Boşandıktan sonra çocuklarını görmeyen baba

“Babanın bir gözü varmış; anne varken bir gözü görürmüş. Anne yokken iki gözü de görmezmiş.”

Bir erkek sevdiği ve duygu geliştirdiği kadını görür. Tabir-i caizse duygusal çıkarı olmazsa o kadını umursamaz. Erkeklerin hepsi olmasa da çoğu böyle. Hepimiz boşanırken buna benzer şeyler yaşadık canını sıkma. Boşanma yeniyken sular biraz hızlı akıyor sonra durulup her şey yoluna giriyor.

Benim esim
Kizlarina ölürrr... biri 2 diyeri 4 yasinda nasipse 3. Kizim Yolda. Yani bence bu dogru degil

Benim eş kişisi de ölürdü şimdi boşanma aşamasındayız 3 hafta oldu ne arıyor ne soruyor arkamızdan da rezil olsunlar diye haber gönderiyor Rabbim iyilerle karşılaştırsın benim kızım da 1 yaşında

Bir psikolog boşanan erkeklerin sinirlerini , intikamlarını çocuklarını üzerinden aldıklarını söylemişti çocuklardan uzak durarak eşinizle boşanma sebebiniz neydi.

Eski esim yilda 3 4 sefer baba olduğunu hatirlar. Fakat ben onunla alakali cok rahat davranıyorum. Ilk günden itibaren çocuğumu yalniz buyutmem gerektiğini biliyordum. Hic bir beklentim yok kendisinden. Olmadi. Kizim kucukken bir kac kez sordu. Boşandık ve uzakta çalışıyor dedim.
10 yil sonra tekrar evlendim. Kizim esime asiri duskun. Tam bir baba kiz iliskileri oldu cok şükür. Nazlanma kural koyma simarma istekte bulunma ne ararsaniz var aralarında. Iste o zaman kizim kiymete bindi. Babaannesi annen seni sevse evlenmezdi bak baban evlendi mi dedi kizima . Oysa bir kac hafta oncesinde babasi sevgilisinin onu neden terkettiğini aanlatmisti kizima. Falan filan.
Benim hayat görüşüm su. Ben nasil bir anne olduğumdan sorumluyum. Nasıl bir baba olunacagina ben karar veremem. Buda onun sorumluluğu.

Bana göre annenin aşırı sorumluluk sahibi olduğu yerde babalar böyle oluyor .Bilemiyorum ya da bu şerefsiz ondan böyle inanın anlayamıyorum anlamak istiyorum ama anlayamıyorum .
Belki de bu asıl nedendir.
Biz hamile kaldığımız andan itibaren sorumluluk alıyoruz. Gebeyken bile kocamızın yemeğini, temizliğini, ütüsünü aksatmıyoruz. Çocuk doğduğunda altını değiştirmesine, yıkamasına, uyutmasına izin vermiyoruz. İşe gidecek diye bebeğin ağlamasından rahatsız olmasın diye ayrı yatıyoruz. Paşalar gibi sorumsuz yaşamaya alışınca, karısına çocuklarına emek vermeyince böyle oluyor belki de.

İnanın aynı şeyi defalarca söylüyorum kendime .Ama çocuklar uyuyor ya içime gelip bir öküz oturuyor.Ya bu çocuklar üzülecek .Ya bı de ben karantinadayim çok da çalışmaya alışkın bı tipim hiç yaramadı bana bu karantina .

Ben de bı insan emek vermediği şeyi sevemez gibi geliyor.

Salın, bırakın kendi haline. İlahi adalete inanıyorum. Eşimden 3 aydır ayrı yaşıyorum, ilk 1 ay boyunca 4 yaşındaki çocuğunu doğru düzgün aramadı, sormadı. Hergün arattım çocuğuma eline verdim telefonu konuşsun diye, mesaj attım nolur ara çocuğunu diye, öfkesinden açmadı. Çocuğum çok üzüldü, çok ağladı. Ben mahvoldum o ağladıkça.
1 hafta çocuğum kar tatili nedeniyle okula gidemedi, işten izin alamadım, bırakacak kimsem yoktu. Aradım babası olacak pisliği açmadı telefonunu, mesaj attım, cevap vermedi. Eşimin ailesini aradım, dedim çocuğuma bakacak kimsem yok, nolur idare edin bu hafta, mümkün değil dediler.
Ben o an anladım bu hayatta tek başıma olduğumu. Artık üzülmüyorum. Oğlumun tek ebeveyni benim, ben yeterince güçlü olursam, oğlum da güçlü oluyor. Artık eskisi gibi de ağlamıyor baba diye, alışmaya başladı.
İlahi adalet diye birşey var, o da bir gün yaptıklarını ödeyecek. Eminim buna.

Yıllar sonra çocukları aklına gelip baba olduklarını hatırlayıp arayanlar hatta tv programlarına çıkanlar oluyor

Bırakın boşanmayı uzun süren küslük durumunda bile adamlar soyutluyor kendini çoluk çocuktan. Değişik bir yapı.
Hormonlar hemen yeni bir üreyim familya kurayım falan diye mi düşünüyor anlamadim.
Adamlar ne zaman düşkün hale geliyor baktığımız zaman bence...yaslilikla birlikte erkeklik hormonu azalmaya başlayınca.
Hormonel bir durum mu acaba bu yav.

Işte dediğim gibi...erkeklik hormonu yaşlılıkta azalmaya başlayınca. Ilginç bir durum.
Yaşlanınca yalnızlık yada hastalık kendilerini atacak yermi arıyorlar bilmiyorum

Hazır büyümüş iş kurmuş yuva kurmuş çocuklar oluyor
Vicdanları geçte olsa işliyor desem zannetmiyorum

Bu çocuk ve babası arasında bir konu, ileriki dönemde babaları ile arasındaki bağ bu süreçte babanın emeği ile gerçekleşecektir eğer emek göstermezse bağ da olmayacaktır. çocuklar sizinle dertleşebilir ama bunun hesabını babalarına muhakkak bir şekilde soracaklardır siz bu konuda artık üzülmeyi bırakıp hem anne hem baba olmaya devam edin çünkü burda tek kaybeden var ve bu kaybeden ne çocuklar ne siz tek kaybeden eski eşiniz ...

Hiç demeyin zoruma gidiyor ama gerçek yüzünü gördüm diyorum rezil olup ona muhtaç kalacakmışız öyle haber göndermiş
Sizde ona haber gönderin itin duası kabul olsa gökten kemik yağarmış.. Allah yolunuzu hep açık etsin kimseye muhtaç etmesin sizi ve kızını, öpün benim için o meleği

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…