Boşanıyorum perişanım

hem beni dövecek, hem ana kuzusu olacak sonra da ben caba bunlar boşanma sebebi mi diye düşüneceğm.. Allahım aklıma mukayet ollaelaelaelaelae

evet yaa
git yalvar ayaklarına kapan
nasıl olsa adalet cabuk tecelli etmiş
bi sonraki dayaktada ayağı kırılır ödeşirsiniz

Tabiki annesini sececek ...

9 ay karninda o tasidi .. Gecesini gündüzüne kattii ...

Analik haklari varr ...

Karisi annesinin önüne gecemezz ...

Bunlar neden diyorum biliyor musun ??

Bir yerde dünyada esimden önce kimse gelmez dedigim ve milyon tane tepki aldigim icin ...

Madem benim esim ailemin önüne gecemiyorr ...

Sen de esinin gözünde 2. planda olmalisin ..

Aile önde gelirr ..

Erkekler önceligi karilarina vermeliymiss ...

Kadinlar ise ailelerinee ..

benim maddi durumum iyi çalışıyorum da tereddütüm şundan yana bu bir boşanma sebebimi vicdanım bundan rahatsız

'dayak bir boşanma sebebidir'' evet canım benim..
bugün bu uyduruk konu için,yarın diğer bir uyduruk konu için el kaldırcak sana demektir..
daha bu kadar yeniyken evliliğiniz üstelik,annesini özlüyor ve seni hırpalıyorsa,hayır yok bence bu evlilikte..
yuva yıkılsın hiç istemem hiiççç..
üzgünüm((

Allah yardımcın olsun arkadaşım...

ecem82 ben boşandım ve rahatladım çalışıyordum ki arkadaşımızda çalışıyor maddi sıkıntı yok ben ailem medeni insanlardır bana hep destek oldular morgananın ailesi nasıl bilemem ama daha kötü olacağına inanıyorsan yanılıyorsun benim hayat felsefem zararın neresinden dönersen kardır ki daha sekiz ay olmuş ben tekrar evlendim iki yıllık evliyim ve hayal bile edemeyeceğim bir evlilik yaptım eşimin ailesi yok o kadar rahatım ki ama iyi anlaştıktan sonra ailesi olsa sorun olmazdı bir dediğimi iki etmiyor maddi sıkıntım yok hatta gelirimiz çok çok iyi beni çok seviyor ailemle çok iyi anlaşıyor bütün bunlara maşallah diyorum ki nazar değmesin sizlerin sorun yaptığı dul kalmaksa eğer ben böyle bir erkeği dul ken buldum ve boşandığım zaman kendimi zaten dul gibi hiçbir zaman görmedim hayatımı yaşadım ve deneye yanıla hayatımın erkeğini buldum

Gırgır yapmıyorum..
Sadece arkadaşın bazı unuttuğu konuları hatırlatmaya çalışıyorum..
Denemek konusuna gelince Allahım hiç kimseye yaşatmasın ama bir defa el kalktı mı inmez derim çeker giderim ben olsam..

herkes demişki onunda kolu kırılmış adalet olmuş vs..
aynı şey değil ki, adamı, ondan çok daha güçlü bi adam dövmüş olsa ve kolunu kırsa yine ödeşme falan olmuş olmazdı
nasıl bir mantık, fiziken senden güçsüz birini dövmeyi mazur karşılar anlamıyorum

adam resmen tehdit etmiş ya annemin yanına gideriz yada boşanırız demiş.olumsuz tepkidede şiddet kullanmış. üzücü bişey bu daha 8 aylık evlilik. burnunu sürt biraz arkadaşın falan varsa ona git evi terket biraz görsün bakalım sensiz napcak

sen boşa bu adamı anasıyla rahat rahat otursun.kusura bakma ağır oldu ama evlendiğinin bile farkında değil bu adam

Anlatmak istediğim buydu,harikasınız.
Arkadaşımızın böyle bir desteğe ihtiyacı var.

Bazen yaşadıkları ne kadar da ağır olsa insanın,ihanette görse,şiddette görse bırakıp gidemiyor,bırakıp gitmeyi düşünemiyor bile..

Evet yanlış şeyler bunlar,evlilikte yaşanmaması gereken şeyler ama kimin başına ne geleceğini sadece Allah bilir.

Yakın arkadaşım(eşi de eşimin arkadaşı) eşinden şiddet gördü üstelik 1 defa da değil bir kaç kez.Bu yeri geldi 1 tokat oldu yeri geldi,itip kakma..Üstelik 1.5 yaşında çocukları da var.Sorun adamın ailesi,kıskançlıklar,asosyal yaşam...vb
Adam annesinin evine gitti ,arkadaşım kendi evlerinde kaldı.Aileler girdi araya yapmayın etmeyin diye ara bulmaya...Arkadaşım kesin kararlıydı bu defa boşanacaktı.O isterse boşanmayı eşide zorluk çıkarmayacaktı ama çocuk var diye o da boşanmak istemiyordu aslında..10 gün ayrı kaldılar ve birbirlerini aramadılar.Sonra bu durumdan huzursuz olan ve çocuğunun hasretine dayanamayan adam yola geldi.Gitti özür diledi,hediyeler aldı,hatalarının farkına vardı ve karşılıklı konuşarak anlaştılar.Şuan ikiside çok mutlu.. Adam özür dilemek için gittiğinde tamam bundan sonra ailemden uzak olacağız demiş.(aileside bunu istiyor zaten onlar evlerinde mutlu olsunlar bize gelmeseler de olur diyorlar.)
Sonuç olarak arkadaşım 3 hafta dayanabildi eşinin ailesini görmemeye ve kendi rızasıyla gidelim diye direterek gitti.Bu olay da çözülmüş oldu.
Şuan 3 yıllık evliliklerinde hiç olmadığı kadar mutlu olduklarını söylüyor arkadaşım.

Sevgili morgana_aa
Ailesiyle aynı şehirde yaşamak istemeyebilirsin ama bu konuda önyargıların olduğunu düşünüyorum.Yakın olmayabilirsin ama aynı şehirde olmanın bence iyi tarafları da olur,aranızda problem de yokmuş.Bazen insanların kendi aileleriyle bile arasında kültür farklılıkları oluyor,çünkü kuşak farklı,zaman hızla değişiyor.Eşinizin ailesiyle kültür farkınız olmuş çok mu?
Bence sizde fedakarlıkta bulunmalısınız bu konu da.Nolursa olsun onun ailesi.Kendimi ailesinin yerine koyuyorum.O benim evladım ya evlendi diye bunu kimse değiştiremez,imkan varsa gözümün önünde olsun isterim.Ayda 1 görsem de aynı havayı solumak başı sıkıştığında koşmak isterim.
Anne ve babaların bakış açısından bakmak gerekirse : Bu dünyada her zaman bir eş bulabilirsin ama başka anne baba asla !
Düşün benim bir çocuğum bile yok böyle düşünebiliyorum.Gerisini sen düşün artık...

Kocası ''affet beni boşama sakın seni dövdüm diye'' demiyor ki zaten..

Aam göğsünü gere gere, şartlarım bu ya gelirsin ya da seni boşarım diyor, arada da dövüyor..

Yani boşanma önerisini getiren bizden önce kocası zaten..

Ama arkadaş ortada boşanacak bir sebep göremediği için vicdan yapıyor ve eşini boşanmadan nasıl vazgeçiririm diye öneri bekliyor..

Ben de naçizane olarak tekrarlayım; adamın suyuna gidip kayınvalide ile aynı şehirde yaşamayı kabul etmekten başka çaren yok..Yoksa kocan seni boşar bak haberin olsun bence çok ciddi kocan boşanmak konusunda, dayak da attığına göre sana gemileri yakmış çok da sorun değil yani yuva falan ya da senin hissettiklerin onun için..

yok canım(portakal_suyu) ben o alıntı yaptığın yorumları sildim çünkü, dayak olayını atlamışım

dayak hiç bir şekilde mazur görülemez, zaten sonuda gelmez

herşeyi yaşayarak öğrenmek zorunda değiliz bazen diğer kadınların yaşadıklarından da ders almalı

ben affedilebilir bişey olduğunu düşünmüyorum dayağın

ben çalışan bayanım eve geliyorum koştur koştur yemek yap sürekli şunu kaldır bunu kondur eleştiri eleştiri bende beraber yapalım diyorum bu konuda tartışırken seninle evlendiğime çok pişman oldum dedi bende çok üzüldüm dedimki insan hayatı boyunca en çok annesiyle muhatap olur senin annen ev hanımı çok ta maharetli sabah 5 te yufka açar ama ben öyle değilim dediki sen benim annemi nasıl ağzına alırsın istemiyorsun sen benim ailemi benim annemi ağzına alma sonra burnumun dibine kadar geldi benim teyzem sana ne yaptı dedi ve vurmaya başladı yani her olayımız böyle sen benim ailemle aynı yerde yaşamak istemiyorsun onları istemiyorsuna bağlanıyor ve bağırma itme

bu şiddet bir keremi oldu,yoksa devamlı var mı..
ve dayak bayağı kötümüydü....
gerçekten merak ettim bunu......

bır kere aranızda buyuk bır sorun olmuş aılesı
esınız takmış sızın onun aılesını ıstemedıgınızı..

her kelımenızden mana cıkıartıyor...

sız esınızle gıtmeyı kabul etmesenız bıle o kesın boşanacak mı

gıtsenız bıle ..her kavganızda zaten ıstemeden geldın laflarını duyacaksın

iyi işte oturup düşünün acaba bu evliliği nasıl kurtarırım diye.. siz düşünün kocanızda bu kabalıklarına ve saçmlıklarına devam etsim... ay sinirim zıpladı ben kaçıyorum

Yok ya daha iyisini nerden bulcakmış ?
O zaman çalışmayan, kendisine köle olcak bi kız bulsunda göreyim ?
Sende kendini ezdirme defolup gitsin anasının yanına
Paran var pulun var sende yaşa hayatını ..
Ayrıca hiç vicdan yapma, olayı bu boyuta taşıyan sen değilsin eşin, kendisi düşünseydi

ya sabırr.Dayak yemen boşanman için bir sebep zaten.Bırak defolsun gitsin nereye gidiyosa.Onun anasının dibinde olmak zorundamısın canım.Yarın kabul ettin gittin diyelim anasının dibine.Zaten orda daha büyük sorunlar yaşarsınız.Dayak olayı gittikçe abartı hale gelir.Sen üstelik çalışan bi bayansın.Çocuğun olmadan yol yakınken boşan bu adamdan.Sonra başını daha beter duvarlara vurursun.Üstelik bide çocuk yaparsan o çocuğa yazık olur.Değişecek diye bekleme can çıkar huy çıkmaz.

Haklısın canım söylediklerine katılıyorum da burada tek taraflı dinliyoruz.Ben inanmıyorum durduk yere adamın gideceğiz lan dahi pata küteee dayağa giriştiğine.
Bence adamın bi yerden sonra ailesininin gelip gitmemesi ya da eşinin onlara karşı bu olumsuz düşünceleri tak etti ve çareyi son kozu olan boşanma fikrini ortaya atmak da buldu.
Kendinde de bazı hatalar olmasa sanırım bu şiddet karşısında arkadaşımız da ilk olarak boşanmayı düşünürdü.Oh be gidersen git,ben burada kalıyorum bundan sonra hayatıma bakarım derdi.Demek ki seviyor ve her zaman burada anlattığı gibi bir adam değil.

Ayy bilmiyorumm başkalarının sorunlarına böyle dalıyorum sonra da başım ağrıyor sanki evde sorun var onu çözmeye çalışıyormuşum gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…