- 26 Ocak 2013
- 5.186
- 3.410
- 248
- Konu Sahibi Sonbahar 35
-
Canım benim bitanem hiç üzülme.Allah sabır edenleri sever sabr et ve kendine Allahın hayırlı bildiğinin olmasını dile bende sana dua edicem.Üzülme tamam mı? Öyle insanlar asıl üzülücek olunan insanlar bir kulun hakkına girmekden hesap veremeyecek duruma gelecekler senin himayedarın Allahtır.Canım benim...Her birinizin cevaplarını dikkatle okudum..gerçekler yüzüme bir tokat gibi çarptı evet hiç sevmemis. .ne aile sorun ne başka bir şey sevmemis. .belki de mecbur kaldığı için evlenmiş. ..babasından cekinmistir belki de..Çünkü o öldü..artık cekindigi kimse de yoktu ve ipler onun elindeydi. .vazgeçmek bu kadar kolaydı. .ve ben gerçekten çok uzgünüm beni sevmediğini nasıl farkedemedim o kadar mi kör olmuştum .. ...( İnsan nasıl rol yapabilir sevmediği halde seviyormus gibi davranabilir ..aklım almıyor. ..... Bunun vebalini er ya da geç odeyecektir. .ben goremesem de illa ki beni anacaktir. .Yüce Allah o kadar büyük ki...imtihan diyorum. ..ben bu imtihanı başarıyla verdim görüyorum ki arkadaşlar. ..önemli olan da bu değil miydi...... lütfen okuyup düşüncenizi beyan edin ve beni kendime getirin...açıp açıp okuyayım bir kitap gibi....
Çok çok tşk. ederim arkadaşım. .Allah razı olsun her birinizden. .okurken çok duygulandim. .ne güzel insanlarsiniz. .dertlerimi bir nebzede olsa hafiflettiniz. .Açıp defalarca okuyacağım. .İnşallah bir ağaç misali yeserecegim. .yeserdikce sizlerle paylaşacağım. .♡♡♡Bir kadın -küçük istisnalar dışında - sevgi, saygı dolu bir evlilikte durduk yere huzursuzluk çıkarır mı? Hayıır. Ben kendi özgür iredemle buna inanıyorum. Ve size hak veriyorum.
İkinci olarak, bu terminale kadar öpe koklaya bırakıp, "canım biraz aileni gör, tatil yap" cümlesi bir tanıdığımızdan duyduğum için çok da yabancı gelmedi.
Hanımefendi; içiniz rahatlasın diye söylemiyorum ama hayat anlayamadığımız bir şekilde ilerliyor. Eminim benden daha çok bu tecrübeye sahipsinizdir, keza evlilik ve böyle adamlar insanı olgunlaştırıyor zannediyorum.
Hayatın bu kadar tuhaf şekilde akıp gitmesine bakacak olursak, sizi üzen, -isterse dağ devrilsin- arkanızda olmayan biriyle yaşlılığınızı hayâl edin lütfen? Evlilik beyefendilerin arkasını toplamak, çocuk yetiştirmek değil; hatta bilakis çocuk bu evliliğin içine atılmış, doğarken omzuna yük yüklenmiş bir araç oluyor. Oysaki çocuk mutlu evliliğin sonucudur.
Her şeyin sonunda boşanmış bir Anne-babanın çocuğu olarak; fakat Annesine aşık olan benim fikrim şudur; her şeyde bir hayır vardır. Bundan sonra hayatında yalnız SİZE değer veren insanlar olsun. Bu dünyada safii üzülmek için evlenmiyor kimse.
Şimdilerde üzerinden 16 sene geçmiş bir boşanmayı konuşup hem gülüyoruz hem de yıllardır uzun uzun dertleşiyoruz Annemle. Yıllarda geçse ortadaki kırılmış kalp hep durur. Ama sevmeye, inanmaya, gülmeye de devam eder.
Allah yardımcınız olsun, her sabah yeni bir başlangıçtır.
O ve güzel sayılacak günler aklınıza geldiğinde tebessüm edip geçin. Ama daha fazlası size zarar olur. Kendinize dikkat edin nolur.
Sabrediyorum arkadaşım. .bir kor misali yandım. .yeri geldi neden ben dedim. .sonra tevbe ettim ..ah ettim ..sonra yine tevbe ettim..Âlemlerin Rabbine teslim oldum. .Më gelirse ondan gelir diyorum..Bu içten cevaplarinizi okudukça duygulaniyorum ..ne kadar teşekkür etsem azdır. ..Allah bin kere razi olsunnnn...♡♡♡♡♡Canım benim bitanem hiç üzülme.Allah sabır edenleri sever sabr et ve kendine Allahın hayırlı bildiğinin olmasını dile bende sana dua edicem.Üzülme tamam mı? Öyle insanlar asıl üzülücek olunan insanlar bir kulun hakkına girmekden hesap veremeyecek duruma gelecekler senin himayedarın Allahtır.Canım benim...
Unut geçmişi olan olmuş, boşanmışsın, önüne bak.Arkadaslar bn konumu paylasmistim. .Bu evlilikte benim de hatalarim illa ki olmuştur. .beni kendilerinden soğutmak için her şey yaptılar..acaba fevri davranmayip alttan mi alsaydim. .bunca yapilanlari. .kızgınlık o.çocuğu bile dedim kriz aninda cok Psikolojimi bozdular ..ama sussaydim ne bilim ses cikarmasayddim bu ayrılık olmaz mıydı? Uzerine birde beni kasıtlı babaevine gonderip gelme sensiz daha huzurluyum istemiyorum diyen bir adamın bu yaptığı her şeyi bitirmeye yeter miydi??Yorumlarınızı bekliyorum..huzursuzum. .
Çok teşekkür ederim canm..arada bir kötü hissediyorum. .sonra geçiyo. .daha da iyi olacağım inşallah. .bunalıma sizinle paylaşıyorum. .çok iyi geliyorsunuz. .çok tskler. .Bosanmaktan o kadar korkuyorsunuz ki biraz daha zaman geçse bütün yapılan kötülükleri unutup suçu kendinizde bulacaksiniz. Konularınızi okuyorum genelde böyle bir evliliği devam ettirmektense tek başınıza yola devam etmeniz çok daha güzel olacaktır. Alabiliyorsaniz bir psikologdan yardım alın sonrasında da hazır olduğunuzda herkes yeni bir yuva kuruyor sizde yuvanizi kurabilirsiniz. Siz çok bile dayanmissiniz o aileye üst üste atlamalar zorla misafirlikte kalıp banyo yapmak zorunda birakilmalar vs. Allah kurtarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?