boşandıktan sonra ayrı eve çıkmak - aile ile yaşamak

o gölge etmesin başka birşey istemez gerçekten daha nafakasını bile ödemedi
yazık üzüldüm. Böyle sorumsuz babalar da var işte ve senin gibi hem anne hem baba olanlar da..
Allah kolaylık versin.. Kafana koyarsan yapamayacağın şey yok.
Çalışıyorsun sanırım?

peki kızlar sizce nekadar bir para gerekli ev kurmak için?

sadece çocuk odası takımım- çeyizimdeki yemek takımım-ve çatal kaşık setim var. başkada birşeyim yok.

şöyle beyaz eşya- oturma takımı-yatak falan-perde tül.. yani bir evi sıfırdan döşemek için.

tabi herşeyi uygun fiyata aldığımızı varsayarsak

bundan önce başkaları için yaşamışsınız bundan sonra kendiniz ve çocuklarınız için yaşayın . Dünyaya birdaha gelmiceksiniz bundan sonra canınız neyi nasıl istiyorsa öyle yapın. Umarım çok mutlu olursunuz .

yazık üzüldüm. Böyle sorumsuz babalar da var işte ve senin gibi hem anne hem baba olanlar da..
Allah kolaylık versin.. Kafana koyarsan yapamayacağın şey yok.
Çalışıyorsun sanırım?

çok şükür canım çalışıyorum..ama çocukların masrafı ve kirayı verdikten sonra kalanla bir evi geçindirebilirmiyim bilmiyorum

ama nasıl? onlar bizim gibi bakmıyorlar hayata. nasıl bir dik duruş sergilemeliyim bilmiyorum..

okyanusu geçtim derede boğulcam sanki.

Boşandıktan sonra kadınlarımız hep bu sıkıntıyı yaşıyor. .

Baba evinde çocuklarla zor bir yaşam. .

Ayrı Yakınlarda bir ev olsa ..

Nafaka çok azmış bir baba çocuklarına nasıl para göndermeyi istemez , eski eş sorunlu sanırım . Vermedegi nafakayı toplu olarak zorla alamazmısınız ?

Maaşınız az değil aslında . Yaşadığınız yer de önemli tabi . Çocuklar daha küçük bir iki yıl daha beraber oturulabilir .

Biraz daha büyüdüklerinde ayrı ev daha iyi olur ama bence çocuklar için . Öbür türlü çocuklar anne babanın boşanmış olduğunu daha çok hissedecekler . Dedenin evinde misafir gibi olacaksınız .

Kocaman kadınsınız dövüp zorla tutacak halleri yok mutlaka kabullenecekler .

çok şükür canım çalışıyorum..ama çocukların masrafı ve kirayı verdikten sonra kalanla bir evi geçindirebilirmiyim bilmiyorum
Denemelisin. Ne zamana kadar bu şekilde yaşayacaksın?
Anne babanla yaşadığın sorunlar çocukların psikolojisini etkiler. Bu daha önemli.

Yeterli birikimi yapıp hazır olduğunuzda sizi eve kelepçeleyecek değiller ya. Kocaman kadınsınız onay almak zorunda değilsiniz. İki çocuğunuzun düzgün bir ev ortamına ihtiyacı var. Nafaka da alıyorsunuz değil mi? Taşınma fikrinden vazgeçmeyin bence.

Niye zor olsun ki? İstediğin gibi yaşarsın ama dul kavramı yine kafasına göre günlük erkek değiştirenler yüzünden var şuan bir bela var öyle başımda arkadaş sağ olsun hayatımı mahvetti ben boşandım ya üstüme iftira atıyorlar diye ki sevgilisini aldatan da biraz gerginim bu konuda af edersin

biri 3,5 diğeri 2 yaşında kreşe gidiyorlar. ben bırakıyorum kreşe annem alıyor

Bence birikimlerinizi büyük bir eve çıkmak için kullanın..
Ben de çocuklarım 3 ve 1 yaşındayken babalarından ayrıldım.
Elbette ki kendi düzeninizi arıyorsunuz ama onların destekleri çok çok daha fazla.
Yalnız yaşadığınızda daha büyük zorluklarınız olacak..

ama cute senin oğlan bebekti zaten

peki siz nasıl bir düzen kurdunuz. çocuklarınızı büyütmüşsünüz benimkilere göre hangi düzen onlar için daha iyi olur?

Çocuklarınız kreşe gittiği ićin sıkıntı olmayacaktır. Şu an gidiyorlar halihazırda, aileniz konusundada babanız size annenizden daha yakın sanırım,babanızla güzellikle konuşun, aynı mahallede oluruz yine ama ben kendi düzenimi kurmaliyim artık vs diye. Babanızı ikna ederseniz olur diye düşünüyorum

peki siz nasıl bir düzen kurdunuz. çocuklarınızı büyütmüşsünüz benimkilere göre hangi düzen onlar için daha iyi olur?

Sizinkilere göre evet biraz daha büyükler.
4 sene oldu.
Ailemle yaşıyorum ve benim çocuklarım da kreşte büyüdü.
Şu anda ekstra faaliyetlerimiz de var etüde gidiyorlar. Başka kursları da var.
Yani evde geçirdiğimiz zaman çok az.
Akşam toplanıyoruz evde:)
Benim şansım ailemin evi büyük.
Kendilerine ait faaliyet odaları bile var..
Dezavantajım annem ve babamın kuralları var.
Özellikle annemin.
Sanki evde annane ben de annem anneymiş gibi..
Uyumakta geç kalsalar uyumaları gerekmiyor mu, ya da yemek öncesi abur cubur yeseler iştahları kaçacak neden yemelerine izin verdin diye karşı kaşıya gelebiliyoruz.
Artık sorun etmiyorum çünkü iyiliklerini düşünüyor ve inanılmaz özenle bakıyor.
Kızım okula gidene kadar hiç tv izletmedi mesela ona.
Onun yerine kitap okudu sürekli ikisine de..
Evde üçümüz kalınca tedirgin oluyoruz , onlarla daha güvende hissediyoruz ayrıca kendimizi..
Elbette ki tartışmalarımız da oluyor zaman zaman ben de evimi ayırsam diyorum ama böylesi daha iyi..

Malesef anne baba da olsa ev ev üstüne olmuyor. umarim en kısa sürede sancisiz bir şekilde bu süreyi atlatirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun.

2300 maaş - 390 yemek kartı
Nerede yaşıyorsunuz?

Ev için size acil gereken bir oturma odası bir buzdolap, çamaşır makinesi, yatak ve bir kaç halı, perde.

Yakınlarınıza bir çıtlatın. Abla, abi falan. Ev düzücem yavaş yavaş diye. Belki fazla eşyaları vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…