Boşandığımı ne zaman söylemeliyim

9855zt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2019
10
5
36
27
Arkadaşlar iyi akşamlar 4 yıl önce boşandım şu an 25 yaşındayım 9 ay evli kaldım psikolojik ve fiziksel şiddete ve farklı şeylere maruz kaldığım için boşandım çok zor bir süreçti benim için ve bu 4 yılda da kimseyi hayatıma almadım ilk defa 1.5 ay önce birisiyle konuşmaya başladım şu an her şey çok iyi kendisi geçici süreliğine yurt dışında kasım ayın da Türkiyeye gelecek ve o zaman görüşüceğiz benim fikrim görüştüğümüz de yüz yüze geldiğimizde bu konuyu söylemek ama böyle söylemeden konuşunca vicdanım rahat etmiyor kandırıyormuşum gibi geliyor ama telefonda veya mesajda anlatıp söyleyebileceğim bir şey değil ne yapacağımı bilmiyorum yaşadığım şeylerden ötürüde çok güvensiz birisiyim

1.5 aydir biriyle guzel giden bir iliski icinde olsam ve 1.5 ay sonra bana bunu soylese guvenim kirilir. Baska soylemedigi birsey var mi acaba diye dusunurum. Neden en basinda soylemediniz? Ayip yada yanlis bir durum yok. Her insanin basina gelebilecek birsey yasamişsiniz. Bu saatten sonra telefonda soylenmez bu. Yuzyuze gelince konusmaniz daha saglikli

Arkadaşlar iyi akşamlar 4 yıl önce boşandım şu an 25 yaşındayım 9 ay evli kaldım psikolojik ve fiziksel şiddete ve farklı şeylere maruz kaldığım için boşandım çok zor bir süreçti benim için ve bu 4 yılda da kimseyi hayatıma almadım ilk defa 1.5 ay önce birisiyle konuşmaya başladım şu an her şey çok iyi kendisi geçici süreliğine yurt dışında kasım ayın da Türkiyeye gelecek ve o zaman görüşüceğiz benim fikrim görüştüğümüz de yüz yüze geldiğimizde bu konuyu söylemek ama böyle söylemeden konuşunca vicdanım rahat etmiyor kandırıyormuşum gibi geliyor ama telefonda veya mesajda anlatıp söyleyebileceğim bir şey değil ne yapacağımı bilmiyorum yaşadığım şeylerden ötürüde çok güvensiz birisiyim

Yani bu konuyu gelmeden bilmek hakkı.
Empati yap, sen olsan sende bilmek istersin.

Yeri gelirse söylersiniz zaten uygun zaman olsaydı da söylerdiniz. Karşımdaki kişi merhaba dedikten sonra boşandığını söylese ya da merhaba dedikten sonra bekarım dese daha doğrusu medeni durumuyla ilgili bilgi verse kaçarım daha dakka bir ne oluyor diye.

hayır sormadı ki böyle bir konu dahi geçmedi kime sorduysam sizin gibi söyledi

Ben buna katılmıyorum. Yaşınız daha genç. Başınızdan evlilik geçtiğini tahmin etmemiştir. Bazı şeyleri sormasına gerek yok. Evlilik, çocuk, hastalık gibi şeyleri bilmek hakkı. Eğer ciddi bi yol düşünüyorsanız zamanla tabi.

1.5 aydir biriyle guzel giden bir iliski icinde olsam ve 1.5 ay sonra bana bunu soylese guvenim kirilir. Baska soylemedigi birsey var mi acaba diye dusunurum. Neden en basinda soylemediniz? Ayip yada yanlis bir durum yok. Her insanin basina gelebilecek birsey yasamişsiniz. Bu saatten sonra telefonda soylenmez bu. Yuzyuze gelince konusmaniz daha saglikli
sosyal medyadan tanıştığım birine ne kadar güvenip ilk başta bunu söylemem ne kadar doğru olurdu? aynı yerde yaşasak görüştüğümüzün ilk günü emin olun söylerdim saklanılacak bir şey değil haklısınız ama hiç görmediğim birine ve gerçekten ciddi olduğunu bilmediğim birine söyleyemedim

hayır sormadı ki böyle bir konu dahi geçmedi kime sorduysam sizin gibi söyledi
Ne zamandır hayatında biri yok gibi eski ilişkilere dair bir konuşma geçmediyse belirtme gereği yok bence.
Yalan dolan yok sonuçta.
Güven kırıcı birşey de yok benim gözümde.
Ayrıca sevgililikte ayrılık nasılsa bu da öyle birşey, sanki kimse evlenmeden aynı evde yaşamıyor öpüşüp koklaşmıyor.
Durup dururken belirtme bence sadece geldiğinde bir süredir konuşuyoruz konusu hiç geçmedi eski ilişkilerin ama başımdan çok kısa süre bir evlilik geçti sormasan da anlatmak istedim de geç.
Dert edecekse selam verirken sorsunlar o zaman,her boşanan suç işlemiş gibi anlatmak zorunda mı merhaba der demez.

Yani bu konuyu gelmeden bilmek hakkı.
Empati yap, sen olsan sende bilmek istersin.
benim için gelmeyecek Türkiyeye zaten Türkiyede yaşıyor kısa bir süreliğine gitti yurt dışına. haklısınız bilmek hakkı ve zaten bunu gizlemiyorum ama sizce telefonda bu konuyu söylemek mi yoksa yüz yüze söylemek mi daha iyi ?

benim için gelmeyecek Türkiyeye zaten Türkiyede yaşıyor kısa bir süreliğine gitti yurt dışına. haklısınız bilmek hakkı ve zaten bunu gizlemiyorum ama sizce telefonda bu konuyu söylemek mi yoksa yüz yüze söylemek mi daha iyi ?

Bence telefonda söylemek daha iyi.
En azından niyeti baştan belli olur.

Hiç görmediğiniz, Kasım ayında geleceği bile meçhul olan birine boşanmış olduğunuzu söylemeniz gerek yok bence.
Gerçekten gelir, görüşürsünüz, olumlu olur o görüşmede ondan sonra söylersiniz.
İşte bende ciddiyetinden emin olamadığım için her konuştuğuma da selam verince ben boşandım demek usulüme gelmediği için sormak istedim yoksa gizlediğim ya da sakladığımdan asla değil

Şuan sevgili misiniz yoksa tanışma aşaması mı? İş sevgililiğe binmediyse birşeyler o yola girerken söyleyin yani baktınız ilk kez elinizi tutacak veya başka bir temas kuracak ozaman söyleyin, söylerkende mahcup şekilde söylemeyin böylesini uygun gördüm şimdi söyledim şeklinde konuşun.
Görüşmelerimiz daha ileri seviyeye gelmeden senin kendin hakkında bahsetmek istediğin birşeyler var mı diye sorun sonra kendinizden bahsedin.

Back
X