boşandıktan sonra ayrı eve çıkmak - aile ile yaşamak

2300 maaş - 390 yemek kartı
600 tl kira
elektrik su dogalgaz 200 tl dıyorum
mutfak bılmem ne 300 tl olsun gecınırsın valla ama cocukların gelecegı ıcın bırıkım yapabılırmısın bılemedım canım

yaşadığınız şehre göre değişir

acil ne gerekir buzdolabı çamaşır makinası
iki çek yat
bir masa biraz da kap kacak

perdeyi git pazardan al 10-15 liraya

çocukların odası varmış; yatakları dolapları var

sen kendine başta bez dolap al ya da alma çek yatın altına koy

dört dörtlük ev bekleme ama çocukların bir an önce bizim diyecekleri bir hayata sahip olsunlar

yaşları küçük ama hep kendilerini anneanneye misafirliğe gitmiş gibi hissetmesinler

bence izin almaktansa sadeec kararınızı söyleyin. iki çocuklu koskoca kadına kim karışabilir ki?

siz kendinizi koruyamıyormusunuz sanki. net olun dik durun. ben olsam kimseyi dinlemem zaten izinde almam.fikir alırım en fazla

ben 2 yıldır salonda yatıyorum mesela. çözümede yanaşmıyorlar daha geniş bir ev için belki satın alamayız ama en azından kiraya çıkabilirdik.

annemin çocukların iyiliğini düşünmenin ötesinde benimle olan diyaloğunda bir sıkıntı var. sürekli aşağılıyor.

sn yapamazsın beceremezsin. senden birşey olmaz gibisinden .. yaptığım hiçbir işi beğenmiyor.arkamdan söyleniyor.. babam asla böyle değil.

babamla konuştuğumda ne yapalım onuda öyle kabul edeceğiz diyor.. ama öyle kabul etmek gerçekten çok zor. ben huzuru bulmak için yuva yıktım ama yine huzurum bozuluyor.

bilemedim ben ne yapsam..

şuan bunları konuşacak olsaydım sizlerle hüngür hüngür ağlıyor olurdum allahtan yazarak anlatıyorum derdimi ama yinede birşeyler boğazıma düğümleniyor.

Ayni apartmanda falan kiralik bi ev denk getirseniz izin verirler belki. Hem icleri de rahat eder. Ayrica o cocuklar buyuyunce oda isteyecekler, nasil olacak oyle ust uste? Cidden su toplumsal baskilar yuzunden hep kadinlar mutsuz hep...

bunun için dedim ya bir an önce düzen kurmalısın diye; sen elden gittikten sonra para biriktirip güzel mobilya alsan ne olacak ki

eski eşten kalan kredi borçları vardı onlar yeni bitti. işte bu ay başladım birikim yapmaya ortalama 500 tl civarında kenara atabiliyorum şuan. 2016 yılbaşından sonra ise ödemelerim biraz daha azalacak ve 800 tl gibi kenara atma şansım olacak eğer allah nasip ederse.

yani ortalama 6.000 tl- 7.000 tl gibi bir rakam seneye yaza biriktirmiş olabilirim diye hesaplıyorum.

bu para orta halli son model olmasına gerek yok beyaz eşya ve 2 baza bir köşe takımı halı perde almaya yeter mi acaba?

Ayni apartmanda falan kiralik bi ev denk getirseniz izin verirler belki. Hem icleri de rahat eder. Ayrica o cocuklar buyuyunce oda isteyecekler, nasil olacak oyle ust uste? Cidden su toplumsal baskilar yuzunden hep kadinlar mutsuz hep...

Aynı apartman da aynı ev gibi olur bence .

Bence sanki siz kendinizi annenize ispatlamayı da istiyorsunuz.
Başarabildiğinizi, sizden birşey olduğunuzu göstermek..
Ve son derece de haklısınız..
Madem sizin onlarla yaşamınızı istiyorlarsa onlar da üzerlerine düşeni yapacak.
Daha büyük bir ev gibi, annenizin hareketlerini kontrol etmesi gibi..
Ayrı eve çıktığınızda anneniz kreşten kendin al derse ne yapacaksınız?
Ya da Allah korusun çocuklarınızdan biri hastalandı..
Mutlaka ama mutlaka onların desteğine ihtiyacınız olacak.
Ayrı eve çıkmak için onları ikna etmeniz gerekecek.

Şu durumda da çıkmanız gerçekten mantıklı..
Babanız ortayı bulacak olan kişi bence..

Kıyamam sana öncelikle harika bir annesin. Birçok kadın kendine güvenemeyip yıllarca kocasının altında eziliyor.
Ne mutlu ki sen 2 çocukla bile ayrılmayı göze alabilmişsin. Annen senin gözünü korkutmaya çalışıyor. Resmen yıldırma politakası uyguluyor. Çocukların küçük ne kadar erken atılırsan hayata o kadar iyi olur senin için. Yerini yurdunu yuvanı kurarsın hiç gözünde büyütme. Kreşe verdiğin parayla kendi evinde bile çocuklarına baktırabilirsin. Maaşın gerçekten iyi mutfak masraflarınıda yemek kartının geçtiği büyük marketlerden yaparsın.

Özellikle bir cümlen çok yaraladı beni... Huzurum yok diye ayrıldım, şimdi de huzurum yok demişsin. Hayat senin hayatın, bir an önce sana en huzur verecek yer neresiyse oraya adım at. Boşuna yıkmadın hazır evini yuvanı... Artık istediğin hayatını yaşa. İlk kez boşanıp ayrı eve çıkan sen değilsin. Gerekirse iyi bir semtte gerekirse bir siteden ev tutarsın kimse etlinide sütlünede karışamaz.

Eğer sadece sığamamak ise sorun ailenle beraber daha büyük bir eve çıkın masrafınız da az olur dubleks olabilir siz üst katta kafanıza göre dinlenirsiniz vs ya da aynı sokakta ev bulun eğer çevrenin dul olma bakışıysa sorun oradan uzaklaşmanız size iyi gelir ama ben olsam ailemle eve çıkardım ona ikna etmek daha kolay ve kimseyi de takmazdım

Allah yardımcın olsun, bende 3 ay kaldım ailemin yanında valizimden eşyalarımı çıkarıp dolaba yerleştiremedim (ki benim odam olduğu gibi duruyordu). 3 ay sonra koşarak evime geldim. Ah şu maddiyat , rabbim hayırlı kapılar açsın sana.

Belli yaştan sonra aileyle yaşamak kolay değil, hem de 2 çocuğunuz var sizin, ayrı bir aileniz yani.

O nedenle ayrı ev için mücadele diyorum.

annemin yapısı bu o hayata negatif bakan bir insan. ben onun cesaret edipte yapamadığı şeyleri yaptım ..boşanmak gibi.

neden onun dediklerini yaptıklarını bu kadar önemsiyorum bilmiyorum karşılık versem kavga ediyoruz vermesem işte böyle ağlamaklı buralara döküyorum kendimi.

bir kere duymadım ağzından ben üstesinden gelceğine inanıyorum başaracaksın falan dediğini..

genelde ti ye alır.. yada küçümser..

ayrı ev tutun kesinlikle..hatta ikna olmazlarsa altli üstlü yada ne bileyim aynı mahallede oyuralım falan dersin..
ama şimdiden konuyu açıp canını sıkma..paranı biriktir ozamn konuşursun..

aileni alııştırarak ayrı eve çıkmalısın bence zamanla onlarda alışacaktır bu duruma

Neden olmazmış, sizi eve zincirlemeyecekler herhalde...
Ayrıca 2 çocuğunuz var yalnız değilsiniz, siz artık bir ailesiniz kocanızın olmaması baba evinde yaşayacağınız anlamına gelmez. Çok huzurlu olursunuz, siz ve çocuklarınız...
Her şey maddiyata bakıyor, varsa paranız tutun evinizi döşeyin içini oturun oğullarınızla.
İşiniz de varsa sizden iyisi yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…