- 17 Aralık 2022
- 111
- 260
- 33
- 40
- Konu Sahibi laytralaylom
Psikolog desteği alabilirsiniz, daha evliliğiniz çok yeni. Aile danışmanına gitmeden boşanma kararı vermeyin derimMerhaba,
7 aylık evliyim, eşim geçen hafta evi terk etti, ben de kendime bir ev buldum ve gelecek hafta sonu kendime ait eşyaları alıp taşınıyorum.
Ailesiyle bazı problemler yaşadık. Genel olarak hatalı olan onlar. Sorunumuz onun ailesine olan aşırı düşkünlüğü ve hassaslığı, beni ailesine karşı savunamayışı; arkamda duramayışı, genel olarak hayatta pasif oluşu, benim ise öfke kontrol problemim; anlaşılmadığımda bağırmam,daha da ileri gidersem küfür ve hakaret etmem, çok tezcanlı ve aktif olmam.
Sevgiliyken ve nişanlıyken de benzer sorunlar yaşadık, bile bile lades dedik kendimiz ettik kendimiz bulduk diyelim.
Daha önce de evi terk ettiği olmuştu, evde kalmaya devam etmiştim. Sonra barıştık. Ama artık bu kadar olay üzerine, sürekli evi terk eden bir adamı evde oturup beklemeyi hazmedemediğim ve sorunların çözüleceğine inanmadığım için kendimi de sinir krizlerine girip yıpratmak istemiyorum. Evi terk edişinin ertesi günü kendi evimi tuttum.
Yapı olarak ben önce üzülen sonra yoluna devam eden birisiyim. O da önce vurdumduymaz davranıp sonra acısı çıkanlardan. Bilmiyorum belki de mantığım bu iş olmayacak dediği için onun yumuşamasını, adım atmasını beklemeden yolları ayırmak istedim. Yaşadığımız semt benim hiç istemediğim, sevmediğim ama borçlar bitene kadar oturmamızı rica ettiği bekarlık eviydi zaten. O nedenle evden ayrılma fikri zor gelmedi.
Şimdi eşyalarımı topluyorum ama çok zorlanıyorum. Annem yapıyor her işi. Pek elimi sürmek istemiyorum. Bir yanım gitmeyi istemiyor yani.
Bu süreci daha önce yaşayanlardan yorum ve öneride bulunmalarını rica edebilir miyim?
Sevgiler.