boşandıktan sonra ayrı eve çıkmak - aile ile yaşamak

Ben öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum bu kararlı ve ayakta duruşunuzdan ötürü.. Iki küçük çocuğu olan bir kadın en az olması gerektiği kadar güçlüsünüz belli ki..
Sözüm meclisten dışarı .. O şiddet uygulayan veya aldatan veya şiddetli geçimsizlik çektikleri kocalarından adamın artık kendilerinden ayrılmayı istemeleri ile ancak boşanıyorlar ama bu seferde yıllarca yasını tutuyorlar . Çocuklar telef oluyor kendi gençliğine yazık ediyor..
Kadınlarımızın DÜNYAYI ya bir abi ya bir baba ya da bir koca gölgesinde yaşamaktan ibaret sanmamaları ne güzel bir şey ..
Kararlı olduğunuzu onlara ispat ettiğinizde arkanızda duracaklarını umuyorum.
Bence siz bu işin altından kimseyi üzmeden kalkarsınız..

Yalnız olunca herşey daha çok batıyor aslında..Mesele dul olmak değil de..

.Ama ilk etapta sana zor geliyor olabilir beraber kalmak..Hayırlısı olsun hakkında..

Bence büyük eve çıkın ailenle yaşa daha rahat edersin sen şimdi kendi evinin kadınıydın zor gelir tekrar bekar kız gibi annenin kurallarına uymak o sana uyar sen ona uyarsın alışırsınız merak etme annendir eleştirsin takma sende onu eleştir ne olucak çocukların büyüsün çıkacaksan öyle çık ayrı eve şimdi değil.

yalnız ben aman dul kadınsın laf söz olur diye falan değil çocuklar aile sıcaklığıyla büyüsün rol model dede dayı olsun diye aileyle yaralar daha çabuk sarılır diye diyorum

Çık bence bu konuda çok da karışt rtma kendine.
Bi de neyi farkettim burada biliyo musunuz? Eskiden annem hep çok inatçısın asisin kocan seni hemen boşar derdi küçükken...
Sonra büyüdüm ben çok ılımlı bi kız oldum.aldatıldımm,kandırıldım,sonra nefret edip adamı ben boşadım neyse unu farkettim ılımlı,uyumlu,fedakar insanlar bu hayatta tutunamıyo annemin dediğinin aksine.bence asi olun hayata,herseye karsı.özellikle böy e konularda

Zaten çalışıyorsunuz.. Şuan sizin yerinizde olsam evden ayrılmam. Birikim yaparım. Çocuklarımın biraz daha büyümesini beklerim v.s
Büyük bir eve çıkılması üzerinde dururum.

Annenize de hak verin. Onunda bir düzeni var. Sizde kendinizce bir düzene alışmışsınız.
Alışamamıştır daha.
Onun rızasını mutlaka alın arkanıza olur mu ?

İlla yapamıyorum diyorsanız, aynı apartmanda ya da yan binalarda bir yer araştırın.. Zamanla alışacaklardır onlarda. Önemli olan sizin istekleriniz. Tahammül edemiyorsanız çıkın. Hayat geçiyor.

iş arkadaşlarımdan da sizinle aynı görüşte olan kişiler var. birikim yap diyorlar bunun iyi günü var kötü günü var iki çocuğun okul masrafları başlayacak. şimdi ne alırsan onu giyiyorlar ama ilerde onlarında istekleri olacak hobileri olacak bunların hepsi parayla oluyor diyorlar.

geniş eve çıkmak için çabala kendine ait odan olsun çocuklarında geniş bi odası olsun görüşündeler.

emeklilik yaşı 56. o yaşa kadar kimseye muhtaç olmadan yaşaman için sağlığın yerindeyken birikim yapmalısın diyorlar..

evet buda çok mantıklı..

sanırım ben çok ilerisini değil şimdi içinde bulunduğum durumu düşünüp birikim yapmayla işe başlamalıyım. ailem geniş eve geçme durumunu kabul etmezse o zaman ben evden ayrılıyorum diye kararımı duyurmalıyım galiba.

anemle sürekli itiş kakış halinde değiliz ama kolay değil sessiz bir hayatı vardı şimdi evin içi kreş gibi. kafasını dinleyeceği bir başka odası yok.

kafam karışık

sererbah , biraz zaman geçsin durulur kalbiniz. Şimdi sizde alışma evresindesiniz.. Büyük ev olursa çok rahat edersiniz.
En çokta annenizin gönlünü yaparak kabul ettirin bunu. Çünkü asıl taşınacak o , babanız değil.

Birikim yaptıkça ileride çocuklarımız için çok rahat edersiniz ama hem kira hem kreş parası öderseniz çok yorulursunuz.
Çocuklar büyüdükçe de katlanacak bu durum.
Zaten çalışıyorsunuz. Günün büyük kısmı evde değilsiniz. Evde olduğunuz zaman da duymayın annenizi. Ya da he deyip yapın söylediklerini..
Anneniz genel itibariyle iyi ve fedakar biriyse rızasını almak en doğrusu.

Kesınlıkle ayrı eve cıkın ne derlerse desınler. Sımdılık bırsey demeyın zamanı gelınce pat dıye soylersınız alısmaları kolay olur:)

Ayrıldıgınız esınızden esya vs almadınızmı. Herseyı bastan yapacaksanız oncelıkle zarurı seylerı alır sonra yavas yavas alırsınız taksıtle.

canım yeter ama sana tavsıyem ıkıncı el esya bak. Bır sıte var ısmını vermıyeyım reklam olmasın S ıle baslayan,ınsanlar bazen tayın vs nedenıyle cok kullanmadan esyalarını satıyorlar. Yarı yarıya alıyorsun hem de mıs gıbı esyaları. Ben senın yerınde olsam oyle yaparım

Ayrıca aılene cok uzak olmayan bı yere tasınırsan daha kolay ıkna olurlar. Bogazına yapısacak degıller ya. Sen sımdı bıraz daha sabredıp para bırıktır . Bır de eskı esınden esya vs kalmadımı hıc. Gercı kalsada kullanmak ıstermısın o ayrı meselede. Ben mesela beyaz esyamı sattım ınternetten degıstırdım ama sapasaglamdı.

ayrı eve çıkmanız ilk zamanlarda daha kolay olurdu...

şimdi ben düşündüm ne yapardım diye (Allah korusun) büyük olasılıkla ailemin evine tanışırdım. ve büyük eve çıkardık... para biriktirip çocuklara yatırım yapardım...

ailesinden ayrı yaşayan bir tanıdık var. oğlu var.. oğlu ergenlik dönemindeyken çok zorlandığından bahsetmişti. Allah annene babana ömür versin ve yanında olsunlar...

seni yanında istemelerinin tek sebebi dul vs. olman da değildir. bu yaşam hoşlarına gitmiştir. torunları, kızı yanında ohh ne güzel

Benim bir ablam var eşinden boşandı 2 yıl annesiyle yaşadı. Annem benim sağ kolum o olmasa yapmam ama insanın kendi evi bir başka diyordu. onunda aklında para biriktirip başka bir eve çıkmak vardı. kızı kreşe başladı orda arkadaş ortamı değişti ablamın ev gezmeleri başlayınca ayrı eve çıkmak şart oldu dedi. şimdi kendine ait çok şirin bir evi var kızıyla orada yaşıyorlar.

Aslında bu biraz da sizin aile dinamiklerinize bağlı. Kusura bakmayın konunun tamamını okuyamadım ama babanız ile bir sorun yokmuş sanırım, anne ile hafif didişme varmış. Eğer özgürlüğünüze, arkadaşlarınızla görüşmenize vs. karışmıyorlarsa ailenizle kalmaya devam edin. Ama eğer bu durumu başınıza kakarlar ya da size rahat vermezlerse ayrı eve çıkarsınız. Bunun dışında arada sürtüşmeler olsa da aile sıcaklığı her zaman iyidir.

ben olsam diye dusundum....
ailemle ayni evde yasamak kisa sureligine belki ama aylarca hatta yillarca ...
ben cok cok mecbur degilsem kalmazdim,kalamazdim.
bence en mantiklisi altli ustlu oturmak.
kapiniz ayri fakat her an onlarin destegi uzerinizde.2 kucuk cocukla aileden uzak senin icin cok zor olur canim.aileyi karsina almadan bu tarz cozumleri dusundurebilirsin.Allah kolaylik versin

ÇOK ŞÜKÜR ARKADAŞLARIMLA GÖRÜŞMEME ARADA İŞ ARKADAŞLARIMLA YEMEK YEME BİR YERLERDE OTURMA GİBİ SİNEMA NEBİLEYİM AKLIMA GELEN SOSYAL FAALİYETLERİME KARIŞMAZLAR BENDE EVİME VAKTİNDE GELMEYİ BİLİRİM.

ÇOCUKLARIMIDA İHMAL ETMEM.O YÖNDEN SIKINTIM YOK ANNEM DOMİNANT BİR KARAKTER SADECE

ay büyük harflerle yazmışım yeni farkettim :)

Ben bir yıl yasadım ailemle boşandıktan sonra.

İlk ay kafa dinledim, ikinci ay ağlama krizlerim başladı, ücüncü ay lavabo altlarından topladı annem beni "bbu havlu benim havlum değil" deyip krize giriyordum. Sonra biraz alıştım ama hep kendi düzenimi aradım. İstesem ayrı eve cıkaardım ama annem cok üzülür diye yapamadım.

Ama Allah korusun simdi bosansam kesinlikle ayrı eve cıkarım.

elmeyra sen boşanmışmıydın?

yorumlarını takip ediyordum ama hiç böyle bir konuya rastlamamıştım.

şimdi evlisin galiba?

bence bir süre toparlanana kadar ailenle yaşa eğer ev çocuklarınla beraber yaşamaya uygunsa tabi daha sonra çocuklarına ayrı bir düzen kurarsın ben olsam böyle yapardım allah uzak etsin tabi...
çolun çocuğun var kimsede laf edemez

elmeyra sen boşanmışmıydın?

yorumlarını takip ediyordum ama hiç böyle bir konuya rastlamamıştım.

şimdi evlisin galiba?
Evet 2012 aralıkta boşandım. Sonra tekrar evlendim eski eşimle geçen yıl eylülde :)

Evet 2012 aralıkta boşandım. Sonra tekrar evlendim eski eşimle geçen yıl eylülde :)

hatırladım şimdi..inşallah herşey yolundadır..

bizde köprüler o kadar yıkıldıki büyük konuşmaktan rabbime sığınıyorum ama geri dönüş yolu yok.konularımı görmüşsündür belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…