Temelli geldiğimde corona patlak verdi ve uzun süre evde kapalı kaldık, burda şartlar ağırdı camdan baktırmadılar desem yeridir anca bu yaz aşıyla serbestleştik. Evde olduğumuz sürede de bu sorunlar başlamıştı ve dil öğrenecek motivasyonu bulamadım kendimde, hep bir dönme fikrim vardı. Zaten eşimde hiç yardımcı olmadı. Avrupada değilim, burada kiril alfabesi kullanılıyor az çok öğrendim günlük ihtiyacımı gideriyorum ama haklısınız sonuçta dil öğrenmemiş olmak da benim hatamdı...Mesleğinize yönetici pozisyonunda devam edecek kadar eğitimlisiniz ama 3 yıl yaşadığınız ülkenin dilini öğrenemediniz
Eşyalarınızı bırakmayın tabi ki. Dil bilen bir tanıdığınız varsa yardım isteyin, avrupa ülkelerindeyseniz mutlaka bunun için başvurulacak bir yer vardır. En kötü ihtimal uçakla dönerken her şeyi yanınıza alın bagaj parası ödersiniz.
Aslında bana da böylesi mantıklı geliyor 1 sene daha sabredip vatandaşlık almayı mı beklesem diyorum ama bu stres de beni tüketiyor, hayallerim altüst oldu, en çok istediğim şey anne olmaktı ve yaşım 33 artık. Ama böyle bir ortamda tabiki çocuk yapamam. Bu da beni çok üzüyorToparlanana kadar orda bir hayat kurun derim dönecekseniz bile orda geliştirin kendinizi.. Sonra rahat edince zaten bunları düşünmeyecek rahatlıkla dönersiniz..
Burda daha çok stres olursunuz inanın.. Rusça'yı mı bahsettiniz bilmiyorum ama ben de öğreniyorum şu an.. Çok zor değil cümleler Türkçe kadar geniş anlamlı da değil, yavaş yavaş alışırsınız..Aslında bana da böylesi mantıklı geliyor 1 sene daha sabredip vatandaşlık almayı mı beklesem diyorum ama bu stres de beni tüketiyor, hayallerim altüst oldu, en çok istediğim şey anne olmaktı ve yaşım 33 artık. Ama böyle bir ortamda tabiki çocuk yapamam. Bu da beni çok üzüyor
Bende iki üniversite bitirdim ama dil hep sorunum oldu.Üniversite bitirmek ile dil öğrenmenin bir alakası yok bence.Mesleğinize yönetici pozisyonunda devam edecek kadar eğitimlisiniz ama 3 yıl yaşadığınız ülkenin dilini öğrenemediniz
Eşyalarınızı bırakmayın tabi ki. Dil bilen bir tanıdığınız varsa yardım isteyin, avrupa ülkelerindeyseniz mutlaka bunun için başvurulacak bir yer vardır. En kötü ihtimal uçakla dönerken her şeyi yanınıza alın bagaj parası ödersiniz.
Evet çok mantıklı ama psikolojimle olan savaşı da yenmem gerekiyor. Aslında aklımdan geçen hep böyle ama cesaret ve istek gerekiyor.Öncelikle Türkiye’de ki durum hiç bıraktığınız gibi değil.Bende yurt dışındayım.Eğer dönmeyi kafaya koysaydım bunu hemen yapmazdım.Gidip temizlik işine girerdim ve en azından biraz birikim yapardım.Bu süreçte eşyalarımı parça parça taşırdım Türkiye’ye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?