ne kadar acı, eşin kendisi karar vermemişki ABİ leri demiş oda onlara karşı çıkamadığı için tamam demiş. onlar olmaz başkasını bul dese gene bunları dinleyecekti. zaten bu insanlar zamanla kendi mantıklarını değil abi ve ablalarının mantıklarını kullanıyor
ben tam olarak öyle olduğuna inanmıyorum mutlaka kendi mantığınada uyan bişeydir ve o yzden o da tamam demiştir. başkasını bul farklı bi durum ailesine önem veren birinin sırf biri dedi diye böyle yapacağına inanmıyorum. kendi içinde böyle bi istek yoksa tabiki...
ne kadar acı, eşin kendisi karar vermemişki ABİ leri demiş oda onlara karşı çıkamadığı için tamam demiş. onlar olmaz başkasını bul dese gene bunları dinleyecekti. zaten bu insanlar zamanla kendi mantıklarını değil abi ve ablalarının mantıklarını kullanıyorlar
Sevgili arkadaşım dayatma ve baskı gerçekten tahammülü zor olan bişeydir haklısın ama bence eşin aslında allah inancı olan biri demekki ve böyle birinden ben zarar geleceğine asla inanmıyorum. eğer inancın konusunda sana baskı yapmayacağına söz verirse bence yeniden denemelisin. hem çocuğunuz için hemde boşandıktan sonra başka baskılarla başbaşa kalacağın için mücadele etmediğine pişman olacaksın gibi hissettim.
ne kadar acı, eşin kendisi karar vermemişki ABİ leri demiş oda onlara karşı çıkamadığı için tamam demiş. onlar olmaz başkasını bul dese gene bunları dinleyecekti. zaten bu insanlar zamanla kendi mantıklarını değil abi ve ablalarının mantıklarını kullanıyor
ben tam olarak öyle olduğuna inanmıyorum mutlaka kendi mantığınada uyan bişeydir ve o yzden o da tamam demiştir. başkasını bul farklı bi durum ailesine önem veren birinin sırf biri dedi diye böyle yapacağına inanmıyorum. kendi içinde böyle bi istek yoksa tabiki...
benim eşimde bir kandil akşamı adını hiç duymadığım bir zatı muhtereme gitmişti tövbe almak için eve geliğinde tövbe aldığını bunun bazı şartları olduğunu şartlarının birininde tövbe aldığı gece eşinin yanında yatmaması oluğunu söylemişti ve ben o geceyi eşimle alay ederek geçirmiştim. çünkü allahu teala bazı durumlar oluşturulduktan sonra dini nikah vs... eşimi bana beni eşime helal kılmış ama şahsın biri insanlara tövbe dağıtıyor tövbe aldığı gecede eşinle aynı yatakta uyumamasını söylüyor. ilişkide bulunmayın gibisindende değil yanında bile yatmıcakmış.ya sen kimsinki allahın bana helal kıldığını sen yasaklıyorsun biliyormusunki sen bunu yaparak aslında allaha şirk koşuyor sevap kazandığını sanarak ve insanlarıda buna inandırarak en büyük günahlardan birine giriyorsun.
yok böyle bir zihniyet.hadi adam şarlatan ya bizimkine ne demeli sen tövbe edeceksen git camine kıl namazını, et duanı, salih tut niyetini sen zeten samimi bir şekilde tövbe eder ve tekrarlamazsan allah seni geri çevirmeyeceğini ayetlerle bildirmiş.senin aklın yokmuda sen başkasının aklını kullanıyorsun...
benim eşimde bir kandil akşamı adını hiç duymadığım bir zatı muhtereme gitmişti tövbe almak için eve geliğinde tövbe aldığını bunun bazı şartları olduğunu şartlarının birininde tövbe aldığı gece eşinin yanında yatmaması oluğunu söylemişti ve ben o geceyi eşimle alay ederek geçirmiştim. çünkü allahu teala bazı durumlar oluşturulduktan sonra dini nikah vs... eşimi bana beni eşime helal kılmış ama şahsın biri insanlara tövbe dağıtıyor tövbe aldığı gecede eşinle aynı yatakta uyumamasını söylüyor. ilişkide bulunmayın gibisindende değil yanında bile yatmıcakmış.ya sen kimsinki allahın bana helal kıldığını sen yasaklıyorsun biliyormusunki sen bunu yaparak aslında allaha şirk koşuyor sevap kazandığını sanarak ve insanlarıda buna inandırarak en büyük günahlardan birine giriyorsun.
yok böyle bir zihniyet.hadi adam şarlatan ya bizimkine ne demeli sen tövbe edeceksen git camine kıl namazını, et duanı, salih tut niyetini sen zeten samimi bir şekilde tövbe eder ve tekrarlamazsan allah seni geri çevirmeyeceğini ayetlerle bildirmiş.senin aklın yokmuda sen başkasının aklını kullanıyorsun...
Hristiyanların kilisede pedere gidip günah çıkarması gibi bişey olmuş bu. İslamiyette böyle şeyler olduğunu bilmiyordum. Çok üretkenmiş bu "tövbe dağıtan" arkadaş :)
Ama gerçekten de ben bu insanların "boşver, sen tesettürlü, dini bütün bir hanım bulur evlenirsin. O da madem kabul etmedi kendi yoluna baksın" türünden cümleler kurup, bir ailenin önemini göz ardı edecek şekilde konuşurlar diye düşünmüştüm. Demek ki yanılmış, ön yargılı davranmışım. Sadece bunu söylemek istedim. Bağnaz insanlar olarak nitelemiştim onları. Yoksa herhangi bir kıvama gelmiş değilim. Keşke gelebilsem, herşey çok daha kolay olurdu. Yürekten inançlı olmak hayatı kolaylaştıran bir durum. Örneğin eşimin ablası 2 yıl önce vefat ettiğinde, annesinin (son derece inançlı bir hanımdır) kendini paraladığını hiç görmedim. İnanılmaz bir teslimiyet içindeydi ve ben çok imrenmiştim o duruma. Hayatla başa çıkma konusunda "dini inançlar" acaip yardımcı oluyor insana. Bu lüksü herkes yaşayamıyor. Ama işte insanın kendini zorlamasıyla da edinilebilecek bir şey değil "inanç" ne yazık ki...
Çok teşekkür ediyorum ne kadar güzel ilgileniyorsunuz konumla. Güç veriyorsunuz, sağolun...
erkekler bunca kazık atarken biz bari birbirimizle ilgilenip dayanışma içinde olalım arkadaşım
dediğiniz gibi bir yaklaşım içinde olsalar öncelikle eşinizin içine kurt düşürmüş olmazlar mıydı? islamda ve her dinde, insan olan herkesin nezdinde "evlilik kutsaldır", hele bir de çocuk varsa bu kutsiyet daha da artar. hal böyleyken eşinize "biz sana senin gibi olanı buluruz" yaklaşımı, aptal olmayan herkeste olacağı üzere eşinizde soru işareti oluşmasına neden olurdu.
üstelik belki o abilerle bunları hiç konuşmadı, belki üstünkörü konuştular? sizin geri dönmek için o cemaatten çıkmasını isteyeceğinizi öngörmüş ve bunun için size şirin göstermeye çalışıyor olamaz mı?
şeytanın avukatlığını yapıyorum farkındayım ama şu duygusal halinizle ve doğal olarak en zayıf yönünüz olan çocuğunuza sorumluluk duygunuzla bazı noktaları görememekten endişe etmeseniz buraya yazmazdınız diye düşünüyorum, o yüzden kendime hak gördüm açıkçası.
tekrar ediyorum, inşallah, yürekten dilerim ki söylediklerinde samimi olsun, uygulamaları bu yönde olsun da evladınızı 4 gözden ayırmadan büyütün ama şahsen dikensiz gül bahçesine düşeceğinizi tahmin etmiyorum.
söylediğiniz tevekkül raddesine gelince... allah hepimize öyle bir inanç, öyle bir tevekkül nasip etsin, o herkese nasip olacak bir erdem değil maalesef. erenler, evliyalar, peygamberler seviyesi orası...
Evet arkadaşlar gelişmeleri paylaşırım demiştim ya....
Yeniden denemeye karar vermiştim ki olanları anlatayım. Dün akşam buluştuk. Oturdum ve neler istediğimi, neler beklediğimi ve yapması gerekenleri anlattım. "Aynı eve geçene kadar benden hiç bir fedakarlık bekleme, ne kılık kıyafetimden ne makyajımdan ödün veririm. Sadece izlemede olurum. Değiştiğini, ailene gerçekten sonuna kadar sahip çıkıp, oğlumla benim yanımızda olduğunu, ilgini alakanı görüp inandığımda, beni oğlumu mutlu edebiliyorsan ben de gereken neyse yaparım. Evine bağlı birisin zaten, arkadaş filan diyerek hiç bir zaman bizden ayrı vakit geçirmedin" dedim. Adam demez mi "seninle ayrıldığımızdan beri arkadaşlarımla yeniden bağ kurduk. Önceden görüşmüyorduk ama artık pazar hariç her gün buluşuyoruz, dernekte oturup muhabbet ediyoruz, bunda bir sorun olmaz heralde" dedi. "Nasıl yani sen bizi bırakıp her akşam dışarı mı çıkacaksın" dedim. "Hayır 4-5 gün çıkarım" dedi. "Olmaz en fazla 1 gün çıkarsın, olmaz öyle şey, yeni adet mi çıktı" dedim. Adam resmen pazarlığa girdi benimle 3 gün olsun bari diye! Şok oldum inanın. "Sen aileni filan kurtarmaya çalışmıyorum arkadaşım, ne şiş yansın ne kebap diye bakıyorsun olaya" dedim. Tartıştık, hala yapma etme diyor bana! Bitti dedim. Bir daha da karşıma barışma konusuyla gelmemesini söyledim...
Anlamıyorum ben yaa. Dalga mı geçiyor bu insan benimle. Ailesi için yeni türeyen arkadaşlarından bile vazgeçemiyor. O kadar kırıldım ki. Ben bu kararı alana kadar göbeğim çatlamıştı, uykusuz geceler geçirdim, olana bakın. Ne komik değil mi?
Evet arkadaşlar gelişmeleri paylaşırım demiştim ya....
Yeniden denemeye karar vermiştim ki olanları anlatayım. Dün akşam buluştuk. Oturdum ve neler istediğimi, neler beklediğimi ve yapması gerekenleri anlattım. "Aynı eve geçene kadar benden hiç bir fedakarlık bekleme, ne kılık kıyafetimden ne makyajımdan ödün veririm. Sadece izlemede olurum. Değiştiğini, ailene gerçekten sonuna kadar sahip çıkıp, oğlumla benim yanımızda olduğunu, ilgini alakanı görüp inandığımda, beni oğlumu mutlu edebiliyorsan ben de gereken neyse yaparım. Evine bağlı birisin zaten, arkadaş filan diyerek hiç bir zaman bizden ayrı vakit geçirmedin" dedim. Adam demez mi "seninle ayrıldığımızdan beri arkadaşlarımla yeniden bağ kurduk. Önceden görüşmüyorduk ama artık pazar hariç her gün buluşuyoruz, dernekte oturup muhabbet ediyoruz, bunda bir sorun olmaz heralde" dedi. "Nasıl yani sen bizi bırakıp her akşam dışarı mı çıkacaksın" dedim. "Hayır 4-5 gün çıkarım" dedi. "Olmaz en fazla 1 gün çıkarsın, olmaz öyle şey, yeni adet mi çıktı" dedim. Adam resmen pazarlığa girdi benimle 3 gün olsun bari diye! Şok oldum inanın. "Sen aileni filan kurtarmaya çalışmıyorum arkadaşım, ne şiş yansın ne kebap diye bakıyorsun olaya" dedim. Tartıştık, hala yapma etme diyor bana! Bitti dedim. Bir daha da karşıma barışma konusuyla gelmemesini söyledim...
Anlamıyorum ben yaa. Dalga mı geçiyor bu insan benimle. Ailesi için yeni türeyen arkadaşlarından bile vazgeçemiyor. O kadar kırıldım ki. Ben bu kararı alana kadar göbeğim çatlamıştı, uykusuz geceler geçirdim, olana bakın. Ne komik değil mi?
ay okuyunca sinirden gördüm.. odun diyoruz ya erkeklere al bir kaniti daha....
sizin eski esiniz orta yolu bulmakta epey zorlaniyor galiba....
ahh çok sinir bozucu bir durum. demekki sizin affedeceğinize kesin gözüyle bakmış ki, araya da sıkıştırmış karnındakileri. bende boşanmanın çok yıkım olduğunu düşünenlerdenim ama eşinizin burnu iyice sürtmemiş. sizi üzmek istemem ama bu arkadaşları kendi kafalarına göre biriylede tanıştırmış olabilirler. bu rahatlığı belki ondandır.
ama iyiki konuştun iyiki içindekileri öğrendin canım.yoksa hep düşünecektin acaba barışsak mutlu olurmuyduk diye.kafanda soru işareti kalmadı işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?