- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.718
- 158
Eğer eğitim için gelmiş olsaydım bence dil konusu çok farklı olurdu bir sene de öğrenirdim.Evlilik ile gelinince çok farklı oluyor.Geçmiş çalıştığı yerler iyiyse bulabilir belkiÜniversite bitirmekle kısmına bir şey demeyeceğim ama ara verildiği halde dönünce yönetici pozisyonunda başlayabilecek donanımda olan kişinin dil sorunu olması pek mantıklı değil
yukte hafif paha agir seyleri al. marka kiyafetlerin varsa onlari gotur. ama can tehliken varsa onlari da dusunme bence bir an once kac.Merhaba arkadaşlar, öncelikle yurtdışında olduğumu belirtmek istiyorum fakat boşanma durumunda Türkiye ye geri döneceğim.
3 yıl içinde nişan düğün fln derken gide gele bütün herşeyimi buraya getirdim fakat eviliğim asla düzgün gitmedi. İlk günden ortaya çıkan yalanlar, kumar, şiddet, madde herşeyi yaşadım.
Artık ülkeme dönmek istiyorum, psikolojim altüst olmuş durumda. Tüm birikimim de bitti, kargolar 1000 eurolara kadar çıkıyor zaten dil bilmiyorum, kimseyi tanımıyorum. Ayrılık durumunda eşim iyice pislikleşecek ve yardımcı olmayacak eminim.
Eşyadan kastım kıyafetler, kişisel bakım aletleri, kadın eşyaları işte birde çeyiz olarak getirdiğim şeyler. Burada bırakmak istemiyorum çünkü Türkiye de hiçbirşeyim yok. Nasıl sıfırdan başlayacağım 1 valiz eşya ile? Aslında belki biraz da gaza gelmeye ihtiyacım var. Olanları ailem de bilmiyor kimseyle konuşamamaktan iyice doldum.
Siz olsanız napardınız? Eminim herşeyi bırak dön diyenler olacak, peki nasıl olacak bir işe başladığımda kıyafeti, makyajı, saçı hep masraf. Mesleğimdeki tecrübem beni bir firmada yönetici yapacak muhtemelen ama toparlanmam zaman alacak, ev tutmak ev eşyaları almak bir yana birde kendime masrafım olacak. Son 3 yılı saymazsak ben hayatımda hiç yokluk yaşamadım bu şekilde ve Türkiye de sıfırdan başlama fikri korkutuyor, işin içinden çıkamıyorum. Fikirlerinize ihtiyacım var...
Gercekten bakış acinizi çok merak ettim . Ayni durumda olsaydınız ne yapardınız? Oturur evde haril harıl dil mi öğrenirdiniz?bu bakış açısındaki birine söyleyecek bir şeyim yok.
hakkınızda hayırlısı olsun der geçerim.
Kesinlille katılıyorum ve o kadar saçma ki konu sahibi tane tane anlatmış corona da eve hapis sekilde yaşadık özellikle yurtdisinda turkiye gibi değildi biz tam 8 ay sadece supermarketler acik olarak yaşadık nasil dil öğrenecekti konu sahibi ? Hele ki binbir turlu hayalle gurbete gelmis güvenmiş sevmis adam kumarbaz şiddet yanlısı cikmis hic bir sey olmamış gibi dil mi öğrenecekti hayret gercektenHerkes dil mevzusuna takmış çok garip.Bi konu acilmayagorsun,biri bı derdine fikir almaya gelsin çözümden önce eleştiri.Cok garip bı platform oldu burası.Resmen kadın kadının kurdudur lafının vücut bulmuş hali.Sevgili konu sahibi tabiki eşyalarınızı bırakmayın.Bi kaç kargo şirketiyle görüşün ve bı kısmını da dönüşte uçak altına alın.Rusyanin da çok matah bı ülke olduğu söylenemez.Avrupa olsa kesinlikle dönmeyin buraya derdim.
evet.Gercekten bakış acinizi çok merak ettim . Ayni durumda olsaydınız ne yapardınız? Oturur evde haril harıl dil mi öğrenirdiniz?
Butun dilleri ogrenin ozaman evde oturarak
gelsin türkiyeye de dünyanın kaç bucak olduğunu yeniden tanısın madem.Butun dilleri ogrenin ozaman evde oturarak. Size ve bakış açınıza kolay gelsin
Sonunda biri beni anlamış, teşekkürlerKesinlille katılıyorum ve o kadar saçma ki konu sahibi tane tane anlatmış corona da eve hapis sekilde yaşadık özellikle yurtdisinda turkiye gibi değildi biz tam 8 ay sadece supermarketler acik olarak yaşadık nasil dil öğrenecekti konu sahibi ? Hele ki binbir turlu hayalle gurbete gelmis güvenmiş sevmis adam kumarbaz şiddet yanlısı cikmis hic bir sey olmamış gibi dil mi öğrenecekti hayret gercekten
Bu kadar çok dil biliyorsanız Türkiye'de iyi şartlarda yaşamanız lazım, basit bir pazarlamacı bile rusça bilince ekstra dil tazminatı alıyor kurumsal şirketlerde, hayret bu zeka ile sürünüyor olmanız şaşırtıcı... ayrıca yurtdışında iş başvuruları yapıp bir iş de bulabilirsiniz, başkalarına akıl vermek yerine kendiniz gidebilirsiniz.gelsin türkiyeye de dünyanın kaç bucak olduğunu yeniden tanısın madem.
dilleri de öğreniyorum zaten en azından mantıklı bir seviyeye taşıyabiliyor insanı.
İnan ben de anlamadım ama sen de bir açık buldular ya işte yazacaklar ne yapsınlar, zaten kaç kez açıkladın ve sonunda da benim hatam da dedin hala neyin pesindeler garip ?Niye herkes aynı konuya takılmış durumda? İlk yıl düğün nişan hazırlığı ve yerleşme için gitgellerle geçti. Sonra düğün balayı bitti eve geldik ve martın 2. Haftasına denk geliyor, sonrası kaos, corona ve kapanmalar. Ve eve kapatılınca kumar ve madde bağımlısı olduğunu öğrendim. Amacım da ülkeme dönmek oldu sessizce, ailemi üzmeden. Yani yerleşir yerleşmez bunlarla karşılaşınca, dil öğrenip o ülkeye temel atmak da amacı olmuyor insanın. Amacım ülkeme dönmekse neden bir daha işim olmayacak bir dil ile uğraşayım?
Eşyalarınızı tabiki bırakmayın. Önemsiz veya kolay alabileceklerini eleyin, ikinci elden satın gerisini nereye gidiyorsanız yanınızda getirin.Bu kadar çok dil biliyorsanız Türkiye'de iyi şartlarda yaşamanız lazım, basit bir pazarlamacı bile rusça bilince ekstra dil tazminatı alıyor kurumsal şirketlerde, hayret bu zeka ile sürünüyor olmanız şaşırtıcı... ayrıca yurtdışında iş başvuruları yapıp bir iş de bulabilirsiniz, başkalarına akıl vermek yerine kendiniz gidebilirsiniz.
Konuyu tartışıp başka yere taşımak istemiyorum ama bazı cevapları da hakediyorsunuz.
Benim sorum başlıkta ve çok açık, eşyaları kafama taktım ama normal mi? Dil bilmek bunun neresinde???
Eminim seviyede anliyorum ama cevap veremiyorumdur.Dil bilen hanımefendi evde oturarak hangi dilleri öğrenmiş acaba çok merak ettim.Bu forumda da herkes alimburaya baksak ülkeden kültür ve entellektuellik fiskirio konu sahibi ne derdinde bunlar ne derdinde.
öyle bir işte çalışmadığımı nereden biliyorsunuz ki? ülkeyi eleştirdim diye sürünüyor mu oluyorum?Bu kadar çok dil biliyorsanız Türkiye'de iyi şartlarda yaşamanız lazım, basit bir pazarlamacı bile rusça bilince ekstra dil tazminatı alıyor kurumsal şirketlerde, hayret bu zeka ile sürünüyor olmanız şaşırtıcı... ayrıca yurtdışında iş başvuruları yapıp bir iş de bulabilirsiniz, başkalarına akıl vermek yerine kendiniz gidebilirsiniz.
Konuyu tartışıp başka yere taşımak istemiyorum ama bazı cevapları da hakediyorsunuz.
Benim sorum başlıkta ve çok açık, eşyaları kafama taktım ama normal mi? Dil bilmek bunun neresinde???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?