Boşandığım eşim yine peşimde. Çok kararsızım!!!

Sevgili arkadaşım dayatma ve baskı gerçekten tahammülü zor olan bişeydir haklısın ama bence eşin aslında allah inancı olan biri demekki ve böyle birinden ben zarar geleceğine asla inanmıyorum. eğer inancın konusunda sana baskı yapmayacağına söz verirse bence yeniden denemelisin. hem çocuğunuz için hemde boşandıktan sonra başka baskılarla başbaşa kalacağın için mücadele etmediğine pişman olacaksın gibi hissettim.

ne kadar acı, eşin kendisi karar vermemişki ABİ leri demiş oda onlara karşı çıkamadığı için tamam demiş. onlar olmaz başkasını bul dese gene bunları dinleyecekti. zaten bu insanlar zamanla kendi mantıklarını değil abi ve ablalarının mantıklarını kullanıyorlar

Yoo bu kadar da değil :) Yine bir dönem evleri ayırmış ve anlaşmalı boşanma yoluna gitmiştik ama iş imzaya kalmıştı sadece ve 6 ay sonra yeniden barışmıştık. Bu son tartışmadan sonra da ben onunla hiç konuşmadan direk adliyeye gidip imzamı attım ve boşanmış olduk, adresine celp gönderildi. Boşanma celbini alınca o abilere dert yanmış "ben yanlış yaptım, böyle bitmemeliydi" diyerek. Onlar da onaylamışlar o yazdığım cümlelerle.

Umarım onunla ya da onsuz, yoluna girer herşey. Beklemedeyim...

erkekler bunca kazık atarken biz bari birbirimizle ilgilenip dayanışma içinde olalım arkadaşım
dediğiniz gibi bir yaklaşım içinde olsalar öncelikle eşinizin içine kurt düşürmüş olmazlar mıydı? islamda ve her dinde, insan olan herkesin nezdinde "evlilik kutsaldır", hele bir de çocuk varsa bu kutsiyet daha da artar. hal böyleyken eşinize "biz sana senin gibi olanı buluruz" yaklaşımı, aptal olmayan herkeste olacağı üzere eşinizde soru işareti oluşmasına neden olurdu.

üstelik belki o abilerle bunları hiç konuşmadı, belki üstünkörü konuştular? sizin geri dönmek için o cemaatten çıkmasını isteyeceğinizi öngörmüş ve bunun için size şirin göstermeye çalışıyor olamaz mı?
şeytanın avukatlığını yapıyorum farkındayım ama şu duygusal halinizle ve doğal olarak en zayıf yönünüz olan çocuğunuza sorumluluk duygunuzla bazı noktaları görememekten endişe etmeseniz buraya yazmazdınız diye düşünüyorum, o yüzden kendime hak gördüm açıkçası.
tekrar ediyorum, inşallah, yürekten dilerim ki söylediklerinde samimi olsun, uygulamaları bu yönde olsun da evladınızı 4 gözden ayırmadan büyütün ama şahsen dikensiz gül bahçesine düşeceğinizi tahmin etmiyorum.

söylediğiniz tevekkül raddesine gelince... allah hepimize öyle bir inanç, öyle bir tevekkül nasip etsin, o herkese nasip olacak bir erdem değil maalesef. erenler, evliyalar, peygamberler seviyesi orası...

Beni uyarmak istiyorsunuz, anlıyorum. Ama size bir sır vereyim mi? Bu adam hiç de böyle ince hesaplar yapabilecek biri değil ne yazık ki. Böyle zeka gerektiren konularda genelde sınıfta kalmış bir insan :) Sakın aşağıladığımı düşünmeyin ama pek zeki biri olduğunu söyleyemem ne yazık ki. Ama işte zamanında çok sevdim nedenini bilmeden. Hala da bilmiyorum ama ölmüş değil duygularım sanırım. Öyle olmasa denemeyi düşünmezdim.

Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum.
Artık gelişmeler oldukça yazmam daha doğru olacak sanırım. Bu şekilde tek bir şeyin etrafında dönüp duruyoruz çünkü. Gelişmeleri mutlaka paylaşacağım. Bakalım biten bir ilişki canlanabiliyor mu, yoksa zamana ya da başka şeylere yenilip yok mu oluyor. Hep birlikte göreceğiz bunu.
Hoşçakalın şimdilik...

Evet arkadaşlar gelişmeleri paylaşırım demiştim ya....

Yeniden denemeye karar vermiştim ki olanları anlatayım. Dün akşam buluştuk. Oturdum ve neler istediğimi, neler beklediğimi ve yapması gerekenleri anlattım. "Aynı eve geçene kadar benden hiç bir fedakarlık bekleme, ne kılık kıyafetimden ne makyajımdan ödün veririm. Sadece izlemede olurum. Değiştiğini, ailene gerçekten sonuna kadar sahip çıkıp, oğlumla benim yanımızda olduğunu, ilgini alakanı görüp inandığımda, beni oğlumu mutlu edebiliyorsan ben de gereken neyse yaparım. Evine bağlı birisin zaten, arkadaş filan diyerek hiç bir zaman bizden ayrı vakit geçirmedin" dedim. Adam demez mi "seninle ayrıldığımızdan beri arkadaşlarımla yeniden bağ kurduk. Önceden görüşmüyorduk ama artık pazar hariç her gün buluşuyoruz, dernekte oturup muhabbet ediyoruz, bunda bir sorun olmaz heralde" dedi. "Nasıl yani sen bizi bırakıp her akşam dışarı mı çıkacaksın" dedim. "Hayır 4-5 gün çıkarım" dedi. "Olmaz en fazla 1 gün çıkarsın, olmaz öyle şey, yeni adet mi çıktı" dedim. Adam resmen pazarlığa girdi benimle 3 gün olsun bari diye! Şok oldum inanın. "Sen aileni filan kurtarmaya çalışmıyorum arkadaşım, ne şiş yansın ne kebap diye bakıyorsun olaya" dedim. Tartıştık, hala yapma etme diyor bana! Bitti dedim. Bir daha da karşıma barışma konusuyla gelmemesini söyledim...

Anlamıyorum ben yaa. Dalga mı geçiyor bu insan benimle. Ailesi için yeni türeyen arkadaşlarından bile vazgeçemiyor. O kadar kırıldım ki. Ben bu kararı alana kadar göbeğim çatlamıştı, uykusuz geceler geçirdim, olana bakın. Ne komik değil mi?

canım sana daha önce demiştim ya, tamamen arkadaşlarından kopmalı diye, maşallah seninki iyice can ciğer olmuş. Senin için en hayırlısı neyse o olsun canım ama bence en hayırlısı böyle olacak. Bundan sonra seni hak edecek bi insanla karşılaştırsın allah seni

Son düzenleme:

ay okuyunca sinirden gördüm.. odun diyoruz ya erkeklere al bir kaniti daha....
sizin eski esiniz orta yolu bulmakta epey zorlaniyor galiba....

Chess amin canım sağol...Çok kırgınım şimdi. Sanki yeni ayrılmış gibiyim. Oysa ne zorlanmıştım karar verirken. Beyefendi ailesine tercih etti arkadaşlarını. Bu ne aymazlık böyle, hani ölüyordu bitiyordu! Küfür edicem şimdi töbe töbeee...

Son düzenleme:
ay okuyunca sinirden gördüm.. odun diyoruz ya erkeklere al bir kaniti daha....
sizin eski esiniz orta yolu bulmakta epey zorlaniyor galiba....

Eski eş olarak tarihe gömülmeye hak kazandı artık. Çoktan kazanmıştı da uzatmaları oynadık işte. Uzak olsun madem...

ahh çok sinir bozucu bir durum. demekki sizin affedeceğinize kesin gözüyle bakmış ki, araya da sıkıştırmış karnındakileri. bende boşanmanın çok yıkım olduğunu düşünenlerdenim ama eşinizin burnu iyice sürtmemiş. sizi üzmek istemem ama bu arkadaşları kendi kafalarına göre biriylede tanıştırmış olabilirler. bu rahatlığı belki ondandır.

ama iyiki konuştun iyiki içindekileri öğrendin canım.yoksa hep düşünecektin acaba barışsak mutlu olurmuyduk diye.kafanda soru işareti kalmadı işte

Evet sürtmemiş demek ki. Boşanmış olmak bile yetmemişse burnunu sürtmeye ne diyebilirim ki artık. Şaşırdım kaldım. Aman kiminle tanışmışsa da umrumda değil, uzak olsun yeter ki. Bıktım dengesizliklerinden! Dört dönüyordu etrafımda, şimdi vazgeçemediği şeye bak. Pes doğrusu.

ama iyiki konuştun iyiki içindekileri öğrendin canım.yoksa hep düşünecektin acaba barışsak mutlu olurmuyduk diye.kafanda soru işareti kalmadı işte

Bir iki aya kalmaz yine arayacak yalvar yakar. Eğer bu adamı biraz tanıdıysam böyle olacak. Çünkü beklemiyordu böyle bir engel koyacağımı şaşırdı. "Yokuşa mı sürmeye çalışıyorsun barışma işini" dedi. Ona göre çok doğal ve tanıdığı bütün erkekler bu şekilde bir evlilik yaşıyor çünkü. Hemen her akşam beraberler. Şaşkınlığını atsın bi üzerinden başlayacak yine. Aptal etti bu insan beni yaa, gerçekten artık mantıklı düşünemiyorum!

çok üzüldüm durumunuza. aslında doğru kararı verip ayrılmışsınız ama yine kafanızı karıştırmış. değişmeyeceği ortada. ayrıca çocuğunuz için dayanın boşanacak bişe göremiorum diyenlere şaşırıyorum. hassas bi konu biliorum ama tamamen şahsi görüşümü yazıyorum belki durum böyle deildir bence her gece cemaat ayağına dışarı çıkıp hu çekip kafayı bulup eve gelen bi babadansa, güçlü karakteri olan bi anneyle büyümesi daha iyi:)

Gerçekten de evli bir erkeğin ailesini bırakıp haftada 3-4 kez arkadaşlarıyla görüşmesi normal mi arkadaşlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…