Boşanıyorum yardım edin :((

Baby3333

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2020
33
-7
16
Kizlar bisanicam 11aylik bir bebegim var ailemle kusum reddettiler asla sahip cikmazlar bosanma nedenim uzun hikaye elimde meslegim yok ogluma nasil bakacam hayata nasil tutunacagim nasil guclu olup ayakta duracagim fikir verin lutfen

Kadın sığınma evine başvurabilmek için ya şiddet görmüş olmalısınız ya can güvenliğiniz yüksek risk altında olmalı

Hiç ayrıntı vermemişsiniz ki. Ailenizle barışma imkanınız yok mu? Eşinizin maaşı ne kadar, nafaka alabilir misiniz? Boşanmak istiyor musunuz? Tahsiliniz ne? Neden boşanıyorsunuz? Büyük şehirde mi yaşıyorsunuz?

Ama sana nasil yardim edelim. Yani derdinj amlatmamisin nasil yardim edelim bosanmakmi istiyosun istemiyomusun nereye gideyimmi diye soruyosan kadin siginma evleri. Onlarda suan vahim yani salgin vs cocukla tavsiye etmem bir komsumuz allah dusumesin demisti yok yok demisti.bu devirde hicbir kadinin meslegi olmadigina inanmaiyorum inanmak istemiyorum babannem 55 yasina kadar ev temizligine gitti merdiven sildi kendink emekli etti. Annem gunluk islerde calisti bizi okuttu. Bir magazaya girebilirsin kendini gelistiririsn primlerle iyi satis danismani olabilirsin okumadan yapabilicegin en temiz istir. Elin yzuum duzgunse kozmetik satisi yapablirsin. Kadin istesin yapamayacagimiz sey yoktur. Nafakanida alirsan 1 arti 1 ev tutarsin Allah yardim eder birsekilde gecinirsin

Aileniz de arkanızda değil,bugünlerde coronadan dolayı iş hayatı da sekteye uğradı, dolayısıyla iş bulmak hiç kolay olmayacaktır.hele küçük bir bebekle daha da zor.bu durumda en mantıklısı nafaka ve boşanırken tazminat almanız.ayrıca evinizi terk etmeyin, eşiniz evinden ayrılsın.

Ayrıca el işi,örgü,yemek,bakıcılık gibi faaliyetlerle de geçiminize katkı sağlayabilirsiniz.

Şu dönemde virüs dolayısıyla iş bulabilir misiniz bilmiyorum. Bence durum çok acil değilse virüs bitene kadar boşanmak için sabredin. Daha sonra da kasiyerlik, satış danışmanlığı gibi işlerde çalışabilirsiniz.
Size tavsiyem başınızı sokacak bir yer bulduktan ve maddi durumunuzu düzelttikten sonra açıktan bile olsa okuyup elinize diplomanızı almanız.
Allah yardımcınız olsun.

Kadın isterse herşeyi yapar
Yengem ilkokul mezunu 3 çocukla boşandı. Şuanda ünlü bir market zincirinin sahibi
Markette en önce temizlik görevlisi olarak çalıştı. Tüm maaşıyla KOSGEB’e başvurdu. Sonra Allahım yürü ya kulum dedi. Şuanda aylık 20 milyar kazanıyor. 3 çocukla ailesi reddetti. Bakıcı tuttu.
bir diğer örnekte kuzenim çocuğuyla boşandı. Ailesi istemedi. Kuzenim çocuğuyla apart tuttu çocuğu 2 yaşındaydı. Gündüz bakım evine verdi. Çalıştı ve okudu. Şuanda atandı memur oldu.Sizde yapabilirsiniz Ümit kesmeyin
Bebeğinizi gündüz bakım evine verebilirsiniz
Çalışın apart tutun

Dua edin sabredin ve Rabbim zorlukla beraber kolaylık veriyor Babannem de boşanmış çocuklu . Temizliğe giderek 2 çocuk büyüttü. Biri doktor biri avukat oldu çocukları. Sizde sabredin

Özetle Derdini anlat öyle yol çare bulalım.. Çok sıkılırsan kadın sığınma evine yerleşirsin.. Öfke ile hareket etme ama lütfen sakin olmaya calıs..

Bacım benimde boşanma davam yürüyor ve ben avukatıma sordum Devletten de araştırdım. Eğer bi ev bulabilirsen kaldığın yerin kaymakamlığı yardım edecektir, eğer bulamazsan devlete başvur onlar sana birşekilde yardım edecek. ve zaten yine boşanma davası içinde devlet sana avukat tahsil ediyormuş. Çocuğun varya belki hemen nafaka bağlarlar

Bir süre destek olacak hiç mi kimse yok amca dayı teyze hala ne bileyim... Çalışmanız 11 aylık bebekle neredeyse imkansız. Kreşe verecek gücünüz zaten yok şu an anladığım kadarıyla. Ay çok zor bilemedim ya... Allah yardımcınız olsun.

Kizlar bisanicam 11aylik bir bebegim var ailemle kusum reddettiler asla sahip cikmazlar bosanma nedenim uzun hikaye elimde meslegim yok ogluma nasil bakacam hayata nasil tutunacagim nasil guclu olup ayakta duracagim fikir verin lutfen
Neden boşanıyorsunuz peki?

Çok çok hayati bir konu değilse bebeğiniz 2-3 yaşına gelene kadar sabredin derim.

Mesleğiniz bile yokken bebeğiniz ile yapabileceğiniz hiçbir şey yok maalesef.

Öyle çocuk bakmayla, evde örgü örme yada yemek yapma ile döndürülemez ev ekonomisi...
Zaten bebekle de bunları yapamazsınız.

Sizin;
1000 TL kira parası
1000 TL bakıcı parası
1000 TL ihtiyaçlar için olmak üzere
en az 3000 TL para kazanabileceğiniz bir işe ihtiyacınız var.

Mesleği olan insanlar bu parayı ancak kazanıyor.
Mesleğiniz yok iken bu parayı kazanmanız neredeyse imkansız...
Helede şu şartlarda.
....
Bazen kalmak gitmekten daha iyi bir seçenektir.

Şu dönem erteleyemez misin? Zor zamanlardan geçiyoruz. Eşinle de konuş. Boşanacağını ancak çocuğun iyiliği için ortamın yatışmasını beklediğini söyle.

Öyle bi şart yok bakıma muhtac cocuklu da gidebilio

Biraz akılcı düşünmekte fayda var. Bebeğinizi bakıcıya bırakıp çalışmanız gerekir ki bu da ekstra masraf. asgari ücretin bile yeteceğini sanmıyorum. Bazen insan öfkeyle , üzüntüyle hatalı karar alabilir. Çok mu çekilmez biri eşiniz? Zor olabilir ama şu an böyle büyük karar almak için hayati bir durum yoksa pek uygun değil sanki

Öyle bi şart yok bakıma muhtac cocuklu da gidebilio

Bakıma muhtaç gidemiyor dememişim can güvenliği yüksek risk altında olmalı demişim. Çocuğa dair de tek kelime yazmamışım. Keşke araştırmadan bu kadar emin yazmasanız. Aile ve çalışma bakanlığının sitesinden alıntılıyorum size

Soru 6: Şiddet mağduru olmayan vatandaşlar barınma amaçlı kadın konukevinde kalabilir mi?

Şiddet mağduru olmayan, ancak yüksek can güvenliği riski altında bulunan kişiler kadın konukevinde hizmet alabilmektedir. Ayrıca barınma talebine yönelik gerekli danışmanlık hizmeti ŞÖNİM/ ASPİM tarafından verilir.

Linkini de bırakıyorum Kadinin Statusu Genel Mudurlugu

Acilacak mi bakalim kres ve bakim evleri bide o var..

Yaşın daha çok küçük boşanıp, çalışmaya kalkarsan tahsilsiz halinle en fazla asgari ücretle zor geçinen, emeği sömürülen birisi olacaksın.
Muhtemelen lise mezunu bile değilsin, 19 yaşında bebek sahibi olduğunu görerek varsayıyorum bunu.
Öncelikle meslek sahibi ol, dikiş, modelistlik, aşçılık , vs gibi el emeğinle para kazanabileceğin işler olabilir.
O esnada açıktan önce lise(lisede çocuk gelişimi okuyabilirsin ya da sağlık temelli bişeyler olabilir) üstüne de kazanabiliyorsan normal kazanamıyorsan yine açıktan ataması kolay bir bölüm bitir.
Ya da başta mesleğini öğren dediğim işte mutluysan gastronomi, moda tasarımı vs gibi bölümler de olabilir.
Özetle kendini geliştir, hayat boyu asgari ücretle çalışacak konumunda olmaktan kurtul. Öyle boşan. Ya da bu durumda ailenin yanında olması için bir şekilde ikna et ki ailedir, naptıysan da evlatsın bağırlarına basarlar ama mutlaka kendini geliştir. Diğer türlü tek başına bebekle sırtlanabileceğin bir yük değil gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…