Zaten çalışıyorsunuz.. Şuan sizin yerinizde olsam evden ayrılmam. Birikim yaparım. Çocuklarımın biraz daha büyümesini beklerim v.s
Büyük bir eve çıkılması üzerinde dururum.
Annenize de hak verin. Onunda bir düzeni var. Sizde kendinizce bir düzene alışmışsınız.
Alışamamıştır daha.
Onun rızasını mutlaka alın arkanıza olur mu ?
İlla yapamıyorum diyorsanız, aynı apartmanda ya da yan binalarda bir yer araştırın.. Zamanla alışacaklardır onlarda. Önemli olan sizin istekleriniz. Tahammül edemiyorsanız çıkın. Hayat geçiyor.
Kesınlıkle ayrı eve cıkın ne derlerse desınler. Sımdılık bırsey demeyın zamanı gelınce pat dıye soylersınız alısmaları kolay olur:)kızlar maddi durumumu toparladıktan sonra ayrı eve çıkmak istiyorum ama ailem buna çok karşı..
dul olma kavramı varya lanet olası kavram.. dul kadınsın yalnız yaşanmaz.. eksik eteksin sen gibi saçma sapan sözler.. etraf tarafından rahatsız edilirsin falan gibi imalar.
para biriktirmeye başladım. evimi tutabilmek iki oğlumla bir yuva kurabilmek için. mobilya beyaz eşya depozito vb gibi ihtiyaçları karşılama k için 1 yıl veriyorum kendime birikim yapmak için ama sonrasında nasıl karşılarına geçip ayrı yaşama isteğimi söyleyeceğim bilmiyorum
babamla değil ama annemle sıkıntımız var çamaşır asmamdan bulaşık yıkama tarzıma kadar karışıyor evet herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. ama anneme bunu anlatmak gerçekten zor. küçük bir evde yaşıyoruz sığamıyoruz taşınmıyorlarda bir odam bile yok çocuklarında birinin odası var o da zaten o kadar küçükki yatak ile dolap anca sığıyor.
bu iş bu kadar imkansız mı kızlar bana bir akıl verin lütfen?
canım yeter ama sana tavsıyem ıkıncı el esya bak. Bır sıte var ısmını vermıyeyım reklam olmasın S ıle baslayan,ınsanlar bazen tayın vs nedenıyle cok kullanmadan esyalarını satıyorlar. Yarı yarıya alıyorsun hem de mıs gıbı esyaları. Ben senın yerınde olsam oyle yaparımeski eşten kalan kredi borçları vardı onlar yeni bitti. işte bu ay başladım birikim yapmaya ortalama 500 tl civarında kenara atabiliyorum şuan. 2016 yılbaşından sonra ise ödemelerim biraz daha azalacak ve 800 tl gibi kenara atma şansım olacak eğer allah nasip ederse.
yani ortalama 6.000 tl- 7.000 tl gibi bir rakam seneye yaza biriktirmiş olabilirim diye hesaplıyorum.
bu para orta halli son model olmasına gerek yok beyaz eşya ve 2 baza bir köşe takımı halı perde almaya yeter mi acaba?
Benim bir ablam var eşinden boşandı 2 yıl annesiyle yaşadı. Annem benim sağ kolum o olmasa yapmam ama insanın kendi evi bir başka diyordu. onunda aklında para biriktirip başka bir eve çıkmak vardı. kızı kreşe başladı orda arkadaş ortamı değişti ablamın ev gezmeleri başlayınca ayrı eve çıkmak şart oldu dedi. şimdi kendine ait çok şirin bir evi var kızıyla orada yaşıyorlar.kızlar maddi durumumu toparladıktan sonra ayrı eve çıkmak istiyorum ama ailem buna çok karşı..
dul olma kavramı varya lanet olası kavram.. dul kadınsın yalnız yaşanmaz.. eksik eteksin sen gibi saçma sapan sözler.. etraf tarafından rahatsız edilirsin falan gibi imalar.
para biriktirmeye başladım. evimi tutabilmek iki oğlumla bir yuva kurabilmek için. mobilya beyaz eşya depozito vb gibi ihtiyaçları karşılama k için 1 yıl veriyorum kendime birikim yapmak için ama sonrasında nasıl karşılarına geçip ayrı yaşama isteğimi söyleyeceğim bilmiyorum
babamla değil ama annemle sıkıntımız var çamaşır asmamdan bulaşık yıkama tarzıma kadar karışıyor evet herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. ama anneme bunu anlatmak gerçekten zor. küçük bir evde yaşıyoruz sığamıyoruz taşınmıyorlarda bir odam bile yok çocuklarında birinin odası var o da zaten o kadar küçükki yatak ile dolap anca sığıyor.
bu iş bu kadar imkansız mı kızlar bana bir akıl verin lütfen?
Aslında bu biraz da sizin aile dinamiklerinize bağlı. Kusura bakmayın konunun tamamını okuyamadım ama babanız ile bir sorun yokmuş sanırım, anne ile hafif didişme varmış. Eğer özgürlüğünüze, arkadaşlarınızla görüşmenize vs. karışmıyorlarsa ailenizle kalmaya devam edin. Ama eğer bu durumu başınıza kakarlar ya da size rahat vermezlerse ayrı eve çıkarsınız. Bunun dışında arada sürtüşmeler olsa da aile sıcaklığı her zaman iyidir.
Ben bir yıl yasadım ailemle boşandıktan sonra.
İlk ay kafa dinledim, ikinci ay ağlama krizlerim başladı, ücüncü ay lavabo altlarından topladı annem beni "bbu havlu benim havlum değil" deyip krize giriyordum. Sonra biraz alıştım ama hep kendi düzenimi aradım. İstesem ayrı eve cıkaardım ama annem cok üzülür diye yapamadım.
Ama Allah korusun simdi bosansam kesinlikle ayrı eve cıkarım.
Evet 2012 aralıkta boşandım. Sonra tekrar evlendim eski eşimle geçen yıl eylülde :)elmeyra sen boşanmışmıydın?
yorumlarını takip ediyordum ama hiç böyle bir konuya rastlamamıştım.
şimdi evlisin galiba?
Evet 2012 aralıkta boşandım. Sonra tekrar evlendim eski eşimle geçen yıl eylülde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?