- 12 Mart 2009
- 5.981
- 4.905
- 173
- Konu Sahibi morgana_aa
-
hanfendi, burası bir paylaşım sitesi, herkes elbetteki subjektif olacak.. herkes olaya objektif bakacak olsa tek bir görüş olurdu o zaman da herkesin yorum yapmasına gerek kalmazdı. buraya yazan farklı görüşleri değerlendirmek için yazıyor. siz boşanmaması gerektiğini düşünür öyle yazarsınız , zaten öyle de yapmışsınız ama br başkası boşanması gerektiğini yazar,onun görüşü odur çünkü.şimdii,ben kimseyi tercihinden dolayı yargılamak,dayakmı hıım durduğun kabahat,
demek istemiyorum bu yaklaşımıda çok yanlış buluyorum,
evlilik bu arkadaşlar,millet evciliğe çevirdi iice,
dayak yenir demiyorum sazanlık yapmasın bazı arkadalar,olayın fotoğrafını çekiyorum sadece..
gelelim senin olayına,bunu karşılıklı konuşarak,anlayarak,dinleyerek aşabilirsin.
yani sırf boşanmamak için taşınabilirsin bile.
ama tercih senin yapmassan kimse seni suçlayamaz yargılayamaz..
yani ben bazen annemleri teyzemleri dinliyorum allahım neler yaşamışlar yaa,
hep neden bırakmadın nasıl katlandın diyorum,
ya cahillik ya ne yapacağını bilememe..
yani dediğin gibi bu sudan bi sebepte değil aşılmayacak bişeyde değil.
senin yaşadığın bişeyi senden iyi kimse anlayamaz.
ben sadece evlilik denen kuruma,olaya daha yapıcı,daha ne biliim önemli bişey bu,
kolayca yıkılmamalı mücadele edilmeli bence.
kimsenin evliliği,kocası,kendisi dört dörtlük değil,
benim kabul edemeyeceğim bişeyi sen,senin kabul edemeyeceğin bişeyi ben kabul edebilirim..
o yüzdendirki eleştiride,yorumda çok fazla kişisel alana girmeden,rencide etmeden yapılmalı bence..
Tamam evlilik bu, kavun degilki koklayip iyimi kötümü anlayasin, ama anlayamadigim bir olay su:
Yahu madem evlencecegin adamin ailesi ile aranda daglar kadar fark var, madem anlasamayacagini biliyorsun, madem kültür bakimindan senden cok düsük insanlar ve madem hic o aileye bir sans verme bakalim anlasabilecekmiyim demek gibi bir niyetinde yoksa ne diye böyle bir ailenin evladi ile evleniyorsun?benneyaptımki
Yani bazen cidden sasiyorum insanlara....evlendik hadi bitti, ancak bayramdan bayrama görürüz anayi babayi diye düsünmek biraz naif bir düsünce degilmi?CADIARZU
Severek evlendiniz, iyi güzel....ama iste evlilik gibi ciddi bir kurum icin sadece sevgi yetmiyor arkadasim....emek, özveri, ve bazi yerdede fedakarlik yapmak gerek....oturup konusmak gerek, kestirip atmadan anlamak dinlemek gerek.....
Kimsenin evliligi dört dörtlük degil, zaman zaman suratini bile görmek istemiyor insan heriflerin.....lakin isin icine siddet girdigi vakit, dur bakalim derim her zaman....ve arkadasin diger konularinada bakarsaniz esinin bu ikinci vukuati oldugnu görüsünüz....
Esinden ayrilirmisin ayrilmazmisin bilemem, kararin her neyse bu sadece seni ilgilendirir arkadasim, hayat senin hayatin....ama ben aksam beni döven bir adamla sabah uyandigimda kahvalti masasinda oturmayi düsünemiyorum.....cok üzücü ve onur kirici bir durum bu.:çok üzgünüm:
Allah yardimcin olsun.
aynı şehirde yaşamak istememem bu sebeple LÜKS mü ne olur söyleyin
kızlar kusura bakmayın ama insanlara boş şekilde gaz veriyorsunuz, tamam boşandı diyelim, bu sefer hayatındaki herşey düzelecek mi? bu sefer de tekrar baba evine dönmenin burukluğunu yaşayacak, önce evliliğini kurtarmaya çalışmalı bence....
olay sizin başınıza büyük bi çoğunluğunuz aynı şekilde davranmazdı bence, insanlara bu şekilde gaz vermek bence yanlış. evet dövmüş seni vah vah, hemen boşan demek başka insanların vebaline girmek bence...
ben hemen birleşin demiyoum ama önce biraz düşünmeli, boş konuşmamalı.....
Ay lütfen artık ya ben anlatmak istediklerimi anlattım,daha da birşey yazmayacağım.Siz nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlayın.
Siz kadınların yedikleri dayakları hakkettiklerini düşünmüşsünüz ya ben de aynı şeyi düşünüyorum bazıları ancak dayaktan anlıyor !!!
Verecek cevap bulamayınca klsik tavırdır bu..
"Ayy artık bişey yazmayacağım"
ister yaz ister yazma arkadaşım..
adamın sebebi vardır da dövmüştür diyen bir kadın da bence dayak yemeyi hakediyodur...!
bu durumda sizde dayak yediğinizde oturup şunu düşünürsünüz öyle mii
"ne hatam var acaba,kesin bir hatam vardır,yoksa asla dövmez kocam"
Sabır yarabbi zorla laf arıyorsun anlaşıldı
Amacın ne söyler misin konuyu okuyup katkıda bulunmak mı,yoksa insanların yorumlarından yola çıkarak onlara saldırmak mı?
Ben fikrimi söyledim gittim.Aynı fikirde değilsen sen de insanların yorumlarına saldırmadan görüşünü savunursun.
Söylenecek çok söz var da bu konuşma saygı çercevesini aşar ben kapatmak istedikçe tahrik ediyorsunuz.
Göbeğimiz beraber mi kesildi hanfendi aynı görüşte olmak zorunda değiliz.
Lütfen daha fazla uzatmayın.
Bekara karı boşamak kolay derler ya öyle birşey sanırım seninkide.
Ayrıca şuana kadar hiç dayak yemedim eşimden.
İleride yer miyim o da beni ilgilendirir sizi değil !!!
Ayrıca bağdaştırdığınız şey de çok saçma ne yani burada boşanmasın diyenlerin hepsi dayak mı yiyor kocalarından,ezikler de o yüzden mi boşanamıyorlar.
Boşansın diyenler de dayak nedir görmemiş ama dayağa tahammülü olmayan kişiler mi oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?