan sensın.kimsenin etkısı altında kalma ve hangi şekilde mutlu olcagnı ınanıosan o şekilde yoluna dewam et..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…