Bosandim, 2 yasinda oglumla 10 yil once ayrildigim erkek arkadasima donmeli miyim?

YillarSonra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
6
0
86
İstanbul
Üniversite öğrencisiyken tanışmıştım onunla, rüya gibi geçen bi yıllık ilişkimiz oldu. okulun bitmesine yakın ayrı şehirlere gideceğimiz ve bunun ilişkimizi çok yıpratacağını düşündüğüm için ona bikaç kez evlenme konusunu açtım. O da maddi durumunun kötülüğünü, askerlik yapmamış olmasını, daha işi bile olmadığını bahane ederek evlilikten uzak durdu. Okul bittikten sonra ben İstanbula, o İzmir'e döndü ve kıskançlıklar tartışmalar başladı. 1-2 ay sonra da ayrıldık. Benimle tekrar bir araya gelebilmek için bi kaç kez İstanbul'a geldi gitti ama bi türlü toparlayamadı kendisini.
Aradan yıllar geçti... Geçen ay facebooktan bulup ekledim. Biz ayrıldıktan sonra tekrar bir araya gelebilmek için çok çaba sarfetmiş, hatta babaannemi arayıp "ben artık evlenebilecek yeterliliğe sahibim, işim var artık, askerliğimi de yaptım, torununuza ulaşamıyorum, lütfen ona bunları iletin" demiş, ama benim haberim olmadı bundan. Ben hep karşıma dikilip kolumdan tutmasını, ciddi adımlar atmasını bekledim, ama o da benim gibi gurur yapıp, onun tabiriyle "kabadayı gibi yolunu mu kesseydim, ben sana ulaşmaya çalıştım ama sen bunu istemedin, engelledin beni, numaranı değiştirdin, ne yapabilirdim sen istemedikten sonra?" deyip acısını içinde yaşamış. Şimdi 1 aydır görüşüyoruz. 2 yıl önce kısa süren bir evliliği olmuş ve ayrılmış, çocuğu yok. Benimse yine 2 sene önce evleri ayırdığım, 2 ay önce de resmiyette biten bir evliliğim ve bu evlilikten 2 yaşında bir oğlum var.
Yıllar sonra tekrar bir araya geldiğim bu kişiyle sizce mutlu bir birliktelik sürdürmem mümkün mü? Ne gibi olumsuzluklar, problemler karşımıza çıkabilir? Yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Çevresinde buna benzer olaylara tanık olmuş, ya da bizzat kendisi yaşamış kişilerin tecrübeleri çok faydalı olacak benim için. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Tamamen o kişiye bağlı bu durum.

Tecrübelerinize de dayanarak muhasebenizi yapın o insandan eş olur mu, çocuğunuza baba olur mu?

O neden ayrılmış eşinden bunu öğrenmeye çalışın ama ondan değil başkasından çünkü evlilikler büyük bir oranda erkekler yüzünden bitiyor.

Son düzenleme:
Insan duruo dururken ayrilmaz ne o eski o ne sen eski sensin yoluna bak bence

10 yil once severek ayrilmak zorunda kaldigim, sonrasinda gurur yapip bana ulasmasini engelledigim cocugu faceden bulup ekledim ve gorusmeye basladik. gecen yillarda o evlenmis ve 2 sene surmeden bosanmis. cocugu yok. beni unutamamis yillarca. cok aci cektirmisim ona. hala cok seviyor beni. bense 6yillik bir iliskiden 2 yadinda bir cocuga sahibim simdi ve ayrildim esimden. acaba simdi gorustugum kisiyle birlestirmeli miyim hayatimi? ne gibi zorluklar bekliyor olabilir bizi? mutlu olabilir miyiz sizce?

imknsız değil. ikinizde özgür yetişkin insanlarsınız. ama burda sizin için önceliğiniz çocuğunuz olmalı. ona nasıl davranacağı önemli. en iyi siz bilirsiniz anlaşabiliyosanız mutlu olmamak için bir sebebiniz olmaz. sizin ve yavrunuz için hayırlısı neyse o olur umarım.

imknsız değil. ikinizde özgür yetişkin insanlarsınız. ama burda sizin için önceliğiniz çocuğunuz olmalı. ona nasıl davranacağı önemli. en iyi siz bilirsiniz anlaşabiliyosanız mutlu olmamak için bir sebebiniz olmaz. sizin ve yavrunuz için hayırlısı neyse o olur umarım.

insallah... tesekkurler.

Bir sonradan değerini anlamak,asıl sevdiğinin O olduğunu anlamak var.
Bir de boşluktan aramak,hazır sevgiye sığınmak,hatta eski günlerini (eski kendini) özlemek var.
Acaba hangi durumdasın ?

Aradan çok yıllar geçti.Eski ilişkiniz derin bir yara aldı.Belki üzüntünün yanında güvensizlik ve kin bıraktı.
Evlilikleriniz de sizden duygusal anlamda bazı şeyler götürdü.
İkiniz de yaralısınız,hayattan farklı dersler çıkardınız.

Bence evlilik için hemen karar verme.Önce özleminizi atın,tozpembe günleri atlatın.
Zira ne sen o eski sensin,ne de O eski O.
Zaman geçince değişen birşey olmuyorsa,evlilik neden olmasın.

öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.
öncelik çocuğunuza babalık sevgisi verebilirse neden olmasın.
olmuyacak diye bir şey yok.
konuşun samimiyetine inandığınız anda
zaten kendiliğinden olucaktır.

Bir sonradan değerini anlamak,asıl sevdiğinin O olduğunu anlamak var.
Bir de boşluktan aramak,hazır sevgiye sığınmak,hatta eski günlerini (eski kendini) özlemek var.
Acaba hangi durumdasın ?

Aradan çok yıllar geçti.Eski ilişkiniz derin bir yara aldı.Belki üzüntünün yanında güvensizlik ve kin bıraktı.
Evlilikleriniz de sizden duygusal anlamda bazı şeyler götürdü.
İkiniz de yaralısınız,hayattan farklı dersler çıkardınız.

Bence evlilik için hemen karar verme.Önce özleminizi atın,tozpembe günleri atlatın.
Zira ne sen o eski sensin,ne de O eski O.
Zaman geçince değişen birşey olmuyorsa,evlilik neden olmasın.

en dogrusu bu galiba. tesekkurler

1,5 senedir ayri tasiyoruz. 3 ay oldu bosanali

Hiçbir şeye olmaz olmaz demem. Ama sizin yerinizde olsam hemen evlenmek yerine bir oluyor mu diye bakardım. Çünkü hata yapma lüksünüz çocuk olduğunda yarı yarıya iniyor ...
ALLAH yolunuzu açık etsin. Eğer dediğiniz gibi sizi gerçekten seviyor ve haksızlık etmişseniz zamanında , olabilir.
Ama zamanında yaşadıklarının acısını çıkartmaya kalkmasın dikkat edin.

boşanmanın yaralarını bu kadar çabuk sarmanın yolu nedir banada söyleyin lütfen..
benim hala içimde erkeklere karşı öfke geçmedide

Neden olmasin? Benim bir akrabam bosandi, daha sonra bosanmis bir adamla evlendi. Kadinin 1 adamin 3 cocugu vardi. Bir tane de ortak yaptilar :emir_bebek: :9: Gayet guzel bir evlilikleri var :nazar: Bence sen de kendini sartlandirmadan adamla gorusebilirsin, bir sure sonra da zaten evlilik mi olur sonucu yoksa ayrilik mi belli olur.

Bir tane yorum var, bosanmis bir adam kimse bosanmaz durup dururken bosver diye, ne kadar onyargili bir yorum :47: Iki kisi anlaamiyorsa bosanir, bosananlar kimse ile anlasamaz diye bir durum yok. Bunlara kulak asma canim, yok kadin ciddi birsey olmasa bosanmazmis da bu nedenle bosanmis erkekten koca olmazmis da falan filan. Bir kere sirf simarikliktan her seyi kendine yontmaktan bosanan kadin da cok. Yok kaynanamla anlasamiorm, yok gorumcek orumcek. Burada da okuyoruz, daha evlenmeden sevgilisinin ailesine yardim etmesine tepki gosteren kadin da cok. Kadin yerini bilememistir bosanmislardir bu da olabilir.

Olmaz diye birşey yok ama acele etmeyin bence de,
iyice tartın birbirinizi, geçmiş zaman ki gibi değilsiniz sonuçta,
o kişininde aklında kalmışsınızdır ama şuan yaşayacağınız sil baştan
bir ilişki olacak, hayat o zamana göre sizden de ondanda çok şey götürüp
çok şey katmıştır.Herşeyden önce bir de çocuğunuz var artık, daha dikkatli
seçmek lazım, iyice tartmak lazım karşıdakini.
Herşey olumlu giderse neden olmasın, hayat devam ediyor,
yeni bir başlangıç her iki tarafında hakkı elbette.
Zaman tanıyın birbirinize.

çocuğun olduğu için iki kere düşünerek davranmalısın.çocuğuna iyi bir baba olacak mı baba olmak istemiyorsa abi olabilecek mi.ona iyi davranıyor mu onunla ilgileniyor mu.eski eşin senin evlenmeni öne sürüp velayeti almaya kalkar mı.hepsini detaylı olarak düşün kardeş.olmaz anlaşamazsın diye bir şey yok fakat sen evlenirsen ve birkaç yıl sonra yeni evlendiğin insan çocuğuna bağırır çağırır ise için sızlar.acele karar verme sakince düşün.hakkında hayırlısı olsun.

Herşeyden evvel sen bir annesin.

Sırf bu nedenden ötürü iyice düşünüp tartmalısın.

Tek başına olsaydın birşey kaybetmezsin dene derdim.

Ama şuan kaybedecek çok şeyin var.Bir evladın var.

Çok ama çok iyi düşün öyle karar ver.

Evladınla hakkınızda hayırlısı...

Olur neden olmasın.

Sadece, artık yalnız olmadığını unutma.
Herkesin yerini belirle ve önceliğin çocuğun olsun.

Bu dengeyi kurduktan sonra, sevdiğin adamla hayatını birleştirmek elbet senin de hakkın.

kararsızsınız gıbı geldı bana o kişiye karsı eskı duygularınız doğal olarak yok oyleyse bu acele nıye?
ben yerınızde olsam oğlumla erkeksız tasasız hayatın bıraz tadını cıkarırdım...

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Back
X