Boşanırsam ne kadar nafaka alırım?

Yeni kanun zor çıkar. Hem bir sürü pozitif statü verildi kadına. Nafaka her zaman ömür boyu olacak. Taraflardan birinin ölümü veya önemli sebepler dışında.
Bu neyin kafası? Ömür boyu nafaka 2 senelik evlilik çocuk yok.. adam başka hayat kuracak sana vercek parası kalmayacak devlet adam senle evlendi diye onu ac bırakıp sana para vermiyor.. adamın giderleri hesaplanıyor kalan sana veriliyor.. valla sen çok fenasın bu nasıl bi nafaka hırsı????

Kız o eski konularının hali ne? :olamaz:

Adamla kavga et, ananı babanı dik başına, anan azarı kaysın adama.
Evi terk et, aradığında cevap verme, sonra geri aramadı diye trip at.
Cinsellikten kaç, reddet dur; vajinanın sıkılığı(!) gidecek diye. (Erkek üye misin yavrum sen?)
Şimdi de çocuk yok, öylesine boşanasım geldi, naapim, nafakam da nafakam.

Bi baksınlar size ya, gerçek misiniz acep siz?

Arkadaşlar benim bir sevgilim var, evlenmeyi düşünüyorum. Sonra da boşanmayı. Geçinebileceğimi düşünmüyorum ama olsun. İş adamı kendisi. Aylık geliri 50bini geçtiği oluyor. Evleri var ama babasının üstüne. Çocukta yok bu arada, düşünmüyoruz. Boşansam ne kadar Nafaka alabilirim?Hesaplayabilir misiniz, teşekkürler.

Konu sahibi, size de mantıklı geliyor mu?
Alabilir miyim Nafaka? Siz alabilir misiniz bir düşünün lütfen ya.

Anlaşmalı boşanırsam çatır çatır alırım hakkımı. Nafaka kadının yasal hakkı. Hakîm onu kadının elinden alamaz ve gerekirse başka mahkemeye tekrar tekrar dava açarım .
Bacim çatır çatır nafaka peşindeysen sogan suyu ic kür yap bir ay. Sonra da yumurta gününü takipte kal,adama yanaş.
Isin rast giderse birkac aya 18 yillik nafakan gelir. Hem kimse sana "elin ayagin tutuyor calis" diye cemkiremez bir kac sene.
Yetmedigi gibi Eski kocanin bu dunyayi terk i diyar etmesi durumunda bile almaya devam edersin ustelik maasini.

4.500'ün 3'te 1'i. 1.500 tl yapar ben az bile istiyormuşum.
Geçimsizlik demişsin ama tam sebebi ne ayrılığın ?
Eğer çok geçerli çok haksız bi sebebi yoksa bence fazla umutlanma üzmek istemem ama pek alamazsın gibi.

O evde de hakkı var bence. 2 sene gelinlik yaptı sonuçta.
Kayınbaba evi kiraya verip kirayı konu sahibine vermeli.

Bence evi üstüne yapmalı, 50 bin kredi çekip eline de saymalı.
Nafaka olarak da adam nafaka almalı, maaş direkt konu sahibine yatmalı.

Nafaka peşinde değilim. Ama ben boşanmak istiyorum bu nedenle nafaka talebim olacak amacım ihtiyaçlarımı karşılamak yoksa adamı sömürmek değil. Olmadı geçinemedik mutlu değiliz. Yapamıyoruz yani.
Nafaka alsan bile ailene dönmeyip tek yaşamak istiyorsan yermeyecek illa ki çalışman lazım.. bence boşver nafakayı anlaş boşan işe gir kendi hayatına bak.. adamın kusuru yoksa o nafakayı alman haksızlık yazık yani adama.. şiddet olur aldatma olur baska büyük sorunlar olur o zaman derim sonun kadar hakkın hatta tazminatta al.. ama sadece ilgisizlik var gerek yok bence.. adamin hakkina girmeyin.. kimbilir ne zorlukla kazanıliyo o para.. dicen ki ama bende ona karılık yaptım hizmet ettim evlilik hayatınız boyunca maddi karşılığı verilmiştir zaten bunun

Onun işi var ben memur olaydım boşanırken ben nafaka verirdim. Ama değilim. Benim hakkım olan nafakayı almayayım mı ?
Ne kadar çirkin bir düşünce o zaman memur olsaydın para isteyeceğine. Ne dinen ne kanunen nafaka hakkin yok ki bu şartlar altında. Ayrıca köy yerinde tarlaya git bi zahmet. Köyde de iş yoksa yalan ola beri gele

O evde de hakkı var bence. 2 sene gelinlik yaptı sonuçta.
Kayınbaba evi kiraya verip kirayı konu sahibine vermeli.
Bence toptan varını yoğunu üstüne yapmalı. Aylık 2000 lira da Nafaka. E köyde yaşıyor sonuçta, nasıl geçinecek.

Back
X