600 tl kira2300 maaş - 390 yemek kartı
Sizinkilere göre evet biraz daha büyükler.
4 sene oldu.
Ailemle yaşıyorum ve benim çocuklarım da kreşte büyüdü.
Şu anda ekstra faaliyetlerimiz de var etüde gidiyorlar. Başka kursları da var.
Yani evde geçirdiğimiz zaman çok az.
Akşam toplanıyoruz evde:)
Benim şansım ailemin evi büyük.
Kendilerine ait faaliyet odaları bile var..
Dezavantajım annem ve babamın kuralları var.
Özellikle annemin.
Sanki evde annane ben de annem anneymiş gibi..
Uyumakta geç kalsalar uyumaları gerekmiyor mu, ya da yemek öncesi abur cubur yeseler iştahları kaçacak neden yemelerine izin verdin diye karşı kaşıya gelebiliyoruz.
Artık sorun etmiyorum çünkü iyiliklerini düşünüyor ve inanılmaz özenle bakıyor.
Kızım okula gidene kadar hiç tv izletmedi mesela ona.
Onun yerine kitap okudu sürekli ikisine de..
Evde üçümüz kalınca tedirgin oluyoruz , onlarla daha güvende hissediyoruz ayrıca kendimizi..
Elbette ki tartışmalarımız da oluyor zaman zaman ben de evimi ayırsam diyorum ama böylesi daha iyi..
ben 2 yıldır salonda yatıyorum mesela. çözümede yanaşmıyorlar daha geniş bir ev için belki satın alamayız ama en azından kiraya çıkabilirdik.
annemin çocukların iyiliğini düşünmenin ötesinde benimle olan diyaloğunda bir sıkıntı var. sürekli aşağılıyor.
sn yapamazsın beceremezsin. senden birşey olmaz gibisinden .. yaptığım hiçbir işi beğenmiyor.arkamdan söyleniyor.. babam asla böyle değil.
babamla konuştuğumda ne yapalım onuda öyle kabul edeceğiz diyor.. ama öyle kabul etmek gerçekten çok zor. ben huzuru bulmak için yuva yıktım ama yine huzurum bozuluyor.
bilemedim ben ne yapsam..
şuan bunları konuşacak olsaydım sizlerle hüngür hüngür ağlıyor olurdum allahtan yazarak anlatıyorum derdimi ama yinede birşeyler boğazıma düğümleniyor.
Ayni apartmanda falan kiralik bi ev denk getirseniz izin verirler belki. Hem icleri de rahat eder. Ayrica o cocuklar buyuyunce oda isteyecekler, nasil olacak oyle ust uste? Cidden su toplumsal baskilar yuzunden hep kadinlar mutsuz hep...
ben 2 yıldır salonda yatıyorum mesela. çözümede yanaşmıyorlar daha geniş bir ev için belki satın alamayız ama en azından kiraya çıkabilirdik.
annemin çocukların iyiliğini düşünmenin ötesinde benimle olan diyaloğunda bir sıkıntı var. sürekli aşağılıyor.
sn yapamazsın beceremezsin. senden birşey olmaz gibisinden .. yaptığım hiçbir işi beğenmiyor.arkamdan söyleniyor.. babam asla böyle değil.
babamla konuştuğumda ne yapalım onuda öyle kabul edeceğiz diyor.. ama öyle kabul etmek gerçekten çok zor. ben huzuru bulmak için yuva yıktım ama yine huzurum bozuluyor.
şuan bunları konuşacak olsaydım sizlerle hüngür hüngür ağlıyor olurdum allahtan yazarak anlatıyorum derdimi ama yinede birşeyler boğazıma düğümleniyor.
Konu sahibi zaten calisiyormus sabahtan aksama kadar ic ice olmayacaklar sonucta en azindan kendine ait odasi mutfagi olur. Aksam kapisini kapatir bi kafasini dinler yani. Ailesi bu kadar baskiciysa baska bi cozum gelmedi benim aklima.Aynı apartman da aynı ev gibi olur bence .
Allah yardımcın olsun, bende 3 ay kaldım ailemin yanında valizimden eşyalarımı çıkarıp dolaba yerleştiremedim (ki benim odam olduğu gibi duruyordu). 3 ay sonra koşarak evime geldim. Ah şu maddiyatkızlar maddi durumumu toparladıktan sonra ayrı eve çıkmak istiyorum ama ailem buna çok karşı..
dul olma kavramı varya lanet olası kavram.. dul kadınsın yalnız yaşanmaz.. eksik eteksin sen gibi saçma sapan sözler.. etraf tarafından rahatsız edilirsin falan gibi imalar.
para biriktirmeye başladım. evimi tutabilmek iki oğlumla bir yuva kurabilmek için. mobilya beyaz eşya depozito vb gibi ihtiyaçları karşılama k için 1 yıl veriyorum kendime birikim yapmak için ama sonrasında nasıl karşılarına geçip ayrı yaşama isteğimi söyleyeceğim bilmiyorum
babamla değil ama annemle sıkıntımız var çamaşır asmamdan bulaşık yıkama tarzıma kadar karışıyor evet herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. ama anneme bunu anlatmak gerçekten zor. küçük bir evde yaşıyoruz sığamıyoruz taşınmıyorlarda bir odam bile yok çocuklarında birinin odası var o da zaten o kadar küçükki yatak ile dolap anca sığıyor.
bu iş bu kadar imkansız mı kızlar bana bir akıl verin lütfen?
Bence sanki siz kendinizi annenize ispatlamayı da istiyorsunuz.
Başarabildiğinizi, sizden birşey olduğunuzu göstermek..
Ve son derece de haklısınız..
Madem sizin onlarla yaşamınızı istiyorlarsa onlar da üzerlerine düşeni yapacak.
Daha büyük bir ev gibi, annenizin hareketlerini kontrol etmesi gibi..
Ayrı eve çıktığınızda anneniz kreşten kendin al derse ne yapacaksınız?
Ya da Allah korusun çocuklarınızdan biri hastalandı..
Mutlaka ama mutlaka onların desteğine ihtiyacınız olacak.
Ayrı eve çıkmak için onları ikna etmeniz gerekecek.
Şu durumda da çıkmanız gerçekten mantıklı..
Babanız ortayı bulacak olan kişi bence..
aileni alııştırarak ayrı eve çıkmalısın bence zamanla onlarda alışacaktır bu durumakızlar maddi durumumu toparladıktan sonra ayrı eve çıkmak istiyorum ama ailem buna çok karşı..
dul olma kavramı varya lanet olası kavram.. dul kadınsın yalnız yaşanmaz.. eksik eteksin sen gibi saçma sapan sözler.. etraf tarafından rahatsız edilirsin falan gibi imalar.
para biriktirmeye başladım. evimi tutabilmek iki oğlumla bir yuva kurabilmek için. mobilya beyaz eşya depozito vb gibi ihtiyaçları karşılama k için 1 yıl veriyorum kendime birikim yapmak için ama sonrasında nasıl karşılarına geçip ayrı yaşama isteğimi söyleyeceğim bilmiyorum
babamla değil ama annemle sıkıntımız var çamaşır asmamdan bulaşık yıkama tarzıma kadar karışıyor evet herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. ama anneme bunu anlatmak gerçekten zor. küçük bir evde yaşıyoruz sığamıyoruz taşınmıyorlarda bir odam bile yok çocuklarında birinin odası var o da zaten o kadar küçükki yatak ile dolap anca sığıyor.
bu iş bu kadar imkansız mı kızlar bana bir akıl verin lütfen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?