- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
Bunu okurken gözlerim dolduSaflık değil ne gördüysen, neye inandırıldıysan onu uyguluyorsun. Bak bu ülkede, erkek çocukları için aldatma elinin kiri, kadın yaparsa o.. olur erkek yaparsa namı yürür, kadının namusu erkekten sorulur, bizde boşanma yoktur gelinliğinle çıktın kefeninle girersin bu eve, yuvayı dişi kuş yapar erkek kuş dışarıda yavru ceylan avlar, kadın dediğin çalışmaz oturur evinde çocuklarına bakar v.b. zihniyeti olduğu sürece senin gibi düşünenler hep olacak.
Gez dolaş kadın sığınma evlerini, ne yaşadıklarını gör, kadınlarımızın ne kadar ezildiğini, nelere katlanmak zorunda olduğunu, bıçak kemiğe dayandığında nasıl kaçmaya çalıştıklarını, hayata nasıl tutunduklarını dinle.
Sen bu ülkede hiç boşandığı kocasını kıskançlıktan çocuklarının gözünün önünde vurdu diye bir haber duydun mu? Duyamazsın. Kadın narindir, kırılgandır, ince düşünür, istisnalar dışında evliliğini durduk yere bitirmek isteyen kadın yoktur. Hani derler ya kadın son raddeye kadar dayanır, vazgeçmişse haklıdır diye. Bu kara zihniyeti bizler değiştireceğiz. Yetiştirdiğimiz çocuklara kadının da bir insan olduğunu ve erkeklerin onlardan daha önemli olmadıklarını aşılayacağız. Kız çocuklarımızın aile olarak arkasında duracağız, erkek bilecek bunun arkasında kapı gibi ailesi var ezemem, haddimi bildirirler diyecek.
valla ağlattin beniSaflık değil ne gördüysen, neye inandırıldıysan onu uyguluyorsun. Bak bu ülkede, erkek çocukları için aldatma elinin kiri, kadın yaparsa o.. olur erkek yaparsa namı yürür, kadının namusu erkekten sorulur, bizde boşanma yoktur gelinliğinle çıktın kefeninle girersin bu eve, yuvayı dişi kuş yapar erkek kuş dışarıda yavru ceylan avlar, kadın dediğin çalışmaz oturur evinde çocuklarına bakar v.b. zihniyeti olduğu sürece senin gibi düşünenler hep olacak.
Gez dolaş kadın sığınma evlerini, ne yaşadıklarını gör, kadınlarımızın ne kadar ezildiğini, nelere katlanmak zorunda olduğunu, bıçak kemiğe dayandığında nasıl kaçmaya çalıştıklarını, hayata nasıl tutunduklarını dinle.
Sen bu ülkede hiç boşandığı kocasını kıskançlıktan çocuklarının gözünün önünde vurdu diye bir haber duydun mu? Duyamazsın. Kadın narindir, kırılgandır, ince düşünür, istisnalar dışında evliliğini durduk yere bitirmek isteyen kadın yoktur. Hani derler ya kadın son raddeye kadar dayanır, vazgeçmişse haklıdır diye. Bu kara zihniyeti bizler değiştireceğiz. Yetiştirdiğimiz çocuklara kadının da bir insan olduğunu ve erkeklerin onlardan daha önemli olmadıklarını aşılayacağız. Kız çocuklarımızın aile olarak arkasında duracağız, erkek bilecek bunun arkasında kapı gibi ailesi var ezemem, haddimi bildirirler diyecek.
Öyle erkek varmı?K bakmayın çok arkadaş gibi bende size katılmıyorum, Bu hastalık demişsiniz ama inanın hiç alakası yok karakter meselesi neden genellikle erkeklerde oluyo bu hastalık dediğiniz şey (karaktersizlik) .
Madem sürekli farklı kadınlara meyilli neden evlenip iki çocuk yapıyor.
Kadın çocuklardan evliliğin yetişememiştir erkek de heyecanı dışarda aramıştır gibi bişeyler diyorsunuz kadın bu çocukları tek başına mı yaptı?
Kadın hem evine hem iki çocuğa yetişirsem neden dışarda heyecan aramadı kendine???
Düşünceleriniz bana göre yanlış hep kadına yüklenme şeklinde düşünüyorsunuz ama erkeğinde görevleri var çocuğu yapmış dışarda heyecan aramışmış , Eğer karısını sevseydi hadi ben yarım saat bi saat çocuğumuzla ilgileneyim sende kendinle ilgilen deseydi bi gece çocuğu uyutmaya yardımcı olsaydı da eşi de yorgun olmayıp o heyecanı yaşatsaydı eşine.
Bu adamın yaptığı (pardon adam yazdım) düpedüz KARAKTERSİZLİK...
Sakin ol En doğrusunu yapmışsın adam seni aldatıp bide küfür mü ediyor şerefsiz derler böylelerine boşan paranı da al hiç takma kafana ailende arkandaysa daha neOnceki konularimdan bilen bilir kocam beni aldatmisti. Affetmistim hatta sizede sordum.ama gecenlerde kocamin calistigi yerdeki arkadasim bana kocamla ilgili öyle seyler anlattiki sok oldum.kocamin kendi calistigi yere kadina is vermesi orda kadinla çıkmıs.geen sene onun icin rus kadin gelmis gezdirmis onu.sonra milletin kizlarina ask mesajlari cicek yollamalar .sonra bir suru hikaye sok oldum megerse nisanliliktan beri aldatiliyormusum bende valizimi cocugumu aldim babamlara geldim.bosanmakta kararliyim cunku bu adamla yapamam buyuk cocugumu onlara biraktim ama zamani gelince alacam habersizce geldim evde beni bulamiyinca sok oldu kufurler atti bana ve aileme.simdi iki gundur ses yok ondan saglikli dusunemiyorum ne yapmaliyim .
Öyle erkek varmı?
Hep anıyorum rahmetliyi şu sıralar ama yine anneannemden örnek vereceğim; kolunda altın bileziğin (mesleğin) olduktan sonra sana eziyet eden ailense bile dirseğini göster, kimsenin sana istemediğin bir hayatı yaşatmasına müsaade etme derdi. bu kadın yaşasa şimdi 80 yaşınca olacaktı. Eski kadın dersin ama akıllı kadındı. Eğitimin var olarak görünüyor bilgilerinde lisans yazmışsın. Çalışıyor musun? Ailenle misin? Ben olsam KPSS kazanıp atanırdım başka bir şehre. Benim babamda çok diyordu evlenmeden gidemezsin, tek başına yaşayamazsın, bizde böyle şeyler yoktur diye. Ne oldu? Kabullendi, kabullenmek zorunda kaldı, esti gürledi delirdi sonra sustu inadımı görünce. Tabi ben esaret altında yaşayacağıma, hiç yaşamam daha iyi felsefesiyle yola çıkmıştım. Sonunda kazandım.Vall
valla ağlattin beniannem hep derdi ki ooooo ne adamlar var karilarinin ağzına bakıyorlar. Biz yapamadık şimdi şimdi sizin yorumlarınızla anlıyorum farkına variyorum. ... demek ki annem pişman olmuş ama hep derdi ki sizin için katlandı.m ...ama bu durumda da ben hep suçluluk hissettim şahsen....Çünkü bu laf bana büyük bir yük yüklüyor sırtıma...Yıllardır böyle oldu....Eğer boşansaydı benim sırtımda böyle bir yük olmayacakti...babam hep hizmet ettirdi kendine bunu yaparken şunu derdi...Bugün bana yarın kocasına. ....şimdi de erkek kardeşim bize bunu yapmaya çalışıyo ama o babaydı yaptım erkek kardeşime yapmıyorum ama annem zorluyor bazen.....çok haklısınız ama anne faktörü var arada onu ne yapcaz. ....yani benim is karışık. ...
Geçen bi dizide denk gelmiştim kadın kocasını eve döndürmek için özbeöz çocuğuna ilaç mı veriyo zehirliyomu öyle bişey sonra basını çağırıyo adam geliyo hastaneye ama çocuğun kalbi duruyo falan filan.. İşte o da anne müsvettesi.. size tanıdık gelmiştirZamani gelince onuda alcam simdi rahat olmasin
Öyle erkek varmı?
Bak canım ben boşanmış bir anne babanın evladıyım ve bunun zorluklarını dibine kadar yaşamış bir insanım. En son isteyeceğim şey çiftlerin boşanmasıdır. Ama senin gibi kocamadır ne olursa olsun modunu çok yanlış buluyorum. Bir kere aldatıp affedilen tekrar aldatır çünkü. Çoluğunun çocuğunun rızkını yedirir,kafası diğer kadında olur,onu öper,onu koklar sonra gelir sana dokunur. Sen bjnları hazmedebilir misin? İğrenmez misin o Adamın sana dokunmasından?B
Bir Şey sormak istiyorum. aldatmak tamam kötü peki tedavisi yokmu yani tamam adamın elinin kiridir derler ama artık öyle değil peki neden bunu yapıyorlar. Neden sabit bir eş de duramiyorlar.ben de sizin gibi Cabbar olmak isterdim aslında ama yetişme ortamın buna peki musait değil sanırım. ..
Her mesajinizda "yuva" kelimesini kullaniyorsunuz. Yuva ne demek sizin icin?BEN yuvasını çocuklarını kurtarsın diye dedim bende ezilmesini istemem...belki düzelir diye ama şiddet varsa bende evli kalmam doğruya doğru şimdi. ....
Bak canım ben boşanmış bir anne babanın evladıyım ve bunun zorluklarını dibine kadar yaşamış bir insanım. En son isteyeceğim şey çiftlerin boşanmasıdır. Ama senin gibi kocamadır ne olursa olsun modunu çok yanlış buluyorum. Bir kere aldatıp affedilen tekrar aldatır çünkü. Çoluğunun çocuğunun rızkını yedirir,kafası diğer kadında olur,onu öper,onu koklar sonra gelir sana dokunur. Sen bjnları hazmedebilir misin? İğrenmez misin o Adamın sana dokunmasından?
Aldatmak bir hastalık değil şerefsizliktir bana göre. Karaktersizliktir.
Her mesajinizda "yuva" kelimesini kullaniyorsunuz. Yuva ne demek sizin icin?
Kocanin evdeki karisini ve cocuklarini dusunmeden onunla bununla gezip tozup gununu gun edip hatta belki baskalariyla sevisip sonra hicbir sey olmamis gibi gelip evine yemek yemesi, kadinin da evde bekleyip 'erkektir yapar elinin kiridir ben gidip gonlunu hos edeyim' demesi durumu falan mi yuva?
Kusura bakmayin da "yuva" bu durum icin kullanilan bir kelime degil. Sizin de cocuklugunuzda anne ve babaniz size bunlari yasattigi icin gorusunuz boyle. Kirmak istemiyorum inanin. Ama psikolojiniz cok bozulmus. Aldatilmayi cok normal goruyorsunuz.
Kocaniz baska baska kadinlara dokunup o kadinlarla sevisip eve gelse mideniz bulanmaz mi gercekten? Ozur mu dilersiniz 'ben sana yetemedim kocacigim' diyip?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?