- 6 Haziran 2008
- 7.376
- 6.264
- 248
- Konu Sahibi adventurerpassenger
-
Ben hak vermiyorum demedim kii.:))Ayy aynen önce dürt dürt, baskıla.
Sonra laf gelince "ama her yoruma açık olacaksın, benim seni dürtmeme sabır göstereceksin ehehe"
Kimse kimsenin kahrını çekmek zorunda değil, bir o kafadan çıkalım önce.
Kimse de başkası üzerinden stres atmaya kalkmasın
Ben özelden tanımıyorum
Ve konu sahibine hak veriyorum
Biyolojik/Evrimsel/Psikolojik/Sosyal açıdan bakınca hepsinde hak veriyorum.
Hepsini de açıklayabilirim bu dördünün
Ayrılan çoğu kadının da "Tekrar sever/sevilir miyim?" sorusu, ilk sorduğu sorularından birisidir ve çok normaldir.
İnsan sevilmeye ihtiyaç duyar.
Ben hak vermiyorum demedim kii.:))
Aktarış biçiminde eksiklikler var.
Endişelerini tam ortaya koyamadı.
Biyolojik/evrimsel/psikolojik/sosyal açıdan olduğunu düşündürtecek bir aktarımı yok.
Bu yorumlar sizlere ait.
ben gayet objektif bakıyorum.
Yazdıkları üzerinden yorum yapıyorum yazmadıkları üzerinden değil:))
Dedim ya tam ifade etmemesi bu karmaşaya yol açtı.
Sevgi ilgi vs. yogunluklu bir kaygısı var ise bunu konusunda belirtebilir ve diğer türlü yorumların gelmesini bertaraf edebilirdi ki hala edebilir.
Sadece kaliteli adam diyerek insanların bütün hissiyatını anlamalarını beklemek ne derece doğru.?
Çok doğru tespit tebrik ederim.Sonra laf gelince "ama her yoruma açık olacaksın, benim seni dürtmeme sabır göstereceksin ehehe"
Çok doğru tespit tebrik ederim.
"Konu açtıysan her türlü yoruma açık olacaksın cınım" diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor. Niye açık olmalıyım abi her yoruma, gerçek hayatta karşındaki insan istediğini söyleyebilir misin bi dene bakalım sıkıyorsa? Saçmalıklarına cevabını alınca "burası forum istediğimi yazarım her yoruma açık olacaksın". O zaman sen de her cevaba açık olacaksın derler adama. Bazı kızlar insanı uyuz ediyor yaw.
sevgili just,O kılıf ya
Onun ardına saklanıp mükemmeliyetçi beklentilerini konu sahiplerine yüklüyorlar
Bu şekilde de bir nevi gerçekte hayatında gerçekleşmeyen mükemmel senaryolar gerçekleşmiş oluyor
Çünkü hayatta her şey 2+2=4 zaten
Çünkü kendileri her şeyi mükemmel düşündü ve yaptılar bugüne kadar, konu sahibi kötü bir tek
Ek olarak kimse kimsenin moralini bozmak zorunda değil.
Beğenmediysen geçip gidebilirsin, insanlar gerçek hayatında zaten bezmişler
Bir de burada sosyal kimliği belli olmadığı için daha rahat yaftalamak.
Ama şunu söylemek istiyorum:
Sizin nasıl bir insan olduğunuz (başkaları yokken de) nasıl davrandığınız ile ilgilidir (Başkaları yokkenden kasıt kimse yüzünüzü görmüyor, tanımıyor)
Sadece kaliteli adam demedi ki işte
Birçok mesajında var
"Aşk yok, heyecan yok, cinsellik yok" demiş
Evet evet katılıyorum yani özellikle bu sitede, KK'da Bİ ZAHMET artık şiddet görüp görüp de "ama ben onu seviyorum" diyen kadınları da yanımızda tutmamalıyız diye düşünüyorum.Tüm kriterler sizi baglar, o konuda detaylı yazmak istemiyorum. Zira istediginiz şeyler kötü de degil bence.
Ancak 4. olarak yazdıgınız konu çok önemli. Eşten tutun tüm iletisimde oldugumuz insanlarda olması gereken şeyler.
Vicdan zulmun karşısında olmayı da, haksızlık yapmamayı da saglayan cok temel bir şey.
Bunu her konuda test etmek belki mümkün olmayabilir ancak yaşadıklarımız ve gördüklerimiz karşısında takındıgımız tavır bu temel ayrımda hangi tarafta oldugumuzun açık beyanıdır.
Kadınlarkulubu'ndeyiz diye özellikle yazıyorum; zaten kadına saygısı olmayan kişileri eş diye yanında tutmasın kimse.
sevgili just,
mesleğin gereği yorumların hep dolu oluyor içerik oalrak.
beğeniyorum da. ancak şu mesaj şaşırttı beni.
konulara yazılan her eleştirel yorumda yorum sahipleri hakkında böyle düşünmek ne derece doğru?
bu tür bir sınıflandırmayı yapman şaşırttı beni.
eleştirel bir yorum getirmek demek ben çook mükemmelim sen kötüsün mü demek.
yazarken bile ne iğreti durdu cümlede
Bu sığ bakış açısına sen bari destek vermeseydin iyiydi:))
Umberlee e katılıyorum kaliteye yaptığı atıfı ben farklı anladım.
mesajlarındaki odak ta bu yazdıkların değil kalite olgusuydu.
asıl kaygıları bu yazdıkların olsaydı yorumu bu çerçevede mi olurdu sence.??
Sığ değil
Bence aksine empatik yaklaşım bu
Eleştiri var, şuradan kendime birkaç beğeni çıkartayım diyerek konu sahibine laf olsun diye laf söylemek var
İnsanları yargılamak yerine anlamak taraftarıyım ben
Bu konu en güzel göstergelerinden birisiydi bana kalırsa
Hemen herkesin düşebileceği çok insani bir duygu (sevilmeme, yalnız kalma, iyi eşi seçme, kalite) konusuna bile ne kadar zorlayıcı yorumlar yazıldı
sen konu sahibini bu açıdan kendine yakın gördüğün için yorumların biraz torpilli:))Bana da aşık olmak yetmiyor, kaliteli olsun.
Nerede nasıl davranacağını bilen, eğitimli, kültürlü, kelimenin anlamıyla "zihinsel orgazm" a ulaşabileceğim bir adam istiyorum
:)) ben 32 esim 30 yasindaydi evlendigimizde ve esimin ilk evliligi.Kaç yaşında evlendiniz siz ve eşiniz?Eşinizin boşanmış çocuklu durumu?Statünüze denk mi?Açar mısınız biraz durumunuzu.
Şu anki eşiniz de aynı duyguları sizler için hissettiğini düşünün.şimdilini boşayıp daha kaliteli bir eş ile evlenebilir miyim acaba ilerde diye düşündüğünü.ve bunu hiç tanımadığı insanlarla paylaştığını.nasıl hissederdiniz?aranızda ciddi bir problem yoksa bence düşünmekle kalın.Şu aralar kafam biraz karışık...Aklımın bi köşesinde boşanmak var...sormak istedigim boşanıp da eski eşiyle aynı kalite veya daha kaliteli biriyle evlenenler var mı...eşim kaliteli bi insan...ama aşk bitti bende...e cinsellik de vasat duygulardan dolayı...arkadaşa bagladık anlayacağınız......pisman olmaktan da korkuyorum biraz...galiba cesaret biraz da yaşanmışlıklara ihtiyacım var...yardımcı olursanız cok sevinirim...(bu arada yaşım 32 mühendisim ve cocuk yok)
Umberlee e katılıyorum kaliteye yaptığı atıfı ben farklı anladım.
mesajlarındaki odak ta bu yazdıkların değil kalite olgusuydu.
asıl kaygıları bu yazdıkların olsaydı yorumu bu çerçevede mi olurdu sence.??
Sığ değil
Bence aksine empatik yaklaşım bu
Eleştiri var, şuradan kendime birkaç beğeni çıkartayım diyerek konu sahibine laf olsun diye laf söylemek var
İnsanları yargılamak yerine anlamak taraftarıyım ben
Bu konu en güzel göstergelerinden birisiydi bana kalırsa
Hemen herkesin düşebileceği çok insani bir duygu (sevilmeme, yalnız kalma, iyi eşi seçme, kalite) konusuna bile ne kadar zorlayıcı yorumlar yazıldı
valla bizde boşandık ama hiç aklıma boşandıktan sonra kimle evlenirim kalitelimi ayy ayağımı yerden kesermi diyede düşünmedim. tek düşüncem şu adamdan kurtulsamda, ayaklarım yere sağlam bassa oldu.Şu aralar kafam biraz karışık...Aklımın bi köşesinde boşanmak var...sormak istedigim boşanıp da eski eşiyle aynı kalite veya daha kaliteli biriyle evlenenler var mı...eşim kaliteli bi insan...ama aşk bitti bende...e cinsellik de vasat duygulardan dolayı...arkadaşa bagladık anlayacağınız......pisman olmaktan da korkuyorum biraz...galiba cesaret biraz da yaşanmışlıklara ihtiyacım var...yardımcı olursanız cok sevinirim...(bu arada yaşım 32 mühendisim ve cocuk yok)
sen konu sahibini bu açıdan kendine yakın gördüğün için yorumların biraz torpilli:))
evet konu sahibinin önceliği çok farklı.
senin de itiraf ettiğin üzere kaygıların odağı farklı:))
niye beni uğraştırıyorsun ki biyolojik-psikolojik sebepler vs. diyerek
aşk cinsellik ardıl sebepler gibi yazıldığı için konusu bu şekilde yorumlar aldı.
sen de pekala farkındasın:))
ancak olumsuz eleştirilere yaklaşımındaki mantığını da hala anlamış değilim.
Aslında konu sahibi konunun en başında aşkın bitmesini ve cinselligi dert ettigini yazmış.
Nedense o bölüm bazı kişilerce es geçilebilecek kadar hafif görünmüş...
Üstelik "kalite" kısmını rahatsız edici görenler bunu eleştirmekle yetinmeyip sanki konunun en başında kendilerine söylenmişcesine saldırı niteliginde görerek karşı ataşa geçmişler.
"Tekrar aşkı bulabilir miyim?" cümlesi henüz ilişkisi hakkında net bir karar vermemiş birinin düşünmesi rahatsız edici olmuyor da "kalite" denmesine neden bu kadar tepki veriliyor?
Demek ki mesele, boşanmadan gelecege dair kaygıların paylaşılmasından ibaret degil.
Bir insanı alınır satılır bir mal olarak tanımlamaya neden oldugunu düşünerek eleştirenleri anlıyorum.
Fakat "sanki sen cok mu kalitelisin? prenses misin?" diyenlerin kendi iç çelişkilerinden kaynaklı saldırganlaştıgını düşünüyorum.
Ben de konu sahibinin artık aşkın, cinselligin olmadıgı bir ilişkinin ömrünü gelecekteki seceneklerine göre belirlemesini -kendi değer yargılarımdan ziyade- konu sahibinin kendisinin iyiligi için dogru bulmuyorum.
Ancak böyle düşünmesinin bir çok nedeni olabilir.
Bu nedenleri açıga çıkarmaya çalışmak ya da içinde bulundugu durumda çözüm adına net olarak neler yapabilecegini yazmak yerine konu sahibinin kalitesi/kalitesizligi üzerinden herkesin kendisini ispat etmeye çalıştıgı bir tartışma açmak ne denli dogru?
zeymuran0 'ın eleştiri ve mükemmellikle ilgili kurdugun baglantıya dair uyarısına katılıyorum.
Mesela tembel bir insana empati adı altında diğer üyeler "boşver yan gelip yat, kaderimizde açlıktan ölmek yoksa hiçbir şey olmaz" yazarken çalışmaya teşvik eden ya da kendi uslubunca bunu bir gereklilik olarak yazan bir üyenin yorumunu "mükemmelliyetçi" diyerek yaftalamaları o mesajın haksız oldugu anlamına gelmez.
Tabii ki tembellikten şikayet eden kişi buna uyar veya uymaz, kendisine kalmış.
Fakat insanlar, karşısındaki kişileri suclayarak ve onların da dörtdörtlük olmadıklarından yola cıkarak kendi haklılıklarını ispat etmeye çalışıyorlar ise konunun ekseni kaymıştır ve ortada şikayet ettikleri mevcut durumu düzeltmeye yönelik bir hamle oldugunu artık iddia edemeyiz.
Bundan olumsuz etkilenecek olan kişiler de mükemmelliyetçilikle suçlanan değil, o konu sahibi ve benzer durumu yaşayanların kendisidir.
Eğer kastettigin şey; insanların eleştiri adı altında terbiyesizleşmesi, konu sahibinin açıklarını hakaret etmek amacıyla
kullanarak kendilerini üstün göstermeye ve olmayan mükemmelliklerini bu şekilde kanıtlamaya çalışmaları ise buna sadece madalyonun diğer yüzü derim.
Bu, o cismin bence değersiz olmasını değiştirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?